Slashdot - Obstaja Star trek, in obstaja Star Wreck. Skupina finskih Star Trek zanesenjakov je po sedmih letih ustvarila svoj prvi celovečerni Star Wreck film. Pred enim mesecem je izšel DVD, sedaj pa si lahko njihovo mojstrovino, v kateri celo nastopa nekaj pravih igralcev, prenesete od tukaj.
Zanimivo je, da so fantje in dekleta vse skupaj naredili praktično brez proračuna, a film vseeno vsebuje super zgodbo in vizualne učinke, ki se jih nebi sramoval noben Star Trek film ali serija. Zadeva je med drugim izdana pod licenco creative commons.
Se nam po tem, ko so ukinili še zadnjo Star Trek serijo, sedaj obetajo "odprtokodne" serije?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Meni se je zadeva zdela zelo smesna. "igralci" pa so imho precej dobri, glede na to, da je vecina njih kar amaterjev. So ene 100x boljsi kot tole kar vidimo v slovenskih filmih. "zgodba" pa je precej originalna, ceprav vse skupaj zgleda precej pompozno. Captain...er, emperor Pirk je car
Sem začel gledat film okol 11h zvečer in od samih orgazmičnih užitkov sem zaspal :) ... Zgodba me ne pritegne, situacijska komika je pa ravno tolko smešna, da ti malček ukrivi ustnico.
Drgač pa efekti in sama grafična izvedba je pa odlična in se vidi kako hitro napreduje tehnika ... KAr je bilo včasih skoraj nemogoče, je danes dostopno že vsem .