» »

(ne)bootanje HELP

(ne)bootanje HELP

kerga dika? ::

Fotr od kolega me je prosil , če mu lahko pogledam comp, ker mu ne dela. Skozi roke sem spustil že kar nekaj škatel ampak kaj takega še nisem srečal. Torej problem:

ko prižgem računalnik se zasliši, da diski zalaufajo, na tipkovnici nakratko zagorije vse tri lučke in zasliši se tisti pisk, ki naj bi pomenil da je vse OK (kratek enojen pisk). Na ekranu se pokaže (preklet) logo od matične in pod njim piše press DEL to run setup in press TAB to display Bios post message. Ne eno ne drugo ne deluje, comp pa ne gre naprej.

Pomislil sem na to, da je v BIOS-u nastavljena opcija "halt on all errors" pa se zaradi (prekletega) logota ne vidi, da se comp ustavlja zaradi tipkovnice, post screena pa tud ne morem pogledat, če mi slučajno tipkovnica ne dela. Nesem tipkovnico domov in ugotovim, da dela. Naslednja varianta je, da je mogoče šel PS2 vtikač na compu in bi moral sprobat z USB tipkovnico.

Aja, pa še to prestavil sem CMOS clear jumper pa nič. Odtstranil sem tudi baterijo za nekaj časa pa tudi nobene razlike.

Any ideas?

Hvala za odgovore
Vsazga dika!

Spajky ::

Odklopi vse (periferijo) stran in ponovno probaj (opcija, probaj preko stare PCI grafe; če ne pomaga nič; reflash biosa če na začetku popraska po FD-ju, pripravi disketo si: http://users.volja.net/jerman55/FlashBi... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

kerga dika? ::

Bila je tipkovnica :D .

Hvala vseeno
Vsazga dika!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

emachine E725

Oddelek: Strojna oprema
9782 (586) meganboj
»

Boot računalnika s tipkovnico

Oddelek: Strojna oprema
192077 (1405) urby6300
»

inštalacija XPjev

Oddelek: Pomoč in nasveti
101900 (1690) farko
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312074 (11461) k0lar
»

Bad flash NF7-S v2.0

Oddelek: Strojna oprema
121557 (1319) tomaz321

Več podobnih tem