Forum » Programska oprema » Excel, formatiranje uvoženih podatkov
Excel, formatiranje uvoženih podatkov
sloxl8 ::
Imam eno težavo. V Excelu sem si izdelal razpredelnico, kamor vnašam devizne tečaje. Iz te razpredelnice nato pobiram vrednosti za dneve in dnevne tečaje in jih preračunavam v tolarje. Ker sem se naveličal odpiranja/kopiranja podatkov s spletne strani Banke Slovenije, bi rad stvar avotmatiziral.
Želel sem narediti spletno poizvedbo, saj ima BS na voljo datoteko .dat, kjer so datumi in vrednosti tečajev evra. Težava je, da so v zapisu, npr. 200509300002395680, torej najprej leto, nato mesec, dan, nekaj ničel in vrednost evra. No, težava ni v obliki, ampak v izdelavi spletne poizvedbe v Excelu. Ko s privzetimi nastavitvami izdelam spletno poizvedbo in uvozim podatke, Excel le-te prikaže v obliki 2,0051e+20, torej jih pretvori v eno njemu všečno obliko. Če želim nato to številko s funkcijo DATE in LEFT/RIGHT razdeliti v datum in vrednost tečaja, mi vrže ven same čudne vrednosti.
Torej, vprašanje je, kako izdelati spletno poizvedbo s pravilnim formatiranjem besedila/števil, oziroma kako drugače uvoziti podatke iz zunanjega izvora in avtomatizirati proces.
Želel sem narediti spletno poizvedbo, saj ima BS na voljo datoteko .dat, kjer so datumi in vrednosti tečajev evra. Težava je, da so v zapisu, npr. 200509300002395680, torej najprej leto, nato mesec, dan, nekaj ničel in vrednost evra. No, težava ni v obliki, ampak v izdelavi spletne poizvedbe v Excelu. Ko s privzetimi nastavitvami izdelam spletno poizvedbo in uvozim podatke, Excel le-te prikaže v obliki 2,0051e+20, torej jih pretvori v eno njemu všečno obliko. Če želim nato to številko s funkcijo DATE in LEFT/RIGHT razdeliti v datum in vrednost tečaja, mi vrže ven same čudne vrednosti.
Torej, vprašanje je, kako izdelati spletno poizvedbo s pravilnim formatiranjem besedila/števil, oziroma kako drugače uvoziti podatke iz zunanjega izvora in avtomatizirati proces.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Maci s količino malwara prehiteli Windows računalnikeOddelek: Novice / Varnost | 5557 (3456) | poweroff |
» | Intra, Googlova aplikacija za boj proti cenzuriOddelek: Novice / Zasebnost | 4586 (3066) | mdimec4 |
» | Dostop do podatkov o poslovnih podjetjihOddelek: Programiranje | 1845 (1300) | PaX_MaN |
» | uvoz podatkov iz internet straniOddelek: Programiranje | 1652 (1243) | Ziga Dolhar |
» | Zajem podatkov s internetne straniOddelek: Omrežja in internet | 961 (878) | matter |