Forum » Operacijski sistemi » Kateri OS?
Kateri OS?
Doman ::
Imam eno mašino, ki bi jo imel za server&podrobno spoznavanje tega operacijskega sistema. Sedaj pa ne vem kaj naj uporabim. FreeBSD, Linux...? Ali pa raje nekaj bolj nepopularnegA?
gfighter ::
Če še nisi, si lahko na distrowatch malo prebereš o različnih distribucijah, moja izbira pa bi bil kakšen debian.
tuoermin ::
Če si želiš podrobneje spoznat računalnik in operacijski sistem ti priporočam Debian.
Ni tako zahteven kot pravijo in ne naredi ničesar kar sam od sebe.
Ni tako zahteven kot pravijo in ne naredi ničesar kar sam od sebe.
Poldi112 ::
Solaris ni free. Plus da ne nudi nekih prednosti. Vzames Debian ali Freebsd. To je po mojem najbolje.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Poldi112 ::
Ni free za uporabo, ce ga imas v komercialne namene. Kaj smes s kodo pa nisem gledal, ker me bolj malo zanima. JCeprav je vseeno fino ce je odprta, ker potem si precej gotov da ni razne svinjarije notri.
Where all think alike, no one thinks very much.
tuoermin ::
Ena od takih, redkih "free" stvari je Debian. Z njim lahko počneš karkoli hočeš.
To, da moraš marsikdaj kar pošteno zavihat rokave in pošarit po konfiguracijskih datotekah je le še en razlog zakaj sem ga izbral za svoj OS.
To, da moraš marsikdaj kar pošteno zavihat rokave in pošarit po konfiguracijskih datotekah je le še en razlog zakaj sem ga izbral za svoj OS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere OS ste poizkusili (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8361 (5898) | opeter |
» | solarisOddelek: Operacijski sistemi | 2534 (2065) | Ales |
» | Advanced user anketa [REZULTATI OBJAVLJENI] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15563 (10645) | Eru |
» | Katere operacijske sisteme uporabljate ?Oddelek: Operacijski sistemi | 2714 (2082) | thor984 |
» | Operacijski SistemiOddelek: Operacijski sistemi | 1197 (924) | para! |