Forum » Strojna oprema » pomen različnih barv IDE slothov
pomen različnih barv IDE slothov
SONNY. ::
dober večer
upam da ne smetim preveč ST foruma s svojim na videz dokaj nepomembnim vprašanjem, ampak resnično me zanima nekaj o matični plošči in IDE slotih.
A vseh atx matičnih ploščah sta dva ide slotha. IDE1 in IDE2 Ni pa mi še uspelo ugotoviti zakaj sta različne barve. Ali sta zaradi kakšnega posebnega razlikujeta ali je to pač tko zabrezveze.
da pa ni moj post čist za brezveze me zanima kakšno, in kako pomembno vlogo igrajo različni IDE kabli (kolikor vem sta to 40pinski in 80pinski).
upam da ne smetim preveč ST foruma s svojim na videz dokaj nepomembnim vprašanjem, ampak resnično me zanima nekaj o matični plošči in IDE slotih.
A vseh atx matičnih ploščah sta dva ide slotha. IDE1 in IDE2 Ni pa mi še uspelo ugotoviti zakaj sta različne barve. Ali sta zaradi kakšnega posebnega razlikujeta ali je to pač tko zabrezveze.
da pa ni moj post čist za brezveze me zanima kakšno, in kako pomembno vlogo igrajo različni IDE kabli (kolikor vem sta to 40pinski in 80pinski).
ank ::
Različne barve sta zato da ne rabiš napenjat oči kje na plati piše IDE1 in kje IDE2, ampak, da takoj vidiš, da je napr. IDE1 modri IDE2 pa napr. črni. 80piski so za diske 40pinski pa za disketnik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ank ()
SONNY. ::
Ja no sej to me zanima ali je kakšna razlika med IDE1 in IDE2. a je važno kam prklopiš kej.
MadMax ::
80-pinski?
40-pinski? Za floppy?
Nja... Sicer je čist možno da sem pozabil štet, a nekak majo vsi IDE konektorji zadnje cajte 39 pinov, tisti za FDD pa 34.
Sploh pa sta v takšnih primerih najboljša prijatelja User's manual od plate, pa seveda stric Google.
In ne, pri navadnih platah ni razlike. Če so ti seveda jasna zaporedja Boot device.
40-pinski? Za floppy?
Nja... Sicer je čist možno da sem pozabil štet, a nekak majo vsi IDE konektorji zadnje cajte 39 pinov, tisti za FDD pa 34.
Sploh pa sta v takšnih primerih najboljša prijatelja User's manual od plate, pa seveda stric Google.
In ne, pri navadnih platah ni razlike. Če so ti seveda jasna zaporedja Boot device.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1762 (1427) | amigo_no1 |
» | Ata+Sata Ter električni kabel od napajalnika do diskaOddelek: Strojna oprema | 1937 (1771) | amigo_no1 |
» | help me..PIO modeOddelek: Strojna oprema | 1241 (981) | _vrag_ |
» | raid problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1470 (1314) | nazz78 |
» | Kaj lahko dam na raid konrolerOddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (888) | Bahula |