» »

A1 xDSL

A1 xDSL

««
15 / 26
»»

Gavran ::

Razcepnik mora biti pred vsemi napravami v hiši. Torej pride kabel v hišo in gre v razcepnik. Iz razcepnika gre en kabel naprej v Panasonikovo škatlo kjer se cepi telefonija, drugi kabel iz razcepnika pa direkt do modema.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

bozicek ::

Hvala
Darila letos samo za poredne

dejanslo ::

Da, Ted, prav si sklepal :) No, po malo raziskovanja po vtičnicah po hiši, sma z atejom ugotovila, kam bo treba dat razcepnik. Vprašal bi samo še, glede podatkov iz modema.. Moram bit priklopljen brez ruterja, da bo delalo?

Hvala!
There`s More Than One Way To Do It

hm ja.. veselja konec.. DL ne gre prek 130kBps, up pa tud ne preko 75kBps... sicer nekega ful slabega vremena zunaj ni.. kaj ko imate težave, vam tudi ping nabije? ker le-ta pa je normalen..

btw, sem pogruntal zadevo z modemom.. pa če bo kdo klical na helpdesk in prosil, da se mu modem-ruter pretvori v modem, ga ni treba tja nest (tako me je hotelo prepričat prijetno dekle na drugi strani ;) )

Tilen ::

btw, sem pogruntal zadevo z modemom.. pa če bo kdo klical na helpdesk in prosil, da se mu modem-ruter pretvori v modem, ga ni treba tja nest (tako me je hotelo prepričat prijetno dekle na drugi strani ;) )

Tako je. Zadeva se uredi s 3 kliki. Ko imas modem-router je zadeva v "bridge mode" drugače pa v normalnem načinu.

Routing mode (navadna): PPPoE sejo vzpostavlja modem, ki tudi pridobi javni IP naslov. Uporablja se za fizične uporabnike oziroma vse, ki nimajo usmerjevalnika ali vzpostavljajo PPPoE sejo iz računalnika.

Bridge mode: PPPoE seja se ne vzpostavlja na modemu ampak na drugi napravi, ki je priključena za modemom. Uporablja se za uporabnike, ki imajo ponavadi svoj usmerjevalnik [router].
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Dami ::

Jaz mam že odkar so me mogl na centrali dat iz 10 na 8mbit (kr sem predaleč) okol 45pinga do centrale. V tujini se to samo še povečuje. Zadnji tedn mam pa še občasne disconecte (al timeouta povezava ali pa čist disconect). V pondelk sn vsaj dobo nove modeme, tako da sem lahko preveru stanje: SN Margin (Up/Down) [dB]:9,5 / 16,5. Včasih pade tudi pod 8. Zgleda da bo treba it na 4mbit, vendar že od torka čakam preklop na amis centralo in kličem vsak dan kaj se dogaja pa nič ne vejo. Nesposobnost amisa&telekoma na višku. Še 5 mescov nazaj delalo 10mbit polno zdej pa hujše k dialup.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

jerry2000 ::

Zdaj se že 3 tedne ukvarjam s temu modem ali router načini in sem nekaj ugotovil:

Če odklopiš ppoe sejo (izbrišeš geslo), ptoem modem deluje le kot bridge, če pa mu vpišeš up. ime in geslo potem deluje kot router. So mene tudi prepričevali da morajo oni to rihtati, pa modem so mi zamenjali, ker sem vedno ugotovil, da se še vedno z modemom lahko na ppoe priklopim, če hočem. Zdaj sem pa ugotovil, da je vic le v up. imenu in geslu. Če ju ni je modem in kliče router, če pa ju vpišemo in se povežemo, potem deluje kot router.
Jerry and Tom

DeletedUser ::

Tudi če speedtouch deluje kot router in dobi ip, lahko na računalniku ki je
povezan na speedtouch-a ter od njega dobi IP prek DHCP-ja zaženemo PPPOE povezavo. :)

amigo_no1 ::

Lahko, samo se zmogljivost povezave razdeli in se ne poveča.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Gwanaroth ::

Še komu ne dela tujina trenutno?

Sem klical na amis, pa kao da ni nič narobe..
Lights often keep secret hypnosis..

Mobidick ::

Nekaj ne dela v redu, ne. Še domače strani odpira počasi, kljub temu da je ping do amisa normalen.
The future is digital!

meni zdaj domačica dela ok A1, tujina pa 0 :(

btw, onih 130kBps down je pa bil kriv router

TechBeats ::

Kul, sm že mislu da sm si kej winse zjebu, okol 2h zjutri se kr naenkrat msn izklop, in mi crkne povezava. A pol zdele vidm da je neki pr amisu.

Ja men tud tuje strani ne delajo. Dele ob 6h zjutri še zmer ne dela:\
AciD TriP

lameass ::

meni s telemachom tui nedela ze nekaj ur.. damn :/

MiranRxx ::

Meni sedaj dela vse, kar sem trenutno poizkusil, samo amis ne!
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

Gwanaroth ::

Tujina še vedno ne dela..
Lights often keep secret hypnosis..

amigo_no1 ::

Katera stran ti ne dela ?

snoopy20 ::

hy!

jaz bi pa prosil za malo pomoči!
imam amis povezavo in amisov modem Speedtouch 706!
na modem sta priklopljena dva PC-a, problem pa je sledeč:
na 1. PC mi vsake tolko časa prekine povezavo, med tem ko na drugem PC istočasno povezava deluje!
problem je v tem, da moram za vzpostavitev povezave vedno ali na novo prižgat modem ali pa izklopit in na novo priklopit kabl od tega PC-a!;(
tudi ko pingam modem (ping 192.168.1.254) mi napiše da ni dosegljiv!
na amisu so mi rekli da mora bit nekaj z PC-jem narobe. prvo bi naj bil sporen Nod32, češ da bi naj blokiral DNS od Amisa, pa sem ga odstranil pa še vedno isto! res nevem več kaj naj naredim, zato prosim za bilokakšno pomoč kako naj ugotovim kaj je narobe!?
sem tudi pomislil, da je sistem kaj okužen pa ni najdlo nič virusov,... pa sem za vsaki slučaj tudi formatiral pa na novo sistem naložo pa še vedno isto!

Še nekaj info, če bi blo mogoče kaj v pomoč:
OS windows XP pro
Antivirus : AVG
brskalnik : Awant browser
razen mule in dc++ na PC-ju ni drugih programov, ki bi se povezovali na internet...
Nastavitve mreže:
modem 192.168.1.254
1 PC 192.168.1.1
2 PC 192.168.1.2

lepo prosim za pomoč!

Hvala

DeletedUser ::

zamenjaj utp kabla med računalnikoma ter/in zamenjaj port na speedtouchu za posamezen pc... če ti PC1 z kablom od PC2 ter povezan na port na katerega je bil prej povezan PC2 še
vedno povzroča težave potem je nekaj narobe z PC1, za ostale kombinacije pa sam uporab
mal logiko :)

snoopy20 ::

hvala!

bom probal!

hm, zanimivo.. msn dela, torrenti letijo, spletne strani (tujina) pa tema

Mobidick ::

Tukaj dela zdaj vse. Sinoči pa niti Slovenija ni delala v celoti (siol, bolha, ..).
The future is digital!

Jup so zrihtal :)
AciD TriP

afneguncam ::

to je ok?

SN Margin (Up/Down) [dB]: 21,0 / 12,0

Tilen ::

Signal za upload mora biti od +35 do +60 in download od -15 do +15.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

afneguncam ::

dajte mi povedat kaj vec o tem marginu
baje da ne sme biti pod 10 ...

SN Margin (Up/Down) [dB]

kulSMS ::

če ti ne prekinja je OK, meni včasih ob večerih pade tudi na 4,5 pa še vedno dela.
(pod 10 mi je pa skoraj vedno za download)

Jaz imam vedno pod 10, včasih tudi 6. Dela brez prekinitve zdaj, samo FEC errorjev je ogromno, kar se pozna pri DL. Pomeni da gre hitrost niha pri DL med 800Kb in 400Kb, tako da v povprečju nimam toliko kot bi moral imeti, ker preveč popravlja napake. Bom raje vzel nižji paket in imel stabilno hitrost.
Jerry and Tom

am, kako pa stersiraš ta sn margin, lol jst za to prvič slišm:8), a bi lahko kdo dau kakšn link, za testiranje tega sn margina.
Hvala
AciD TriP

TgT ::

link

Tukaj imas informacije ce je tvoj modem speedtouch.
Hit'N'Run

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jvolk ()

Redman ::

Če je kdo novi naročnik Amisa in ma kupon za LG plazmo in ga ne rabi se priporočam :)

SebaR ::

Link Information

Uptime: 0 days, 11:10:07
Modulation: G.992.1 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 576 / 4.544
Data Transferred (Sent/Received) [GB/MB]: 1,65 / 494,45
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18,0 / 30,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,0 / 16,0
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / TSTC
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 25 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 34
HEC Errors (Up/Down): 0 / 21

Je to v redu povezava? Priklopljen v sredo in včeraj tudi prvič internet sprobal.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Ted ::

Zelo ok linija. Maš verjetno 4/512 internet + telefon, zakaj jih ne pokličeš in zahtevaš aneks za 4/768 paket ki je cenejši od tega za par evrov. 8-)
Mah...

SebaR ::

Amm ker centrala ni amisova, so mi dali le 4/512 paket, telefonije zaradi tega tudi ne morem imeti.

Ampak imam majhne težave. Na modem imam priključena dva računalnika ko poženem test na speedtest.net, je na prvem računalniku vse v redu, na drugem pa mi ne doseže polne hitrosti ampak le polovično. Zakaj to?
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

pucvoler ::

Hi! Za primerjavo pokažem še svojo linijo.
Imam 768/4Mbit/s na okoli 3.8km oddaljenosti.

Link Information

Uptime: 0 days, 20:50:05
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 865 / 4.880
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 232,34 / 2,12
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 31,5 / 51,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Signal (Local/Remote): 1 / 0
Error Seconds (Local/Remote): 342.670 / 0
CRC Errors (Up/Down): 16 / 60.510
HEC Errors (Up/Down): 4 / 57.734

Speedtest.si:
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 734.00Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.00Mb/s
merjeno: nedelja, 15.00 uri
Ne me poslušat!!!!!!

Hudiča maš dobro linijo za to razdaljo, je pa res da je dosti errojev. Si kar na meji.
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

Jaz sem skoraj polovico bližje, pa imam dosti več napak.

Link Information

Uptime: 0 days, 20:01:10
Modulation: G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 920 / 9.837
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 47,16 / 38,97
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 26,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 10,0
Error Seconds (Local/Remote): 324 / 0
FEC Errors (Up/Down): 4.412 / 54.872
CRC Errors (Up/Down): 19 / 188
HEC Errors (Up/Down): 1.208 / 145

thedaydriver ::

zanima me kako je kaj zdaj z amisom ali se splača iti iz siola na amis?
sprašujem zato, ker je potekla 2 letna pogodba z siolom, glede na hitrosti ima amis občutno ceneje, ampak me zanima če je vse tako kot treba, ker siol je zelo drag, ampak nisem imel večjih težav z njim oz. z internetom.
vsekakor je to moje mnenje

PaJo ::

Pri meni dobro dela že 1 leto, tako da prehod se splača tudi denarno in storitev je tudi na mestu, če jih le Telekom ne ovira;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Bellzmet ::

No moja izkušnja zAmisom, če se boš kaj lažje odločil.

Imel sem SiOL 10 let (najprej dial-up) nato ADSL (se mi zdi, da zadnje 6 let). Moram rečt, da problemov ni bilo nobenih...razen cene.

Zdej sem šel na Amis - akcija paket 4/768. Od dne, ko sem dal vlogo v poštni nabralnik do dne, ko je net delal je minilo se mi zdi da cca. 3 tedne. Ko sem prišel domov iz službe SiOL ni več delal, Amis delal, tako da glede prenosa z SiOLa k Amisu imam samo pohvale.

Imam pa Amis sedaj 3 dni:) Pa zaenkrat dela tako kot more...upam da bo tudi naprej. Skratka do sedaj vse brez pripomb.

lp

Amis (4/768) sem naročil takoj ko so začeli s to akcijo. Preklop v nekaj minutah ( preko SMS so mi poslali datum preklopa), po pošti sem dobil opremo, prišel iz službe, Siolov modem ven, Amisovega noter in je delovalo. Prej sem bil dve leti na Siolu, sicer vse normalno razen cene. Amis deluje cca mesec pa pol brez problemov.

r5r ::

Uf, tale priklop je bil pa hiter.

Točno ta paket iz akcije sem naročil že 30. 9, vendar sem modem dobil šele v ponedeljek, priklopljen bom pa 2.11. Tako pravijo na Amisu. V oglasu omenjajo priklop v 14 dneh, tole se pa vleče že 3. teden. :(
And it makes me wonder.

Ja pač prekopi se znajo malo zavlečti. Čeprav, če dobiš v 14 dneh je pa že skoraj čudež. No mogoče vsaj sedaj, ko imajo verjetno več naročil zaradi akcije.

Se mi pa zdi, da to ni takšen problem, vsaj ne za nekoga, ki že ima xDLS/kabel od prej. Pač počakaš še tisti mesec na starem operaterju pa je. Ni panike! Bolj je važno, da potem vse v redu dela!

lp

BlackHole ::

Tudi jaz sem se naročil na tole Amisovo akcijo 4 mbit/768, pa me zanima zakaj sploh potrebujem tisto uporabniško ime in geslo, ki sem ga dobil za internetno povezavo. Saj se mi nikoli sploh ni treba povezat preko tiste povezave, ker je modem že avtomastko povezan v internet, ko se zažene XP.
LP Marko

Uporabniško ime in geslo ti lahko pride prav, če se boš kdaj moral povezati direktno/ročno.
Redko, vendar se tudi to kdaj zgodi.
Mimogrede, tudi sam sem z amisom zadovoljen, sedaj mi že dalj časa deluje povezava neprekinjeno.
Mogoče še počasi TV izboljšajo, pa bo vse kot mora biti. Sem postal že skoraj preveč razvajeni uporabnik.
>:D

Med drugim rabiš uporabniško ime in geslo za nastavitev poštnega odjemalca.

Ali pa če se modem/router "zmede", se je že zgodilo da sem moral geslo ponovno vpisat. Sicer pa je Amis cenejši in zaneslivejši od Siola, priporočam tudi telefonijo ki dela perfektno - na ta račun prišparaš res veliko, toliko kot sedaj plačujemo za net (4 mega odprta hitrost) + telefon smo prej plačevali samo za 1 mega internet pri Siolu. Prekinitev praktično ni oz. če so trajajo kdaj max. 5 minut, pri Siolu sem bil navajen na občasne večurne mrke in pogoste probleme. Je pa jasno da če bo kak JCB presekal optični kabel lahko gre omrežje Telekoma, T-2-ja, Telemacha ali Amisa.
Mah...

Jaz nimam tako dobre izkušnje. Najprej je delalo OK, zdaj pa hitrost niha in povprečje tudi iz njihovega serverja je precvej počasno, tam 200KB/sek za 10Mbit paket :-(

Saj so pridni fantje, skoz nekaj rešujejo na centrali in to, samo bolje ni pa nič, to traja že 2 meseca. Prvih 14 dni je bilo pa super, le prekinjalo je ob dežju, je bila pa telekomova napaka.
Jerry and Tom

AMIS 4/768 od centrale 1500m

DSL Connection
Link Information

Uptime: 0 days, 14:20:48
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 865 / 4.880
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 813,52 / 7,54
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 17,0 / 26,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 25,0 / 21,5
Error Seconds (Local/Remote): 8 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 8
HEC Errors (Up/Down): 0 / 3

www.speedtest.si
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 738.04Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.97Mb/s

Zgleda v redu!?

Perfektno, tebi more 10 mega laufat brez problema.
Mah...
««
15 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
294895 (3654) Veron
»