Forum » Omrežja in internet » A1 xDSL
A1 xDSL
Bellzmet ::
Jah imam raje 4 mega pa da je za nedoločen čas, ker akcija 10 mega gre po enem letu na 2 mega.
lp
lp
Ja pomoje imaš prav. Ziher bo kej...
Samo se mi zdi, da mi je zaenkrat 4 DL sedaj čisto dovolj (prej sem imel 1). Bi pa rad imel večji UL.
lp
Samo se mi zdi, da mi je zaenkrat 4 DL sedaj čisto dovolj (prej sem imel 1). Bi pa rad imel večji UL.
lp
Gavran ::
Saj ni vezave - kadarkoli lahko menjaš paket... ali pa ponudnika...
Jaz sem s 4/768 zadovoljen. Sicer ne bi škodil malo večji U/L ampak tudi to je luksuz v primerjavi s Siolovim 1/256 za občutno razliko v ceni.
Jaz sem s 4/768 zadovoljen. Sicer ne bi škodil malo večji U/L ampak tudi to je luksuz v primerjavi s Siolovim 1/256 za občutno razliko v ceni.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
MiranRxx ::
Meni se zdi največja ugodnost da ni vezave. To da je cenej kot siol, je še dodatna vzpodbuda, da se ne maknem od njih.
Sicer pa na deželi tako ni drugega. T2 se bolj mest drži.
Sicer pa na deželi tako ni drugega. T2 se bolj mest drži.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net
kulSMS ::
Pa ta amis je vsak dan hitrejši.
danes zjutraj sem izmeril nov rekord:
UL 76,4 kbajt/s = 611,2 kbit/s
DL 332,9 kbajt/s = 2663,2 kbit/s
SN Margin UP 10,0 / DOWN 9,5
razdalja do centrale 5km
ponavadi pa je:
SN Margin UP 8,5 / DOWN 4,0-6,0
UL 75,0 kbajt/s = 600 kbit/s
DL 245 kbajt/s = 1960 kbit/s
brez prekinjanja (se zgodi da pade SN Margin DOWN tudi na 3,0 pa vseeno ne prekinja)
Imam pa po novem odprto hitrost 4. (spremenili so mi jo v enem dnevu)
danes zjutraj sem izmeril nov rekord:
UL 76,4 kbajt/s = 611,2 kbit/s
DL 332,9 kbajt/s = 2663,2 kbit/s
SN Margin UP 10,0 / DOWN 9,5
razdalja do centrale 5km
ponavadi pa je:
SN Margin UP 8,5 / DOWN 4,0-6,0
UL 75,0 kbajt/s = 600 kbit/s
DL 245 kbajt/s = 1960 kbit/s
brez prekinjanja (se zgodi da pade SN Margin DOWN tudi na 3,0 pa vseeno ne prekinja)
Imam pa po novem odprto hitrost 4. (spremenili so mi jo v enem dnevu)
jerry2000 ::
Moje izkušnje so pa vedno slabše. Po mojem vztrajanju da ni normalno da download niha od 100KB/sek do 800KB/sek ves čas so pregledali centralo in ugotovili napako na mojem portu in me zamenjali na drug port, ni bilo bolje. So nekaj menjavali centralo, pa ni nič bolje. Zdaj so pa nehali odpisovati na moja vprašanja na podporo. Plačujem pa še vedno lahko...
Na drugi liniji enakih karakteristik sem pa dobil SIOL, ki je 2x dražji :-( ampak dela 24/7 1.22Mb/SEK download, uploada pa malo zmanjka za 768, ampak sem se s tem strinjal. Hočem reči nič ne niha.
Na drugi liniji enakih karakteristik sem pa dobil SIOL, ki je 2x dražji :-( ampak dela 24/7 1.22Mb/SEK download, uploada pa malo zmanjka za 768, ampak sem se s tem strinjal. Hočem reči nič ne niha.
Jerry and Tom
DeletedUser ::
Kako na enostaven način dodati uporabnika z
administratorskimi pravicami v Amis/Speedtouch modem...
1.) potegne se trenutna konfiguracija iz modema
http://192.168.1.254/cgi/b/backup/user....
- save as user.ini
2.) doda se uporabnik z administratorskimi pravicami (adminuser/adminuser)
- pod [ mlpuser.ini ] se doda (kot zadnjega uporabnika npr):
add name=adminuser password=_CYP_4f5cec75c744bd39b5126debbb7cffb8 role=Administrator hash2=7097085d94802e68f6087f172aa8b332
3.) zapis modificirane konfiguracije v modem
(potreben firefox z firebug extenzijo)
http://192.168.1.254/cgi/b/bandr//
-selektira se modificiran user file
-aktivira se firebug extenzija
-izbere opcija "inspect" pri firebug-u
-zgoraj click na "Restore configuration now"
-važen je html spodaj!
-sprememba action="/cgi/b/restore/" v action="/cgi/b/restore//"
-sedaj še enkrat click na "Restore configuration now"
-konfig se zapiše v modem
*user.ini shrante nekam za vsak primer preden ga spreminjate!
*vse nastavitve od prej se ohranijo!
*sedaj se preko "User Management->Switch to another user" uporabnik lahko logira kot admin z adminuser/adminuser
ter potem po želji nazaj na user/{no pass}
administratorskimi pravicami v Amis/Speedtouch modem...
1.) potegne se trenutna konfiguracija iz modema
http://192.168.1.254/cgi/b/backup/user....
- save as user.ini
2.) doda se uporabnik z administratorskimi pravicami (adminuser/adminuser)
- pod [ mlpuser.ini ] se doda (kot zadnjega uporabnika npr):
add name=adminuser password=_CYP_4f5cec75c744bd39b5126debbb7cffb8 role=Administrator hash2=7097085d94802e68f6087f172aa8b332
3.) zapis modificirane konfiguracije v modem
(potreben firefox z firebug extenzijo)
http://192.168.1.254/cgi/b/bandr//
-selektira se modificiran user file
-aktivira se firebug extenzija
-izbere opcija "inspect" pri firebug-u
-zgoraj click na "Restore configuration now"
-važen je html spodaj!
-sprememba action="/cgi/b/restore/" v action="/cgi/b/restore//"
-sedaj še enkrat click na "Restore configuration now"
-konfig se zapiše v modem
*user.ini shrante nekam za vsak primer preden ga spreminjate!
*vse nastavitve od prej se ohranijo!
*sedaj se preko "User Management->Switch to another user" uporabnik lahko logira kot admin z adminuser/adminuser
ter potem po želji nazaj na user/{no pass}
Zakaj pa se splača to naredit? Mislim ali so v modemu kakašne nastavitve notri, ki se jih splača spremenit?
lp
lp
Gavran ::
A s tole modifikacijo prideš do SIP nastavitev?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
evilset ::
Načeloma ja, vendar nič ne bo pomagalo. Razlog je v tem, da se za telefonijo uporablja separatno omrežje, katero ni public. Zaradi
tega ti vpis drugega providerja ne bo koristilo (ker bos vpisal public ip)
lp
tega ti vpis drugega providerja ne bo koristilo (ker bos vpisal public ip)
lp
N-E-O ::
Kateri naslov že moram vtipkati, da pridem do nastavitev speedtouch routerja?
Follow the white rabbit.
asladic ::
Jaz imam eno vprašanje o modemu Thomson 780iwl. Je to ta, ki je brezžični? Imam doma konzolo Nintendo Wii in bom kmalu šel od Siola k Amisu in me zanima če kdo, ki ima tudi Wii-ja in brezžični modem ve, kako bi se lahko dalo brezžično Wii-ja na internet priklopit.
DonMatejo ::
Mene pa zanima, kaj narest, ko čakaš na to odprto hitrost že 1,5 mescea, pa je vse "baje" potrjeno s Telekoma, pa ni nič od njih, samo urgirajo naprej... sj glede kakovosti povezave ni kej za rečt... sam tkole je pa podn... aja, še to... odprto hitrost plačujem že od kar sem na novo sklenil pogodbo, mam pa še skoz 1MB
LP
p.s. prosim normalne odgovore
LP
p.s. prosim normalne odgovore
Ted ::
0802010 pa oglasi se na forumu od amisa (www.amis.net/forum) in kotaktiraj uporabnika Blaz ali dcvetko.
Mah...
DonMatejo ::
a je kkšna druga št. kt pa 0802010? ker to sm klical že ene 10x, pa sploh nč ne nardijo... Lp
Js sem pa naročil odptro hitrost 4Mb/s in sem imel nekaj težav s prekinitvami in so mi linijo spustili na 2Mb/s. Je to normalno? Je možno, da spustijo na npr. 3Mb/s? Plačujem namreč isto ceno ne glede na spust hitrosti.
Follow the white rabbit.
TOP ::
NEO poglej kolk stane 2 mb/s,stane 19e in lih tolk ti plačuješ za odprto hitrost 4mb/s,ker je v akciji drgač je 22e.Tako da si na istem.In DonMateja,upam da si vzel vezavo za nedoločen čas,ker potem kliči gor reči,da gre k tebi sam 1mb/s in ti bodo poslali drugi aneks,ker boš plačeval 16,27e.Drugič raje kliči Telekom in njih uprašej kolk bo šlo k tebi max.
Mobidick ::
Imam odprto hitrost 4096/512 (preko Telekomove centrale), prej sem imel navadni isti paket pri Amisu. Pri hitrosti NI RAZLIKE, razen da je cenej! Modem se vselej sinhronizira s centralo enako, kot se je prej.
The future is digital!
Ja sej problem je infrastruktura. Tehnologija pač ne zagotavlja velikih hitrosti pri večji oddaljenosti.
Samo se mi zdi čudno, da mi ne nese 4 mega (oddaljen sem okoli 2,2km po zraku). Ali pač je to normalno?
Samo se mi zdi čudno, da mi ne nese 4 mega (oddaljen sem okoli 2,2km po zraku). Ali pač je to normalno?
Follow the white rabbit.
Alexius Heristalski ::
Teoretično gledano ni normalno, v praksi je pa vse možno glede na pregovorno "kakovost" Telekomovih kablov.
Kar se odprte hitrosti tiče, verjetno v aneksu piše, da zagotavljajo 1M/256k, ker je tudi v reklami (sicer v drobnem tisku) tako.
Kar se odprte hitrosti tiče, verjetno v aneksu piše, da zagotavljajo 1M/256k, ker je tudi v reklami (sicer v drobnem tisku) tako.
Čeprav tudi jaz malo kritiziram telekom, se vendarle moramo zavedati da so bili kabli polozenei za govorno telefonijo, ki je sedaj zadovoljivo delovala.
Prišle so nove zahteve, ki jih enostavno nihče več ne more obvladovati. Praktično bi morali v letu ali dveh, zamenjati vse, od central do kablov. To pa sedaj ni zmožen nihče narediti. vsaj na podeželju ne.
V mestih bodo v letu to uredili z optiko. Na deželi, bomo malo zamujali. Kruto in realno.
Prišle so nove zahteve, ki jih enostavno nihče več ne more obvladovati. Praktično bi morali v letu ali dveh, zamenjati vse, od central do kablov. To pa sedaj ni zmožen nihče narediti. vsaj na podeželju ne.
V mestih bodo v letu to uredili z optiko. Na deželi, bomo malo zamujali. Kruto in realno.
smarty ::
Čisto na kratko vprašanje.
Sem že par let na SIOL adsl 2048/384 prenosa in ker je postala ta hitrost že malo premajhna me zanima kako je vaše mnenje glede ponudnikov Siol in Amis?
Ali bi bilo pametno povečati hitrost pri Amisu ali Siolu?
Kake izkušnje imate?
Sem že par let na SIOL adsl 2048/384 prenosa in ker je postala ta hitrost že malo premajhna me zanima kako je vaše mnenje glede ponudnikov Siol in Amis?
Ali bi bilo pametno povečati hitrost pri Amisu ali Siolu?
Kake izkušnje imate?
amigo_no1 ::
Odvisno od stanja tvoje linije in odaljenosti centrale.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Če imaš možnost zgolj ADSL-ja, potem pojdi na Amis. Nižja cena za praktično isto hitrost.
Če si iz mesta, pa se ozri še na T2-jevo VDSL ponudbo.
Če si iz mesta, pa se ozri še na T2-jevo VDSL ponudbo.
Follow the white rabbit.
Tomay ::
Danes so mi priklopili odprto hitrost 4/768 in zaenkrat deluje kot bi moralo. Za stabilnost povezave še ne morem reči, je pa oddaljenost do centrale nekaj čez 1 km. Tudi pri starših imam že dalj časa amis 1/512 pa lahko rečem, da večkrat zmanjka elektrike kot interneta.
Voodoo 4Ever
TechBeats ::
hey folk
eno hitro vprašanje, kam morem klicat da prijavim telekom in amis, in njihovo zlorabo. Nek apitek al neki tazga??
eno hitro vprašanje, kam morem klicat da prijavim telekom in amis, in njihovo zlorabo. Nek apitek al neki tazga??
AciD TriP
pucvoler ::
@ Marv1234 nam je pokazal kako pridobiti administratorske pravice.
Zanima me če je mogoče na SpeedTouch modemu od amisa omejiti promet?
Zanima me če je mogoče na SpeedTouch modemu od amisa omejiti promet?
Ne me poslušat!!!!!!
Tilen ::
Ja. Zapreš vse porte.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
BroTheR ::
Tudi jaz sem zgubil zaupanje v amis, s katerim je v zacetku tako dobro kazalo.
..pol leta imel 10mbit, vse lepo in prav, pred kratkim pa so "nadgradili" centralo in sedaj ne gre vec kot 7mbit+ping cist v k... pravijo, da sem (kar naenkrat) predalec od centrale - 1km heh..
..pol leta imel 10mbit, vse lepo in prav, pred kratkim pa so "nadgradili" centralo in sedaj ne gre vec kot 7mbit+ping cist v k... pravijo, da sem (kar naenkrat) predalec od centrale - 1km heh..
c00L3r ::
Jaz pa imam sledečo težavo, ki me zelo jezi. Najprej bom opisal situacijo:
Z sosednjo hišo (kjer živi teta) imamo narejeno LAN povezavo za deljenje datotek, igranje iger in do zdaj sem od tam imel tudi deljen internet. Gre za AmisDSL 4down/1up paket (omrežje AMIS), ki ga uporabljamo malo več kot 1 leto in vse deluje tako kot mora. Ker sem računalničar, sem takrat tudi sam skrbel za naročilo tega paketa, priklop modema, telefona ipd...
Zdaj pa sem se jaz odločil da bi se sam naročil na AmisDSL + telefonijo, tako kot teta in še veliko drugih sosedov. In dobim odgovor da je navječji možen paket 1down/256up (omrežje telekom) WTF???
Pa jih kličem in jim razložim, da je na moji lokaciji možen priklop v amis omrežje, saj ga ima že veliko ljudi, nekateri bližje, nekateri dlje od centrale. In mi gospodična iz Amis-a pove, da so dosegli maximalne kapacitete na moji lokaciji, zato so odslej možno priklopi le še v telekom omrežje in največja hitrost je 1mb.
In kaj naj jaz zdaj naredim? Naj zgradim časovnim stroj in se vrnem v leto 2006 in naročim priklop? Človek bi pričakoval da bomo s časom dobili višje hitrosti interneta in ne manjše. V glavnem popolnoma sem razočaran in jezen Kot kaže bom še naprej uporabljal od soseda internet...
Z sosednjo hišo (kjer živi teta) imamo narejeno LAN povezavo za deljenje datotek, igranje iger in do zdaj sem od tam imel tudi deljen internet. Gre za AmisDSL 4down/1up paket (omrežje AMIS), ki ga uporabljamo malo več kot 1 leto in vse deluje tako kot mora. Ker sem računalničar, sem takrat tudi sam skrbel za naročilo tega paketa, priklop modema, telefona ipd...
Zdaj pa sem se jaz odločil da bi se sam naročil na AmisDSL + telefonijo, tako kot teta in še veliko drugih sosedov. In dobim odgovor da je navječji možen paket 1down/256up (omrežje telekom) WTF???
Pa jih kličem in jim razložim, da je na moji lokaciji možen priklop v amis omrežje, saj ga ima že veliko ljudi, nekateri bližje, nekateri dlje od centrale. In mi gospodična iz Amis-a pove, da so dosegli maximalne kapacitete na moji lokaciji, zato so odslej možno priklopi le še v telekom omrežje in največja hitrost je 1mb.
In kaj naj jaz zdaj naredim? Naj zgradim časovnim stroj in se vrnem v leto 2006 in naročim priklop? Človek bi pričakoval da bomo s časom dobili višje hitrosti interneta in ne manjše. V glavnem popolnoma sem razočaran in jezen Kot kaže bom še naprej uporabljal od soseda internet...
Tilen ::
Rana ura, zlata ura.
gospodična iz Amis-a pove, da so dosegli maximalne kapacitete na moji lokaciji, zato so odslej možno priklopi le še v telekom omrežje in največja hitrost je 1mb.
Ne vem zakaj se razburjaš, če ti je bilo tako lepo razloženo? Bi imel mogoče raje 4 Mb prek Amisove centrale pa potem downtime 50% ? Potem bi pa spet bili najslabši, ker niso povedali, da je zasedeno omrežje.
Pa jih kličem in jim razložim, da je na moji lokaciji možen priklop v amis omrežje,
Ker ti veš bolje od nekoga, ki z omrežjem upravlja? He, he, he..
In kaj naj jaz zdaj naredim?
Imej tako kot imaš zdaj.
V glavnem popolnoma sem razočaran in jezen
Povsem neupravičeno.
Človek bi pričakoval da bomo s časom dobili višje hitrosti interneta in ne manjše.
1Mbit je še vedno bolje kot nič [to kar imaš zdaj].
gospodična iz Amis-a pove, da so dosegli maximalne kapacitete na moji lokaciji, zato so odslej možno priklopi le še v telekom omrežje in največja hitrost je 1mb.
Ne vem zakaj se razburjaš, če ti je bilo tako lepo razloženo? Bi imel mogoče raje 4 Mb prek Amisove centrale pa potem downtime 50% ? Potem bi pa spet bili najslabši, ker niso povedali, da je zasedeno omrežje.
Pa jih kličem in jim razložim, da je na moji lokaciji možen priklop v amis omrežje,
Ker ti veš bolje od nekoga, ki z omrežjem upravlja? He, he, he..
In kaj naj jaz zdaj naredim?
Imej tako kot imaš zdaj.
V glavnem popolnoma sem razočaran in jezen
Povsem neupravičeno.
Človek bi pričakoval da bomo s časom dobili višje hitrosti interneta in ne manjše.
1Mbit je še vedno bolje kot nič [to kar imaš zdaj].
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Gost ::
Tilen si ti "Amisov človek"?
Drugače, to kar se dogaja z netom v Sloveniji je katastrofa in nikakor ne bi opravičeval nobenega operaterja ...
Drugače, to kar se dogaja z netom v Sloveniji je katastrofa in nikakor ne bi opravičeval nobenega operaterja ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gost ()
c00L3r ::
Tilen praviš da sem neupravičeno jezen? Nevem no... Lani ko je je Amis postavil na naši lokaciji centralo je ful pošiljam reklame in vsakega interesenta še 2x poklical, če se bo odločil ali ne. Letos pa se odločiš za njihovo storitev, pa ti povedo da ne moreš. Niti njihove telefonije ne morem imet. V tem primeru bi morali zgradit več central oz. nadgradit omrežje. Gre za lokacijo na Ptuju, mestna četrt Panorama.
DeletedUser ::
Očitno jim je zmankal portov na dslamih, bodo pač moral še enega
v kolokacijo postavt.
v kolokacijo postavt.
Po mojem so vsi ponudniki precenili, kaj zmorejo. Povpraševanje je večje, kot so njihove zmogljivosti.
Sam imam realno primerjavo, saj imam na eni strani TRIO od siola, na drugi lokaciji od amisa.
Kvaliteta vsega kar nudijo je 80:20 v korist amisa.
siol, dosti programov pa skoraj nič več
amis, po začetnih težav, stabilnejše delovanje. Pri siolu, potrebnih prevče resetov.
Sam imam realno primerjavo, saj imam na eni strani TRIO od siola, na drugi lokaciji od amisa.
Kvaliteta vsega kar nudijo je 80:20 v korist amisa.
siol, dosti programov pa skoraj nič več
amis, po začetnih težav, stabilnejše delovanje. Pri siolu, potrebnih prevče resetov.
Mobidick ::
Imam odprto hitrost 4096/512 (preko Telekomove centrale), prej sem imel navadni isti paket pri Amisu. Pri hitrosti NI RAZLIKE, razen da je cenej! Modem se vselej sinhronizira s centralo enako, kot se je prej.
Žal ta moj zadnji post ni povsem pravilen. Dočim je modem res sinhroniziran z enako hitrostjo kot je bil prej na navadni 4 mbps povezavi, hitrosti prenosov veliko bolj nihajo. Opažam to v teh mesecih, od kar imam paket "odprta hitrost". Tudi po kontaktu z amisom so to potrdili:
Razlika med odprto hitrostjo 4 mega in fiksno hitrostjo 4 mega je v tem, da fiksno hitrost 4 mega ponudi strankam, ki imajo povezavo tako stabilno, da hitrost ne niha, v primeru da strankam niha hitrost pa ponudimo odprte hitrosti, ki se v manjših zmogljivostih linije hitrosti zmanjšajo in tako povezava ostane, se ne prekine.
Sicer smo v prejšnjih 4 letih vedno imeli stabilno linijo (3 leta 1mbps in 1 leto 4mbps - fiksni), ne vem, kaj mutijo. Zgleda, da je to marketinška poteza. Ob večji obremenitvi se pač hitrosti poslabšajo.
The future is digital!
PaJo ::
Ni problem pri Amisu, blem je Telekom in njegove parice. Te so v zadnjem času vedno bolj obremenjene in prihaja do večjih motenj, ker si skoraj vse hiše že privoščijo xDSL in se potem parice motijo med seboj. Zato je edina prava rešitev optika, do takrat bo pa pač treba potrpet na gnilih telekomovih kablih (še dobro da sploh so), kaj nam drugega ostane na vaseh.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
PaJO, prav si rekel, moramo ostati na gnilih kablih. Optike na deželi verjetno ne bo še nekaj let. Ni prve računice.
Dobra rešitev je "izpostavljene" manjše centrale, ki se povežejo z optiko iz osnovne centrale. Če os krajše razdalje, potem ti kabli marsikaj prenesejo.
Ena od rešitev bo tudi prihajoča brežična povezava, ki je trenutno v izgradnji, ter delno v razvoju.
Torej, sedaj je pravilo znajdi se,kdor se lahko in se ima kam priklopiti.
Navsezadnje pa ti kabli le niso tako slabi, koliko nas je povezanih preko njih.
Še vedno ne razumem, zakajnekdo za "domačo uporabo" potrebuje 10 M. So izjeme, ki to potrebujejo. Tako masovno, kot si vsi sedaj želijo 10M, pa tudi ne vem, če je vse zaradi potrebe.
Veliko jih ima takšno povezavo, zato ker jo že ima sosed.
Dobra rešitev je "izpostavljene" manjše centrale, ki se povežejo z optiko iz osnovne centrale. Če os krajše razdalje, potem ti kabli marsikaj prenesejo.
Ena od rešitev bo tudi prihajoča brežična povezava, ki je trenutno v izgradnji, ter delno v razvoju.
Torej, sedaj je pravilo znajdi se,kdor se lahko in se ima kam priklopiti.
Navsezadnje pa ti kabli le niso tako slabi, koliko nas je povezanih preko njih.
Še vedno ne razumem, zakajnekdo za "domačo uporabo" potrebuje 10 M. So izjeme, ki to potrebujejo. Tako masovno, kot si vsi sedaj želijo 10M, pa tudi ne vem, če je vse zaradi potrebe.
Veliko jih ima takšno povezavo, zato ker jo že ima sosed.
Ted ::
Taka povezava vsaj pri Amisu stane 19/22 evrov. Itak da jo boš mel če si dovolj blizu, zakaj je ne bi .
Mah...
r5r ::
Kaj se dogaja s tem Amisem? Včeraj je modem zgubil povezavo do dvajsetkrat na uro, enako danes. Dela in pade, dela in nato pade. Sem pa priklopljen v LJ.
And it makes me wonder.
SebaR ::
Link Information
Uptime: 4 days, 11:02:56
Modulation: G.992.1 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 576 / 4.544
Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 22,48 / 67,62
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,0 / 8,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,0 / 16,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / GSPN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0
HEC Errors (Up/Down): 0 / 0
Prvi teden težave, potem pa priklop na novo centralo, ki je še vedno telekomova, kljub temu povezava odlična.
Uptime: 4 days, 11:02:56
Modulation: G.992.1 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 576 / 4.544
Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 22,48 / 67,62
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,0 / 8,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,0 / 16,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / GSPN
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 0
CRC Errors (Up/Down): 0 / 0
HEC Errors (Up/Down): 0 / 0
Prvi teden težave, potem pa priklop na novo centralo, ki je še vedno telekomova, kljub temu povezava odlična.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | počasnejši internet za polovicoOddelek: Omrežja in internet | 4895 (3654) | Veron |
» | SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 23199 (16970) | Tydek |
» | 4Mb + tel + tv po kabluOddelek: Omrežja in internet | 1389 (1289) | borut_p |
» | Sinhronizacija modemaOddelek: Omrežja in internet | 1823 (1780) | Tilen |
» | ADSL za "nesrečneže"Oddelek: Omrežja in internet | 6346 (2705) | KoMar- |