Forum » Omrežja in internet » A1 xDSL
A1 xDSL
Alexius Heristalski ::
Vsi ISP-ji (in njihovi uporabniki) jebejo ježa v tem primeru, tudi Siol.Siol je Telekomova blagovna znamka! Torej, Siol=Telekom.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
MiranRxx ::
Ted, razlicno, verjetno odvisno tudi od tega ali ima amis svojo centralo ali je to telekomova storitev.
Sam imam izredno dobre izkusnje, glede "hitrosti" priklopa. Je bilo sigurno manj kot 12 dni, po ureditvi papirjev.
Sam imam izredno dobre izkusnje, glede "hitrosti" priklopa. Je bilo sigurno manj kot 12 dni, po ureditvi papirjev.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MiranRxx ()
jerry2000 ::
Je pa res da sem se preklopil na akcijski paket in je kljub temu račun za september po stari ceni, preklop je bil pa 6.9.2007.
Pa tudi za avgust so me 31.8.2007 priklopili sem dobil račun za 1.03 EURO... A se jim splača za 1 EURO mi pošiljati celo brošuro in položnico?
Pa tudi za avgust so me 31.8.2007 priklopili sem dobil račun za 1.03 EURO... A se jim splača za 1 EURO mi pošiljati celo brošuro in položnico?
Jerry and Tom
gpavlo ::
LP!
Sicer nimam AMIS-a ampak bom kr tuki povprašu.
Imam SiOL DUO 1024/256 in sem opazu da se tukaj nekaj menite on raznih "marginih", zato bom še jst prlepu s svoje linije. Modem je Sagemov, oddaljenost od centrale pa je okoli 4 kilometre.
Kakšna je linija, bi bilo mogoče povečat hitrost, brez izgube stabilnosti?
ADSL Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode RES4
Up Stream 292 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 1152 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 69.9
Far End: 39.4
SNR Margin Near End: 6
Far End: 19
HEC Count 0
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 1
1 day ES Counter 0
Sicer nimam AMIS-a ampak bom kr tuki povprašu.
Imam SiOL DUO 1024/256 in sem opazu da se tukaj nekaj menite on raznih "marginih", zato bom še jst prlepu s svoje linije. Modem je Sagemov, oddaljenost od centrale pa je okoli 4 kilometre.
Kakšna je linija, bi bilo mogoče povečat hitrost, brez izgube stabilnosti?
ADSL Line Status OPERATIONAL
Adsl Mode RES4
Up Stream 292 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream 1152 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation Near End: 69.9
Far End: 39.4
SNR Margin Near End: 6
Far End: 19
HEC Count 0
Firmware 0xb2d050c
15 min ES Counter 0
CRC Errors 1
1 day ES Counter 0
Real Madrid CF
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gpavlo ()
ivanuscha ::
No jst sem šel ta teden iz siola(1/256) na amis(2/384), oddaljen sem pa okoli 4400 metrov. Dela super!
Hm, res čudno. Šel sem iz navadnega paketa 10/1 na akcijski 10/768, pa so me preklopili. Zdaj so mi pa drug modem poslali. Ampak čemu? Je kakšna fora zadaj?
Jerry and Tom
Ted ::
V akciji bi naj dobil Wlan modem če se ne motim...
gpavlo:
Precej slabo linijo maš, bi rekel da bi 2 mega paket bil že precej na meji (glede uploada), sklepam da se far end nanaša na download, near end pa na upload...
gpavlo:
Precej slabo linijo maš, bi rekel da bi 2 mega paket bil že precej na meji (glede uploada), sklepam da se far end nanaša na download, near end pa na upload...
Mah...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ted ()
Tilen ::
V akciji bi naj dobil Wlan modem če se ne motim...
Da. Speedtouch 780WL. klik
To je položnica za ustvarjene email račune.
Kaj montiranje razcepnika zna bit problem? Nismo še imeli DSL-a doma, ne bi pa rad dajal 30+ (al kolko že) eurov za montažo :)
Cena izvajalca na terenu je 33€/h +potni stroški. "Montaža" splitterja je enostavna. To je ena mala škatlica v katero gre kabel iz telefonske vtičnice in se razdeli na 2 dela. V eno luknico vtakneš kabl od telefona, v drugo pa tisti kabel, ki potem gre direktno v modem za internet.
Če maš pa telefonijo tudi prek Amisa pa mislim da gre kabl iz telefonske vtičnice direkt v modem, telefon pa vklopiš v "phone" luknico na modemu in to je to.
Da. Speedtouch 780WL. klik
To je položnica za ustvarjene email račune.
Kaj montiranje razcepnika zna bit problem? Nismo še imeli DSL-a doma, ne bi pa rad dajal 30+ (al kolko že) eurov za montažo :)
Cena izvajalca na terenu je 33€/h +potni stroški. "Montaža" splitterja je enostavna. To je ena mala škatlica v katero gre kabel iz telefonske vtičnice in se razdeli na 2 dela. V eno luknico vtakneš kabl od telefona, v drugo pa tisti kabel, ki potem gre direktno v modem za internet.
Če maš pa telefonijo tudi prek Amisa pa mislim da gre kabl iz telefonske vtičnice direkt v modem, telefon pa vklopiš v "phone" luknico na modemu in to je to.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
Wlan modem, fino, samo potem mora delovati v načinu modem + router. Ta način pa mi ni všeč ker nimam prav nobene pametne kontrole, kako naj bi router deloval :-( Ne morem portov upravljati in nič. Torej ga bodo morali spremeniti v navadni modem, potem pa nima smisla da je Wlan. Lahko se tudi motim.
Jerry and Tom
dejanslo ::
Jaz sem dobil navadni modem.
Wireless modem BREZPLAČNO
ob naročilu vseh treh storitev(internet, televizija in telefonija)
There`s More Than One Way To Do It
No, tale Speedtouch 780wl je super zadeva. Res pa (kolikor vem) nima na voljo odpiranja/zapiranja portov, to počne z neke vrste port trigeringom tako, da aplikacijam ki jih določiš omogoča odpiranje portov. Če rabiš kake bolj napredne funkcije, router pač izklopiš in ti zadeva deluje kot običajen modem.
Mah...
Mobidick ::
Ja no, porte lahko forwardiraš. Tako da recimo lahko komot poganjaš kaki web,ftp,vnc... server. Zunaj bi naj že tudi bil nov Amisov firmware (moj je še vedno 6.1.9.6), kjer bi naj bilo na voljo malo več nastavljivosti. Tistim na amisovi centrali so ga verjetno že nadgradili.
The future is digital!
Aja, no, potem pa tako. Eh, nekaj se menijo nonstop na amisu pa dajejo obljube, pa nič kaj ne naredijo. Nam je bila telefonija obljubljena že na začetku tega leta (polno razvezan dostop), pa še danes ni nič iz tega. Telekom jih pač j... . Če ne druga, so najcenejši.
The future is digital!
No, če pa router spremenim v modem, potem pa je Wlan brezveze, kajne? A stari modem ste pa vrnili?
Jerry and Tom
Po stari modem so se isti dan prisli telekomovci, oziroma sem ga jaz zapeljal, ker mi je bilo mimogrede.
Sicer kaj pa bi z njim?
Sicer kaj pa bi z njim?
Dobil sem novi modem ja, samo ni Wlan, je pa malo večji kot stari. Brezveze.
Jerry and Tom
m0LN4r ::
Kje lahko preverim če ima amis pri nas svojo centrala in svoje omrežje?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
mtlebar ::
A je kaj lahko narobe, če imam modem v omarici? Najbrž ni nujno, da bi moral biti na prostem?
m0LN4r ::
Kje in kako ugotovim če ima amis pri nas svojo centralo in tako tudi svoje omrežje?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Na njihovih straneh imas podatke o njihovih centralah. Drugace pa je sigurno najbolj sveze na 080 20 10.
Pa veliko srece, da imas centralo v svojem kraju, je nekaj ceneje.
Pa veliko srece, da imas centralo v svojem kraju, je nekaj ceneje.
Kje lahko preverim če ima amis pri nas svojo centrala in svoje omrežje?
Pokliči 0802010, oddelek za informacije.
A je kaj lahko narobe, če imam modem v omarici? Najbrž ni nujno, da bi moral biti na prostem?
Načeloma bi moralo delovat brez problema.
Pokliči 0802010, oddelek za informacije.
Načeloma bi moralo delovat brez problema.
Shifty ::
Mogoce kdo napamet ve kaksna je kazen ce predcasno (po 12 mesecih) odstopim od pogodbe za 4/1 paket (pogodba za 2 leti). Moram placati vse narocnine do konca pogodbe ali kako?
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX
Sapphire 790GX
Mogoce kdo napamet ve kaksna je kazen ce predcasno (po 12 mesecih) odstopim od pogodbe za 4/1 paket (pogodba za 2 leti). Moram placati vse narocnine do konca pogodbe ali kako?
"Kazen" je 150€, če se ne motim. Za natančne cifre boš pa moral na informacije poklicat. Ampak, da bi pa moral plačat vse položnice za 1 leto, pa definitivno ne.
"Kazen" je 150€, če se ne motim. Za natančne cifre boš pa moral na informacije poklicat. Ampak, da bi pa moral plačat vse položnice za 1 leto, pa definitivno ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Tr0n ::
Sorazmerni delez od celotnega obdobja. Se pravi, 75€ ce je 150€ celotni kazenski znesek predcasne prekinitve pogodbe. Bolj natancno ti bodo povedali na AMISu.
Te vezave na pogodbe so tudi razlog, da sem sel stran od AMISa.
Te vezave na pogodbe so tudi razlog, da sem sel stran od AMISa.
Po novem imaš opcijo brez vezave. Sicer pa na moji lokaciji še lep čas ne bo drugega (cenejšega, hitrejšega in boljšega) kot Amis, edino upanje mi je optika od Telekoma ampak to bo še trajalo...
Mah...
Meni pa Amis dela slabo, ko je tako vreme kot danes in kaj dežuje ves čas prekinja modem. Ali se da kaj narediti s to nesrečno parico? Kam javiti na Telekom, da je slaba parica?
Jerry and Tom
AapocalypseE ::
jerry2, pokliči na Amis in jim povej kake težave imaš. Pol pa bojo oni dalje posredovali Telekomu. Malo se treba znajt ne govorit samo kak prekinja
Sem jim že povedal. Sem sem napisal le zato, če bi imel kdo še kakšno idejo.
Da bo pa Telekom uštimal parico mi je pa prosto rečeno neverjetno.
Da bo pa Telekom uštimal parico mi je pa prosto rečeno neverjetno.
Jerry and Tom
Če se kdo bolj spozna na tole kablovje. Kaj pomeni, da DSL linija izginja v slabem vremenu? Danes ko dežuje ves dan internet sploh ne dela, DSL izgine, pa spet utripa in internet lučka zagori. Pa spet cikel nazaj, net dela pa 5 sekund na minuto :-(
Ok, razumem da je linija slaba, zanima pa me, če kdo ve, ali mi ne bi en metalo če bi vzel manjšo hitrost?
Ok, razumem da je linija slaba, zanima pa me, če kdo ve, ali mi ne bi en metalo če bi vzel manjšo hitrost?
Jerry and Tom
PaJo ::
Če vzameš manjšo hitrost bi bila kakovost linije verjetno boljša, ker takrat se ti marginalne vrednosti spremenijo. Podobno težavo sem imel sam, ko sem vzel 4Mbit linijo, po prehodu na 2Mbit pa stvar deluje dobro, res da se ob takih hudih nevihtah stvar še kdaj pa kdaj poruši ampak to se na da vplivat, Telekomove parice so kakršne so Je pa linija drugače lepo stabilna, tako da poizkusi manjši paket pa boš videl.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Ok, saj razumem taka huda nevihta, parktat vrže ven, samo dva dni skoraj ni delalo, samo resetiralo je DSL.
Telekomov tehnik je prišel s tel. slušalko in ugotovil da je signal za telefon. Svašta no!
S/N je še vedno samo 15/6.5. To je tudi razlog da dežuje pa neta ni več. Ko je lepo vreme kot je danes pa dela b.p. ves dan :-(
Zgleda da bo treba na manj :-8 Sem pa mislil da je 2.3km po zemlji (1.7 po zraku) dovolj, da bi dlealo 8/768 :-(
Telekomov tehnik je prišel s tel. slušalko in ugotovil da je signal za telefon. Svašta no!
S/N je še vedno samo 15/6.5. To je tudi razlog da dežuje pa neta ni več. Ko je lepo vreme kot je danes pa dela b.p. ves dan :-(
Zgleda da bo treba na manj :-8 Sem pa mislil da je 2.3km po zemlji (1.7 po zraku) dovolj, da bi dlealo 8/768 :-(
Jerry and Tom
jerry2, ja sem na podbni razdalji kot ti, nekaj cez 2 km. Pa mi deluje vs troje, pri izpisu iz modema mi pise da imam dl 10M.
vceraj pa so seveda bile rahle tezavice, prvic verjetno zaradi vremena.
vceraj pa so seveda bile rahle tezavice, prvic verjetno zaradi vremena.
Kaj troje ti deluje?
Kakšen imaš pa S/N? Jaz sem imel zvečer 12/4.5. Sploh nisem mogel verjeti da sem še online :-/
Kakšen imaš pa S/N? Jaz sem imel zvečer 12/4.5. Sploh nisem mogel verjeti da sem še online :-/
Jerry and Tom
Tole so trenutni podatki.
Vse deluje tako kot mora. kaj kateri podatek tocno pomeni, kaj bi bilo boljse, nimam pojma.
kdor e pozn na to, naj pogleda in komentir!
Link Information
Uptime: 1 day, 19:03:48
Modulation: G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 920 / 9.837
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 31,20 / 72,54
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 27,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,0 / 5,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 32 / 0
FEC Errors (Up/Down): 1.747 / 303.488.997
CRC Errors (Up/Down): 9 / 44
HEC Errors (Up/Down): 770 / 27
Vse deluje tako kot mora. kaj kateri podatek tocno pomeni, kaj bi bilo boljse, nimam pojma.
kdor e pozn na to, naj pogleda in komentir!
Link Information
Uptime: 1 day, 19:03:48
Modulation: G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 920 / 9.837
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 31,20 / 72,54
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 18,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 27,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,0 / 5,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 32 / 0
FEC Errors (Up/Down): 1.747 / 303.488.997
CRC Errors (Up/Down): 9 / 44
HEC Errors (Up/Down): 770 / 27
S/N imaš malo nizek, 5.5 :-(
Meni so zdaj dali na 7.5Mbit downlaod (8138 se poveže) in imam S/N med 12 dopoldne do 8 zvečer. Precej bolje...
Samo zdaj sem dal vmes router nov sem kupil in seveda ne morem več preverjati S/N ker je na WAN portu :-(
Morda kdo ve se da preko WAN dostopati do modema? Če da, kateri port pa ima odprt za remote management?
Ali je sicer kakšen pameten programček, ki bi mi beležil izpade, lahko z navadnimi pingi kam v omrežje?
Meni so zdaj dali na 7.5Mbit downlaod (8138 se poveže) in imam S/N med 12 dopoldne do 8 zvečer. Precej bolje...
Samo zdaj sem dal vmes router nov sem kupil in seveda ne morem več preverjati S/N ker je na WAN portu :-(
Morda kdo ve se da preko WAN dostopati do modema? Če da, kateri port pa ima odprt za remote management?
Ali je sicer kakšen pameten programček, ki bi mi beležil izpade, lahko z navadnimi pingi kam v omrežje?
Jerry and Tom
Matofast21 ::
Linija kolikokrat ti je prekinila lahko poglejaš tu Poraba , jerry2 kateri paket maš ti naročen 10/1 ali akcijska ponudba odprta hitrost 10/0,768 ?
PaJo ::
Do podatkov od modema boš zdaj direktno težko prišel, podoben problem imam jaz in v ta namen uporabim prenosnika in ga priklopim na enega od lan portov na Amis modemu in preverim zadeve, če je seveda potrebno.
Ko imaš marginalne vrednosti pod 9 dB je zmeraj vprašljiva stabilnost linije, jaz sem imel na 4mbit paketu čez dan okoli 11, zvečer pa padlo tudi na 5, potem pač zadeva nehala delat
Edini problem pri tebi so lahko še kabli do tebe, upam da si menja od tvoje omarice in do modema stari telefonski kabel za UTP, če si to naredil ti še samo ostane meritev linije, ker lahko da ima še Telekom kje kaki slabi spoj do tebe, čeprav tega verjetno ne bodo priznali in bodo rekli da njim telefon dela ok (seveda če rabi samo par Mhz pasovne širine za normalen govor :)). V hiši probaj odstranit še vse nepotrebne kable, ki jih ne uporabljaš, sam sem imel en takšen kabel še v steni in je deloval kakor antena in po večerih delal štalo, po odstranitvi te zadeve je stvar zašpilal v nulo
Ko imaš marginalne vrednosti pod 9 dB je zmeraj vprašljiva stabilnost linije, jaz sem imel na 4mbit paketu čez dan okoli 11, zvečer pa padlo tudi na 5, potem pač zadeva nehala delat
Edini problem pri tebi so lahko še kabli do tebe, upam da si menja od tvoje omarice in do modema stari telefonski kabel za UTP, če si to naredil ti še samo ostane meritev linije, ker lahko da ima še Telekom kje kaki slabi spoj do tebe, čeprav tega verjetno ne bodo priznali in bodo rekli da njim telefon dela ok (seveda če rabi samo par Mhz pasovne širine za normalen govor :)). V hiši probaj odstranit še vse nepotrebne kable, ki jih ne uporabljaš, sam sem imel en takšen kabel še v steni in je deloval kakor antena in po večerih delal štalo, po odstranitvi te zadeve je stvar zašpilal v nulo
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Prekinitve na tistem linku ne moreš videti, ker je tisto le za klicni dostop... Geslo moje ne deluje.
Kabel sem zamenjal od omarice in dal UTP kabel ja. Telekomovec je z navadno slušalko meril linijo in rekel, da se sliši OK :-( Mislim... Očitno je motnja v liniji.
Imel sem paket 10/1, potem odprto hitrost 10/768, zdaj imam pa en "poseben paket", ki se sam regulira od 6-8Mbit glede na S/N... No menise ves čas postavlja na 8179 (mislim da je to 7.5 nekje) in zaenkrat ne prekinja. Ampak vreme je lepo...
Kabel sem zamenjal od omarice in dal UTP kabel ja. Telekomovec je z navadno slušalko meril linijo in rekel, da se sliši OK :-( Mislim... Očitno je motnja v liniji.
Imel sem paket 10/1, potem odprto hitrost 10/768, zdaj imam pa en "poseben paket", ki se sam regulira od 6-8Mbit glede na S/N... No menise ves čas postavlja na 8179 (mislim da je to 7.5 nekje) in zaenkrat ne prekinja. Ampak vreme je lepo...
Jerry and Tom
Prekinitve na tistem linku ne moreš videti, ker je tisto le za klicni dostop... Geslo moje ne deluje.NEUMNOST
Tisto ni le za stari modemski klicni dostop! V primeru, da imaš up. ime pri amisu ipriimek@amis.net, je potem uporabniško ime, ki ga tukaj vneseš "ipriimek" (seveda brez narekovajev). Če pa geslo ne prime, pa probaj s tistim, ki si ga dobil od amisa na začetku, če si ga vmes že menjaval.
Jaz imam sicer tale SN Margin (Up/Down) [dB]: 28,0 / 21,5 na 4/512 liniji pri amisu. Res pa, da tudi meni dol meče, kadar je močen naliv in to zaradi zamakanja Telekomove omarice, ki so jo vgradili v S steno na hiši. Telefon pa v tem primeru običajno sploh ne dela.
The future is digital!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mobidick ()
strictom ::
Nam je cca. vsako uro prekinlo net za kako minutko al pa kaj.
Je blo za zdržat.
Je blo za zdržat.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Urber ::
Lep pozdrav !
Iskoristil bi temo in vas prosil za nasvet. Tudi sam se se odločam za Amisov internet in glede na to da imamo telefonski kabel iz omarice, ki je na hiši že kar kakšnih 15 let predvidevam glede na prebrane poste, da bi bilo pametno zamenjati ta kabel. Kot sem opazil, priporočate, da se namesto telefonskega kabla uporabi kar utp kabel. Se pravi iz omarice v hišo zamenjam obstoječi telefonski kabel z UTP kablom, ker pa bom vzel trudi telefonijo je lahko ta kabel potem prikopljen direktno v razdelilnik in potem od tam en kabel za telefon in en v modem za internet. Ali mi lahko kdo pove kako povezati UTP kabel v omarici od telefona (po barvah) ker sem bolj laik na tem področju.
Hvala
Iskoristil bi temo in vas prosil za nasvet. Tudi sam se se odločam za Amisov internet in glede na to da imamo telefonski kabel iz omarice, ki je na hiši že kar kakšnih 15 let predvidevam glede na prebrane poste, da bi bilo pametno zamenjati ta kabel. Kot sem opazil, priporočate, da se namesto telefonskega kabla uporabi kar utp kabel. Se pravi iz omarice v hišo zamenjam obstoječi telefonski kabel z UTP kablom, ker pa bom vzel trudi telefonijo je lahko ta kabel potem prikopljen direktno v razdelilnik in potem od tam en kabel za telefon in en v modem za internet. Ali mi lahko kdo pove kako povezati UTP kabel v omarici od telefona (po barvah) ker sem bolj laik na tem področju.
Hvala
Ah, moja napaka, jaz sem pa za up. ime vpisoval enako kot pri ppoe, torej tudi @amis.net... Pa res dela :-) Škoda da ne napišejo še podatkov iz modema zraven :-)
Od včeraj mi lepo dela ko so me dali na dinamični paket 6-8/768, danes pa eno uro mrk in so me dali na 4/512. Kličem na podporo, seveda študent tam ne ve, da se sploh na modemu da videti na koliko se je povezal :-( Do sekundarne podpore pa ne prideš kar tako...
In zdaj čakam da se mi pojasni, kdo me je po 7 dneh, ko mi je vse končno delalo, spet spreminjal paket in to na 4/512. Če že bi potem vzel akcijo na 4/768... Mislim...
Ne vem, če ne bom poskusil iti na T-2, zdaj sprejemajo do 2.5km menda.
PS - No Amisovci so mi javili da se modem noče več postaviti na več kot 4 :-( Mislim, včeraj je bil 8, danes je 4. Kaj jutri bo 2 in potem 1... Tukaj bi edino Telekom VIP linija pomagala, pa je nimam :-(
Od včeraj mi lepo dela ko so me dali na dinamični paket 6-8/768, danes pa eno uro mrk in so me dali na 4/512. Kličem na podporo, seveda študent tam ne ve, da se sploh na modemu da videti na koliko se je povezal :-( Do sekundarne podpore pa ne prideš kar tako...
In zdaj čakam da se mi pojasni, kdo me je po 7 dneh, ko mi je vse končno delalo, spet spreminjal paket in to na 4/512. Če že bi potem vzel akcijo na 4/768... Mislim...
Ne vem, če ne bom poskusil iti na T-2, zdaj sprejemajo do 2.5km menda.
PS - No Amisovci so mi javili da se modem noče več postaviti na več kot 4 :-( Mislim, včeraj je bil 8, danes je 4. Kaj jutri bo 2 in potem 1... Tukaj bi edino Telekom VIP linija pomagala, pa je nimam :-(
Jerry and Tom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jerry2000 ()
kako ste vi prišli do nastavitev in teh podatkov modema? na prejšnji strani je ted napisal, da preko ip-ja 192.168.1.254, ampak meni to ne dela. povezan sem prek routerja, pa sem si ga forwardal iz wan-a na ta ip, kar je pri kablski funkcioniralo, tu pa ne.
sicer pa dela bol švoh.. zaenkrat 4Mb.. upam, da so se zmotli :) bom poklical
sicer pa dela bol švoh.. zaenkrat 4Mb.. upam, da so se zmotli :) bom poklical
hm ja, torej.. imam problem. problem domačega uporabnika, za katerega amisu dol visi ;)
torej, če izklopim vse telefone v hiši, razen tega, ki ga imam priklopljenega na razcepnik, dela bp; kakor hitro pa priklopim kateri drug telefon, zmrda povezavo. Na Amisu mi je tip rekel, da se da dobit nek dodatni razcepnik, ki reši to težavo, pa nisem prepričan, če sem ga dobro razumel, zato vas prosim, da mi napišete o čem točno je govoril in kje bi se to dalo dobit :)
torej, če izklopim vse telefone v hiši, razen tega, ki ga imam priklopljenega na razcepnik, dela bp; kakor hitro pa priklopim kateri drug telefon, zmrda povezavo. Na Amisu mi je tip rekel, da se da dobit nek dodatni razcepnik, ki reši to težavo, pa nisem prepričan, če sem ga dobro razumel, zato vas prosim, da mi napišete o čem točno je govoril in kje bi se to dalo dobit :)
Sklepam da maš telefon pri Telekomu + amis internet. Razcepnik (ki bi ga naj dobil pri amisu oz. bi ti ga naj poslali) moraš dati na telefonski kabel, ki pride v hišo, iz razcepnika pa potem gre ena pot v modem druga pa ne domače telefone. V teoriji bi tako moralo delati brez problema.
Mah...
bozicek ::
Da se jaz nekaj vprasam glede tega razcepnika. Upam da se vam bo dalo brati.
Hisa, delavnica, prizidek.
Imamo(jo. Pri deklici, kamor se selim) pa dve stevilki. Ena za telefon, druga za fax.
Kabel gre iz omarice nad delavnico, tu pa se deli na tri dele. Dva dela gresta v hiso (zgornji, spodnji stuk), en del gre v prizidek. In tu mi je nastal problem.
Telefonist je ze zvezal telefonijo v prizidku. In je zvezal vse v eno skatlo (Panasonic 206 Eletronic Modular Swiching System pise na njej) iz katere gredo potem ven zopet kabli za telefonijo in fax (narejeno je tako kot v firmah, kjer so kabli skriti za plasticno skatlo na steni, na njej pa so samo vticnice).
No meni net ne dela. Kabel iz tel.vticnice vtaknem v razcepnik in od tu naprej drugega v modem. Ampak mi vedno javlja da DSL ni povezan.
Po moji logiki, bi moral priti ta razcepnik pred tisto Panasonic skatlo (se pravi bi moral dati razcepnik, nato pa iz razcepnika en kabel v Panasonicov swich ter drugi kabel naprej v modem).
To mi samo potrdite ali ovrzite.
Skrbi me druga stvar. Midva bova v hisi in ne v prizidku
Ker se nad delavnico kabel deli na tri dele ali bi bilo najboljse, da naprej dam razcepnik, ter se iz njega linija deli na tri dele + se en kabel za DSL linijo.
Ali na pustim zgoraj kot je (da se razcepi na tri dele) ter nato samo v svojem stuku nekam ruknem ta razcepnik ter iz njega povlecem DSL in telefon.
Ker, telefonov je cel kup po hisi (se mi zdi da stirje, ki so priklopljeni na kabel + prenosne susalke) in po moji logiki bi moral razcepnik postaviti preden se deli kabel na tiste tri dele nad delavnico
PS: sem pozabil. V hisi trenutno ne morem nic sprobati glede te moje teorije, ker je v totalnem razsulu. Draga se je odlocila za totalno preobrazbo, preden se midva vseliva in ne dela niti ena vticnica. Ne za telefon ne za strom, ker moram na novo napeljati kable, tako da ne morem sprobavati nicesar
Hisa, delavnica, prizidek.
Imamo(jo. Pri deklici, kamor se selim) pa dve stevilki. Ena za telefon, druga za fax.
Kabel gre iz omarice nad delavnico, tu pa se deli na tri dele. Dva dela gresta v hiso (zgornji, spodnji stuk), en del gre v prizidek. In tu mi je nastal problem.
Telefonist je ze zvezal telefonijo v prizidku. In je zvezal vse v eno skatlo (Panasonic 206 Eletronic Modular Swiching System pise na njej) iz katere gredo potem ven zopet kabli za telefonijo in fax (narejeno je tako kot v firmah, kjer so kabli skriti za plasticno skatlo na steni, na njej pa so samo vticnice).
No meni net ne dela. Kabel iz tel.vticnice vtaknem v razcepnik in od tu naprej drugega v modem. Ampak mi vedno javlja da DSL ni povezan.
Po moji logiki, bi moral priti ta razcepnik pred tisto Panasonic skatlo (se pravi bi moral dati razcepnik, nato pa iz razcepnika en kabel v Panasonicov swich ter drugi kabel naprej v modem).
To mi samo potrdite ali ovrzite.
Skrbi me druga stvar. Midva bova v hisi in ne v prizidku
Ker se nad delavnico kabel deli na tri dele ali bi bilo najboljse, da naprej dam razcepnik, ter se iz njega linija deli na tri dele + se en kabel za DSL linijo.
Ali na pustim zgoraj kot je (da se razcepi na tri dele) ter nato samo v svojem stuku nekam ruknem ta razcepnik ter iz njega povlecem DSL in telefon.
Ker, telefonov je cel kup po hisi (se mi zdi da stirje, ki so priklopljeni na kabel + prenosne susalke) in po moji logiki bi moral razcepnik postaviti preden se deli kabel na tiste tri dele nad delavnico
PS: sem pozabil. V hisi trenutno ne morem nic sprobati glede te moje teorije, ker je v totalnem razsulu. Draga se je odlocila za totalno preobrazbo, preden se midva vseliva in ne dela niti ena vticnica. Ne za telefon ne za strom, ker moram na novo napeljati kable, tako da ne morem sprobavati nicesar
Darila letos samo za poredne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bozicek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | počasnejši internet za polovicoOddelek: Omrežja in internet | 4895 (3654) | Veron |
» | SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 23201 (16972) | Tydek |
» | 4Mb + tel + tv po kabluOddelek: Omrežja in internet | 1389 (1289) | borut_p |
» | Sinhronizacija modemaOddelek: Omrežja in internet | 1823 (1780) | Tilen |
» | ADSL za "nesrečneže"Oddelek: Omrežja in internet | 6346 (2705) | KoMar- |