» »

A1 xDSL

A1 xDSL

««
13 / 26
»»

afneguncam ::

StreetRacer ti mas pa pomoje kabelski internet. Ker taksni pingi pa so pri ADSLju redkost. Je tako StreetRacer? :)

Ted ::

Sploh ne, AMIS adsl (4/0,768), PRD:

Pinging 80.86.82.228 with 32 bytes of data:

Reply from 80.86.82.228: bytes=32 time=19ms TTL=57

Ping statistics for 80.86.82.228:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 19ms, Maximum = 19ms, Average = 19ms
Mah...

klihk ::

Mene pa zanima, ali lahko modem THOMSON SpeedTouch 706i (od Amisa) deluje tudi kot router.

kulSMS ::

privzeto deluje kot router.

kulSMS zdaj ko si tu mi se povej ce je ip dinamicen in ce se da konektati iz dveh racunalnikov brez routerja tako kot je to pri siolu?

Torej, če je tako, ali ne rabim kabla od modema do kompa? Če lahko ta modem oddaja brezžično?

ne rabis kabla, rabis pa brezzicno mrezno kartico ki jo lahko porines bodisi v pci bodisi nabavis taksno za v usb!

za: baLb0a
gre tudi tako kot pri siolu (za 2 pppoe povezavi sem preveril). modem ima tudi 2 porta tako, da lahko 2 računalnika povežeš brez switcha.

za: roundd
Modem lahko deluje kot router, toda ne kot brezžični router (vsaj 706i ne)
torej še vedno potrebuješ kable

madebenc ::

Če maš laptop najbrž že imaš tako mrežno kartico?

mas pa eno varianto da dobplacas par evrov in dobis taksen modem s katerim lahko podatki letijo tudi po zraku in lahko brez kablov surfas po netu. samo kabel je pa kabel. po zraku se gubijo paketki.

Modem lahko deluje kot router, toda ne kot brezžični router (vsaj 706i ne)

Torej od modema do kompa vseeno rabim kabel?

če imaš 706i potem v vsakem primeru potrebuješ kabel!

lahko nabavis brezzicni router in nebos potreboval kabla

MiranRxx ::

Imam "brezicni" modem in dostopam s kablom in po zraku z drugim racunalnikom, brez problemov.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

jerry2000 ::

Nič, zgleda da mi ne morejo dvigniti hitroti, so mi dali na 10Mbit pa imam S/N zdaj 4-5 do 6, kar je zanič, ker download zašiba na 900kb pa spet na 100 pa polno je FEC errorjev :-(

A je na razdalji 2.3km od centrale res brezupno imeti 10/1 paket? :-( A lahko rečem Telekomu, naj popravi parico? :-) (sanjam)
Jerry and Tom

2,3km je res na meji, tako da... Je pa zanimivo, da meni SN niha od 13,5 pa tja do 9 ob večerih. Očitno je precej motenj na signalu in potem zadeva niha.
Mah...

Aja, na meji? Berem tuje forume jim tam do 3km dela ADSL2+ na 10, pri 2.5 imajo nekateri 18Mbit downloada...

Saj če prav razumem če mi znižajo na koliko se modem postavi, bo potem tudi S/N boljši? Koliko pa je še dobro da ni prekinjanj? 10?
Jerry and Tom

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

baLb0a, AmisDSL mam 4/512, zdaj sem se še lepo znajdo, da mi spremenijo paket na 4/768 za 22€. Sem glih prej podpisal aneks in morem poslat nazaj. Res so poceni :) Bi pa vzel 10/768 ampak ne morem met tega paketa, ker sem 3km od centrale vstran im mam max download 8mbits ;(( oz. bi šlo ampak linija nebi bla stabilna. Zdaj ob tem paketu imam v SpeedTouchu SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,0 / 16,0 torej upload 18 in download 18. Če bi mi naredli 10/768 bi blo okoli 15 upload in 8 download to pa ni več stabilno. Vse kaj je pod 10 ni stabilno in bi skozi metalo ven.

Zgodovina sprememb…

dejanslo ::

Kako dolgo pa Amisovi fantje rabijo, da priklopijo zadevo? Pri nas imajo svojo centralo, zdaj imam kabelski net in Telekomov telefon, mel bi pa skupno razvezan dostop. V začetku tedna sem izpolnil podatke za preveritev ponudbe, bi pa do oktobra rad, da zadeva zalaufa :)

Statičen IP je možno dobit? Pri dinamičnem se izmenjuje samo med dvema ali dobiš, kaj pač dobiš? :)

Hvala!
There`s More Than One Way To Do It

jerry2:

Zakaj ne vzameš 4/0,768 paketa za 19/22 evrov? Ja, SN 9 je še ok, manj pa ne. Ampak računaj da SN niha tudi za 4, tako da če ti sredi dneva kaže 9 lahko da bo zvečer 6 ali celo 5 samo.
Mah...

V dveh tednih ti naredijo vse, tako so vsaj meni. Lahko maš statični ip ampak meni je dinamičen boljši. Fajn mi je, da ne vrže vsakih 24h dol in ip se spremeni samo takrat, ko znova vzpostaviš linijo.

DeletedUser ::

Samo za info. Za tiste, ki ste še na telekom centrali (pa Amis namerava narest centralo - torej D paketi) lahko dobite akcijsko zaenkrat le 4/0.5 .

Paketa 4/768 ne vzamem ker bi raje 10/768, rabim download. Hec mi je to ker je sosed, ki je zraven mene lahko dobil 4/768 in TV. To pomeni da mora imeti vsaj 8, kajne? Torej je njegova parica toliko boljša kot moja?
Jerry and Tom

fctirol ::

Prejel sem Amisov paket (ADSL+Telefonija). Zraven pogodbe sem dobil napisano: "Storitev boste lahko začeli uporabljati po Amisovem obvestilu". Ko sem namestil modem telefon ni več delal. Preden sem namestil je delal (od Telekoma). Potem odstranim modem in spet dela. Ali sem narobe namestil modem, ali je treba počakati na obvestilo o preklopu, pa šele potem namestiti? Hvala za odgovor že vnaprej

r5r ::

Zakaj nikjer na njihovi spletni strani ne piše kaj je to omrežje AMIS? :|
And it makes me wonder.

umarter:

Pokliči 0802010 in vprašaj kdaj maš predviden preklop. Glede teh obveščanj so zelo šlampasti.
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

asdfasdf ::

Najbrž telefon ne deluje ker te še niso preklopili, tako, da najbrž nima smisla da prej nameščaš modem

TgT ::

Eto, sedaj sem pa na Amisovem lastnem omrežju, pred tem pa na Amisu prek telekomovega omrežja.

Oddaljen od centrale 1800m zračne in 2300 po cesti.
Paket 4/1 deluje brezhibno, zaenkrat :D
Se vidi da so mi pipico odprli res samo na moj paket in ne tako kot imajo drugi.
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.128 / 4.917 :O
Hit'N'Run

Skopiraj podatke iz routerja o povezavi če se ti da.
Mah...

fctirol ::

Najbrž telefon ne deluje ker te še niso preklopili, tako, da najbrž nima smisla da prej nameščaš modem

Potem res nima smisla, da nameščam dokler tel. dela? najbrž tudi CD za modem nimam kaj nameščat prej?

CD-ja ne rabiš, vse najdeš pod 192.168.1.254 pa pol setup ali pa še to ne.
Mah...

a se je še komu zadnje dni znižal SN Margin?
v četrtek enkrat popoldne ni bilo kakšni 2 uri interneta in po tem se je znižal SN Margin
iz (14,0 / 11,5) v (9,0 / 7,5). Posledično je tudi FEC Errors - ov veliko.

KulSMS, da. Meni se je znizal na SN Margin (Up/Down) [dB]: 7,0 / 9,5 :o

Ted:
Uptime: 2 days, 13:04:49
Modulation: G.992.5 Annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.128 / 4.917
Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 765,55 / 4,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,0 / 17,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 20,5 / 35,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 7,0 / 9,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 74 / 0
FEC Errors (Up/Down): 2.757 / 2.718.500
CRC Errors (Up/Down): 1 / 84
HEC Errors (Up/Down): 36 / 64

Včeraj je nabijalo errorje...
Hit'N'Run

Tr0n ::

S cim merite to?

amigo_no1 ::

Pogledaš na SpeedTouchu.

kako zgleda priklop? siolovi ti prvo odnesejo modem in nato ti prinesejo modem amisov? te v trenutku preklopijo?

Modem dobiš po pošti in ko Siol ne dela več samo zamenjaš modem, to je to če greš na AmisDSL in ohraniš ISDN/telefon. Če pa greš na PRD pa pride telekomovec domov pobrat NTBA ipd. zadeve od telekoma. Brez interneta si par minutk ali pa še to ne.
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

Jaz sem šal iz ISDN-a na Amis torej njihovo telefonijo in ni noben telekomovec prišo in bilokaj pobral, saj si ja plačal za ISDN in tebi pripada vse.

Tocno tako je kot je Ted, napisal.
Sam imam s tem izredno dobre izkusnje, ker sem bil verjetno takoj priklopljen, pa se vse mi je takoj zacelo delovati.
Mogoce moje priporocilo, najprej priklopi modem "tel. kabel", nato napajalnik in vklopi. Nato "malo" pocakaj. Ja kar traja da se modem "pobere", cas se meri v minutah. Zato ne obupaj, in ko se ti ze vse lucke prizgejo, lepo po vrsti vkljuci telefon, nato racunalnik in TV.
"otrocje" lahko!

Kaj montiranje razcepnika zna bit problem? Nismo še imeli DSL-a doma, ne bi pa rad dajal 30+ (al kolko že) eurov za montažo :)

Kaj nimas vsega od amisa?
Ce imas se telefon od telekoma, potem dodas samo "spliter", pa je.
Slike so lepo prilozene, tako da ni problema. Res skoda placevati monterja. Ce pa so kaksna dodatna vprasanja, imajo eno lepo stevilkico
080 20 10, pa ti svetujejo.

Pozdrav

Zdaj so mi nekaj rihtali, samo S/N ostaja (upload/download) 9,5 in 6,5. Hec je ker mi v redu dela, tudi prekinja ne. Mi je rekel tehnik, da ni vse v teh S/N in da eni imajo na 6 naštimano eni pa na 9 (karkoli to pomeni)... FEC errorjev je nekaj v tisoče ampak ne več v milijone kot prej.

Pravijo, da če ne bo delalo z 10 bom moral pa na 4, ker vmes nimajo nič ?!?!?
Jerry and Tom

meni tudi dela ok pa se mi je, kot sem že poročal, znižal SN.

Ti imaš še kar visokega ;-) Jaz nimam več kot 7.0 DL, dostikrat pa 6.5. Ne vem, ne bom skoz buljiv v to številko dokler mi gre blizu 10Mbit :-) Res včasih malo upočasni vmes med prenosom pa spet potegne... Še vedno bolje to kot 4Mbit. Bom pa vidil v torek, ko bo deževalo, če bo še delalo.
Jerry and Tom

zdaj imam kableski net (pa ga mam dovolj - pingi so povprečni, zanesljivost je kr ok [zadnje leto slabo zaradi lenobe lokalnega operaterja], ponudba pa slaba), vzel bom pa samo net, tako da bo potrebno montirat to stvar :)

hvala za odgovor :)

c5n9 ::

Potem res nima smisla, da nameščam dokler tel. dela? najbrž tudi CD za modem nimam kaj nameščat prej?

Jaz sem tudi prejel AMISOV paket. Mene tudi to vprašanje zanima. nimam ISDN, ko namestim modem, tel. (od telekoma)ne dela več!

Pol je treba počakat, da preklopijo na centrali, šele potem nameščat?

Kako ste ostali naredili?

Jaz sem poklical in povprašal kdaj je rok izvedbe priključka pri Telekomu in nato sem čakal skoraj teden da je začelo delovat, telekom si vzame čas.
Hit'N'Run

amis je res hiter kurwa. pred enim tednom so dobili pogodbo od mene in zdaj cakajo na preveritev tehnicnih zmoznosti centrale... poklicem naj cez en teden takrat bojo ze preverili tehnicne zmoznosti in od takrat se steje se 14dni za priklop. kojo pismomaterno lazete? goljufi od amisa

amis pravi: *
za nove uporabnike je bistveno skrajšan tudi čas priklopa storitev, iz prejšnjih 30 dni na največ 12 delovnih dni

Zahvali se Telekomu, Amis da Telekomu samo zahtevo za preveritev in od Telekoma je potem odvisno vse skupaj. Vsi ISP-ji (in njihovi uporabniki) jebejo ježa v tem primeru, tudi Siol.
Mah...

v drugem členu pogodbe ti piše, da je rok PRIKLJUČITVE 30 dni od prejema podpisane pogodbe :) 12 dni pa so si postavli rok za svoje delo.. sem prepričan, da je v realnosti krajši..
««
13 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
294895 (3654) Veron
»