» »

A1 xDSL

A1 xDSL

««
11 / 26
»»

Dami ::

Meni ta link ne dela (server not found). Sn že prej probal k si ga dal.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

DeletedUser ::

lahk probaš http://192.168.1.254/
Če ti tud to ne dela pol nimaš Speedtouch modema.

kulSMS ::

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 415 / 1.211
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 31,5 / 52,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 18,0 / 15,5

A je potem možno da imam recimo paket 1M/512k, pa imam uploada pač kolikor zmore linija?

Jinto ::

Tvoja linija bi verjetno zmogla tudi 2mbit. SN ima še nekaj lufta (15.5db, za stabilno delovanje je potreben okoli 6db margin). Poglej še zvečer, če ti pade SN.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jinto ()

Matofast21 ::

Sinhronizacije je vedno višje od naročene hitrosti, če plačuješ 1Mb paket potim si lahko srečen da so ti dvignili upload :)) , popravem bi mogu imet upload 288 kbps.

Saj sinhronizacija pa upload ni ista stvar. Se morda motim? Ker jaz nimam niti pod razno uploda 415 (max 270).

DeletedUser ::

Tist kar je več pr teb je možno da je rezerviran za telefonijo.
Je pa res, da bi glede na tvoje podatke lahko imel paket 1/0.5.

Matofast21 ::

Ne ni isto mogoče je sinhronizacija dvignjena zaradi razdalje da dosežeš tistih četrt mega uploada.

Ko so mi na Siolu enkrat spreminjali profile (prvi spodnji podatki), da se je modem sinhroniziral z višjo hitrostjo je povezava vsakih 10 minut padla.
Adsl Mode: RES4
Up Stream: 656 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream: 1548 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation - Near End: 64.6
Attenuation - Far End: 37.7
SNR Margin - Near End: 9
SNR Margin - Far End: 6

Pri taki konfiguraciji pa je bila povezava stabilna:
Adsl Mode: RES4
Up Stream: 288 Kb (Intlv[LP0])
Down Stream: 1152 Kb (Intlv[LP0])
Attenuation - Near End: 64.6
Attenuation - Far End: 37.7
SNR Margin - Near End: 8
SNR Margin - Far End: 18

Tako, da se mi zdi, da tudi pri amisu ne bi šlo z 2Mbit.

jurre ::

margin si imel pri prvi 6, to je ze minimum.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

Jinto ::

Trenutni modem ti kaže precej boljše podatke. Recimo attenuation imaš nižji - 52dB proti 64dB (attenuation se veča z razdaljo, 13.81dB/km za 0.4mm parico oziroma 11dB/km za 0.6mm - iz tega lahko izračunaš približno oddaljenost od centrale).

Potem če gledam attenuation na amisu 52dB parico imam 0.6mm (11dB/km), ker z 0.4mm se ne izide (pride manj kot 4km kar pa ni možno). Torej naj bila moja razdalja cca 4727m.
Bom kontaktiral še Amis, če bo možna višja hitrost.
A mogoče kdo ve, če je sprememba hitrosti zastonj na Amisu?

fctirol ::

Nimam sicer amisa, a vseeno ne verjamem, da bi bila sprememba hitrosti (če hočeš višjo) čisto zastonj.

klihk ::

A mora biti modem odmaknjen od drugih električnih naprav (najmanj 1m)? A je signal v redu, če je modem čisto zraven kompa?

A so pri namestitvi (če vzamem še AMIS telefonijo) kake posebne zahteve, ali gre popolnoma enako, kot če bi izbral samo AmisDSL? A je namestitev še vedno samostojna in enostavna?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: klihk ()

namestitev je enostavna in jo lahko opraviš sam (tudi če imaš telefonijo).
Sprememba hitrosti (večanje) pa je brezplačna, sem preveril na Amisu.
(mogoče je potrebno kaj plačat, če zmanjšaš)

Ted ::

Zmanjšanje je menda bivših 15k sit če se prav spomnim. Ergo dobro premislite o nadgradnji:D .
Mah...

markk1 ::

a je imel kdo taksen problem ko je bil prvotno na dvojcku pa je hotel preklop na amis. kaj je naredil da so ga iz dvojcka preklopili na samostojno parico?
hvala

Ch4N93 ::

Karkoli boš delal, ne pošiljaj poizvedbe na Amis. V tem primeru bo Telekom poizvedbo zaradi dvojčka (PCM-a) seveda zavrnil, nakar boš imel probleme tudi z morebitno željo po priklopu interneta preko Telekoma. Telekom te namreč ne bo "upal" preklopiti na samostojno parico zaradi morebitne kazni s strani APEK-a, ker so prej zavrnili Amis.

Taka je bila namreč razlaga v primeru mojega brata, ker je dal poizvedbo najprej na Amis, ki pa jo je Telekom zavrnil prav zaradi PCM-a. Brat je nazadnje moral naročiti ISDN, da so ga preklopili na samostojno parico, po 15 dneh pa je naročil TRIO paket preko razvezanega dostopa s prenosom številke. Zgubil je 100 € zaradi ISDN-ja, na koncu pa le ima internet.

Svetujem ti, da najprej kontaktiraš Telekom, ter zahtevaš preklop na samostojno parico. Če imaš kakšne veze in poznanstva toliko bolje. Če ti bodo rekli, da te preklopijo samo ob naročilu Siol ADSL-a, pač naroči samo internet brez vezave, nato pa pošlji poizvedbo na Amis. Ker si že na samostojni parici, ne bi smelo biti problemov pri prehodu. Ker ima Telekom brez vezave, bi bili v tem primeru tvoji stroški nič (0), le nekaj kolobocij s papirji boš imel.
Ni nam lahko...

Hardstyle ::

Pravkar gledam ponudbo za amisDSL in kar sem opazil je to, da amis mastno zaračuna priklop brez vezave!

A niso te cene pretirane? 156€ za priklop... to me spominja na čase ADSL+ISDN.

priključnina je 0 EUR ( brez vezave, brez priključnine)
verjetno gledaš neke zastarele podatke.
(glede spletne strani je amis bolj tako tako, če te kaj zanima je najbolje na mail pisat)

se pa splača vezat, ker imaš 3 mesece zastonj in si po 6-7 mesecih že na boljšem (tudi če takrat prekineš), kot če se ne vežeš.

Ch4N93 ::

Daj link kje si to našel, v novem ceniku namreč tega več ni. Plača se edino morebitna montaža modema s strani Amis-ovega tehnika, ki pa je 35,47 €.

Priključnina je bila po starem ceniku, vendar so to spremenili kmalu po Telekomovi ponudbi interneta brez vezave (ali pa je bilo malo prej - niti ni važno).
Ni nam lahko...

c00L3r ::

Zavezat se moraš za 18 mesecev, pa pač plačaš 0,01€. Ali misliš spet menjavat ponudnika tako hitro?

c00L3r:
Lahko se vežeš in imaš ugodnosti, ni pa se potrebno vezat.

Glede menjave ponudnika, se pa nikdar ne ve. (iz Siola tudi nisem mislil, da bom šel že po enem letu po podaljšanju pogodbe)
Lahko spremenijo cene, ali pa storitve ne deluje dobro, pa se zamenja ponudnika, če ne gre drugače.
Saj to ni nek problem, brez interneta itak nisi zaradi tega (razen mogoče kakšno uro) tako , da ni težav. glede pogodbene kazni sem pa itak povedal, da tisti 3 meseci brezplačnega interneta že odtehtajo več kot pol kazni.

http://www.amis.net/home/dokumenti/ceni...

Sedaj sem na T-2 že skoraj leto dni in ne vidim razloga zakaj nebi menjal ponudnika, če pridem ceneje skozi?

v tej mapi http://www.amis.net/home/dokumenti/ je poleg tvojega še kar nekaj dokumentov, ki nimajo nobene povezave z realnostjo.
Kje pa je bil link na ta dokument?

zasebni uporabniki-telefonija-na levi strani CENIKI in dodatne storitve.

klihk ::

Najbrž pri Amisu niso najbol ažurni kar se tega tiče.

LuGi ::

Sem dobil hiter odgovor glede priključnine..

veseli nas, da se zanimate za našo ponudbo. Glede priključnine pa je tako, da si lahko izberete ali ponudbo brez priključnine in brez vezave
- kar pomeni da lahko kadarkoli enostransko prekinete pogodbo brez kakršnih koli obveznosti. Druga varianta pa je da se odločite za vezavo na 18 mesecev in prejmete prve tri mesece brezplačno naročnino. V tem primeru pa se specificira pogodbena kazen ki je enaka kot priključnina.
Torej v primeru da predčasno odpoveste naročniško razmerje se vam izstavi račun v sorazmerni vrednosti pogodbene kazni/priključnine. Imate pa tudi možnost vzeti 3 mesece brezplačno in plačati priključnino ter zato nimate vezave.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Orchestra ::

Kaksne so vase izkusnje z Amisom?Odlocam se med slednjim in T-2jem pa bi me zanimala kvaliteta storitev; internet, televizija in telefonija.

-Od Amisove(t2) centrale sem oddaljen par sto metrov

kp

Moje izkušnje z Amisom so super, internet + telefon delata odlično. Modem se sicer resetira ob močni rabi p2p-ja po nekaj dneh, ampak s tem lahko brez problema živim:D . Po Siolu je Amis pravi (poceni) balzam.
Mah...

jerry2000 ::

Amis ia zdaj ponudbo 10Mbit internet za 12 mesecev za 19 EURO :-) To mi je pa všeč. Preklopijo me v petek, modem sem pa danes že dobil. Komaj čakam da vidim na koliko se bo postavilo.
Jerry and Tom

Hehe, bom šel kar na 4 mega, se veselim uploada:D .
Mah...

amigo_no1 ::

Uploada je največ 1 mbps.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Sedaj ga mam le nekaj manj kot pol mega tako da ga bo zaradi akcije 50% več:D .
Mah...

mitja_i ::

Odprta hitrost do 10 Mbits / 768 Kbits
SRD: 19,00 EUR
PRD: 22,00 EUR
Paket velja za obdobje enega leta. Po enem letu preide v paket 2048/512 Kbits. Pri tej hitrosti naročilo Amis Televizije ni možno. Paket je brez pogodbene časovne vezave.

Tole ni tako ugodno, kot izgleda na prvi pogled. Pač še neki reklamni trik za zavajanje. Ok, samo 1 leto zavajanja.

Kako ni ugodno? Eno leto maš 10 megabitov za 19/22 evrov, pol pač po starem ceniku naprej.
Mah...

Prav res, kje je pa zavajanje? Saj piše 1 leto brez vezave. A ni bolje eno leto kot nič? Kdo ve kaj bo drugo leto.
Jerry and Tom

lithium ::

Ampak paket 4Mb/768kb je pa neomejeno ...

Če to ni super hitrost za 19€ ali še bolje 22, če nočeš telekoma slovenije ...
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070

V bistvu to pomeni, da so znižali ceno za 4 Mbit paket, samo drugače se reče :-) Jaz bom tako ko me priklopijo na 10/768 rekel, da grem na akcijo za eno leto :-)
Jerry and Tom

Gavran ::

Ja, 4M/768 za 19 EUR je super ponudba. Sem pravkar oddal zahtevek za preverbo.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

MiranRxx ::

Tisti ki imate taksne "velike" pakete nad 4 M, malo porocjte koliko ste oddaljeni od centrale, da lahko ostali ocenimo kaksne so realne moznosti za vecje pakete.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MiranRxx ()

Kolega je okoli 6 km stran od nove centrale pa ima edini na vasi 2 mb paket (ostali največ 1 mb).

Jaz sem 2.5 km (1.7 po zdraku) in bom poročal na koliko me v petek privežejo :-) Naročil sem 10 (sem optimist)
Jerry and Tom

jeje997 je to res na taksni daljavi in 2 mega. Sem slisal da nekje samo do 3 Km bi naj zadovoljivo delovalo. No ja bom sam videl jutri.

Kot sem obljubil vam "porocam" o svojih izkusnjah kot nov uporabnik amisa.
zjutraj me poklice usluzbenec telekoma, da so me izklopili iz njihovega omrezja.
Ko pridem kasneje domov, priklopim modem, nato telefon. Preverim, klici ven in not delujejo brez problema.
Priklopim racunalnik, internet deluje brez kakrsnikoli nastavitev. 2. super.
Priklopim STB in TV, deluje takoj, sem prijetno presenecen.
Daljava cca 2000 m

@MiranRxx
Hitrost , si na amisovi centrali (kjer gre tracert do www.amis.net preko lj1/mb1/ce1/ ) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Če so mu telefon odklopli, kje pa naj bo? :))
Mah...

Tr0n ::

Ah skoda, ta nova akcija je samo za ADSL, ne pa za kabelske uporabnike.

Bah. :'(

jejej997
tracert gre preko maribor 1 in 3.
Slike z vsemi podatki ne znam skopirati na forum.
Deluje vse OK.

Ena napako pa le ima amis, pozabijo javit. Ce ne bi na forumu nekoc nekdo napisal, da moras sam malo povprasati, bi tudi jaz debelo pogledal, ko bi me telekomovec poklical in povedal da so me prevezali.
Drugace pa zaenkrat vse pohvale, zelim da bi vsem slo tako gladko.
:)) To bi naj bil soncek, upam da je pravi znak, ko so vsi tako majhni in bledi!

Če piše okoli 5 ali 6 vrtice tracerta
maribor1-vlan-XXX.amis.net

ali
ljubljana1-vlan-XXX.amis.net

potem si na amisovi centrali (ne moraš biti pol ure na TK centrlai, naslednje pol ure na amis centrali).
««
11 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
294895 (3654) Veron
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )