» »

A1 xDSL

A1 xDSL

««
10 / 26
»»

Gwanaroth ::

Jap, večino popoldneva so bli danes out..
Lights often keep secret hypnosis..

r5r ::

Samo vozlišče v MB pade ven in potem nikjer ne dela. Slabo to. :(
And it makes me wonder.

strictom ::

Kurc pa Telekom. Nas so en mesec jebali da smo dobli Amisovo 10 mega pipco!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

c00L3r ::

Če nebi tu in tam malo kaj prekinilo, sploh nebi cenili ugodne širokopasovne Amis ponudbe :D Samo sem mi zdi, da bi ravno takrat najbolj rabil internet ;((

stefano ::

bi blo že mal čudno, če ne bi blo nobenga izpada, pa še to je bil sigurno elektro-maribor kriv!
še vedno sm zadovoln z njimi.

MiranRxx ::

Kaj se vi salite, da hocete internet uporaljati takrat ko "treska", a se vam ni nic "skurilo"?.
Sam izklopim se TV in se kaj.

Glede UPS-a v taksnih centrih je pa tako. Ce pri njih vse dela, potem kaksen vmesni clen ostane v zraku, pa prav tako ni povezave.
Siol ima tudi taksne tezave. Vceraj smo imeli nevihto, pa sem ze bil brez povezave. Saj ni bilo dolgo, 2 urci po tem ko sem javil, se je oglasil monter iz centrale in ze sem tukaj z vami.

Kako enostavno in zabavno.
:))
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

stefano ::

maš pa res srečo, ker je redkost da na siolu tak hitro reagirajo.
to je bil razlog zakaj sem šu na amis. Sami nesposobneži so na telekomu!!!

mgermo ::

Eno laično vprašanje.
Imam siol adsl + isdn in želim preklop na amis adsl + telefonija. Torej oni odjavijo vse pri telekomu...tudi isdn?
In ko telekomovc pride po opremo inštalira nov modem (od amisa)?

Matheeew ::

Na Amisu najprej preverijo, če je možno dobiti razvezan dostop (razvezan pomeni, da je ADSL brez Telekomove telefonije).

Če je možno ti pošlejo en kup papirjev in ko jih pravilno izpolniš in pošlješ k njim ti oni uredijo vse ostalo.

Modem si priklopiš sam. Ali pa plačaš in ti ga pridejo priklopit s strani Amisa.

madebenc ::

Glede na to, da vas je tu kar nekaj, ki ste že naročili AMIS ADSL, bi prosil, če mi poveste, kako velik je tisti razdelilnik, ki ga pošljejo v škatli, ko si povežeš modem za ADSL. Namreč upam, da je razdelilnik čim manjši, da nam ne bo v napoto in, da ga bomo lahko dali kjer imamo predvideno (majhen prostor).
Upamo samo, da ni prevelik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madebenc ()

Gwanaroth ::

Jaz sem presel iz Siola in mi niso menjali popolnoma nic. Se starega dobrega Callista so mi pustili.

Imam pa vprasanje: internet sicer dela ampak na callistu sem opazil en napihnjen kondenzator (modem imam odprt, brez pokrova, da se bolje hladi). Sem upravicen dobiti nov modem od Amisa, glede na to, da mi ga ob priklopu niso dali ?
Lights often keep secret hypnosis..

Mi delamo v tem stanovanju (novo, pri koncu izgradnje) internet prvič in bi nam res prav prišla info o (običajni)velikosti Amisovega razdelilnika.

Zgodovina sprememb…

bsslo ::

Matheeew, ne vem ce je ravno tako. Mislim, da najprej posljejo papirje (pogodbo) in sele nato opravijo poizvedbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bsslo ()

mtlebar ::

Kakor jaz vem je Amisov razdelilnik čisto majhen, tko, da ga lahko daš kamorkoli. Meni se zdi, da vedno pošiljajo enak model razdelilnika (pa še celo enake barve:) )

Matheeew ::

@bsslo: Deloma to drži. Vseeno pa lahko pred pogodbo preverijo:
1. Ali je možno priklopiti ADSL.
2. Ali imajo tam lastne centrale (glede na naslov priključka). Če ima AMIS urejene baze podatkov o centralah, naslovih in zasedenosti lastnih DSLAM-ov, to ne bi smel biti problem.

Če je 2x odgovor DA in se podpiše pogodba lahko na koncu stric Telekom preseneti in reče NE. Mislim pa, da se to dogaja redko.

@madebenc: Da ne bo pomote: te zanima velikost razdelilnika ali modema?

Velikost razdelilnika me zanima.

DeletedUser ::

60mm x 62mm x 27mm

http://www.le-tehnika.si/index.php?loca...

Poklič jih, če je še vedno ta.

jerry2000 ::

Jaz bi šel pa iz SIOLA kjer imam ADSL1 in tel. številko še na Amis na razvezan dostop. Pa me nekaj zanima. Amis je poslal papirje da jih pooblaščam za to da mi Telekom ukine številko, da odjavim Siol itd...

Mene pa zanima, ali lahko izvisim? V smislu da se pol vse to odklopi in ugotovi, da Amis priklop ne bo mogoče, Telekom pa ker nimam več tel. številke mojo parico preklopi na kakega drugega uporabnika in končam z mrtvim kablom v hišo brez interneta? Če je to res, je potem verjetno bolje da obdržim telefonijo zaenkrat, ker dokler imam številko, moram imeti tudi aktivno parico do centrale.

jerry
Jerry and Tom

Ted ::

Danes sem bil preklopljen na prostorazvezan dostop z eno številko in 2 mega internetom. Telefon stestiran in dela zadovoljivo, tako da prehod lahko samo priporočam. Aja, iz Amisa so mi poslali še siemensov brezžični telefon AS 150, tako da uporabnik niti s tem nima stroškov (prej sem bil na ISDN-ju). Pohvalno.
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

@jerry2: za ADSL internet ne rabiš tel. št. Dovolj je že, da imaš v hiši (do hiše) speljan priključek, tako da lahko odjaviš naročnino oz. tel. št. pri Telekomu!:)

Ne met rabiš aktivnega priključka.

Zgodovina sprememb…

Ja to je že res, samo če ne dobim interneta potem pri Amisu slučajno in bom hotel Telekom nazaj pa "ne bo prostih paric", ker bodo moj kabel dali že drugemu.
Jerry and Tom

mtlebar ::

Tega ne zastopim najbolj, vendar, če bi bilo to res, potem ne bi nihče nikoli prestopil s SIOLa. Vem pa, da jih je ogromno prestopilo k drugim ISP-jem (tako z internetom, kot s telefonijo).

DeletedUser ::

jerry2: praviloma ni problema dokler delaš direkt prehode med operaterji, če pa sam najprej
trenutnega odjavljaš pol pa hočeš druzga se pa zna zakomplicirat

Vprašanje je torej, ali te NOV OPERATER najprej odjavi, ali pogleda če je vse OK in bo delovalo, pa te HKRATI odjavi od starega operaterja, ko te priključi nase.

Ne gre zato da ne bi šel nihče s Siola. Gre za to, da če nimaš v enem trenutku ne telefona (klasičnega) ne interneta preko tvoje parice, ti jo lahko vzamejo. To se je zgodilo kolegi. Je imel Siol, pa je šel na T-2 pa ni bil nekaj zadovoljen je odjavil T-2 in hotel nazaj na SIOL pa... ni bilo prostih paric več.
Jerry and Tom

Zgodovina sprememb…

fctirol ::

A je tvoj kolega imel T-2 telefonijo? Če jo je imel, najbrž bi morala biti prosta parica...

Sicer ne vem, kako AMIS dela, ali najprej preveri (naredi poizvedbo), ali te že prej odjavi. Če je kdo, ki je že šel skoz to tle, naj ti pojasni, vem, da ostale tudi to zanima.

Drugače, je to malo nenavadno, ker so kolegici, pa še kak primer se spomnim, (novo stanovanje, brez telefona, samo priključek) pol leta po vselitvi priklopili AmisDSL in telefonijo. Torej ni bilo sploh telefona, ampak s prosto parico ni bilo nobenega problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fctirol ()

kulSMS ::

mislim, da na tisti pogodbi o prehodu med ponudniki piše, da v kolikor ne bo možen priklop na amis ne bodo prekinili pogodbe s prejšnjim ponudnikom.

mgermo ::

V čet oddal pogodbo, danes dobil modem in siemens tulifon.
Modem priključil in se lepo poveže na Siol.
Software na cdju zahteva username in pass...in tisti ki naj bi jih uporabljal za povezat na net mu ne ugajajo.

amigo_no1 ::

Kaj bi rad s tem povedal ?

Zgodovina sprememb…

predvidevam, da mu bo geslo in up ime ugajalo, ko se boš povezal na amis, ne siol.

asdfasdf ::

mislim, da na tisti pogodbi o prehodu med ponudniki piše, da v kolikor ne bo možen priklop na amis ne bodo prekinili pogodbe s prejšnjim ponudnikom.

Točno tako. Amis ne bo prekinil dokler ne bo 100%, da je možen priklop na AmisDSL.

Po prvem dnevu na amisu lahko govorim samo pohvalno!

Priključim --> modem se takoj sinhronizira, internet dela kot mora.
Po nekaj minutah (mislim da so na amisu še nastavljali telefonijo, ker so mi modem iz telekoma prišli iskat že ob 8:30, prehod naj bi bil pa ob 9:00) dela še telefonija.

Takoj sledi preizkus emule do konca in gremo telefonirat, po pričakovanjih (beri začuda, po izkušnjah s siolom in sagemom) dela, nobenega prekinjanja, interneta telefonija nič ne moti (vsaj opaziti ni, prej je bil ob prižgani emuli in telefoniranju internet tak kot dailup).

Začetek dober upam, da bo tako tudi naprej.
Razlika glede na siol je pa očitna, cca 1,5 meseca sem potreboval, da mi je telefonija vsaj približno dobro delovala, delovala v pravem pomenu besede ni nikoli. Pa tudi padanje modema, sicer ne tako pogosto, potem ko so ga n-tič nadgradili je upam, da preteklost.
Besede telekomovega tehnika, da bo na amisu enako, da sem itak zelo daleč in da je linija slaba...>:D...to je pa že druga zgodba )

asdfasdf ::

Besede telekomovega tehnika, da bo na amisu enako, da sem itak zelo daleč in da je linija slaba......to je pa že druga zgodba )

Jasno, da bo to rekel, saj je s Telekoma. Drugače pa večini, ki imajo AmisDSL vse dela bolje kot pri SIOLu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: asdfasdf ()

Mogoce pa je boljse pri amisu, tam kjer imajo "svoje centrale", torej manj prometa in manj motenj.
Nekateri iamjo dobre izkusnje tudi pri 2000 m.
nikjer pa se nisem zasledil zapisov o o izkusnjah z amis TV. Ima ze kdo TV pri amisu

Amis TV je Siolov stream...
Mah...

Ted, tega pa ne razumem. Kaj ponujao siolovo TV. Kaj pa tam, kjer imajo svoje kolokaicje?
Sicer pa mi tako ni pomembno od koga je signal, bolj me zanima kvaliteta.

pri meni je razdalja več kot 4000m ima pa amis svojo centralo.

markk1 ::

kulSMS na tej razdaliji imas amis?

gpavlo ::

Jst mam na taki razdalji al pa še kak meter več, SiOL ADSL 1 mega, sm pa pred 2 dnevi poslal poizvedbo na AMIS, ker je SiOL tako kot denas in kakor bo najverjetneje tudi jutri, težave s tujino, pa še s kom. Sporočili, da AMIS ADSL ni mogoč, kljub temu, da imam ADSL pri SiOL že par let.8-O
Real Madrid CF

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gpavlo ()

ne_kdo ::

a se komu ne dela amis adsl internet ?
ps. na tehnicni pomoci postena guzva :)

hvala
lp

Ch4N93 ::

Centrala Ptuj: dela brezhibno

So pa spet problemi s Siolom na območju Ptuja, ter tudi drugod po Sloveniji.

Čudne reči se dogajajo zadnje dni...
Ni nam lahko...

ne_kdo ::

na tehnični pomoči so mi rekli da lastniki belih modemov (ne vem v čem je finta) ne morejo dostopat do interneta zarad neke vecje napake na povezavi telekoma :)
napaka bi naj bla odpravljena sam kdaj se bo zadeva vzpostavla pa ni jasno

lp

Možno da majo probleme uporabniki preko Telekoma. Meni na PRD dela vse normalno.
Ja, Amis ponuja prepakiran Siol TV, Siolov stream in Siolov hardwer.
Mah...

markk1 je tako. Imam amis na razdalji 4413m (posredovali do mi jo iz SiOLa; to je zračna razdalja, sem preveril tudi na TIS-u ). Realna dolžina kabla je cca 5000m.
Imam pa 1Mbit/256kbps + IP Telefonija.

Alexius Heristalski ::

Jaz imam takorekoč isto kot ti, kulSMS. Le IP telefonije še nimam, bomo tudi to uredili. :)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ja tudi jaz imam beli modem calisto 821 sem pri siolu in sem imel vceraj tezave. Pa samo z nekaterimi stranmi in s sprejemom poste.
Izgleda da je ze vseh uporabnikov prevec. Pa "nekdo" ne obvladuje prometa.

Matofast21 ::

Od 9.8.07 sem na Amis razvezanem dostopu 4/1 paket + telefonija razdalja 3km, z telefonijo zadovljen ni dobenih prekinitev. Edino zaradi slabe parice pride včasih do padca linija, ki jih včasih sploh ne opazim, upload je okrog 100kB/s kar mislim da je za to razdaljo super, priporočam amis.

Ch4N93 ::

če se ti da skopiraj vsebino te http://speedtouch.lan/cgi/b/dsl/dt/?ce=1&be=0&l0=1&l1=0 strani. sam sem na približno enaki razdalji, in me zanima predvsem dušenje tvoje linije (Line Attenuation (Up/Down) [dB]:).
Ni nam lahko...

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 959 / 4.915
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 26,5 / 43,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 11,0

Dami ::

Mene pa zanima če se pozna al maš link na telekomovi centrali al na amisovi. Mam namreč 10/768 od februarja in ko sem ga dobil je delalo 1 mesec sanjsko. Kasneje so se pa začel pojavlat problemi. Modem se je vsak dan desinhroniziral samo sn potrpel, ko se je pa enkrat za 3h sn pa klical in me je telekom dal na 8mbit. Upload naj bi ostal isti vendar mi je delalo prej tud do 105kb/s zaj pa ne gre prek 75. Poleg tega so se pingi povečal za 3x. Imam še vedno isdn in so mi na amisu povedal da dokler ne skenslam telekoma ne morem it na njihovo centralo. Aja sem pa cca 2.5km stran od centrale v Slov. Bistrici.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Na tej strani Link poglej kakšne vrednosti maš, Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps], Line Attenuation (Up/Down) [dB], SN Margin (Up/Down) [dB]. 10 Mb linija je že problem na tej radalji, te res more bit dobra parica SN Margin čim večji ne sme past pod 6 dB, ker pol se modem ne sinhronizira.

Zgodovina sprememb…

««
10 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
294895 (3654) Veron
»