Forum » Pomoč in nasveti » Preobremenjenost procesorja in druge tezave
Preobremenjenost procesorja in druge tezave
persho ::
Lep pozdrav vsem,
kupil sem nov racunalnik pri mlacomu in sicer primerek student.
naloyil sem WinXP, instaliral driverje za maticno, graficno...
seveda sem si kaj kmalu nalozil shareazo in pricel z downloadanjem. no zgodilo se je tole. Ce sem pustil rac. prizgan 15 minut brez da bi ga uporabljal, s prizgano sahreazo, je ko sem premaknil misko potreboval 30 sekund da se je prikazal user account. Procesor je bil 100% obremenjen, shareaze pa nisem mogel vec odpreti. Tudi v task managerju je nisem mogel zapreti.
Hotel sem instalirati linux. Ker je kar zapletena instalacija, jaz pa nimam casa sem se odlocil, da le to prekinem. No v nadaljnem sistema "ni bilo", poskusal sem z recovery console, nakar sem formatiral in se enkrat instaliral winXP. Ko je bila instalacija opravljena sem se lotil instaliranja driverjev za maticno, kjer se mi je zataknilo. 5-6 krat zapored se je rac ustavil s prizgano lucko za procesor in konec. Moral sem uporabiti trdi reset. To je bilo vceraj, danes ko sem ga prizgal pa dela popolnoma normalno.
Kaj je to??? Razmisljal sem, da ga bom odnesel nazaj na servis, toda prej me zanma kaj bi to lahko bilo. Je mozno da je hardware unicen???
Hvala vam za pomoc
kupil sem nov racunalnik pri mlacomu in sicer primerek student.
naloyil sem WinXP, instaliral driverje za maticno, graficno...
seveda sem si kaj kmalu nalozil shareazo in pricel z downloadanjem. no zgodilo se je tole. Ce sem pustil rac. prizgan 15 minut brez da bi ga uporabljal, s prizgano sahreazo, je ko sem premaknil misko potreboval 30 sekund da se je prikazal user account. Procesor je bil 100% obremenjen, shareaze pa nisem mogel vec odpreti. Tudi v task managerju je nisem mogel zapreti.
Hotel sem instalirati linux. Ker je kar zapletena instalacija, jaz pa nimam casa sem se odlocil, da le to prekinem. No v nadaljnem sistema "ni bilo", poskusal sem z recovery console, nakar sem formatiral in se enkrat instaliral winXP. Ko je bila instalacija opravljena sem se lotil instaliranja driverjev za maticno, kjer se mi je zataknilo. 5-6 krat zapored se je rac ustavil s prizgano lucko za procesor in konec. Moral sem uporabiti trdi reset. To je bilo vceraj, danes ko sem ga prizgal pa dela popolnoma normalno.
Kaj je to??? Razmisljal sem, da ga bom odnesel nazaj na servis, toda prej me zanma kaj bi to lahko bilo. Je mozno da je hardware unicen???
Hvala vam za pomoc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA disk problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1702 (1570) | Shagrath |
» | Pinnacle PCTV revealed (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7223 (5159) | maxy |
» | Kolikokrat se vam na mesec kaj sesuje?Oddelek: Loža | 1547 (1039) | gzibret |
» | Win XP ... kako neboleče(brez "format") posodobit računalo(menjava plate in procesorjOddelek: Operacijski sistemi | 1842 (1401) | borisk |
» | Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6557 (5451) | LordWorm |