» »

Lost - nadaljevanka!

Lost - nadaljevanka!

««
14 / 19
»»

Matek ::

Goldee, glede vohuna na ladji so pa ja pokazali, a nisi gledal zadnje epizode? Vohun je Michael, Waltov oče (najbrž si to mislil, pa si se zatipkal), dela kot vohun na ladji.

Drugače pa - saj o Dharmi je bilo povedanega kar nekaj. Bili so na otoku, kjer so raziskovali določene pojave, pri tem so se pa skregali z domorodci. Nekaj dharmovcev je prestopilo, ostali so bili ubiti, po bojih pa so ostali ljudje, ki sedaj naseljujejo otok (razen preživelih iz 816). Nekih groznih podrobnosti seveda ni, ampak ne zdi se mi, da je Dharma grozno misteriozna organizacija, neka podoba je relativno dobro podana. Predmeti njihovega raziskovanja pa iz očitnih razlogov še niso znani.

Tiste številke so rešitev neke matematične enačbe, ki določa uničenje sveta, to je bilo v enih stranskih filmčkih malo bolje razloženo, poišči zadeve na Lostpedii.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

wooted ::

v drugi sezoni je blo rečeno koliko teh postojank je na tem otoku. še vedno falijo dve ali tri. se komu sanja katere?

kolikor se jaz spomnem so ben in njegovi pripadniki pometal tiste piksne z uspavalnim plinom (ali katerikoli smrtonosnim) in jih pač mrtve pometal v tisto jamo, v katero je padu locke. po svoje je bila kar lepa združba v tem njihovem kampu. so se zgleda naveličal.:D

res je veliko stvari nepojasnjenih glede dogodkov v prejšnih sezonah. zdaj me muči ta časovni razmak med otokom in ladjo, najbolj mi je čudno pa to, da kadarkoli je prišel helikopter je bilo neki narobe z njim. ubistvu je prvi celo strmoglavu v morje. iz kje je pa tist vzletu? sej na ladji ni prostora:D

edit: Dharma je postavila veliko ljudi v raziskovalne postaje, kjer so v prazno nekaj delali. recimo tista soba z televizijami in tisto nadležno vpisovanje kode na določen čas. pomoje je bilo vse skupaj sploh raziskovanje glede človekovih značilnosti oz. volje. IMO mislm da je bil to sam test, kako daleč gre lahko človek za denar oz. kakšno drugo stvar

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wooted ()

IMO mislm da je bil to sam test, kako daleč gre lahko človek za denar oz. kakšno drugo stvar

Ce si slucajno pozabil, ko kode niso vpisali, je zadeva implodirala z ogromnim faking pokom. Test? :D

ja k ni tisto on obrnu kluč in je kao shutdownal.
zakaj je pa potem šlo toliko dnevnikov iz postaje z televizijami v prazno? samo ena od nepotrebnih postaj več

Tista postaja je vsekakor bila psiholosko opazovanje, ja, ampak Swan, kjer so vpisovali cifre, pa ne, ker so se pokazale posledice. On je obrnil kljuc za failsafe, kaj se je zgodilo v ozadju, lahko samo ugibamo, ampak predvidevam da bi bilo samo se huje, ce tistega ne bi obrnil.

Matev ::

zadeva deluje kot da bi jo snemali sproti
in na podlagi testnega občinstva določevali naslednje zaplete
ki so vedno kontra pričakovanjem

saj scenarij majo za 2-3 epizode vnaprej napisane

Goldee ::

saj scenarij majo za 2-3 epizode vnaprej napisane

Baje bo vseh sezon 6, tako, da je zaključek že definiran ali kaj? Ne vem ne vem.

Ej še eno vprašanje se mi zastavlja - zakaj korporacija dharma še vedno dostavlja hrano na otok? S čim dostavljajo pakete na otok? Verjetno z letalom? Zakaj potem tudi ta letala ne strmoglavljajo? Mar ni okoli otoka nek pas, kjer se čas zamakne? Neko sevanje?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

username ::

Goldee, dostavo na otok mislim da opravlja (je opravljala) podmornica, ki pa jo je v 3. sezoni Locke vrgel v luft...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Nekaj dostave je tudi z letali, kajne? Saj je bilo to v epizodi ali dveh prikazano, ko jim odvrzejo s padali pakete. Sicer pa ni nujno, da morajo vsa letala/helikopterji strmoglaviti. Ta, s katerim so prisli ljudje z ladje, je enkrat normalno letel mimo (ko so odvrgli prvo zensko), drugic pa ga je tudi pilot resil.

Goldee, dostavo na otok mislim da opravlja (je opravljala) podmornica, ki pa jo je v 3. sezoni Locke vrgel v luft...

Mislim, da je bila podmornica bolj namenjena povezavi z zunanjim svetom (če se spomnite, tudi Juliet je prišla z njo na otok). Pakete dostavljajo z letali. Še vedno pa mi ni jasno, od kje jim torej ti paketi, če dharma kot taka ne obstaja več/je propadla.. A je to samo malenkost, ki so jo avtorji izpustili/se ne ukvarjajo z njo?

Glede dharme se ne ve dosti, o tem, ce je propadla ali ne, se spekulira. Cisto mozno, da pac se obstaja, ceprav so raziskave na otoku vec ali manj neobstojece.

imagodei ::

Glede na to, da NEKDO dostavlja hrano na otok in ima ta hrana DHARMA oznake, bi si kar upal trdit, da obstaja.

Drugo vprašanje pa je, zakaj dostavljajo hrano, če vedo, da je nekaj hudo narobe (Ben je blokiral vse komunikacije z zunanjim svetom)?
- Hoc est qui sumus -

rh^ ::

Ben verjetno dela za dhramo oz. za samega sebe. Tako da kumunikacije je prekinil samo s tistimi, ki je on hotel. Master mind (wannabe).

BluPhenix ::

Še vedno pa mi ni jasno, od kje jim torej ti paketi, če dharma kot taka ne obstaja več/je propadla..

Ah dejte malo mislit no. Koliko časa je izstreljena raketa porabila, da je prišla z ladje na otok. Ok potegne? Dharme lahko ni več ampak če s iz različnih lokacij dostavili pakete lahko le-ti porabijo različno časa, da pridejo na otok. To bi bila čisto možna varjanta.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

BluPhenix, ne vem ce je to glih res no. Raketa je res potrebovala dlje, kot so pricakovali, helikopter tudi, ampak to je bilo par ur, treba je samo prebiti nekaksen cuden ovoj, ce jaz prav razumem. Ne vem, ce bi od kje drugje trajalo dlje.

Poleg tega pa - ce je dharma, ko je bil purge, propadla, je propadla najmanj deset let nazaj (ne ve se, kdaj je bi purge, ena ugibanja so v zacetku 80, druga v zacetku 90). Prav gotovo niso letala priletela tja iz zacetka devetdesetih, najbrz bi jim bilo sumljivo, ce bi leteli vec let, prav tako bi bil mansjsi problem kerozin, pa se hrana bi se pokvarila.

Izi ::

ne ve se, kdaj je bi purge

Kolikor se jaz spomnim je pokazalo, da je bil takrat Ben še otrok. Meni se je zdel okoli 12 ali 13 let.
Glede na njegova sedanja leta je od čistke minilo po moji oceni vsaj 25 let.
Tudi računalnikom in vsej tehnologiji na otoku se vidi, da je bolj iz 80-ih let kot pa iz 90-ih :D

iz kje je pa tist vzletu? sej na ladji ni prostora

wooted, na ladji se lepo vidi dva ogromna pristajališča za helikopter. Ta ladja je precej ogromna in imeli so dva helikopterja. Sedaj samo še enega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Samsung06 ::

Ah Matek povsem mozno je, da so vrgli paket pred 20 leti in je šele pred kratkim padel dol. En namig. Polarni medved v Egiptu, star več 100xx let.

Matek to sem mislil, kar je napisal Samsung06. Lahko bi pakete odvrgli n led predtem na različnih lokacijah nad otokom (ali kako drugače), potem pa bi škatle potrebovale različno časa, da so dejansko pripotovale do otoka.

Samsung, ok, tega medveda se spomnim in nekako je bila zadeva povezana s temi anomalijami okrog otoka, ampak a imas kako pametno, smiselno razlago za to? Jaz dlje od "otok cudno spreminja cas" nisem prisel.

BluPhenix, ok, ampak se vedno motita dve dejstvi. AFAIK smo videli letalo, ki je v preletu odvrglo pakete. Ko so ljudje znotraj teh cudnih casovnih con, se zadeve zanje odvijajo normalno, torej ne bi imeli dovolj goriva. Pa tudi ce ne bi bilo letala, je med hrano tudi dosti pokvarljvih zadev (recimo corn flakes v skatli), tako da po desetih letih bi te zadeve padle dol precej plesnive.

Fizikalko ::

Hja, ti torej misliš, da pa za bakterije teh 10 normalno traja (za ljudi in letalo pa ne?!)? ;) Ne se hecat...

še ena zanimiva stvar me zanima...

ben je na otoku že od malih nog. se pravi, da je njegova hčerka rojena na otoku. zdaj je samo vprašanje ali je bla rojena pred umiranjem otrok/mater al po tem? to z umiranjem še vedno nido rešili. se pravi da je bila rojena pred tem. kakšen bi bil razlog za ta umiranja?

samo ta zadeva glede majkla. zanimivo da ni mogu nardit samomora:D

Parsifal ::

Če se jest prou spomnim, to sploh ni njegova hčerka ampak jo je ob rojstvu vzel njeni materi Danielle, ki pa je mislm da pršla na otok že noseča. Lp

Jst ::

Se spomnite iz prve sezone, ko so z walkie talkijem slišali sos in ugotovili, da se vrti že 14 let. Potem so srečali tisto francozinjo, ki jim je povedala, da je ona poslala to sporočilo. Ta, ki umre na koncu s04e08.

--

Ta del, e08, se mi je zdel, kot da gre za kakšno sorodno nadaljevanko, ne pa Lost. Če ne bo Michael igral kakšne pomembne vloge v prihodnjih delih, potem je bil e08 brez veze.

8 naj bi jih preživelo oz. prišlo iz otoka, to smo zvedeli v enem delu. Walt, Michael, Sayid, Jin, Aaron, Hurley, Jack. Te smo videli. Sem pozabil koga?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jin še ni bil razkrit kot preživeli

tisto ko je hitel vporodnišnico (in nesel špando kot darilo) je bilo pred strmoglavljenjem letala

jamiroq ::

> 8 naj bi jih preživelo oz. prišlo iz otoka, to smo zvedeli v enem delu. Walt, Michael, Sayid, Jin, Aaron, Hurley, Jack. Te smo videli. Sem pozabil koga?

um, oceanic six: sun, jin, kate, jack, sayid, hurley. walt in michael nista nikoli bila na letu oceanic 815 :).

vasquez ::

Teh šest, ki so prišli z otoka, laže. Zakaj, bomo verjetno tudi izvedeli. Jin ni med Oceanic 6. Na njegovem nagrobniku piše, da je umrl na dan nesreče. Njegove smrti nismo videli, tako da je možno, da je še živ. Verjetno med Oceanic 6 štejejo Aarona, čeprav je bil na avionu še v trebuhu.

TokioGangsta ::

Skoraj prepričan sem da Arona ne štejejo med Oceanic 6, saj je le še majhen otrok in še na letalu ga ni bilo. Torej sigurno so: Hurley, Kate, Jack, Sun in Sayid. Lockea sigurno ne bo z otoka, Sawyerja tudi ne saj nima želje po vrnitvi, pa še niti Jack niti Kate ga nista omenila. Bernard in Rose verjetno tudi zaradi bolezni ne bosta zapustila otoka. Rekel bi da Michael umre in Walt še naprej pod krinko živi pri babici. Tako da ne vem kdo še ostane, mogoče je Jin res živ, saj ga res nismo videli umreti. Upam da bo z Desmondom vse vredi:D
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

mihec87 ::

V zadnjem delu kjer so futureflashi lahko vidimo jin-a kako kupuje pando samo jo potem nese neki drugi..hm..

Matev mislim da so to futureflashi..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

>V zadnjem delu kjer so futureflashi lahko vidimo jin-a kako kupuje pando samo jo potem nese neki drugi..hm..
>Matev mislim da so to futureflashi..

ne

to je bil past flash

ker je takrat še delal za zaročenkinega očeta

je pa zmedlo marsikoga ki ni pozorno gledal

Bil je deloma future deloma back flash (Sun rodi = future flash, rojstvo otroka kateremu Jin prinese pando = preteklost). Jin umre, njegov grob je sicer nekje izven otoka a to še ne pomeni, da je med tistimi, ki se "rešijo".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rh^ ()

V zadnjem delu prejšnje sezone ko se srečata Kate in Jack in ji Jack reče da bi šel nazaj na otok, ga ona pozdravi z nečim podobnim temu: "I hope he doesen't find out that i'm visiting you or he will kill me". Nekaj v tem stilu je bilo. Vprašanje kdo je ta he. Huey, Sun, Aaron, Said, Jack in Kate sigurno ne. Torej manjka še šesta oseba in je niso še pokazali. Mogoče je res Sawyer.

leinad ::

jaz bi rekel, da je mislila Bena(Sayid že "dela" zanj).

Hja, ti torej misliš, da pa za bakterije teh 10 normalno traja (za ljudi in letalo pa ne?!)? Ne se hecat...
Nja, malo čudno sem se izrazil. Hotel sem reči, da če je Dharma poslala pred desetimi leti zaloge na otok, potem pa propadla, bi bilo čudno, da bi ti potovali deset let. Letalom bi medtem že zmanjkalo goriva, ljudje na njih bi pomrli, etc.

Če pa bi že bili lansirani na kak čudežen način brez ljudi, bi se pa vsaj hrana pokvarila.

Enivej - se komu sanja, kdaj se zadeve nadaljujejo? Na Lostpedii piše, da so zaradi Writer's strikea imeli posnetih samo 8 epizod od sprva načrtovanih 16. Po koncu stavke so se odločili, da jih posnamejo še 5 (skupaj 13), preostale 3 pa vključijo v naslednji dve sezoni.

Kdaj se bo teh pet delov vrtelo? Po izvirnih načrtih naj bi bila trenutna sezona brez pavz.

EDIT: Nasel, sele 24. aprila :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matek ()

mavec ::

Super.
Nisem gledal od 5. epizode dalje tako da bo tole ravno prav.

DamijanD ::

jurre ::

in ste gledali vcerajsni del - 4x09? Zdaj se je pokazalo kdo upravlja s tisto crno meglico..

mini spoiler

Ma kaj se je pokazalo? Zopet nič konkretnega, kot ponavadi.

Ben sigurno ne upravlja tiste zadeve. Mogoče je on tisti, ki jo lahko "prikliče", upravlja je pa ne, saj je Ben takrat, ko je tisti črn oblakec pobijal vojake v gozdu, stal zraven Locka. (mogoče je ta črn oblak neke vrste živo bitje/sistem)

Mogoče bo Jacob v naslednjem delu kaj objasnil, ampak v navadi nadaljevanke je tako, da bo razlagala sledila čez dva dela. V naslednjem delu bo v ospredju dogajanje na lajdi IMO.

OmegaM ::

Komaj cakam da zacnem gledat 4. sezono, raje mam da se mi malo nabere:D
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

ali3n ::

Prvi dvojni del je že na voljo... 13-14
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Ja in to je tudi konec četrte sezone ;(.

Tr0n ::

In kak se vam je dopado season finale?

Pretty fucked up, ey? ;)

]Fusion[ ::

Ja finale mi je bil kar zanimiv. Sicer ni bil taki cliffhanger kot je bil ponavadi, vsaj meni ni bil tak. Edino kaj so se mi zamerli je da niso pokazali kaj se je zgodlo z otokom oz. kje je :)
Me pa zanima kaj si bojo zaj dalje zmislili namesto flash-back oziroma flash-forward :D
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

drugač je pa tale del poln akcije, preobratov in smrti v velikih količinah.

LOST enostavno rula :D

še vedno mi ni jasno kaj dela tist tipček v krsti :P

mal spoila:

zdej k ben premakne otok, se pomoje znajde v tisti puščavi ko z teleskopko tista dva talibana prebuta....

jest10 ::

Naj bi ta del imel več koncev
klik

Jaz sem cisto razocaran. Prva sezona Losta se mi je zdela zelo nadpovprecna in sem jo z veseljem gledal, potem je pa slo vse skupaj samo navzdol, z vsako sezono bolj. Moti me predvsem to, da so bili na zacetku zastavljeni realisticni okviri, mislim da sta celo avtorja sama v nekem podcastu rekla, da se da vse skupaj logicno razloziti in da so zadeve, ki izgledajo paranormalno, produkt psihe likov.

Zdaj je seveda absolutno ocitno, da nikakor ni tako, kar me je zelo razocaralo - podobno, kot ce mi nekdo zastavi zanimivo uganko, s katero se nekaj casa matram, potem pa mi pove, da je dejanska resitev dejansko povsem neumna in "zgoljufana" s pomocjo sirjenja na neka dodatna podrocja, kjer je seveda vse trivialno.

Vsi misteriozni dogodki iz serije povsem izgubijo svojo misterioznost, ce jih lahko enostavno pripisemo znanstveno-fantasticni naravnanosti serije. Skoda, da je v osnovi privlacna serija morala postati zrtev pohlepnih TV his, kot ze mnoge poprej. Vse kaze na to, da se zadeve izmisljajo in snemajo sproti iz izkljucno komercialnih namenov, kar zelo lepo pokaze zgoraj linkan posnetek na alternativne zakljucke.

No, vsaj ratingi se strinjajo z mano.

zee ::

Amen. Od izteka lanske sezone zadeve ne gledam vec. Skoda casa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

]Fusion[ ::

Ja se strinjam da je Lost izgubil čar iz prve sezone. Potem naprej v 2. in 3. sezoni je bil kr nekaj. Samo zdaj v 4. mi je spet postal interesanten. Seveda ni na istem nivoju kot v 1. sezoni, samo je vseeno gledljiv. Pač nekaj s čem si krajšaš čas :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Tr0n ::

Matek: Lost ni bil nikoli zastavljen v "realisticne" okvirje. Ze po prvih nekaj delih je to bilo jasno. :)

Tr0n, kaj pa je po tvoje namigovalo na to? Sicer je res bilo v prvih sezonah par cudaskih stvari, predvsem v zvezi z smoke monsterjem, ampak jaz sem mislil, da bo zadeva pojasnjena s pomocjo psihe ali kaj podobnega. Al pa ce bi ze meli dolocene paranormalne elemente, ampak ne do te mere, da se ubadamo s potovanji v casu in premikanjem otokov.
««
14 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Westworld (Tv serija 2016- ) (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1009269108 (25092) oo7

Serije (strani: 1 2 )

6312208 (2909) opeter
»

Nadaljevanka Alcatraz (strani: 1 2 )

9119203 (17053) Pithlit
»

Lost - the video game

Oddelek: Igre