Forum » Sedem umetnosti » Lost - nadaljevanka!
Lost - nadaljevanka!

rh^ ::
Najboljše je blo, ko je Lock vpršal "what's the black smoke?" v tistem trentnku sem si prav predstavljal folk kako si misli "uhhhh mogoče bomo še kej izvedeli!!!o.0"

TokioGangsta ::
Vsaka epizoda je boljša od prejšnje, svaka jim čast

Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

LOL, OMFG, WTF
??? What tha hell did just happen'?
Aja, ste gledali 3. del, skratka noro, nč mi ni jasn več.

Aja, ste gledali 3. del, skratka noro, nč mi ni jasn več.

mihec87 ::
Zanimivo se je začel vse skup v bistvu kokr jst razumem prikazujejo "flashe" iz oz za prihodnost

Samsung06 ::
Benov vohun na ladji je mogoče Ben...
Če pravijo, da so našli letalo in v njem trupla potnikov, se pravi so vsi mrtvi! Zakaj so potem oni še živi na otoku? Jest vidm več možnosti za to. Ok recimo ena je lahko, da so pač mrtvi, duhovi, med nebesi in peklom,...
Druga pa je ta: Ko je letalo letelo nad otokom, je zadelo to magnetno oviro in se časovno ali alternetivno razcepilo. Iz letala A je nastalo letalo B in C in vsako od teh celot je padlo v svoj alternativni svet. Letalo B je padlo v morje, kjer so našli trupla. Na letalu C pa so preživeli potniki in so sedaj na otoku.
Torej je otok nekako "most" med različnimi alternativnimi svetovi.
No ja to je le ena od 1001 možnosti,..
Če pravijo, da so našli letalo in v njem trupla potnikov, se pravi so vsi mrtvi! Zakaj so potem oni še živi na otoku? Jest vidm več možnosti za to. Ok recimo ena je lahko, da so pač mrtvi, duhovi, med nebesi in peklom,...
Druga pa je ta: Ko je letalo letelo nad otokom, je zadelo to magnetno oviro in se časovno ali alternetivno razcepilo. Iz letala A je nastalo letalo B in C in vsako od teh celot je padlo v svoj alternativni svet. Letalo B je padlo v morje, kjer so našli trupla. Na letalu C pa so preživeli potniki in so sedaj na otoku.
Torej je otok nekako "most" med različnimi alternativnimi svetovi.
No ja to je le ena od 1001 možnosti,..

McHusch ::
Vice (purgatorij), pekel in pa možnost, da so vse sanje/halucinacije so avtorji že javno zanikali, tako da to verjetno ni.

ahac ::
Samsung06: V tem primeru bi bile osebe na avijonu B in C čisto enake, ampak smo vidl, da pilot v potopljenem letalu ni imel prstana, kar verjetno pomeni, da to ni bil on.
Jaz mislm, da je nekdo tja potopil čisto drugo letalo.
Jaz mislm, da je nekdo tja potopil čisto drugo letalo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

no prov
pa gremo drugače potem,..
V igri je časovno potovanje in teleport. Why?
1. Sami so ugotovili, da imajo časovni zamik z zunanjim svetom. So tudi izmerili to z raketo.
2. Odkritje medveda v Egiptu. Nekaj ga je vrglo v Egipt in to nekaj tisoč let nazaj. Predvidevam, da kak experiment na otoku ali pa otok sam. Torej imamo timetravel in teleport.
3. Kdo pravi, da je piratska ladja "Black" al kaj je že nasedla pred 100 +x leti? Mogoče jo je otok ponesel v prihodnost v čas ko je bila darpa gor in Ben mali mulec. Mogoče so preživeli iz te ladje potem napadli znanstvenike...
4. Kdo je potem Jacob? Mogoče kak experiment, torej oseba, ki je ujeta v časovni zanki,... Ej kaj pa vem
bomo vdil :)

pa gremo drugače potem,..

V igri je časovno potovanje in teleport. Why?
1. Sami so ugotovili, da imajo časovni zamik z zunanjim svetom. So tudi izmerili to z raketo.
2. Odkritje medveda v Egiptu. Nekaj ga je vrglo v Egipt in to nekaj tisoč let nazaj. Predvidevam, da kak experiment na otoku ali pa otok sam. Torej imamo timetravel in teleport.
3. Kdo pravi, da je piratska ladja "Black" al kaj je že nasedla pred 100 +x leti? Mogoče jo je otok ponesel v prihodnost v čas ko je bila darpa gor in Ben mali mulec. Mogoče so preživeli iz te ladje potem napadli znanstvenike...
4. Kdo je potem Jacob? Mogoče kak experiment, torej oseba, ki je ujeta v časovni zanki,... Ej kaj pa vem

Thomas ::
Jaz mislim, da so uploadani na ta otok.
Pojasni veliko.
Pojasni veliko.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zanimivo je tudi to zakaj Sayid sodeluje z Benom. In zakaj likvidirata vse na listu?
Mogoče so osebe na listu tiste katere vedo kje so otok nahaja.
Mogoče so osebe na listu tiste katere vedo kje so otok nahaja.

Thomas ::
Up ali down je relativno.
Samo IMO druge razlage ni za dogajanja na otoku.
Samo IMO druge razlage ni za dogajanja na otoku.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Hja, obstaja tudi ene teorija po kateri naj bi bil otok ena velika črna skala.
Special črna skala, ki naj bi bila sposobna srkati vse vase, spomin, zavest itd.. Jacob naj bi bil prvi "colateral damage" te zadeve, ki je ujet. Njegovo telo je umrlo naravne smrti ali pri kakem experimentu.
Zavest pa naj bi se zlila v to črno kamenino. Anyway, tako ima sedaj sposobnost videnja vse kar se nahaja na otoku, bere lahko mislih vseh, vstopa v glave vseh, tako ve za vse inforamcije. Kontrolira tudi "black smoke".
Special črna skala, ki naj bi bila sposobna srkati vse vase, spomin, zavest itd.. Jacob naj bi bil prvi "colateral damage" te zadeve, ki je ujet. Njegovo telo je umrlo naravne smrti ali pri kakem experimentu.
Zavest pa naj bi se zlila v to črno kamenino. Anyway, tako ima sedaj sposobnost videnja vse kar se nahaja na otoku, bere lahko mislih vseh, vstopa v glave vseh, tako ve za vse inforamcije. Kontrolira tudi "black smoke".

ok, kot so že rekli pred menoj junaki niso mrtvi. Teorija s črno skalo se mi zdi že preveč nerealna tudi za lost. Misliti je treba bolj v smislu J. J. Abramsa. Če ste gledali Cloverfield potem ste ugotovili da ni bil temelj zgodbe v pojasnitvi prihoda pošasti v Manhattan, temveč je bil poudarek na obnašanju ljudi ob takšni nezgodi. Pomoje bo podobno z lostom, vrnili se bodo ostale skrivnosti bodo pa ostale nepojasnjene tako kot Cloverfield, skratak poudarek na človeški reakciji na nezgodo in življenju po tej.
Pač al pa tud ne
Pač al pa tud ne

Sc0ut ::
Vse se bo razjasnilo zadnje tri epizode v šesti sezoni,
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Pravkar sem šel na imdb pogledat kdo vse bo v 4. epizodi nastopal in vidim da bo Michael, tak da skoraj sigurno bo na ladji, samo vprašanje je v kakšni vlogi.

ali3n ::
Šest sezon al kaj?
sick...

sick...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Damjan Jagar ::
Tako je bilo rečeno. S tem, da naj bi imele četrta, peta in šesta sezona manj epizod (cca. 16, 17, bodo pa vse v kompletu, zaradi tega tudi tako pozen začetek predvajanja).
http://jagar.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Damjan Jagar ()

ali3n ::
jeb* - sem mislil, da bo prej konc

- "Rozi vidm." "S psom!"

rh^ ::
Uh ... današnja episoda je bila meni best ever. Tako intenzivna zgodba, odlično igranje, muzika vse je klapalo. Ne bom nič komentiral kaj se dogaja tako, da ne bom komu pokvaril tistih 45 minut.

globoko grlo ::
jup, tok dobre že dolgo ne
če jim pa tole rata spelat oz. dokaj logično razložit vse skupaj, pa vsaka jim čast
so se pa začeli zgledovati po vzhodnih filozofijah (telo je samo prevozno sredstvo za našo dušo) ... to je samo en hint, ni spoiler
če jim pa tole rata spelat oz. dokaj logično razložit vse skupaj, pa vsaka jim čast
so se pa začeli zgledovati po vzhodnih filozofijah (telo je samo prevozno sredstvo za našo dušo) ... to je samo en hint, ni spoiler

Omen3 ::
Vsi niso mogli umreti ob nesreči aviona 815...
Je bilo v epizodah že omenjeno,da jih je nekaj (mislim,da 8) preživelo in jih tudi kaže (po delih) v poznejšem življenju,ko so bili že rešeni z otoka.
Tako da bo razbitina pod vodo najbrž kakšen "fake"...
Med preživelimi pa kot kaže ni Clare,ker zdaj Kate skrbi za Aaron-a.

"Na koncu bo vse dobro.....če še ni dobro,še ni konec!"
Je bilo v epizodah že omenjeno,da jih je nekaj (mislim,da 8) preživelo in jih tudi kaže (po delih) v poznejšem življenju,ko so bili že rešeni z otoka.
Tako da bo razbitina pod vodo najbrž kakšen "fake"...
Med preživelimi pa kot kaže ni Clare,ker zdaj Kate skrbi za Aaron-a.

"Na koncu bo vse dobro.....če še ni dobro,še ni konec!"

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Omen3 ()

vasquez ::
Jim ne bo. Kakor so vmes potovanja v preteklost logika odpove

mavec ::
Še dobro da ne berem več spoilerjev za Lost.
Moram pogledat še prejšnjo epizodo, "tekočo" pa še dobit.

Moram pogledat še prejšnjo epizodo, "tekočo" pa še dobit.

Goldee ::
MINI SPOILER
Totalno so zašli.
Me zanima kdaj bo kaj govora o črnem oblakcu, ter kaj ma to veze s potovanjem v prihodnost/preteklost? Mislm... naj potem že enkrat nehajo nabijat z "bomo vse logično razložili", ko pa je jasno, da še sami ne vedo kako bodo vse te stvari povezali v logično celoto.
Paralelni lajf my ass.
Totalno so zašli.
Me zanima kdaj bo kaj govora o črnem oblakcu, ter kaj ma to veze s potovanjem v prihodnost/preteklost? Mislm... naj potem že enkrat nehajo nabijat z "bomo vse logično razložili", ko pa je jasno, da še sami ne vedo kako bodo vse te stvari povezali v logično celoto.
Paralelni lajf my ass.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

ahac ::
Njim je že jasno... ampak so skoraj še 3 sezone do konca.

Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Sc0ut ::
Zadnje tri epizode šeste sezone bo vse razloženo. Stavim.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zadnje tri epizode šeste sezone bo vse razloženo. Stavim.
Popravek, zadnjih 10 minut zadnjega dela zadnje sezona, ko bodo rekli "t'was all just a dream!" :-)
Popravek, zadnjih 10 minut zadnjega dela zadnje sezona, ko bodo rekli "t'was all just a dream!" :-)

Šesti del mi pa ni bil ravno všeč, pa ko je že tak dobro kazalo s 5. delom

wooted ::
veste ko je bla v enem delu neka dražba. Ko je en stari kupu neko knigo. no tisto je biu dnevnik od ladje black, ki je na otoku ( že znano :P)

BluPhenix ::
To je bilo v predprejšnjem delu. Stari je oče od penny ... tako da ja, že vse znano ...
Poveži še s prejšnjim delom in ti bo jasno zakaj je potreboval dnvevnik ...
Poveži še s prejšnjim delom in ti bo jasno zakaj je potreboval dnvevnik ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()

Matek ::
OK, bi kdo malo debatiral o zadnjih delih?
Moji pogledi na zadevo:
Vse odkar so prisli ljudje z ladjo, se je porajalo vprasanje kdo je good guy in kdo je bad guy. Ben se je sicer pogosto posluzeval alternativnih metod, ampak ze takoj ob Charlijevi smrti je bilo jasno, da folk z ladje ni tisto, kar pravi, da je. Zadnjih par epizod pa je nekako razcistilo dilemo o Benovih nagnjenjih, vsaj meni se tako zdi. Za zacetek je svojo obicajno skulirano drzo izgubil s precej skrajnim ravnanjem, ko je tipa od Juliet poslal v precej nevarno situacijo (morda je celo sam prispeval k njegovi smrti, ki je izgledala sumljivo), izjave tipa "You're mine!" precej porusijo njegovo kredibilnost, v mojih oceh ni vec ultimativen mastermind, ampak psihopat.
Tu je tudi par dejstev, ki jih je tezko zanikati - tisto sfejkano letalo pod morjem je resnicno, prav tako je resnicen smrtonosen strup (ki ga je najverjetneje ben uporabil ze ob prvi cistki, ce se je spomnite). Vse kaze na to, da Ben stoji za tem, tako da definitivno ni nedolzen.
Po drugi strani pa so se zmeraj vprasljivi nameni ekipe fotra od Penelope, ki je prisla z ladjo. Ocitno je, da so tu neki privatni nameni, zakaj bi sicer eksplicitno iskali Bena? Zakaj ne bi kar prijavili nekim drzavnim oblastem, da je en cudak prikril dejansko stanje nesrece letala? Tudi nakup dnevnika kapitana Blackrock kaze na zanimanje za otok.
Any thoughts?
Moji pogledi na zadevo:
Vse odkar so prisli ljudje z ladjo, se je porajalo vprasanje kdo je good guy in kdo je bad guy. Ben se je sicer pogosto posluzeval alternativnih metod, ampak ze takoj ob Charlijevi smrti je bilo jasno, da folk z ladje ni tisto, kar pravi, da je. Zadnjih par epizod pa je nekako razcistilo dilemo o Benovih nagnjenjih, vsaj meni se tako zdi. Za zacetek je svojo obicajno skulirano drzo izgubil s precej skrajnim ravnanjem, ko je tipa od Juliet poslal v precej nevarno situacijo (morda je celo sam prispeval k njegovi smrti, ki je izgledala sumljivo), izjave tipa "You're mine!" precej porusijo njegovo kredibilnost, v mojih oceh ni vec ultimativen mastermind, ampak psihopat.
Tu je tudi par dejstev, ki jih je tezko zanikati - tisto sfejkano letalo pod morjem je resnicno, prav tako je resnicen smrtonosen strup (ki ga je najverjetneje ben uporabil ze ob prvi cistki, ce se je spomnite). Vse kaze na to, da Ben stoji za tem, tako da definitivno ni nedolzen.
Po drugi strani pa so se zmeraj vprasljivi nameni ekipe fotra od Penelope, ki je prisla z ladjo. Ocitno je, da so tu neki privatni nameni, zakaj bi sicer eksplicitno iskali Bena? Zakaj ne bi kar prijavili nekim drzavnim oblastem, da je en cudak prikril dejansko stanje nesrece letala? Tudi nakup dnevnika kapitana Blackrock kaze na zanimanje za otok.
Any thoughts?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

BluPhenix ::
Mogoče pa ima Ben prav, oziroma bi morali njega poslušati, ko pravi, da Pennyin oče hoče otok samo zato, da ga bo lahko izkoriščal v lastne namene. Ben je seveda na poti proti temu cilju, saj otok odlično pozna in očitno ima tudi druge resurse.
Kakorkoli, spet iste bedarije. Nova vprašanja in novi zapleti, starih pa niso še in jih verjetno niti ne bodo rešili.
Kakorkoli, spet iste bedarije. Nova vprašanja in novi zapleti, starih pa niso še in jih verjetno niti ne bodo rešili.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BluPhenix ()

Tudi v mojih očeh je Ben izgubil veliko mero kredibilnosti z izjavo "You're mine!". Ko pustiš čustvom, da prevladajo, si pogubljen. Tega od njega res nikoli nisem pričakoval. Vedno je bil mrtvo-hladen, živalski. Vendar še vedno ostaja mastermind, saj z lahkoto manipulira z ljudmi (Locke). Vedno ima pripravljenega jokerja v rokavu, vendar pa mislim, da je s tem, ko je v zadnjem delu kupil Locka res porabil vse bonuse. Praktično nima nobenega zaveznika več, nihče mu ne verjame, večina bi ga raje videla mrtvega. Zanima me le, kdo je njegov vohun na ladji? Mogoče Michaelov oče? Bomo videli, kako se bo zgodba nadaljevala...
Vendar pa še vedno ostaja toliko odprtih vprašanj iz preteklih delov, da kar glava peče. Saj mogoče sem površinski, ampak mene resnično zanima kaj je tisti črn dim in zakaj se sedaj za vraga več ne pojavalja? Kaj je korporacija Dharma? Kaj ima to veze z otokom? So raziskovali paranormalne pojave na otoku? Zakaj vse 4 sezone sploh ni govora o tej korporaciji? Kje so še ostale njihove raziskovalne postaje? Kje je Michael? Kaj so bile tiste številke, ki so jih vnašali v računalnik? Ah, preveč vprašanj, premalo (nič) odgovorov..sama ugibanja.
Vendar pa še vedno ostaja toliko odprtih vprašanj iz preteklih delov, da kar glava peče. Saj mogoče sem površinski, ampak mene resnično zanima kaj je tisti črn dim in zakaj se sedaj za vraga več ne pojavalja? Kaj je korporacija Dharma? Kaj ima to veze z otokom? So raziskovali paranormalne pojave na otoku? Zakaj vse 4 sezone sploh ni govora o tej korporaciji? Kje so še ostale njihove raziskovalne postaje? Kje je Michael? Kaj so bile tiste številke, ki so jih vnašali v računalnik? Ah, preveč vprašanj, premalo (nič) odgovorov..sama ugibanja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Westworld (Tv serija 2016- ) (strani: 1 2 3 4 … 18 19 20 21 )Oddelek: Sedem umetnosti | 269354 (25338) | oo7 |
⊘ | Serije (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12225 (2926) | opeter |
» | Nadaljevanka Alcatraz (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 19228 (17078) | Pithlit |
» | Lost - the video gameOddelek: Igre | 1208 (1208) | Pesimist |