» »

WIN ME problem

WIN ME problem

AlienRex ::

Konfig:
AMD Athlon 1GHz
osnovna plosca MS-6330 Lite 3 (VIA KT133A chipset) z onboard zvocno kartico VIA 686
modem motorola voice interni SM56
HDD MAXTOR 40GB
graficna Nvidia GeForce2MX 32 MB

Tezava:
sistem se normalno nalozi, pojavi se GUI in ikone v traju se zacno nalagati, nato pa dokaj pogosto sistem zmrzne (pri tem se vse ikone v traju ne nalozijo!). K zivljenu mu pomaga sele restart. Zadeva je dokaj nadlezna, saj vcasih potrebujem vec restartov da zadevo spravim k zivljenju, spet drugic pa dela bp. Zaustavitev se dogaja tudi pri prvem zagonu (tako da sem problem s temperaturo izkljucil)

Se komu kaj sanja kaj bi to bilo in kje naj iscem napako?
Driverjev in ostalega nisem nic spreminjal. Sistem je tak kot je bil nalozen pri firmi, kje je bil racunalnik kupljen.

• spremenil: AlienRex ()

Gh0st ::

Edino kar ti lahko recem je:
OMISLI SI WINDOWS 2000!!!!!!!!!!!
win ME ne bi dal jest v racunalnik pa ce me obesis :-)
za tak konfig ko ga imas ti bi ti Win2000 prav lepo delali, pa se zelo zanesljivi so.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Konfiguracija je za 12 letnega bratranca, zato SLO win ME edino pride v postev (skratka slovenscina je obvezna). Sam bi ze davno dal WIN2K ali XP gor samo kaj ko ju se ni v slovenscini.
Druge ideje? Ali pa bom zacel po vrsti menjavati driverje.

Evo vsega mam dost. Sedaj sploh ne pridem v ME, sistemu se je popolnoma skegljalo. Dajem WIN98 SLO gor, ME pa mecem v kos.

Katere stvari moram naloziti (VIA driverji - rabim se kaj posebnega?), vezane na AMD oz. VIA 133A cipset.
Sam imam Intla pa se na AMD ne spoznam dosti, zato pride vsak nasvet prav.

Matek ::

VIA 4in1, nove detonatorje, drugo pa je vredu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Ce koga zanima, sem se pravkar vrnil od bratranca, pa da vam povem kaj sem naredil:
Via 4in1 sem instaliral, driverje za graficno sem pustil oroginalne (so bili zadnja verzija). Win ME sem zamenjal z WIN98. Dela kot strela (niti ena zaustavitev!!), sam greje se pa tale AMDjcek kar precej. Pismo tale WIN ME so pa res poden (zdej lahko potrdim s prve roke)>:D

Kdo ve ali bojo XP poslovenili?

Tomi ::

Bodo, in to malo drugače kot prejšnje verzije, ker tu ne bodo prevajali vsega sistema, ampak bodo jeziki samo upgrade ( pač ta in ta jezik ), zato boš rabil še ene angleške XP-je.
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna še kr škrta

Oddelek: Strojna oprema
191347 (1097) Matek
»

DMA enable ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
181276 (992) Modri dirkač