» »

Tezava z RAM-om Compaq Presario 700-Zmrzuje!!!

Tezava z RAM-om Compaq Presario 700-Zmrzuje!!!

shAft ::

Živjo,

Problem je v tem, da mi prenosnik, takoj ko se logiram na svoj account zamrzne (kdaj ne zamrzne takoj a šele po 10minutah; napr. dela v Wordu, uporaba neta,...

V nekem referenčnem servisu smo preverili RAM in menda je ZANIČ. Zanič je osnovni RAM in ne tisti, ki sem ga dokupil (dokupljeni je dodan na osnovni RAM).
A problem je v tem, ker je RAM tovarniško prilotan na osnovno ploščo (nova plata stane pa 100.000 SIT!?). Iskal sem že staro a mi jo prodajajo brez garancije za 50.000 SIt, kar je zame 2risky in predrago.

Slišal sem, da je Slo-tech moja najboljša opcija. Prosim vas, za kakršnokoli pomoč.

lp, miha
shaft@volja.net

AMD Duron XP
900MHZ
265RAM-a (128+128)
20GB
Floppy Disk
CDR
JBL zvočniki

cbelica ::

Ce bos malo pogooglal bos ugotovu, da je ta doticni prenosnik navadno sranje!! Brez olepsav.
Meni trenutno en na polici stoji, mogoce bo se kdaj primeren za podstavit kako omaro, ki se nagiba:\
Poleg zanic ohisja, konstantnega pregrevanja in zanic DVD/CD enote ima (kot si ugotovu) probleme tudi z RAM-om...
Tukaj si lahko malo preberes...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Cbelica, hvala za posredovanje linka. Da je komp Presario sranje vem in se s teboj popolnoma strinjam 8-(. Sicer mi je dolga časa kar uredu služil in kar

Prebral sem, da je rešitev umika Hotfix-a in ponovno nalaganje Compaq disk restore-a. Vse to sem že naredil!
Vendar problem je v tem, ker mi je osnovni RAM "shodil", ki pa je prilotan direktno na osnovno ploščo ;(( .

Dokupljeni RAM 128 je postavljen na osnovni RAM 128, a je brez funkcije, ker je osnovni zanič. Brez RAM-a pa žal ni "musike".

Vprašanje:

Kako bi usposobil RAM na osnovni plati?

Hvala že vnaprej za kakšnokoli vašo pomoč.

lp

Scorpia ::

Nekje na tem fourmu piše, da se lahko ram tudi še naprej uporablja če ne dela dober. Zdej ne vem al lahko za windowse uporabljaš oz. da obstaja kakšen program, ki prepreči da piše na ta poškodovani del rama. Pr linuxu pa (mogoče sam določene distribucije) je že not ugrajena ta funkcija.
////

Mario, hvala za tvoj odgovor, a nimam pojma kje iskat tak program. Sliši se zelo zanimivo.

Če imaš slučajno kakšen link bi ti bil zelo hvaležen.

Lp, miha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ker procesor nj kupim

Oddelek: Kaj kupiti
191272 (861) slovencslo
»

računalnik se restarta

Oddelek: Pomoč in nasveti
121614 (1259) podreberek
»

3DMark Vantage na voljo danes (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
6510553 (6734) macgajver
»

glede procesorjev za notebooka

Oddelek: Kaj kupiti
201362 (1064) Lisac
»

Problem z ABITKO BE6-II in RAMI-i pomoč zaželjena!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61299 (1208) Kekec

Več podobnih tem