» »

izdaja nove pijače

izdaja nove pijače

boss-tech ::

neki me zanima- recimo da maš recept za eno ful dobro alkoholno pijačo, ki jo še na slovenskem trgu ni. kakšna je možnost da bi ti jo kaka firma polnila- no če bi bila res dobra pol mogoče že- pa še to kaki podjetniki ne pa velike firme- ali pač?

Brilko ::

Sej verjetno opažaš, da nekam potihoma "ven prihajajo" nove pijače, ampak se ne more uveljavit. Moje mnenje, kar ni pod okriljem PL ali recimo Fructal nima šans (od slovenskih seveda). Ker dejansko sta to edina, ki držita tržišče pri nas. Seveda da o PL ne govorim, ki ma vse in še več podsabo.

Edin pametna pijača, ki se zna uveljavit je tista, k sem enkrat opazu, da je proti mačku.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brilko ()

STASI ::

Al pa probi pri najboljšem sosedu ali TUŠ-u oz SPAR-u.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

SleepLess ::

Em, predej jo das ven se javlam za testerja :P

Ja pomoje bi mel vec srece pri kakem "majnsem" podjetniku, ampak vseeno bi si moral naredit hudicevo dobro reklamo da bi ti to kdo kupil.

Utk ::

Ja po moje bi blo tudi dost lažje pri kakšni manjši firmi. Recimo Dana, kakšno vino brežice, kaj takega...samo alkohol je vprašanje kolk se bi prodajal...sok lahko vtakneš v avtomat, prodaš v take večje firme, če je dost poceni, alkohol je pa samo v gostilni, trgovina je bolj tako, v gostilne je pa najbrž res težko kaj mimo laškega spravit. No, še temnega laškega nimajo glih povsod:) Če res verjameš da je stvar dobra se pa kar odpravi v laško, zakaj pa ne:)

fosil ::

Tukaj maš u bistvu dve možnosti in sicer da u bistvu prodaš recept eni firmi in potem oni naredijo svojo pijačo, torej izvedejo polnjenje, distribucijo, prodajo... samo na ta način po moje ne boš ravno zaslužil veliko, če bi ti sploh kdo odkupu recept. Druga varinta pa je da daš zadevo polnit v neko polnilnico, to po moje ne bi bil problem, samo rabiš dost denarja, in potem sam organiziraš vse, (prodajo, marketing, distribucijo...). Ta varinta je po moje sicer izvledljiva samo rabiš precej denarja za začet in problem je pridet na police v trgovinah.
Če pa misliš da boš ti samo dal recept in potem dobival procente od vsakega prodanega litra medtem ko ti bojo oni vse organiziral in sfinanciral pa kr pozabi ;).
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

A to maš recept za dobro domačo slivovko? :D

Calligula ::

Moras vedet, da je pri alkoholu inspekcijsko zelo zafrknjeno. Recimo bevande se ne da usteklenicene prodajat pa bambusa,.. kao higijensko neko sranje,.. skratka zelo zahtevno.

Pa moras vedet, dobrih receptov je ogromno. Tko kot patentov. Da se pa kaj trzno zgodi je pa treba met masinerijo. Pa met zascitene stvari. Kak Spar, Mercator bi kako idejo hitro vzel n pozabil nate. Pac bi nekaj malo spremenili in te izigrali. Verjemi. Ne ker bi bili zlobni ampak, ker lahko in to ekonomija zahteva. Skratka v kaki domaci pivnici,.. se da ampak trzno sirse nekaj uveljavit je pa skoraj nemogoce.

do tedaj sem pa naredu eno etiketo:

Sem skor trofu js ja. Maš neki kr močnega. :P

SleepLess ::

Em, ce je pijaca res dobra, bi bila sorazmerno poceni (mors gledat da je zganje dandanes ze skoraj cenejse kot dobro vino), in bi si naredil dobro reklamo (mogoce bi najeh hostese za razne sejme da ljudje malo spoznajo pijaco), in bi bil zelo ressen ter priravljen investirat se lahko stvar dejansko prime.
Ce pa nebi rad na veliko investiral pa ti dam idejo, naredis spletno trgovino z to pijaco (mogoce se s katerimi drugimi), se zmenis z enim s.p.jem da lahko prek njega to prodajas (mu pac das par % stran), in prodajas na zacetku prek interneta. Potem pa bos ze videl kako dalje :)

zaenkrat bom mel sam za žurke pa rojstne dneve pa kake prireditve- tko k že neki časa. pol pa bomo vidl kok bo kej naprej

pa najbrž ga bom še mal razredču da bo okol 5 do 8%

Zgodovina sprememb…

Calligula ::

Ti sam na crno to prodajaj v LJ okoli maksija zvecer.sploh pa malo po 21h >:D pa bos bogat clovek :D

kakšna pa se vam zdi etiketa?

Nejc Pintar ::

če bi šel v trgovino po pijačobi najverjetneje kupu ker mi je kul:D

V kakšnih količinah bi to prodajal?
Lahko je biti prvi, če si edini!

Vikking ::

Hm.. po moje najlažje pridobiš potencialne kupce in kupce za nadaljno prodajo z degustacijami ter prezentacijami. Po moje bo treba hodit od "gostilne do gostilne" ter ponujat svoj izdelek, na začetku seveda cena minimalna oz. da se le pokrijejo stroški, poleg tega kot so kozarci z logotipi, senčniki in podoben material z reklmnimi napisi so precejšen strošek.

Najlažje začneš če sam odpreš kakšen lokalček in prodajaš še svojo omenjeno pijačo.

Sigurno pa na začetku degustacije in odziv populacije na omenjeno pjačo. Kakšen NEST bi bil odličen za začetek, čeprav dvomim da bi ti pustili, ker se gre pač za alkohol.

Pa tudi mislim da ne moreš kr zvarit en izdelek ter ga tržit. Po moje potrebuješ pridobiti nekakšno dovoljenje da lahko omenjen izdelek pride v splošno prodajo. Mislim da laboratoriji ZZZS Maribor ali Ljubljana daš svoj izdelek v analizo kjer dobiš nekakšno potrdilo da je primerna za splošno prodajo oz. da je neoporečno.... ZZZS Maribor pa ima najboljše laboratorije. Poleg tega moraš imeti prostor kjer proizvajaš pjačo, kjer so zahteve za neoporečno pridobivanje kar hude in če ne paziš te lahko hitro "sanirajo" z sanitarno inšekcijo. Še posebno da postane pjača prodajni hit in tako hitro stopiš na žulj kakšnemu večjemu slovenskemu proizvajalcu pjač.

Če se boš podal v to, ti želimi veliko uspeha, sreče in čim manj težav, problemov in ovir, ki se ti bodo postavili na poti.

Na zdravje!

Alec999 ::

boss-tech >> nalepka je super, men je zlo vsec. Tale nalepka bi full izstopala v trgovini, ker so ponavad na drugih pijacah full obicne.

Bi pa mel mogoce problem prodt to pijaco takim kupcem k sem jst, ker ne zaupam majhnim privatnim proizvajalcem.
Vsaj kar se higijene tice, se zdej nisem probu Vilijevga caja k ga dobis zraven Halo katre :D

Pa prevec sem slisu kaj delajo delavci v takih polnilnicah od prijateljev, ki so tam delal.
Npr. s prstom pobirat vesce iz ze napolnjenih steklenic ... men to glih ni na nivoju :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje kupiti "cider" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9422782 (1695) BuDi79
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23153490 (35494) SonoR
»

Borovničke

216717 (5871) solatko
»

cocacola (strani: 1 2 3 )

12524880 (21042) Super Sonic
»

Ali po Laškem boli glava ,po Unionu pa ne (strani: 1 2 )

8512077 (9691) zk_eu

Več podobnih tem