» »

Garancija, skurjena tv tuner in plata

Garancija, skurjena tv tuner in plata

«
1
2

Boeing ::

Torej, kaj se je zgodilo: prijatelj je pred kakšne pol leta kupil mašino po komponentah, ki sem mu jo jaz sestavil in je delala brezhibno. Prejšnji teden se je odločil, da kupi TV tuner in v Comtronu nabavil LifeView FlyTV Platinum. Poceni (cca 8k) roba, ki pa načeloma dela to, za kar je namenjena, kolega pa tudi nima nevemkakšnih zahtev.

Kakorkoli, po montaži v mašino se mu je iz PCI slota pokadilo, nakar je vse skupaj prinesel k meni. Ker slika pove več kot 1000 besed:









Pozorni bodite na položaj kontaktov, in sicer so zamaknjeni. Po primerjavi s pini običajne zvočne kartice sem ugotovil, da so le ti zamaknjeni točno za polovico širine konakta, kar je po vsej verjetnosti vzrok napake - kratek stik med dvema sosednjima kontaktoma v PCI reži.


Glede na to, da sta uničena tako tuner kot PCI slot na plošči (A8N-SLI deluxe - slot preverjeno ne dela), me zanima vaše mnenje glede upravičenosti do menjave tunerja IN plošče. Osebno mislim, da je kolega upravičen do menjave, konec koncev je vzrok okvare defekten proizvod, kupljen v njihovi štacuni.

In, seveda, čisto odveč je poudarjati, da Comtron garancije ne priznava.

Edit: moderatorja prosim, da slike prenese na s-t server.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
  • zavaroval slike: perci ()

tiborrr ::

RMA it, ce je Comtron pizdun.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Zheegec ::

Je Comtron serviser? Zadeva naj gre na pooblaščeni servis, drugače pa pač inšpekcija.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Shark-357 ::

Stroške bi moral Comtron kriti v obeh primerih saj so prodali defekten proizvod...tu ni kaj....če ne gre drugače inšpekcijo in bodo hitro menjali ;)

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Oboje morjo zamenjat. To piše tudi v garanciji.

gabl136 ::

Se strinjam z vsemi...tuki sploh ni debate, če ne bi bilo TV-kartice ne bi blo skurjenega PCI-slota...tko da morajo (bi morali;( ) zamenjat oboje brez kakršnegakoli pregovarjanja, vendar...kot nas veliko ve je Comtron glede uveljavljanja garancije precej na slabem glasu, tko da dvomim da bi šlo vse gladko;(( ;((

Utk ::

Gladko sigurno ne bo šlo, šlo pa bo, če bo dost vztrajen, ker mora it.

Boeing ::

No, saj samo toliko, da malo dobim občutek, če so moje zahteve upravičene ali ne...

Drugače pa načeloma nimam problemov s servisi - kupujem poznano in preverjeno robo v preverjenih štacunah (stalna stranka in redni plačnik), kjer mi, če že do česa pride, zamenjajo brez komentarjev na licu mesta, tako da z zloglasnim kreganjem po servisih nimam neke kilometraže :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Boeing ::

Garancije mi valjda, niso upoštevali in me za povrh še zmerjali z nesposobnim idiotom, ki nima pojma o računalnikih. No ja, vsak dan izveš kaj novega :).

Kakorkoli, pristojni inšpektor se že ukvarja s primerom. Moram poudarit, da so bili na inšektoratu izredno prijazni in se takoj pripravljeni pogovarjati o problemu, svetovati in sploh sem dobil pri njih zelo dober vtis - izvedel sem tudi, da imajo c comtronom že dalj časa težave zaradi garancij.

Fantje in dekleta, tržna inšpekcija je tu zato, da ščiti vas kot kupca - če kaj ne gre tako kot mislite, da bi moralo, jim napišite mail. Pomaga.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Utk ::

hehe, glih oni so v stanju komu rečt da nima pojma o računalnikih:D ker oni res nimajo pojma...ali se pa delajo neumne in norca iz drugih, kar je še slabše.

mtosev ::

Comtron je "najboljše" slovensko podjetje.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Boeing ::

Najboljše, ja... v nategovanju in molzenju strank zaziher.


Pa ajde, če bi bil tole osamljen primer, bi si mislil mrbit je pa z mano in mojim dojemanjem kaj narobe... pa to žal ni res, in ne poznam skoraj nikogar, ki z njimi nebi imel problemov. Ampak dejansko, nikogar.

Še mlacom raje zamenja, pa vsi vemo kako je pri mlacomu menjat robo... praktično nemogoče.


Pizduni so, to bo.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Tribal ::

Vse tele TV kartice so enako narejene, a le tebi oz. prijatelju se je skurila? Klele sigurno ni problem v tistih PCI povezavah, ker drugače bi cela serija bila defekt? Ne vem no, kako lohka pričakuješ da bodo zamenjali skurjeno (pošmelcano) TVkartico? Kako naj vedo da nisi gor z 230V skaku? ker ti pač ni delala najbolje in si bil besen oz. tvoj prijatelj? Na nobenem servisu ti ne bodo priznali garancije za takle izdelek.

Mislm da maš v vsaki trgovini možnost sprobati izdelek če dela vredu + brezplačno vgradnjo. (Če bi ti tm na servisu to vgradili pa bi se to zgodilo ne bi bilo težav verjemi...)
Ne vem no se postavim v serviserjev položaj, bi prej reku da je ena strela sekala po te kartici kot pa da že nova tole naredila...

mtosev ::

@Boeing

Kateri Comtron? mariborski, ljubljanski, celjski ali kateri drugi?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Tribal ::

Ne zamert če se motim...

Aja pa še to, v tem letnem času strele sekaj non-stop...

Mislm pa da tudi na garancijskem listu, če si ga dobil zraven, pišejo garancijski pogoji. Preberi si, če bi jih lahko na čem kar tam piše dobil. Oz. s čim se branijo...

Upam da kej dosežeš, saj verjamem da s tvojega stališča je bed tole.
Sam a mislš da če bi na servis prnesu ram na kerem bi bili zašmelcani, mislš da bi ti zamenjali za nove?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tribal ()

Boeing ::

Ja, Tribal... v času izpitov nimam pametnejšega dela, kot da z razcefranim 230V kablom vlečem gor in dol po tunerju, ki še moj ni. Get real.

In ne, niso vse enako narejene. Sem iz firbca vzel danes mojo ven, imam identično, pa tudi ni čisto tako narejena kot bi morala biti (ni pa panike in je tudi ne nameravam vrnit) in tudi dela. Grem k sošolcu, ki ima tudi isto - dela kot mora, je pa tudi narejena bolj šlampasto.

Temu se drugače reče izmet pri proizvodnji in takšnen tuner bi moral biti izločen. Zakaj ni bil, me pravzaprav ne zanima (oz. je to problem tovarne) dejstvo pa je, da so kontakti zamaknjeni in da je zaradi tega prišlo do stika v PCI-ju.

In ja, prekleto velikokrat sem v vlogi serviserja, prodajalca in telefonskega supporta obenem in sem v svoji karieri že tudi videl namerne poškodbe in take, da niti nisem verjel, da so možne. Najhuje od vsega pa je, da sem jih moral popravljati.
Kakorkoli, če mašina, ki jo prodam, neha delat v roku, ki je bil domenjen ("garancija"), poskrbim za menjavo, s tem da strankam ne dopovedujem kako so butaste in neumne in nimajo pojma in si ne zmišljujem vseh mogočih zgodbic o tem, kaj je hudobna stranka z določeno stvarjo počela, samo zato da bi jo uničila in dobila isto, samo par mesecev manj staro komponento ter meni kradla čas...

EDIT: Tribal, antena ni bila priklopljena na tuner, ker je kolega sošolec še do danes ni uspel nabaviti. Strela odpade.


mtosev: comshop, BTC.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

Vikking ::

Boeing: je pa tid m,ožno da je bila PCI reža poškodovana že prej, mogoče s kakšno drugo kartico ali pa je bila že sama PCI reža defektna. Tko da bo kr teško dokazat ali je kriva tv kartica ali matična ali pa je nebodigatreba s kakšnim "šraufncigarjem " mal šaru po kakšni PCI reži.

Utk ::

Da so pini preveč zamaknjeni ni težko dokazat. Če imaš bedaka za nasprotnika pa tudi lahko. Mislim, poslali bi nazaj, pa če je res kaj narobe bi jim že proizvajalc, uvoznik povrnu, tako si pa trgovina brez veze slabo reklamo dela.

zbogi ::

Tribal, na zamerit, sam ti si tipičen primer takega bumbarja, ko pojma nima kak je treba zadevi strežt.

Je blo že par firm ko so mele tak odnos do strank, pa so bolj klavrno končale.

Če bi bil jst na boeingovem mestu, bi uzel nov tuner, rabil ono steklo, uzel ven plato, zirh majo kako ko jo rabim pa šel. Pa naj se oni ubadajo pol z mano.

mat3jc3k ::

Ja kwa ste zdej eni neki brihtni ja da ni to tko,na vsak nacin mu hocte dopovedat neki ko on 100x bolje ve, da je stvar RES taka kot je... ne vem zakwa to-- dejte kasne konkretne predloge al pa kej ne pa da go hocte prepricat da je mal "blesav" (sorry boeing).. model NE laže zato mu verjemimo in mu probajmo pomagat kolikor se pac da...:\
Pejt lepo tja nared štalo, may the force be with you>:D

EDIT: i hate star wars:D sam včasih si pa zelo zaželim češenj :DD

AngelOfDeath ::

Spet Comtron pa spet na slabem glasu kdo bi se čudil >:D

Kaj nisi mel kartice sabo in je ni primerjal s kako drugo da bi videl če so res pini zamaknjeni ?
Veš za naslednjič izogibaj se comtrona ker servis majo na 0 čeprav jim po večih poskusih ponavadi uspe popraviti

Yossarian ::

Ta tribal piše, kot da bi bil zaposlen v kakšni računalniški firmi. Ob njegovem pisanju je potrebno dodati, da je res, da bi jo lahko tudi skuril z 220 V, vendar mora to dokazovat serviser oz. v tem primeru Comtron. Kupcu ni treba dokazovati, da je ni priklopil na 220 V. Toliko v razmislek tribalu in vsem, ki razmišjajo enako kot on.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Boeing ::

AngelSmrti: jah, saj sem imel s sabo in tuner in mamaplato, so gospodje postavili ta tuner vzporedno s še eno pravilno izdelano kartico in seveda ugotovilil, da s kontakti ni nič narobe. Kaj jim naj potem, porazbijem pol servisa, da me še tožijo ?
Sej načeloma se jih izogibam ampak to je bil pač trenutek slabosti, ker je kolega tuner hotel meti takoj-zdaj-tukaj... saj veste o čem govorim :)

edenpač: vem, da sem kot kupec po defoltu upravičen do garancije in da je dokazno breme, da nisem, na njih ampak kako naj jih, razen z inšpektorjem, pripravim do tega, da se sploh začnejo pogovarjati ?!
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Tea Time ::

Boeing; Koga pa si poklical (dobil) na tržnem inšpektoratu? Zanima me konkretno ime gospoda ali gospe (če so prijazni, je dobro vedeti kdo - za morebitne kasnejše težave...). Pa morda tel. št.?

LP, hvala
Have a break!

Boeing ::

Andrej Žakelj, tržni inšpektor, Parmova 33, LJ, 01/420 48 10.

Res, svaka jim čast. Včeraj zvečer poslal mail, danes zjutraj ob pol devetih dobil odgovor...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

zbogi ::

v tem primer recimo ko gre še za matično je mal drugač, sam recimo da bi jst naletel na tak odnos, da bi me steral nekam brez pravega razloga, bi šel in uzel iz police nov tunner in šel ven. Pa naj pokličejo policijo, račun maš, narediš se butastega, da so ti zamenjal in kurc jih gleda. Ker bi verjetno šlo za tvojo beseo narpav njiovi bi mogli oni vložit tožbo, pa naj se oni zajebavajo, če se hočejo.

Tea Time ::

Res lepo. Pohvale za takšno ravnanje! Lahko jim fw link tega foruma, da vidijo hvaležnost. 8-)
Have a break!

mtosev ::

So zamenjali?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Boeing ::

Inšpektor še ni opravil dejanskega pregleda. Vas bom sproti obveščal, kako se bo stvar razpletala.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Duke Nukem ::

no kako se stvar razpleta ??? me zanima :\

silvek ::

Mene tudi .... :\


zbogi, ti pa upam, da si se že umiril v tem času, al si kje kakšno nuno premlatil?

Šimpanz ::

Kako neki model je popušil tuner. Če bi bilo drugače bi se že oglasil.

gabl136 ::

Ko sem jaz nazadnje govoril z njim se je zadeva odvijala...nekateri živijo še za kaj drugega kot za slo-tech in ne postajo vsak dan:\

Tribal ::

Kukr pa jest vem je tržna inšpekcija odstopila od primera >:D tko da očitno je popušil

gabl136 ::

No sej možno...bom ga uprašal prvič ko bom govoril z njim...

Dethbot ::

Jst ti lahko samo to dodam in sicer :

Delam na računalniškem servisu in ti povem, da smo imeli podobne situacije in smo jih zavrnli ...

Glede inšpekcije lahko samo potegneš, ker kot je zgoraj en model napisu, če kupiš računalniški del v firmi je ponavad tudi brezplačna vgraditev...

In v tem primeru je je bil tvoj kolega razočaran na kvaliteto slike oziroma nasplošno in jo je skuru...


Tko, da pri nas na firmi sigurno nebi nič dosegel.

gabl136 ::

@Dethbot: ne nakladi, ker sem jest vidu to TV-kartico in se ve v čem je problem (zamaknjeni kontakti)...tko da raje preberi celotno temo (če še nisi) in o stvari malo razmisli preden folk začneš obtoževat, da namerno kurijo tv-kartice!!!;( ...ker zadeva je kristalno jasna!!

PS: zaradi kartice je šla tudi PCI reža, in to na plati ki ni bla lih poceni!!;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gabl136 ()

Boeing ::

Huh, nekaj časa se spremljaš vsako minuto, pa se zgodi vmes malo morje stvari...

Kakorkoli - ne, nisem popušil tunerja. Ne še in ga niti ne mislim, brez skrbi.

Inšpektor je odstopil od primera oz. ugotovil, da jim moram vse skupaj odnesti nazaj in štacuno prijazno opomnil, da se naj ne zajebavajo in naj vzamejo kot stvarno napako.

Če zadeva ne bo rešena tako kot sem si zamislil, bom šel the-hard-way in dokazal, kar pač imam dokazati. Ko bo kaj novega omembe vrednega, brez skrbi da bom napisal, če že drugega ne, pa vsaj v napotek drugim.

Tribal, zbogi: dejta si ga mal na izico vzet no... :)

Dethbot: si pumpaš ego, ali pač ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

Utk ::

Ko ti serviser reče, da nimaš kaj, veš da si na pravi poti...kaj vse so že meni naložili....da sm resno mislil, da se delajo norca iz mene, ali pa so norci sami. Dokler ni uvoznik priznal, da stvar ne dela prav, ni bilo nič. Čeprav bi morala to trgovina prevzet oz. njihov servis.

gabl136 ::

@CrniE: samo žalostno je to, da nekomu, ki o teh stvareh ve bolj malo lahko ''prodajajo vsake buče''

Pa kaj naj se potem neka stara mama tam s serviserjem krega kdo ma prav?? (pa mi lahko verjameš da je takih nategov veliko - beri: ogromno):\

Utk ::

Itak. Mene je hotela trgovina poslat k proizvajalcu, češ da oni niso krivi če je v škatli slabša stvar kot bi moralo bit, "mi samo prodavamo". Proizvajalec je bil pa nekje v vzhodni Evropi, če ne Aziji...takrat bi mu res skoraj eno primazal. Seveda da trgovec odgovarja, oz. mora poskrbet če je kaj narobe, mene kot kupca sploh ne zanima kdo je to naredil in kje. Pa je bila zelo draga stvar to...inšpektorju bi bilo to najbrž zelo smešno, meni pa ni blo preveč.
V glavnem, ne se pustit do zadnjega. Pa naj še nekdo v tisto temo, kjer je punca dobila predober računalnik, prilepi link na to temo, če bo kdo hotel bit preveč pošten:)

Talula ::

Moje mnenje je da kartice nisi dobro porinil v PCI režo ali pa se ti je delno staknila. To se zelo rado zgodi, ko jo privijaš/fiksiraš z vijakom.

cojss ::

Talula, in potem so se zaradi tega premaknili pini na plošči od kartice ter se je skurla.

zbogi ::

jst sem čist mirn, kaj ste slučajno dobil občutek da nisem?
sam jst še nisem imel takih problemov in povem tud samo enkrat.

Zheegec ::

Če bi bila to neka normalna trgovina bi se vse skupaj že zdavnaj uredilo - na en ali drugi način.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gabl136 ::

Talula: preberi celo temo, potem pa razmisli kaj si napisal...

sirotka ::

če pci kartice ne porineš dost notr, se nč ne skur, samo winsi ti je ne zaznajo(sem šenkrat zdj preveru). Garancijo morajo upoštevat...sam tečn morš bit orenk, pa ne cincat tm-jst se ponavad čist zderm na njih...

Glede comtrona mam pa jaz čist drugačno izkušno(vsaj v Nm): Skuril se mi je 60giga disk, nesem na garancijo. Model me vpraša za napako, bla bla bla. Pol pa prau, da 60giga nimajo več, oz. bi mogu čakat nanj več k tedn, da ga uvozjo. Kot opcijo pa mi je dal doplačilo za 80giga diska.

gabl136 ::

@sirotka: Itaq je tut velik odvisno od posamezne trgovine in servisa (ter tudi serviserja)...če imaš srečo ti lahko zamenjajo brez problema...če imaš pa smolo, potem se pa lahko samo obesiš...

Talula ::

Brez skrbi da sem prebral celo temo in tudi slike pogledal.
Pini na mojem flyvideu izgledajo popolnoma enako in deluje že kako leto in pol pa se ni nič pokadilo iz mašine.

če pci kartice ne porineš dost notr, se nč ne skur, samo winsi ti je ne zaznajo(sem šenkrat zdj preveru)
Čisto odvisno. Če vstaneš na levo nogo, si lahko tudi ob plato, ne samo ob pci kartico.
Še posebno rado se pokadi tistim, ki pri prižgani mašini notri tlačijo kartice.

sirotka ::

hja, če pr prižgani mašini notr rinš, pol pa itaq ni čudnu, da se ti kj skur...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Comtron - težave z garancijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
788738 (5242) St235
»

pofuk.. comtron

Oddelek: Kaj kupiti
345207 (2653) x45
»

Gigabyte izdal P35 matično ploščo s 5 PCI režami

Oddelek: Novice / Matične plošče
433739 (3739) Spc
»

Comtron SG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15813226 (8031) Turtle
»

garancijska nalepka na ohisju, ter vgradnja novih komponent

Oddelek: Kaj kupiti
131750 (1408) gorann

Več podobnih tem