Forum » Pomoč in nasveti » Scvrlo priključek iz napajalnika na plato
Scvrlo priključek iz napajalnika na plato
lambda ::
Imam nek nenavaden problem z napajalnikom in matično ploščo. Včeraj sem namreč opazil zelo močan vonj po zasmojeni plastiki iz ohišja, kljub temu pa je računalnik še vedno deloval popolnoma normalno. Stvar sem ugasnil in opazail, da je popolnoma stalilo plastiko na glavnem priključku, ki pride iz napajalnika na plato, kakor prav tako na priključku ki je fiksiran na plati - in to namreč samo pri vseh štirih +5VDC linijah (rdeči kabli, žice 4, 6, 19, 20).
Ima kdo kako idejo zakaj se je to zgodilo - stvar pa je prej eno leto delovala brezhibno? Plošča je Gigabyte GA7vax, napajalnik Chieftec 360W. Zanima me predvsem to, če je primerno, da uveljavljam garancijo za matično ploščo - napajalnik namreč ni več v garanciji. Naj povem še to, da sistem še vedno deluje, razen tega da še kar veselo tali plastiko na omenjenih štirih priključkih ...
Ima kdo kako idejo zakaj se je to zgodilo - stvar pa je prej eno leto delovala brezhibno? Plošča je Gigabyte GA7vax, napajalnik Chieftec 360W. Zanima me predvsem to, če je primerno, da uveljavljam garancijo za matično ploščo - napajalnik namreč ni več v garanciji. Naj povem še to, da sistem še vedno deluje, razen tega da še kar veselo tali plastiko na omenjenih štirih priključkih ...
jest10 ::
Krivec je slab stik med plato in priklučkom.
Dobro spucaj oba komektorja pa bi moralo normalno delati.
Dobro spucaj oba komektorja pa bi moralo normalno delati.
Zagotovo? Priključka sta bila staknjena do konca skupaj ... pravzaprav jih je bilo problem dobit narazen, potem ko se je vse povprek stalilo. Sicer pa plastike okrog omenjenih +5VDC na obeh priključkih praktično ni več ...
No, če je problem res ta, potem bom stari konektor na napajalniku kar odrezal in navezal novega, plato pa najbrž zamenjal, ker nimam nobene ideje kako bi zamenjal oni priključek, saj je kar nacinjen na plato.
Hvala
No, če je problem res ta, potem bom stari konektor na napajalniku kar odrezal in navezal novega, plato pa najbrž zamenjal, ker nimam nobene ideje kako bi zamenjal oni priključek, saj je kar nacinjen na plato.
Hvala
profii ::
plasiko lahko odstraniš z matične, odtrgaj odreži...samo pine pusti na matični.
konektor od napajača pa zamenjaj. mora delati.
konektor od napajača pa zamenjaj. mora delati.
T(he) Boss ::
Meni se tudi to na tej plosci zgodilo , pri meni je bila resitev menjava napajalnika (ker je tega skurilo) in menjava konektorja na maticni, stvars se je kakega pol leta delovala. Jaz sem si to razlagal z presibkim napajlnikom, ker naj bi bil 300W, pa se to dvomim
Naredil sem, kot ste svetovali in že kako uro vse v redu deluje Malo bom še nadzoroval zadevo v prihodnje in ponoči ugašal, da ne bo kakega požara, če slučajno kontakri niso 100% očiščeni ...
hvala za nasvet
hvala za nasvet
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13417 (12416) | solatko |
» | matična ploščaOddelek: Pomoč in nasveti | 1183 (1022) | Brias |
» | Računalnik se ne vžge pravilnoOddelek: Strojna oprema | 2353 (2008) | Robi :P |
» | Napajalnik "kuri" kontakte???Oddelek: Strojna oprema | 2773 (2283) | kurjač |
» | Napajalnik lc 6550 h je eksplodiralOddelek: Pomoč in nasveti | 4042 (3103) | nokia6310 |