» »

Windows XP in Slackware 10.1 v sožitju...

Windows XP in Slackware 10.1 v sožitju...

user427615 ::

Lep pozdrav!

Odločil sem se, da zapolnim tisti nedodeljeni prostor, ki sem ga ob inštalaciji namenil za Linux. Odločil sem se za Slackware 10.1, zato me prosim ne prepričujte da naj dam kej druzga gor :D

Situacija pa je sledeča: mam 200GB wannabe disk, ki je v bistvu 186GB. 50 GB je v NTFS datotečnem sistemu dodeljenega Windows XP (C: particijji), 125 GB isto v NTFSju Windowsem (D: particija). Zdaj pa bi rad preostali prostor namenil Slackware-u (več zaenkrat ne potrebujem). Poskušal sem že dvakrat in nedodeljen prostor razdelil na 512 MB swap in ostanek na root. Namestil sem vse pakete, nastavil basic nastavitve (tudi LILO). Ko pa sem ponovno zagnal sitem, je veselo odvihral v Windows, brez vprašanja. Poskusil sem tudi s Slack Boot Floppy diskeko, sm javi nek kernel panic in na gre nkamor.

Zdaj pa ne vem točno kako v tretje uspečno postavit sistem. Ali sem ga polomil pri LILO ker nisem označil MBR ali moram narediti še 100 MB boot particijo (sedaj je bila kot "boot" označena NFTS particija C:/).

Nebi ga rad polomil in izgubil VAŽNE podatke na Cju, zato se pred probavanjem rajši posvetujem z vami ;) zato vnaprej hvala za odgovore/predloge :)

Čaf baf!

Gwanaroth ::

LILO instaliraj v MBR in zadeva bo delovala. Preverjeno.
Lights often keep secret hypnosis..

pa potem vseeno rabim boot particijo ali lahko to naredim brez nje?

Gwanaroth ::

Ne rabiš boot particije. Lahko narediš brez nje.
Lights often keep secret hypnosis..

mi ve kdo povedat kako sconfat ADSL? probu sm ze adsl-setup in pol adsl.start in podatki kao tecejo, sm browserji in ostale stvari še zmeri nimajo prometa ;( al pa kako se zamena drajvrje za zvok, grafo? anybody? :D

Uranij ::

ADSL ti verjetno ne dela, ker nisi vpisal nameserver-ja. Torej se enkrat pozeni adsl-setup in ko te vprasa za dns vpisi stevilko od siola(ce mas Siol adsl je ta stevilka 193.189.160.11 ali 193.189.160.12).Zvok bos najlazje nastelal, če v konzoli kot root vpises "alsaconf" in potem namestiš s pomočjo čarovnika. Pri grafični je dobro pobrat drajverje iz proizvajalčeve strani in sledit navodilom, ostale stvari pa verjetno že imaš namontirane(verjetno tudi zvok, pa sploh ne veš).

civic_ ::

slackware je odličen nasploh...ampak mene recimo moti, da moreš ko vstaviš cd vs emountat... če hočeš slackware z odpravljenimi napakami nabavi vector linux ali pa kakšno drugo slacware distribucijo8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gentoo problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
674535 (4060) Senzacionale
»

slackware problem

7872 (762) MasterMind
»

slackware 9.0 in adsl

91164 (1029) pajac
»

Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )

533602 (2983) TICKO
»

aDSL in Linux

192013 (1578) CirCA|PhP

Več podobnih tem