» »

...zgolj zabava ali težnja po nasilju???

...zgolj zabava ali težnja po nasilju???

dado75 ::

Drage kolegice in kolegi...

...imam eno vprašanje in sicer...že nekaj časa igram igre ala Doom3, GTA-San Andreas, Swat 4 itd in neznansko uživam v masakriranju osebkov na tak ali drugačen način. Ok, do tle vse prou ampak, če se malo zamislim, da igro dejansko potem ocenjujem po tem kako je realna in kakšne podrobnosti so v sami igri, potem pa se mi porodi vprašanje ali ni to neka prikrita želja ali pa mogoče potreba po nasilju? Mogoče imam-o vsi ubijalski nagon in ga tiščimo v sebi zaradi intelektuma, kateri nam govori, da to ni prau ozirom "crime does not pay" in te potem vsi obsojajo.
Zanima me kaj vi mislite o tem?...če sploh kej

Matri[X] ::

A kdaj pomislis na to, ko hodis po ulici mimo ljudi? Ce ne, potem se nimas cesa bati (zaenkrat). Ce pa pomislis na to, potem ti pa priporocam, da obisces psihologa.

veteran ::

Ni problem, dokler se ne naveličaš igre. >:D

Frequently Asked Questions - Doom:

Basically, Doom is a violent 3D arcade game where you run around in a maze and kill things with shotguns and chainsaws....
After you get tired of killing things, you can run it over a network and kill things together with your friends...
After you get tired of that, you can kill your friends.

Thomas ::

Face yourself!

Kernel ti pač sporoča, da je cool, ko si razsul sovraga.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gwanaroth ::

Ce ne, potem se nimas cesa bati (zaenkrat). Ce pa pomislis na to, potem ti pa priporocam, da obisces psihologa.


In kaj mu bo psiholog? Nevem zakaj se danes vecina populacije zanasa na t.i. "visjo avtoriteto" -- zdravnike, psihologe, skratka doktorje. Kot, da oni res znajo vse resit in pomagat.. Saj imajo izkusnje na svojem podrocju, ampak vsakega pacienta jemljejo kot neko instanco in kot diagnozo ti postavijo popolnoma nacitan primer iz knjige.
Razlog za doloceno bolezen/tezavo je lahko prav nekje drugje, kot zdravnik misli, da je. Ker na doloceno tezavo lahko vpliva N dejavnikov in zdravnik te ne toliko pozna, da bi vse to vedel, je kdaj njegova diagnoza prav mimo. Recimo, on zdaj igra to igrico in ga skrbi, da je mogoce v podzavesti nasilen -> v resnici pa je lahko nasilen zaradi (marsi)katerega dejanja iz otrostva, ki se mu je lahko vtisnilo globoko v podzavest.. Nisem doktor da bi to trdil, ampak hocem samo navesti moznosti in razlike.

Ce se ti to dogaja, skusaj najprej sam pri sebi razcistit al si res tako krvolocen, kot tista oseba, v katero se uzivis v igri. Ce ugotovis, da si, ti predlagam, da prenehas z igranjem, preden bomo imeli v Sloveniji se enega Terminatorja ;>
Lights often keep secret hypnosis..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gwanaroth ()

dado75 ::

Pa sej nism reku, da imam željo po masakriranju v real life-u in tut nimam nobenih pomislekov glede tega, ko se sprehajam mimo ljudi...Jst sm samo začel razmišljati o tem, ker me zanima zakaj hočemo, da so te igre čim bolj realne in detajlirane. Se pravi, da če si zelimo, igralci takih iger, čimboljši približek k resničnosti potem "pomeni", da imamo vsi neko prikrito željo ali morda nagon po iztrebljanju.
Še enkrat...ZANIMA ME ALI JE NEKA POVEZAVA MED IGRANJEM TAKIH IGER S TEŽNJO PO ČIM VEČJI RESNIČNOSTI IN DEJANSKIM NAGONOM PO POBIJANJU?

Tear_DR0P ::

nah probi zraven ko igraš poslušat kej nasilne muske - cradle of filth, night in gales, dissection, ... pa boš pol vidu, kok postaneš nasiln >:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Profiliranje kupcev ali vaš trgovec ve za vašo nosečnost še pred partnerjem

Oddelek: Novice / NWO
4517499 (14645) Gandalfar
»

Mythos

Oddelek: Igre
422519 (1653) Meizu
»

psihoza

Oddelek: Loža
204882 (4084) Mercier
»

Možgani so neverjetno pozabljivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7117380 (14307) Lion29
»

Še ena psihološka fora... huda! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
756689 (5400) Keyser Soze

Več podobnih tem