Forum » Programska oprema » program za statistiko???
program za statistiko???
dolenska ::
nujno rabim kaksen program za statistiko oz za:
- standardno deviacijo
- standardni odklon
- grafe
naj pa to ne bi bil excel
zdej to ni zame ampak je za enega frenda. ne me spraševat za kaj tocno naj bi to rabil ker nimam pojma. bi pa nujno rabil program ki to omogoca.
hvala
- standardno deviacijo
- standardni odklon
- grafe
naj pa to ne bi bil excel
zdej to ni zame ampak je za enega frenda. ne me spraševat za kaj tocno naj bi to rabil ker nimam pojma. bi pa nujno rabil program ki to omogoca.
hvala
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Tea Time ::
Za samo to, kar potrebuješ je EXCEL dovolj dober. Brez skrbi. Še kaj več dela. Za grafe je celo boljši kot SPSS (kjer jih je morda malo težko urejati), itak pa si narediš "šimel" (predloga), pa samo Copy-paste.
Za standardno deviacijo imaš ukaz STDEV ali STDEVP (odvisno ali delaš na vzorcu ali predpostavljaš, da gre za populacijo)
Standardni odklon... Mislim, da ni ukaza, pač vpišeš ročno - malo dela bi rekel.
Za grafe pa je itak super.
Po moje se ne splača učit samo za te tri stvari novega programa kot sta SPSS ali Statistica (uporabljam oba), ker je vseeno potrebno vsaj nekaj časa, da se "pride not". V kolikor pa se frend misli izobraževati v tem in nadgrajevati znanje, pa se le naj odloči za enega ali celo oba. Meni je eden boljši za osnovno statistiko (SPSS), mogoče korelacije itd. Za multivariatne metode pa imam raje Statistico, je hm... Lažje delati z njo, no.
Lp
Za standardno deviacijo imaš ukaz STDEV ali STDEVP (odvisno ali delaš na vzorcu ali predpostavljaš, da gre za populacijo)
Standardni odklon... Mislim, da ni ukaza, pač vpišeš ročno - malo dela bi rekel.
Za grafe pa je itak super.
Po moje se ne splača učit samo za te tri stvari novega programa kot sta SPSS ali Statistica (uporabljam oba), ker je vseeno potrebno vsaj nekaj časa, da se "pride not". V kolikor pa se frend misli izobraževati v tem in nadgrajevati znanje, pa se le naj odloči za enega ali celo oba. Meni je eden boljši za osnovno statistiko (SPSS), mogoče korelacije itd. Za multivariatne metode pa imam raje Statistico, je hm... Lažje delati z njo, no.
Lp
Have a break!
kamperr ::
Oglej si še tega: http://curveexpert.webhop.biz/
smo ga z veseljem uporabljal še na oknih 3.1.
l.p.
Andrej
smo ga z veseljem uporabljal še na oknih 3.1.
l.p.
Andrej
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematicna zagonetkaOddelek: Znanost in tehnologija | 1985 (1498) | Unilseptij |
» | Delo-ve ankete so posmeha vredne!Oddelek: Loža | 2609 (1631) | Gandalfar |
» | Učenje domaOddelek: Šola | 777 (591) | Isotropic |
» | Python - problemOddelek: Programiranje | 2796 (2526) | slevin |
» | Napovedovanje s pomočjo nevronskih mrežOddelek: Programiranje | 1917 (1668) | gzibret |