» »

ACAD - kako kopirat v Word

ACAD - kako kopirat v Word

gzibret ::

Prosim za pomoč.

Ko kopiram slike iz Autocada v Word s pomočjo copy/paste načeloma nimam problemov. Problem nastane, ko imam v Autocadu kot podlago eno tiff sliko (topografsko karto) in nato nanjo nanašam posamezne črte in besedilo.

Vse skupaj dam v clipboard z ukazom _copyclip, pol pa dam na "select objects" odgovor all. Ko dam "prilepi" v Wordu Autocad crkne, Word pa izjavi, da je premalo pomnilnika (imam ga 512 MB + 512 MB swapa, tako da mislim, da ga je več kot preveč). Velikost nestisnjenih tiff datotek znaša cca 5 MB.

Ima kdo kakšne podobne probleme in kako jih rešuje? Jaz uporabljam "kavbojsko rešitev" s print screen + photoshop, samo ni najbolj elegantna, pa še, če hočeš sliko popraviti, traja preveč časa, saj moraš vedno znova kreirati bitne slike. Če so v skici le črte brez bitne podlage potem ni problema, saj dvojni klik v Wordu odpre Acad in na sploh vse dela bp.

Hvala za nasvete.
Vse je za neki dobr!

Velepotez ::

Katere verzije Autocada, Worda in Windows imaš?

512 MB RAM ni več kot preveč, raje premalo. Preveri, koliko RAMa ti kuri, ko imaš odprto risbo v AutoCADu in zagnan Word. Verjetno zelo blizu 512MB.

Precej elegantna rešitev za prenos DWG risb v Word je, da v ACADu vse skupaj objaviš (bolje rečeno splotaš) v DWF. Slednjega nato preko vstavitve predmeta "Autodesk DWF Viewer control" (vstavljanje/predmet ali insert/object) prikažeš v Wordu. Tako boš lahko direktno v Wordu prestavljal in zoomiral risbo in tako prikazal želen odsek.
Odgovor je 42.

gzibret ::

Imam Win XP, Acad Map 2005 in Word oz. Office 2003. Ko imam vse vkljopljeno in prižgano mi požre cca 350 MB od 1 GB.

Hvala za nasvet, vendar nikjer ne najdem načina, kako narediti DWF. Sem poskusil s plot ter z export, pa nikjer ni nič pametnega.
Vse je za neki dobr!

Velepotez ::

Ukaz PLOT, namesto ploterja pa izbereš DWF6 ePlot.pc3. Tako bo risba namesto na papir "natisnjena" v DWF datoteko. Vse ostalo (format papirja, merila...) nastaviš na enak način, kot če bi plotal na papir.
Odgovor je 42.

gzibret ::

Na žalost tega printerja ne najdem.... Bom še malo pogledal. Se pa mi zdi, da nekega viewerja nisem inštaliral.
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

autocad 2013 merila

Oddelek: Programska oprema
253037 (2382) seba-beba
»

c# v .dwg

Oddelek: Programiranje
121478 (1318) japol
»

pomoč pri AUTOCADU

Oddelek: Pomoč in nasveti
61869 (1805) nonenone
»

Vnos risbe iz AutoCAD-a v Word

Oddelek: Programska oprema
81985 (1891) BoO
»

AutoCAD načrt v Word??

Oddelek: Pomoč in nasveti
71453 (1370) bastadu

Več podobnih tem