Forum » Pomoč in nasveti » XP in zvočna
XP in zvočna
Aljo1 ::
Imam MSI 6340 z AC97 zvočno katero sem v biosu izklopl!
Na PCI pa imam Genius zvočno. V 98,98SE,ME je lepo delalo, win-si niso prepoznali zvočne na plati in ni bilo problemov. Sedaj mi XP vseeno najde AC97 na plati, kljub temu da sem jo v biosu izklopil. (onboard legacy audio:disable). Tako da ko instaliram zvočno na PCI-ju XP javi ereor in računalnik izklopi!
Kaj se da narediti?
Na PCI pa imam Genius zvočno. V 98,98SE,ME je lepo delalo, win-si niso prepoznali zvočne na plati in ni bilo problemov. Sedaj mi XP vseeno najde AC97 na plati, kljub temu da sem jo v biosu izklopil. (onboard legacy audio:disable). Tako da ko instaliram zvočno na PCI-ju XP javi ereor in računalnik izklopi!
Kaj se da narediti?
VASkO ::
v BIOSu imas dve nastavitvi, da izklopis on-board zvocno. ena je pod integrated peripherals, druga pa pod chipset settings (nekaj takega), tukaj prakticno izklopis zvocno, ti si samo pod integrated peripherals disejblal legacy audio - to je podpora za dosovski nacin (HW SB). moras se pod chipset settings izklopit onboard audio.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Realtek zvočno kartico 7.1 HD mi ne zazna?...Oddelek: Zvok in slika | 1090 (1006) | iNDigo_Child |
» | Tečno čakanje pri zagonu na Raid (pri 8rda3+)Oddelek: Pomoč in nasveti | 733 (643) | Poldy |
» | GRRR zvočna na NF7-SOddelek: Strojna oprema | 981 (902) | OwcA |
» | Linux -- ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3588 (3150) | CWIZO |
» | Zvočna karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 972 (864) | primo7 |