Forum » Strojna oprema » Kdo ve katera elektronska komponenta je na sliki?
Kdo ve katera elektronska komponenta je na sliki?
destiny ::
Na Abitki NF7-S se mi je skuril nek element, za katerega pojma nimam kaj bi lahko bil. Oznaka je R550 F7. R naj bi bil upor ampak kaj pa F zraven počne se mi pa ne sanja .
Skurila se mi je tista zelena zadevica poleg Bios čipa.
Če kdo ve kaj je to in kje bi se dalo to čudo dobit, bi bil zelo hvaležen.
Skurila se mi je tista zelena zadevica poleg Bios čipa.
Če kdo ve kaj je to in kje bi se dalo to čudo dobit, bi bil zelo hvaležen.
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
MadMax ::
R550 je upor levo od napisa, F7 je pa varovalka pod napisom (zelena).
Sicer nisem preveč domač v SMD oznakah, ampak predvidevam da gre za 0.16A varovalko. Zdaj, na sliki sicer ni razvidno, ampak če je to zraven USB headerjev, je lahko tudi 1.6A varovalka.
Ti ne delajo dodatni USB porti, al kako?
/edit:
sem malo bolje pogledal, ja, USB2 header je to, torej je varovalka za napajanje le-tega, 1.6A.
Nalotaj navadno cevno fi 5x20 (na žičke, prostora je dost), 1A ali 1.6A, več ne, ker če si enkrat skuril, boš tudi drugič :)
Lahko pa, če je plata še v garanciji, potegneš napajanje iz molex-a +5V prek varovalke direkt na ustrezne žice front USBja (običajno tudi rdeče).
Mimogrede, kako pa sploh veš da je skurjeno, če sploh ne veš kaj to je?
Sicer nisem preveč domač v SMD oznakah, ampak predvidevam da gre za 0.16A varovalko. Zdaj, na sliki sicer ni razvidno, ampak če je to zraven USB headerjev, je lahko tudi 1.6A varovalka.
Ti ne delajo dodatni USB porti, al kako?
/edit:
sem malo bolje pogledal, ja, USB2 header je to, torej je varovalka za napajanje le-tega, 1.6A.
Nalotaj navadno cevno fi 5x20 (na žičke, prostora je dost), 1A ali 1.6A, več ne, ker če si enkrat skuril, boš tudi drugič :)
Lahko pa, če je plata še v garanciji, potegneš napajanje iz molex-a +5V prek varovalke direkt na ustrezne žice front USBja (običajno tudi rdeče).
Mimogrede, kako pa sploh veš da je skurjeno, če sploh ne veš kaj to je?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Zato ker se je zadeva stopila in je od nje ostal le en črn ocvirk (slika je iz neta). Problem je v tem ker je plata mrtva. Lučka za napajanje sicer sveti, ko pa pritisnem power button pa nič . Možno je, da je še kaj šlo ampak se ne vidi. Vseen bi pa rad poskusil usposobit plato. Zgubit itak nimam kaj...
TribesMan ::
Mislim da menjava skurjenih komponent ne bo pomagala... ponavadi je plata v takih primerih samo še za rezervne dele...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Hvala obema za pomoč. TribesMan tud men se tko zdi in verjetno bom kmal prodajal bios čip na malih oglasih
Wox ::
Pa si siguren, da ti tudi bios čipa ni skurlo? Kaj si pravzaprav počel, da si skuro plato?
Commodore 64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sem ubil r9800? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5643 (3125) | Tilen |
» | Abit NF7 ne kaže znakov življenja - kaj mi je storiti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1420 (1152) | ShowDown |
» | Popravilo napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6932 (6223) | MesniBurek |
» | twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7627 (5759) | mare87 |
» | Overclockan BIOS za Radeon 9100 128 Mb DDR.....Oddelek: Navijanje | 2609 (2168) | TribesMan |