Forum » Zvok in slika » Video obdelava in strojne zahteve...
Video obdelava in strojne zahteve...
Buggy ::
Zdravo!
Prosim za pomoc koga, ki bi mi znal povedati kaksne karakteristike mora posedovati masina (se posebaj disk), da bi lahko obdeloval video material iz digitalne kamere (MiniDV).
Imam namrec masino:
Abit-BH6, C633@950, RAM 320 MB GF2MX, WIN98slo, IBM 8,4 Gb 5400 rpm (ata33)
Zanima me ali je standard ATA33 prepocasen tudi v navezi z 40 GB 7200 RPM diskom in ce ni, ali so kaksni problemi z instalacijo na BH-6 plato.
Glede kartice firewire sem se odlocil za Hercules-ovo DV Action, vendar sem tudi tukaj odprt za vase boljse predloge.
Resno me skrbi ali bom moral menjati masino ali pa se bo zacasno lahko tudi z mojo kaj pocelo!
Hval za odgovore,
Buggy
Prosim za pomoc koga, ki bi mi znal povedati kaksne karakteristike mora posedovati masina (se posebaj disk), da bi lahko obdeloval video material iz digitalne kamere (MiniDV).
Imam namrec masino:
Abit-BH6, C633@950, RAM 320 MB GF2MX, WIN98slo, IBM 8,4 Gb 5400 rpm (ata33)
Zanima me ali je standard ATA33 prepocasen tudi v navezi z 40 GB 7200 RPM diskom in ce ni, ali so kaksni problemi z instalacijo na BH-6 plato.
Glede kartice firewire sem se odlocil za Hercules-ovo DV Action, vendar sem tudi tukaj odprt za vase boljse predloge.
Resno me skrbi ali bom moral menjati masino ali pa se bo zacasno lahko tudi z mojo kaj pocelo!
Hval za odgovore,
Buggy
Tomi ::
Kar se tiče diska ti ga verjetno ne bo hotelo zazaati, če nimaš novega biosa. Ker meni tudi BX6 ni hotela, samo se je dalo potem urediti. Ker mislim, da te plate ne podpirajo ( v osnovi ) tako velikih diskov.
metrodusa.blogspot.com
Buggy ::
Bios imam zadnji ss-verzijo, mislim pa da je dve verzije nazaj bios podpiral ze do 37 GB.
Ima kdo izkusnje s tem?
Se nekaj: Ali se da kako nadgraditi driverje chipseta ali karkoli v tem smislu. Jaz nisem za plato instaliral cisto nic. Mogoce kaj od Intela za BX chipset , morda kaj za disk kontroler na plati...ne vem. Prosim za kakrsna-koli pojasnila.
Ima kdo izkusnje s tem?
Se nekaj: Ali se da kako nadgraditi driverje chipseta ali karkoli v tem smislu. Jaz nisem za plato instaliral cisto nic. Mogoce kaj od Intela za BX chipset , morda kaj za disk kontroler na plati...ne vem. Prosim za kakrsna-koli pojasnila.
Tomi ::
Potem ne bo problema z diskom, kar pa se tiče mašine, pa najbolj, da poskusiš, saj te nič ne stane. Če ne boš zadovoljen, potem se lahko odločiš za nakup.
Še vedno bolje, kot da zapravljaš, potem pa naknadno ugotoviš, da bi bila tvoja mašina za tvoje potrebe čisto dobra.
Še vedno bolje, kot da zapravljaš, potem pa naknadno ugotoviš, da bi bila tvoja mašina za tvoje potrebe čisto dobra.
metrodusa.blogspot.com
ge ::
Ge ima BH6 1.0 (SS) plato in gor priklopljen 40Gb/5400 disk pa vse deluje OK.
Samo iz lastnih iskušenj ti povem, da bo zadeva hudo počasna !
Pri tem ne mislim na prenos posnetkov kamera<->PC, temveč na obdelavo posnetkov. Če ne boš uporabljal kaj dosti zahtevnih prehodov med scenami (3D),
se še da prenesti čakanje na genereiranje izhodnega filma, drugače pa...
Nič ne pomaga če je Celeron naviti ! Potrebna je resnična moč procesorja (še bolje "Real time" video kartica).
Sam imam Celerona 566@856, 40Gb+8Gb, 256Ram, RivaTNT, okna ME,Dazle DV kartico (3xfirevire).
SONY TRV110E kamkoder (doma odklenjen video IN,hehe).
Od programov pa uporabljam Adobe Premiere 6.0 in Ulead MediaStudio 6.0 (+dodatni efekti,filtri...).
LP Ge
Samo iz lastnih iskušenj ti povem, da bo zadeva hudo počasna !
Pri tem ne mislim na prenos posnetkov kamera<->PC, temveč na obdelavo posnetkov. Če ne boš uporabljal kaj dosti zahtevnih prehodov med scenami (3D),
se še da prenesti čakanje na genereiranje izhodnega filma, drugače pa...
Nič ne pomaga če je Celeron naviti ! Potrebna je resnična moč procesorja (še bolje "Real time" video kartica).
Sam imam Celerona 566@856, 40Gb+8Gb, 256Ram, RivaTNT, okna ME,Dazle DV kartico (3xfirevire).
SONY TRV110E kamkoder (doma odklenjen video IN,hehe).
Od programov pa uporabljam Adobe Premiere 6.0 in Ulead MediaStudio 6.0 (+dodatni efekti,filtri...).
LP Ge
matevzm ::
Ce gre za obdelavo DVja, zna biti verjetno ozko grlo procesor. DVja je namrec malo in disk brez tezav more. Ce pa gre za vecje posege, kjer je potrebno pretakanje nekompresiranega (ali pa HuffYUV ali podobnih formatov) potem zna biti ozko grlo pri kopiranju disk. V tem primeru je najboljse da sta dva fizicno locena diska (po moznosti 7200), po moznosti vsak na svojem kanalu. Lahko pa dodas v dodatni kontroler, novi 7200 diski presegajo 33MB/s. Glede driverjev ne pocni nic, po testih delajo Intelovi driverji pocasneje od MSjevih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC Mark 2002 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 13128 (9541) | DjTonic |
» | Nakup HD za RAID 0Oddelek: Kaj kupiti | 2461 (2035) | Leo |
» | IBMov diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2323 (1668) | Andor |
» | Ker disk (5400 al 7200rpm)Oddelek: Kaj kupiti | 1562 (1244) | Trdi |
» | Anketa za vse Slo-tech-ovce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5790 (4931) | Tiger |