Forum » Loža » Nenapisano pravilo-Napitnina za brisanje stekel...
Nenapisano pravilo-Napitnina za brisanje stekel...
Doman ::
Zanima me če se držite nenapisanega pravila, da date osebi ki vam je očistila steklo na avtu napitnino? (bencinske črpalke).
Za brisanje šip ne dobijo na 95% črpalkah. Če dobijo kaj dobijo za filanje polic, izdaja plina...
Poldi112 ::
Ne vem kdaj mi je nazadnje kdo pomil sipe. Mogoce hodim na napacne pumpe. Sicer pa odvisno od obcutka. Ce vidim da pricakuje in me gleda, kao da moram dati, potem ne dam. Podobno z beraci. Ne maram vsiljivih.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
LoneWolf ::
Zelo odvisno od pristopa in stanja sipe. Imam navado, da sam rutinsko na hitro pomijem stekla vsakic preden se vsedem v avto. Ce me prej vprasa, ali mi pomije sipe, in jaz recem "ja, prosim", vsekakor sledi napitnina, sploh ce sem prisel z avtoceste in imam gor razmazane pol dnevne populacije slovenskih zuzelk. Ce enostavno pride zraven in zacne nekaj packat po ze cisti sipi, se samo na kratko zahvalim.
DOOM_er ::
en moj prjatu dela na benzi sam za napitnino sploh ne dobi plačan na uro nč. Use kar dobi dobi od napitnine za pucanje šip (baje se nabere tam do 8000SIT v 12h urah)
Robots will steal your job. But that's OK
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DOOM_er ()
m_z ::
pa se neki lastnih izkušenj:
nasplošno so zelo redki bencinski servisi ki še "prodajajo" te usluge...za razliko od let nazaj...
kot dijak sem 3 poletja delal na Petrolu(na lokalni črpalki, ter na oni ob avtocesti)...razlike so očitne...
ljudje so iz leta v leto dajal manj - delal sem prek ŠS, plačan na uro(zelo solidno), ko pa vse postoriš med policami pa ogromno časa ostane za telovadbo zunaj ...
na AC je pa ponavadi tko da ima velik folka avte dokaj speglane ker gredo na dopust, tak da v večini primerov nimaš kej "pacat" po čisti šipi, "lokalcem" je pa ponavadi odveč da jim spucaš šipo ker bodo čez pol ure spet po kakem blatu al pa makadamu peljal ...
ogromne razlike so med tujci in domačini glede dodatka v žep poleg HVALA...kakšnih 7 let nazaj sem v povprečju na dan (BS ob AC) zaslužil toliko da sem jedel in pil v trgovini na BS, ki kot veste ni poceni + 3-4.000 mi je ostalo v žepu ko sem šel domov...torej kakšnih 5-6.000 na dan...lepi časi so bli...hehehe...
Nemci so bli najbol radodarni - blizu 5 mark je blo kr običajno, pol Avstrijci in Italjani...luksuz je blo pa naletet na kakšnega Belgijca, ki je bil itak zgubljen - razložu si mu pot, pregledal tekočine, napumpal gume in z nasmeškom rekel adijo ko je blo v žepu za pizzo in drink...
zadnje čase pa opažam da to kr izumira, pa tut denarja nabrž ni več v tem - sploh če služiš le na račun napitnin...ljudje so načeloma bolj skopi...
nasplošno so zelo redki bencinski servisi ki še "prodajajo" te usluge...za razliko od let nazaj...
kot dijak sem 3 poletja delal na Petrolu(na lokalni črpalki, ter na oni ob avtocesti)...razlike so očitne...
ljudje so iz leta v leto dajal manj - delal sem prek ŠS, plačan na uro(zelo solidno), ko pa vse postoriš med policami pa ogromno časa ostane za telovadbo zunaj ...
na AC je pa ponavadi tko da ima velik folka avte dokaj speglane ker gredo na dopust, tak da v večini primerov nimaš kej "pacat" po čisti šipi, "lokalcem" je pa ponavadi odveč da jim spucaš šipo ker bodo čez pol ure spet po kakem blatu al pa makadamu peljal ...
ogromne razlike so med tujci in domačini glede dodatka v žep poleg HVALA...kakšnih 7 let nazaj sem v povprečju na dan (BS ob AC) zaslužil toliko da sem jedel in pil v trgovini na BS, ki kot veste ni poceni + 3-4.000 mi je ostalo v žepu ko sem šel domov...torej kakšnih 5-6.000 na dan...lepi časi so bli...hehehe...
Nemci so bli najbol radodarni - blizu 5 mark je blo kr običajno, pol Avstrijci in Italjani...luksuz je blo pa naletet na kakšnega Belgijca, ki je bil itak zgubljen - razložu si mu pot, pregledal tekočine, napumpal gume in z nasmeškom rekel adijo ko je blo v žepu za pizzo in drink...
zadnje čase pa opažam da to kr izumira, pa tut denarja nabrž ni več v tem - sploh če služiš le na račun napitnin...ljudje so načeloma bolj skopi...
monster-x ::
Meni se zdi kar prav, da se da nekaj. Saj ni treba, da veliko, le malenkost -- toliko da pokažeš, da ti ni glih vseen. Ok, če res nimaš je drugo. Nazadnje so nam oprali šipo na avtu v Splitu v luki letos, ampak takrat ravno na žalost nismo imeli nič drobiža, tako da na žalost nismo dali. Drugače pa tudi sam opažam, da kar nikjer več ni tega pri nas.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.
OwcA ::
Meni nikoli nobeden ne očisti bajka, ko pridem napumpat zračnice.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
ru7 ::
Meni se je prvič zgodilo, da so mi oprali šipo na OMV v Trebnjem. Žal sem mel točno s sabo :( Bom vedu za drugič, nism vedu, da jih ne plačajo.
BigWhale ::
Jaz v 99% placujem s kartico. Se najbolj so mi vsec tiste pumpe kjer niti treba do blagajne, da bi placal.
Napitnine pa nisem nikoli dal. Najbrz te ljudi placuje petrol/omv, da tam kaj postorijo... Predvidevam, da niso odvisni samo od napitnin.
Drugace pa v lokalih puscam napitnino of 0 - 10% racuna odvisno od postrezbe.
Napitnine pa nisem nikoli dal. Najbrz te ljudi placuje petrol/omv, da tam kaj postorijo... Predvidevam, da niso odvisni samo od napitnin.
Drugace pa v lokalih puscam napitnino of 0 - 10% racuna odvisno od postrezbe.
Phil ::
Drugače pa tudi sam opažam, da kar nikjer več ni tega pri nas.
V Lescah na OMW-ju mi jih vedno hočejo očistiti. Dvomim pa, da niso plačani.
LP
V Lescah na OMW-ju mi jih vedno hočejo očistiti. Dvomim pa, da niso plačani.
LP
DominusSLO ::
plačani so ampak zelo malo... nazadnje se spomnem da je bilo v štud. servisu za 300 sit na uro+napitnine...
Kdo pa je še tak bedak da dela za 300 na uro?
Kdo pa je še tak bedak da dela za 300 na uro?
Microsoft ::
Men se je to zgodilo glih pred dnevi na Petrolu, ko gres od rondoja proti Trzinu. Pa sem kar rekel da nocem, da mi kdo sipo obrise. Mislim, sej so brisalci gor.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Sergio ::
ponavadi ruknem 200 sit, a mi ze dolgo ni nobeden pomil sip na bencinski.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
2tiLen ::
Sem leta nazaja delal eno poletje prav to... na OMV pumpi plačan nisem bil nič razen napitnin...
Zaslužil pa cca. 8000 SIT v 6 urah. Vsak dan. Včasih se mi je nabralo še mnogo več.
Tako delo ima pri mladih sicer slab prizvok, zasluži se pa bajno.
Zaslužil pa cca. 8000 SIT v 6 urah. Vsak dan. Včasih se mi je nabralo še mnogo več.
Tako delo ima pri mladih sicer slab prizvok, zasluži se pa bajno.
Jaz tudi dobim približno 7k na dan. Na Vrhniki imamo 2 servisa in delam samo jaz na enem, na drugem nihče glede nato da je veliko mojih vrstnikov, ki bi radi to delalo vendar šef servisa to noče... Dosti ljudi tudi misli, da sem plačan na uro. Sej razumem če nekdo res nima, na kurac mi pa gre to, da bo vedno dal več nekdo ki ima malo, od nekoga, ki ima veliko. Sklepam po avtomobilih. Nekdo, ki pride z dobrim avtom skoraj nikol 0 ne da
Nejc Pintar ::
na jetra mi gre ko čakaš na trajekt, in ti vse razpaca. Na bencinski pa že kekšno leto nisem naletel na čistilca šip, pa tudi šipe so bile lepo očiščene.
Lahko je biti prvi, če si edini!
Puschkin, zanimivo. Mi smo tudi čakali na trajekt, pa nam ni razpacal. ;)
Vedno se moreš čim bolj potrduti, ker na črpalko kupec ne pride le 1x vendar večkrat in če si mu 1x razpacal dvomim, da ti bo pustil da mu očistiš drugič šipo.
AlienGT ::
Hmm, zanimivo. Mene pa zanima kakšen je potem dogovor s črpalko. Namreč, kaj rečejo oni ? izvolite uniformo in delajte kolikor ur hočete, od nas ne boste imeli nič. Hmm, malo čudno tole. Menim da bi bilo prav, da če te že najamejo da te potem tudi plačajo, napitnine so kot v vsakem drugem poklicu pač dodatna stvar. Naj kdo, ki je delal to še malo dodatno razloži.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.
Ti bom jaz razložil kako je to pri nas. Tukaj na Vrhniki ima črpalko nek privatnik (S.P), ima neko pogodbo z petrolom...
Ker sem ga že prej poznal sem ga zaprosil za delo med poletnimi počitnicami, najprej je rekel da ne, nato sem ga nekako prepričal. Ker moraš imeti uniformo sem šel na Petrol v Ljubljano iskat uniformo. Tam so mi rekli, da moram iti še na predavanje? Šel sem v sobo kjer je bilo še najmanj 50 študentov iz cele ljubljanske regije. Poslušali smo predavatelje, ki so nam razlagali stvari, ki bi jih tako in tako že morali vsi vedeti. To je trajalo cele 4 ure . Po predavanju smo šli na dvorišče, kjer so imeli delavci parkirane svoje avtomobile in smo mogli vse šipe pomit. Nato sem dobil neko potrdilo zaradi inšpekcije. Na študentski servis sem šel po napotnico in lahko sem začel delat. Šef je rekel, da je moj zaslužek samo od napitnin , mogoče dobim nakoncu minimalno nagrado, ker izdajam plin, ter kdaj tudi polnim police. To je pa tudi vse. Veliko ljudi misli, da smo plačani na uro ter zato ne dajo napitnine, ko pa jim poveš da je ravno obratno ti takoj dajo 200-300sit .
Med študenti pa sem slišal da so nekateri plačani 300sit+napitnine, nekateri 700sit+napitnine , en študent mi je celo rekel da je plačan 600sit vso napitnino pa mora dat šefu???
LP, Doman
Ker sem ga že prej poznal sem ga zaprosil za delo med poletnimi počitnicami, najprej je rekel da ne, nato sem ga nekako prepričal. Ker moraš imeti uniformo sem šel na Petrol v Ljubljano iskat uniformo. Tam so mi rekli, da moram iti še na predavanje? Šel sem v sobo kjer je bilo še najmanj 50 študentov iz cele ljubljanske regije. Poslušali smo predavatelje, ki so nam razlagali stvari, ki bi jih tako in tako že morali vsi vedeti. To je trajalo cele 4 ure . Po predavanju smo šli na dvorišče, kjer so imeli delavci parkirane svoje avtomobile in smo mogli vse šipe pomit. Nato sem dobil neko potrdilo zaradi inšpekcije. Na študentski servis sem šel po napotnico in lahko sem začel delat. Šef je rekel, da je moj zaslužek samo od napitnin , mogoče dobim nakoncu minimalno nagrado, ker izdajam plin, ter kdaj tudi polnim police. To je pa tudi vse. Veliko ljudi misli, da smo plačani na uro ter zato ne dajo napitnine, ko pa jim poveš da je ravno obratno ti takoj dajo 200-300sit .
Med študenti pa sem slišal da so nekateri plačani 300sit+napitnine, nekateri 700sit+napitnine , en študent mi je celo rekel da je plačan 600sit vso napitnino pa mora dat šefu???
LP, Doman
Yohan del Sud ::
Ai. Zdej mam pa slabo vest. Sem mislil, da so plačani na uro... In jest prasec nisem nikoli dal nobenemu niti tolarja...
www.strancar.com
hitcher ::
vedno dam študentom napitnino za čiščenje stekel, če že delajo,
pa če mi šipe kvalitetno očistijo, če pa to naredijo "šlampastno" pa nikdar ne dam, ker se mi ne da razlagat, da je šipa bolj svinjska po čiščenju, kot pa prej..
Največ sem dal enemu fantu, ko sem vedel, da doma nimajo
veliko denarja in da on dejansko dela zato, da preživi 10.000 sit, pač sem bil dobre volje :)
pa če mi šipe kvalitetno očistijo, če pa to naredijo "šlampastno" pa nikdar ne dam, ker se mi ne da razlagat, da je šipa bolj svinjska po čiščenju, kot pa prej..
Največ sem dal enemu fantu, ko sem vedel, da doma nimajo
veliko denarja in da on dejansko dela zato, da preživi 10.000 sit, pač sem bil dobre volje :)
> To je pa tudi vse. Veliko ljudi misli, da smo plačani na uro ter zato
> ne dajo napitnine,
To je nekaj pri tebi narobe po mojem. Nekdo, ki si da ime 'Petrol' si po mojem tega ne more privoscit.
Zastonj delovna sila? To je za kaksnega inspektorja zanimivo. Ne mores imet nekoga, ki ti dela za nic denarja.
> ne dajo napitnine,
To je nekaj pri tebi narobe po mojem. Nekdo, ki si da ime 'Petrol' si po mojem tega ne more privoscit.
Zastonj delovna sila? To je za kaksnega inspektorja zanimivo. Ne mores imet nekoga, ki ti dela za nic denarja.
Damjan Jagar ::
Resno obstaja delo na Petrolovih pumpah, kjer čistilci šip dobijo samo napitnine. Poznam primer.
http://jagar.si
Kaj pa zavarovanje teh delavcev na delovnem mestu, kaj ce koga zbije kaka stranka?
Ce se pri petrolu to res grejo, je vse skupaj crap, ki bi ga resno moral pogledat en inspektor.
Ce se pri petrolu to res grejo, je vse skupaj crap, ki bi ga resno moral pogledat en inspektor.
To je potem tako, kot bi hotelirji imeli postreščke, da bi nosili stvar in bili plačani le od napitnin. Ne vidim pointa v takem delu, če nimaš zagotovljenega plačila.
Jaffa ::
Jaz navadno dam, če mam kajgotovine zraven. Sam mi je malo čudno, da dajem nekomu mojih let 200 al pa kolko sit. Kot bi dal kolegu 200 tolarjev. Drugač pa tu v moji okolici navadno sam punce delajo.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
Pa še 18+ moreš bit star! Če si mladoleten moreš imet uradno potrdilo staršev da ti dovolijo to delo, ter močne veze na črpalki kjer boš delal. Ponavadi dobijo samo sorodniki. Tko je tist v Lj. govoril.
borchi ::
ponavadi ruknem 200 sit, a mi ze dolgo ni nobeden pomil sip na bencinski.
huh, js sem do sedaj dajal po 100 sit. sem danes dal deklici 200 sit in se mi je zahvaljevala in mahala še ko sem že peljal z bencinske. and i ain't that good lookin'
edit: mogoče sem pa samo kaj pozabil na bencinski
l'jga
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borchi ()
borchi ::
čist možno. pa nimam poguma it zdej pogledat. bom se sekiral pol ko bo treba.
se je pa to tut že zgodilo. edino kar mi še ni uspelo pozabit na strehi so ključi od avta.
se je pa to tut že zgodilo. edino kar mi še ni uspelo pozabit na strehi so ključi od avta.
l'jga
B-D_ ::
Ni šans, še za benz komi naberem, bom pa enmu folku, ki se tam sili, keš šenkoval.
Noben te ni prosu, noben te ne bo plaču.
Noben te ni prosu, noben te ne bo plaču.
Če nimaš reci da nimaš, boš ponavadi dobil oprano šipo, če pa imaš tako mnenje o nas pa lepo rečeš: "meni ni treba oprat." pa ti noben nebo pucal šipe.
tiborrr ::
Ponavadi dam kaksno stotko ali dvesto, odvisno od prikupnosti posameznice . Posamezniki ponavadi stotka. Jebiga, šovinizem
@borchi: Hahaha!
@borchi: Hahaha!
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiborrr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delo med počitnicami po OŠOddelek: Šola | 3819 (2924) | Meizu |
» | Delo na bencinski (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21875 (13748) | Mellons |
» | [fork] Pomivanje sip na bencinski vs. IT sluzba (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9625 (8332) | Pegaz |
» | "Bencin kelnarji" se vračajo, napitnine? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18948 (16053) | c3p0 |