» »

[fork] Pomivanje sip na bencinski vs. IT sluzba

[fork] Pomivanje sip na bencinski vs. IT sluzba

1
2
»

SleepLess ::

No, za delo v LJ vem tudi sam, žal sem osredotečen samo na svojo okolico. Pred dokončanjem faxa ne morem razmišljat o selitvi, vseeno je fax prioriteta.

Priznam to je kar velik problem, ki je tudi meni predstavljal veliko nevšečnost. Na koncu sem ugotovil, da bi se dalo 3x na teden voziti v Lj in polek študirati. Potem sem imel seveda srečo, da sem dobil ponudbo tudi iz svojega kraja. Če pa želiš biti res osredotočen na fax, pa ti priporočam da zaprosiš za kadrovsko štipendijo (čeprav je kriza se najdejo firme, ki jo ponujajo - lani sta dobla dva sošolca od Iskratela štipendije npr.)

No glede nato, da ti firme kar same ponujajo delo me zanima tvoje izkušnje oz. reference ter ali si "faliran" študent ali si za 3 letni fax potreboval samo 3 leta. Lahko tudi na ZS, toliko da vidim kje stojim...

Se opravičujem da sem se malo narobe izrazil, ne ponujejo mi ravno same od sebe dela, ampak redno pošiljam prošnje naokrog, se udeležujem srečanj, predavanja, poletnih šol,... na katerih ponavadi vsaj nekdo reče, če koga zanima delo tukaj oz. na takšnih projektih nas kontaktirajte in podobno. Fax sem naredil redno, s tem da v prvih dveh letnikih nisem delal ničesar zraven, saj nisem imel dovolj izkušenj. Sem pa se ljubiteljsko poigraval z Androidom, kar se je izkazalo kot neverjetno dobra investicija, saj zadnje čase večina firm išče vsaj kakšnega Android programerja.

Nekih hudih referenc nimam, nekaj pa jih je vseeno. Razvil sem komplet aplikacijo za eno podjetje (bolj enostavno, ampak vseeno), par zanimivih projektov iz faxa (tu se da najlažje nabrat hude izkušnje, prijaviš se na različne natečaje, poletne šole, izobraževanja, ...) pa še mogoče kakšno izobraževanje in je to to.

Morem pa priznat, da sem bil kakšno leto tudi jaz zelo obupan, saj nisem nikakor prišel niti do intervjujev za službe, ampak enkrat ko imaš par kontaktov, pa te nekaj ljudi pozna potem vidiš, koliko dela je dejansko v ITju :)

Super izkušnja mi je bila tudi prvi intervju za službo, čeprav nisem vedel niti 10% stvari ki so me vprašali. Od začetka sem bil popolnoma psihično uničen, saj sem mislil , da pač ne bom nikakor dobil službe v ITju. Čez nekaj dni me je to minilo, pogledal sem si vsa vprašanja ki so mi jih zastavili, malo nasvete po netu kako izgledajo intervjuji za IT službe in je na naslednjem šlo 100x boljše.

Tako da se ti splača recimo pogledati kakšno službo prek kakega portala za Lj naprimer, se prijaviš in probaš dobiti razgovor že zato, da vidiš kako izgleda vse skupaj. In če bodo zadovoljni s tabo, še jih vedno lahko zavrneš na koncu :)

nuclear ::

Torej kolikor razberem iz te teme, je prihodost v prodajanju samega sebe?
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

jype ::

Finančna matematika je praktično full time job, če bi od nje rad kaj odnesel. Snovi je ogromno, pa prvih nekaj semestrov so vse samo temelji, ki jih potrebuješ za obvladovanje zahtevnejših matematičnih orodij.

Lion29 ::

nuclear je izjavil:

Torej kolikor razberem iz te teme, je prihodost v prodajanju samega sebe?



jap, poglej recimo Ray William Johnsona, Rihanno, nenazadnje tudi Damjana Murka :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

technolog ::

Ali pa La Toyo.... >:D

Pegaz ::

jype je izjavil:

Finančna matematika je praktično full time job, če bi od nje rad kaj odnesel. Snovi je ogromno, pa prvih nekaj semestrov so vse samo temelji, ki jih potrebuješ za obvladovanje zahtevnejših matematičnih orodij.

Matematika je na mojem trenutnem programu (interdisciplinarni študij računalništva in matematike) po besedah profesorjev težja kot na finančni matematiki. Včasih so imeli še nekatere predmete skupne, potem pa so jih ločili, ker naj bi IŠRM-jevci prišli prelahko skozi.

Programa se tako lepo prepletata, da sem bil kar presenečen, da ni kdo tega že prej zagrabil. Večino matematičnih predmetov priznajo. Prav tako seveda razne računalniške praktikume, programiranja etc. V bistvu moram narediti praktično le ekonomske/finančne predmete - cca 10 predmetov. Dodaten letnik.

Jaz gledam na to, kot na nekakšen MBA - le da ni treba plačat 20k€.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo med počitnicami po OŠ

Oddelek: Šola
223613 (2718) Meizu
»

Dijaško delo

Oddelek: Šola
305734 (5069) LitralSM
»

Delo na bencinski (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11621312 (13185) Mellons
»

"Bencin kelnarji" se vračajo, napitnine? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10817974 (15079) c3p0
»

Nenapisano pravilo-Napitnina za brisanje stekel...

Oddelek: Loža
443375 (2296) tiborrr

Več podobnih tem