» »

TV na računalniku

TV na računalniku

BikeFan ::

Nameravam kupiti TV tuner. Drugače imamo kabelsko televizijo, zdaj pa me zanima ali lahko kabel razdelim, tako da bom lahko gledal programe na TV-ju in na računaliku, in kakšne kable/razdelilce za to rabim?

Hvala za pomoč!
What doesn't kill you, makes you stronger!

SasoS ::

navaden antenski splitter...

mj123 ::

Jaz sem najprej probal z navadnim antenskim splitterjem (400sit), pa je na eni strani slika bila bolj tako tako, na drugi pa čisto zanič. Potem sem kupil aktivni splitter (4000sit)in je slika na obeh kar v redu, vendar še vedno opazno slabša. Če dam med splitter in TV še video, pa se slika na TV dodatno poslabša (brez splitterja je bila vedno kristalno čista).
Mogoče bi bilo bolje, da pokličeš firmo, od ktere imaš kabel, jim poveš, da bi rad dva TVja in naj ti ustrezno ojačijo signal ali pa napeljejo še drugi priključek.

Kontrec22 ::

Hmm zanimivo. Pri nas imamo 1 tv pa 3 tv tunerje pa ni problemov s sliko, kaj šele da bi jačali signal. Splitterji so pa navadni.

Azrael ::

Osebno priporočam nakup splitterja z F konektorji, namenjeni za kabelske in sat. sisteme, tisti najcenejši splitterji z običajnimi TV konektorji imajo prevelike izgube. Že samo na običajnih TV konektorjih je več izgub signala, kot na kompletu splitter za CTV ali sat. sisteme s pripadajočimi F konektorji.

Je pa res cena nekoliko višja (okoli 1kSIT), samo mislim, da se splača. Izgleda pa nekako tako:
Nekoč je bil Slo-tech.

korenje_ver2 ::

sem opazil pri seb, da je na teh novejsih tvjih slika kristalno cista, medtem ko je pri starih in na tv karticah za pcje slika slaba...
dodatni priklopi naprav mi niso poslabsal slike na racunalniku, tko da je napetost in tok se vedno dober... kabelska tv ma 50V kokr se mi zdi ne?
karkoli ze, kupi najbolj kvalitetne kable (to so ponavadi najdrazji) ter najbolj kvalitetne splitterje... drgac pa na vsakem splitterju pise se omska izguba...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljšanje in razdelitev kabla za kabelsko TV

Oddelek: Omrežja in internet
2111513 (10914) ...:TOMI:...
»

antenski razdelilec

Oddelek: Zvok in slika
71374 (1227) Wisor
»

Kako na internetni kabel priklopit TV kartico

Oddelek: Omrežja in internet
164061 (2627) Brainstorm
»

Ojačevalec kabelskega TV signala

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2214002 (11339) boysta
»

kabelski internet +tv?

Oddelek: Omrežja in internet
153224 (2997) Jakka

Več podobnih tem