Forum » Zvok in slika » Iz DV v DVD
Iz DV v DVD
kalcek16 ::
Imam en filmček posnet na domačo kamero (digitalno), pa sem ga prenesel na disk v dv format. sedaj pa me zanima s katerim programom je najlažje ta filmček spremenit v dvd format da bi ga kasneje zapekel na dvd in ga gledal v dvd komponenti ki je priključena na tv. Aja pa rad bi da bi bila slika cela, brez unih črnih pasov, ki sta ponavadi zgoraj in spodaj.
BigWhale ::
Ce je bilo posneto v 16:9 tehniki, potem ti na 4:3 prikazovalnik ne bo uspelo stlaciti cele slike brez ustreznega popacenja oziroma rezanja. ;)
Za konverzijo iz DV v DVD pa je meni najbolj uporaben mplayer oz mencoder ali pa transcode.
Za konverzijo iz DV v DVD pa je meni najbolj uporaben mplayer oz mencoder ali pa transcode.
jype ::
Ce je bilo v 4:3 pa ne bos videl na 16:9 ekranu brez obveznega popacenja ali crnih robov.
Za konverzijo pa tudi jaz najraje uporabljam mencoder ali transcode.
Za konverzijo pa tudi jaz najraje uporabljam mencoder ali transcode.
Caligula ::
Priporocam ti program Pinnacle studio 9 za obdelavo videa-obrezovanje scen,.. iz katerega izvozis video v se vedno DV standardu-polna kvaliteta.
Nato pa ga skompresiras s programom TMPGenc 3 Xpress kjer izberes XDVD PAL, se pred tem pa v filtru dolocis DEINTERLACE.
Pri settings za XDVD PAL doloci average bitrate 4000 npr in pa najnizji bitrate 300 in najvisjega 6000. Average bitrate spreminjas poljubno glede na to ali bi raje na en DVD spravil vec videa-potem naj bo nizji, ali pa bi rad visjo kvaliteto-potem naj bo visji.
Ceprav na TVju nad 4000 ze tezko vidis kako razliko. Na LCD monitorjih jo najprej.
Tako dobis zelo dober video v se vedno standardnem DVD formatu-brali ga bodo samostojne DVD komponente.
Lahko uporabis tudi se TMPGENC DVD author, ce hoces zapect prav DVDje z meniji,...
Skratka to dvoje je najlazje in najvec videa bos spravil na en DVD.
Nato pa ga skompresiras s programom TMPGenc 3 Xpress kjer izberes XDVD PAL, se pred tem pa v filtru dolocis DEINTERLACE.
Pri settings za XDVD PAL doloci average bitrate 4000 npr in pa najnizji bitrate 300 in najvisjega 6000. Average bitrate spreminjas poljubno glede na to ali bi raje na en DVD spravil vec videa-potem naj bo nizji, ali pa bi rad visjo kvaliteto-potem naj bo visji.
Ceprav na TVju nad 4000 ze tezko vidis kako razliko. Na LCD monitorjih jo najprej.
Tako dobis zelo dober video v se vedno standardnem DVD formatu-brali ga bodo samostojne DVD komponente.
Lahko uporabis tudi se TMPGENC DVD author, ce hoces zapect prav DVDje z meniji,...
Skratka to dvoje je najlazje in najvec videa bos spravil na en DVD.
PhotoBlaz ::
Zanima me v priblizno kakem času vam skodira 1x naprimer 1 uro dolg posnetek, iz DV source-a?
Meni priblizno v 3urah in 30 minutah. Imam pa AMD XP2400.
LP in hvala za informacijo.
Meni priblizno v 3urah in 30 minutah. Imam pa AMD XP2400.
LP in hvala za informacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 28401 (7837) | LexLuthor |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5479 (4307) | m1h4 |
» | Izdelava lastnega DVDOddelek: Zvok in slika | 1908 (1418) | CaqKa |
» | Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..Oddelek: Zvok in slika | 3329 (2550) | CaqKa |
» | Filmčki iz digitalnega fotoaparataOddelek: Zvok in slika | 1908 (1570) | CaqKa |