» »

kako s preizkusnimi programi...

kako s preizkusnimi programi...

tomaz- ::

Nisem prepričan, če je ta tema "legalna", ampak mislim , da spada nekje v sivo cono...
Torej:
ko si inštaliraš recimo photoshop ali acdsee ali npr. bitdefender:
vsi poskusni imajo določen rok preizkušanja ( normalno, itak..), vendar me nekaj zanima..
Denimo, da te program ni še popolnoma prepričal oz, preprosto ni bilo dovolj časa, da bi ga temeljito preizkusil oz. se prepričal, če je RES vreden nakupa!
Vem, da pusti sledi v registru in ga ponovno ne moreš inštalirat....
Zanima me samo, kako bi lahko naprimer "povedal" registru, da določen program pri njem še ni obstajal, da bi lahko ponovno naložil tisto vsaj 15 dnevno preizkušnjo..
Glede legalnosti oz. nelegalnosti tega početja pa le tole:
Mail sem poslal na acdsee in so mi ga prijazno podaljšali za 15 dni!
Ostali, kot da so gluhi.
Problem je pa v tem, da sem si nekaj programov prehitro naložil, pol pa izginil na dopust...
Zdej je pa valjda cajta zmanjkalo...
ja, ja, vem, idiot sem pač... hehehe:O :O

laguna ::

Za tvoje omenjene programe ne vem, če deluje, vendar pri TMPG enc, ki je poiskusni program ter deluje kodiranje po postopku MPEG2 le 30 dni, se da to rešit tako, da vedno preden zaženeš program, daš sistemski datum na datum inštaliranja ali pa par dni naprej, vendar v območju recimo 30 dni. Ura ne igra vloge, vendar ne smeš dat datum pred datum zadnje uporabe. Npr. če inštaliraš program 10.07.2005 in ga nazadnje zaženeš 15.07.2005, ga moraš vedno datirat na 15.07.2005 in ne pred 15.07.05!!!! Kot jaz mislim, si ti programi pišejo podatke o inštalaciji nekje na disk, vendar nisem siguren, tako da bi mogoče formatiranje diska tud veljalo. Ko pa imaš enkrat naložen program (kot ti), pa ne vem kako bi se dalo zbrisat "register". Torej za TMPGENC velja, zapomni si datum inštalacije in vedno, ko pozneje zaženeš program, postavi datum na računalniku na datum inštalacije. Mogoče bi se dal naredit tak program, da bi se zagnal, si zapomnil pravilni datum, nastavil datum na datum inštalacije, ob izhodu iz programa pa spet postavil datum na pravilno vrednost.

LP
lagunaaaa

tomaz- ::

ja samo s formatiranjem sesuješ vse....
To ni opcija.

Kaj pa program REGSPY, ki beleži spremembe v registru??

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj začne teči garancija?

Oddelek: Loža
213440 (2552) St235
»

TeamViewer težava

Oddelek: Programska oprema
151202 (808) forplan
»

[Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
11914228 (11063) fosil
»

[Windows] aktivacija

Oddelek: Operacijski sistemi
393119 (2327) matk
»

Kako RES deinštalirati program?

Oddelek: Programska oprema
101486 (1275) TitanSLO

Več podobnih tem