» »

Tomaž Humar - največji

Tomaž Humar - največji

««
8 / 22
»»

BlackHole ::

Zakaj je največji? Kdo je rekel da je? Je pa eden največjih, tako vsaj pravijo. Preberi si kaj o njem, če te zanima. In od kje sklepaš, da bi sploh moral imeti ti kaj od tega? Se vidi, da vam počasi že zmanjkuje idej za žalitev Humarja ali kako nej temu rečem.

Ja, koliko sem slišal je reševanje za danes končano (slabo vreme zgoraj). Sem vedel, da pakistanci ne bodo nič mogli storiti.
LP Marko

Bob Rock ::

Kaj imam jaz od tega?

Za tebe ne vem....js sn mel nek vrste zadovoljstvo, ko sem spremjlal na njegovi strani kako napreduje. In se imam. In se bom imel, ce ga resijo.

Ne, nimam zarad tega bolj polne denarnice, ampak materialne dobrine tut niso vedno vse ;)

BigWhale ::

> Sem vedel, da pakistanci ne bodo nič mogli storiti.

No, ce je bilo vreme preslabo, potem tudi drugi ne bi mogli nic storiti... :)

Vprašanje kako vreme in pogoji so bili. To samo oni vejo. Mogoče bi pa švicarji v enakih pogojih kaj naredili. Itak je brezveze o tem. Jasno je, da noben ne bo šel tvegat življenja za neznanca, ki se je sam zaplezal v nemogoče.
LP Marko

5 minut nazaj je blo na radiu, da so se helikopterji se enkrat dvignal in bojo probal se 1x. Vsaj hrano mu dat.

Tody ::

Hmm kakor sem jest bral, reševalci delajo to na "svojo roko" imajo baje helikopterje ki letijo do 5000 m visoko. Tipo je pa obtičal na 5900 m tako če bi hotel bi komot reku, ne nimamo opreme jebite se, en več ali manj, kje se bo pa to poznalo... Drugače pa bi lahko padalo ratalo standardna oprema gorskih plezalcev :D Par metrov bi se pa le nižje spustu

Super Sonic ::

"Vaša negativnost je prav žalostna, res. Kot da bi mu privoščili, da se je znašel v neprijetnem položaju. Prav mu je, kaj pa je šel plezat gor, se kazat po tv in se važit?????"

No pa poglejmo. Poglejmo kako je tipo odskakljal na goro (v steno) klik.
Eee, tipo je to naredu tako, da me sploh ne čudi da ga noben ne mara. Enostavno je "prearoganten" in "predober" da bi on bil človek. No to mu pri večini ljudi nekako ne naredi najboljšega izhodiščnega položaja.

Mene bolj pogreva tole klik. Tip se zahvaljuje državnemu vrhu in vsem prijateljem, ki pomagajo (ostalo ga ne zanima oz. za rajo, ki ga samo vspodbuja naredijo poseben prispevek)

Potem me pogreje tole klik. Kaj vse ne prebere človek, ko spremlja Humarja kako se meče po steni (o smotrnosti samega dejanja rajši ne bi...). Bi lahko še stadion omenu, ko smo že ravno pri tem?

Skratka tipo igra Heroja z velikim H-jem in dejansko misli da je "nadmočen".
No jest bi vas samo opozoril, da tipa vlečejo iz stene in da prihaja verjetno najboljša reševalna ekipa na svetu, ker je model v taki godli, da ga vrhunska(da pravilno berete) najboljša pakistanska ne more rešit...

Tako pač je. Humar. Z velikim H-jem, ki lahko precej kmalu dejansko tudi umre.

Dejstvo pa je, da je dober alpinist. Verjetno med top 5 tega sveta. In verjetno je res, da so tipi takšnega kova vedno precej arogantni.

Upam samo, da ga zvlečejo ven iz stene, ampak mu pa privoščim, da spozna "tamgori" kakšen drug smisel življenja.

p.s.
Tule pa so ideje kako bi lahko Humarju pomagali. Predvsem všečna je tista s snežnimi sabljami...

Mi delujo tako, kot da je tipo ravnokar en dober ameriški film pogledu.:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Caligula ::

Black hole.

Ce minister nebi ukrepal-kar za svoje drzavljane mora, bi se bolj malo zgodilo. In ce vojak dobi dokaz od svojega poveljstva, da mora resevat gre resevat. To ni noben bullshit.

Neodgovoren je.
Zdaj pa bodi tiho in upaj da se ne njemu ne komu drugemu nic ne zgodi, ker bo zelo crn dan, ce se njemu ali ostalim.

veteran ::

Tale helikopter Lama zmore še večje višine, klik, le Pakistanci z njim še niso leteli nad 5500m. So pa seveda precej prijazni, da gredo reševat enega izgubljenega katolika. In verjetno boljši ljudje kot tisti, ki po tem forumu blodijo o ogrožanju drugih, pa o tem, če je za njih Humar sploh koristen in podobno... :\

So zelo prijazni. Se tujim helikopterjem dovolijo vstop.

Upajte, da bodo tako prijazni, da jim ne dopizdi do te mere, da prepovejo plezanje na vrh za vse alpiniste z vsega sveta.

WarpedGone ::

Caligula:

a prepovedat pa ne smejo tega, kaj? Ker pol ne bo več podobnih primerov po katerih bi lahko pljuval in poudarjal svoj velik ego?

Obup...
Zbogom in hvala za vse ribe

#000000 ::

Ja kva bojo prepovedal, sej za vsako plezalsko ekipo kaserajo tud nekej denarja, oz. se mi zdi da tam okol 50.000 $ ne me zdej za jezik ampak mislm da je tle nekje. Torej jim ni v interesu da bi prepovedal donosno dejavnost, katera jih nič ne stane. LP

Pusti moj ego. On je svojega v javnost dal.

Kaka donosnost?
Same probleme majo zaradi folka, ki se precenjuje. Kot nase resevalne sluzbe...

#000000 ::

kake probleme, da ni rupl al drnovšek posredoval, bi dans ne bilo nobenga helihopterja nikjer, se mi zdi da do sedaj je humar edini kerga pakistanci rešujejo, ker oni btw sploh nimajo gorsko reševalne službe, tko kot mi, tam pomojem rečejo sorry mister kva si pa rinu gor, pa tud v humerjevem primeru bi če nebi blo posredovanja kerga sem omenu. LP

ps. aja pa njihove gore so za ene 6000 metrov višje kokr naše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Stepni Volk ::

Tomaž Humar očitno ne bo Pakistanski Oetzi... na veliko žalost prihodnjih arheologov in nekaterih izmed vas.

Brane2 ::

NE prezgodi govort. Počaki, da se v kempu vsi zbudijo in ugotovijo, da je tip čez noč vzel novo spalko, neki opreme in se odpravil še 1x gor...
On the journey of life, I chose the psycho path.

nevone ::

>Tomaž Humar očitno ne bo Pakistanski Oetzi... na veliko žalost prihodnjih arheologov in nekaterih izmed vas.

No ja, da mu kdo ravno privošči, da premine tam v gori, takega menda tu ni. Ali pa se motim?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

whatever ::

Da bi mu privoščili smrt, to ne. Ampak lahk samo čakamo, kdaj bo cepec spet rinil v kakšno podobno steno.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

No, sej. :)

o+ nevone

Ce minister nebi ukrepal-kar za svoje drzavljane mora, bi se bolj malo zgodilo. In ce vojak dobi dokaz od svojega poveljstva, da mora resevat gre resevat. To ni noben bullshit.

Neodgovoren je

Glede reševanja in ukazov ne vem, bi pa lahko kdo povedal iz prve roke morda. Situacija je bila (recimo) nevarna in po moje je vojak (reševalec) tudi lahko odklonil. Konec koncev se ni šlo za državno varnost.
Da je neodgovoren pa res nisem zanikal. No zgodba se počasi končuje. Upam, da ni koga prizadelo, ker so ga rešili. Tudi na BCC (ali CNN) so novico objavili, tako da bo lažje spal še nekdo. Vsi srečni na koncu.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Na CNNu je ? Kje ? Ne najdem ničesar... :\

V-i-p ::

Bravo, rešen je! Šest dni je zdržal na takšni višini, ko se komaj premikaš, premočen, premražen, utrujen in brez hrane. Vsaka mu čast. Bravo tomi...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

To! Madona kok mam rada srečne konce. :)

Me je pa že resno skrbel, da jim pr vsej tehniki, ki je že na razpolago, vseeno ne bo uspelo.

o+ nevone

Sem mislu, da si že pri svojem prejšnjem postu vedela, da so tipa sneli...

V-i-p ::

Narobe si mislu, kot že nekajkrat...:D :D :D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

krisspace ::

ZAKON. BOMBA. SUPER.
Lepo da je rešen.
mogoče kaj veste komu je uspelo? Domačinom ali švicarjem?

Škoda, da je tako zgodaj sedaj, da bi enega srknili:D

mamuth ::

Vreme je bilo tokrat skoraj usodno zanj. Zdaj je na varnem, ima iskušnjo več, tako, da bo pri novem poskusu osvojitve "Ubijalke" lažje stopil v steno, za vreme pa naj da za mašo...

Citat s tegale linka:

Helikopterja pakistanske vojske sta zgodaj zjutraj po našem času iz Rupalske stene, kjer je ujet prebil šest dni, rešila Tomaža Humarja.

o+ nevone

Kaj pa je z američani? a jih je kaj stisnilo v hlačah?

ČIP 008 ::

Lepo. Vse zasluge RP Sloveniji, Pakistanu, Švici itd....... Pa tudi vsom Slo-Tecovcem ki so ga podpirali. No Humar pa še ne gre domov ampak bo še nekaj dni v taboru koval nove načrte kako premagati nepredvidljivo goro Nanga Parbat.............:D

Helikopterjev itak menda drugih ni bilo kot pakistanskih, ali se motim? Čeprav je bilo nekaj govora o švicarskem oz. francoskem. Je pa bila zjutraj menda tam že švicarska reševalna ekipa. Mogoče so imeli kaj prste vmes.
LP Marko

Tale helikopter je čisto zadostoval.

o+ nevone

>Kaj pa je z američani? a jih je kaj stisnilo v hlačah?

Njih pa ne stisne tako zlahka.

o+ nevone

MEDENA ::

SUPER HVALA BOGU ;)

cryptozaver ::

Rešen!!! klik

Sedaj si lahko omeislite njegovo majico :|

Nekaj TT o Lami klik (max_alt = 7000m !!!)

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

> Njih pa ne stisne tako zlahka.

Pogum ni povezan z nacionalnostjo.
Je pa verjento logicno da ne gredo gor, ce snezi. Pac, imajo isti problem kot Humar, samo da so se ga zavedli ze spodaj, ker so imeli start planiran kasneje kot Humar.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

>Pogum ni povezan z nacionalnostjo.

Sej nisem mislila vseh Amerikancev.

o+ nevone

G-man ::

Heh, zdaj bodo rekli ljubi Slovenci (Zavist(tm)), da je samo čakal na nekem hribu 500 m od baze, samo da bi zbudil tako pozornost, nato pa čez nekaj dni se dal pripet na štrik, da se spektakularno vrne. Samo še tega se manjka.:D

mercutio ::

"Heh, zdaj bodo rekli ljubi Slovenci (Zavist(tm)), da je samo čakal na nekem hribu 500 m od baze, samo da bi zbudil tako pozornost, nato pa čez nekaj dni se dal pripet na štrik, da se spektakularno vrne. Samo še tega se manjka."
Nehajte že s to zavistjo in podpihovanjem - človeka so hvala bogu rešli, pustite mu čas, da pride malo k sebi.

BigWhale ::

Meni je bilo najbolj hecno to, da se je pozabil odpet iz stene, ko so ga zaceli dvigovati.

flatboy ::

Messner o Humarju:
'I hope someone can make the traverse of Lhotse and Everest, which has never been done before. It's so long at high altitude and you would need to carry so much food and gasoline to survive. It would take seven to 10 days and there must be no rest and no prepared camps - pure alpine-style climbing. Maybe Tomaz Humar, the Slovenian climber, can do it. It was too difficult for me.'

Povezava!

Ja. Dolgo časa je preživel v njej. Tako, da jo je verjetno že vzljubil:D
(upam, da me ne bo nihče napadel-sedaj se pa le lahko malo nasmejemo)

monster-x ::

Svaka mu čast, da je zdržal toliko časa. :)
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

kopriwa ::

hura!! :)

jep...car je...tut ce mu ni ratal prit do vrha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bob Rock ()

No lepo. Me zanima, ce je ze na heliju sitnaril, ce ga lahko hmalu spet gor na goro dostavijo :D

feryz ::

Ko to berem je popolnoma jasno, da večina od vas niti ne zna brati. Če bi sledili novice in povezave bi lahko ugotovili, da je največja dosedaj dosežena višina z lamo preko 12000 m nad morjem.
Poleg tega Humarju ni zagodlo vreme ampak se je tip zaplezal.
Preberite si zgodovino vzpona, pa boste videli, da je poskušal splezati na vse strani in je povsod ugotovil, da je nemogoče.
drugače pa se strinjam s tistimi, ki trdijo, da je OK da so ga rešili in upam, da se bo iz tega kaj naučil.

No, alpinistom ga itak nima vreme kaj zagost. Ker je to tak faktor, da se ga itak predpostavlja kot tezavo. To je del plezanja in ne nekaj kar se ti zgodi.

Naucil se bo malo ali nic. Klic gore bo zdaj se mocnejsi :D

Super Sonic ::

Ena velika farsa vse skupaj. Fantu ni nič (hvala bogU) - a po tem koliko je stokal in kakšno dramo so zganjal, bi človek pričakoval da bo res hudo ko pride dol. No potem pa tole. Nič mu ni in ko preberaš tole, so tam doli napisali: GORA GA NI PREMAGALA.

Em, ali jest ne razumem ali pa dejansko moraš umret, da te gora premaga?

Sicer pa se mi zdi da so imeli danes edino pravo šanso da ga rešijo.

In ja:
VRNIL SE BO :D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Mati ::

Hvala bogu, da je ostal živ čeprav mi dol visi za plezanje in alpinizem...
««
8 / 22
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alpinizem kot igra na srečo

Oddelek: Loža
214891 (3184) Smrekar1
»

Pehota - pull out

173407 (2329) mailer
»

Šola Vožnje (Mnenja)

Oddelek: Na cesti
258894 (7999) Axbcd
»

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10326243 (23028) Utk

Humar je odšel .

71516 (1210) c0dehunter

Več podobnih tem