Forum » Loža » Tomaž Humar - največji
Tomaž Humar - največji
gzibret ::
Sem vesel, da so ga rešili iz stene živega in zdravega. Zelo vesel pa bi bil tudi, da bi mu izstavili masten račun za reševanje. Čisto tako, kot opomin za prihodnje podvige.
Vse je za neki dobr!
Myth ::
Eni še zdaj govorite kakor da je on edini extremni plezalec. To se vsem dogaja, tak da bi morali po tej vaši logiki vsem ko sem jim kje zatakne, dat mastn račun za reševanje. Dajte malo premislit preden kliknite Pošlji. Kami se od tiste slike naprej več ni oglasil, očitno je ugotovil razlog zakaj ne bi smel pisat bedarij.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Caligula ::
Mr/ce, njegov hobi je drag. Ne mislit, da ga ti ne placujes.
Lepo je, da je cel, samo prav OK pa celotna situacija ni.
Lepo je, da je cel, samo prav OK pa celotna situacija ni.
TeMpL ::
Če bi bil za kaj, bi se segrel, najedel, premislil novo pot in še enkrat poskusil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TeMpL ()
No saj ni mel kaj jest in plazilo se je povsod okoli njega. Se je prevec zaplezal. Saj je rekel, da bi ga takoj odneslo, ce bi sel vec kot 1m v katerokoli smer.
Sicer sem pa ze rekel-Karnicar bi smucal dol
Sicer sem pa ze rekel-Karnicar bi smucal dol
Keyser Soze ::
Enkrat je več kot dovolj.
Sicer pa. Lepo da ga imajo vsi za heroja.
Še lepše, da nikjer niso niti omenjena imena mož, ki so ga rešili. Verjamem, da so skromni poleg profesionalnosti in poguma, ki ga premorejo. Ampak, da se nikomur ne zdi niti malo vredno, da bi pohvalil te ljudi. Sramota. Ko sem poslušal radio se niti eden ni spomnil, da bi rekel, da so reševalci heroji. Ne, heroj je bil Humar. Pfej, pa nekaj pridigajo čez obzirnost tistih, ki so rekli, da je neumen ker lazi tja gor.
Sicer pa. Lepo da ga imajo vsi za heroja.
Še lepše, da nikjer niso niti omenjena imena mož, ki so ga rešili. Verjamem, da so skromni poleg profesionalnosti in poguma, ki ga premorejo. Ampak, da se nikomur ne zdi niti malo vredno, da bi pohvalil te ljudi. Sramota. Ko sem poslušal radio se niti eden ni spomnil, da bi rekel, da so reševalci heroji. Ne, heroj je bil Humar. Pfej, pa nekaj pridigajo čez obzirnost tistih, ki so rekli, da je neumen ker lazi tja gor.
P_E_R_O ::
Na njegovi strani , je cel odstavek zahvaljevanja tako pilotom kot vsem ostalim.
LP
LP
Ko ti vse narobe gre....
le nasmehni se
še vedno je tu format c:
nevone ::
Tukaj je zahvala konkretnim pilotom:
Hvala res vsem, ki ste kakorkoli pomagali, hvala pilotom: Col. Ubaib, Maj. Naeem, Col. Rashid Ulah Baig in Maj. Khalid), pakistanski vojski, pakistanski in slovenski oblasti za vso podporo...
pa še link
o+ nevone
Hvala res vsem, ki ste kakorkoli pomagali, hvala pilotom: Col. Ubaib, Maj. Naeem, Col. Rashid Ulah Baig in Maj. Khalid), pakistanski vojski, pakistanski in slovenski oblasti za vso podporo...
pa še link
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
gzibret ::
> To se vsem dogaja, tak da bi morali po tej vaši logiki vsem ko sem jim kje zatakne, dat mastn račun za reševanje.
Saj ga dobiš, če te morajo reševati iz gore in ugotovijo, da si se poškodoval, ker si imel obuto neprimerno obutev ali pa ker si bil pijan. V teh primerih (mislim tudi na Humarjev primer) pač gre za ekstremne podvige in ne za "normalno" uporabo gora za oddih.
Saj ga dobiš, če te morajo reševati iz gore in ugotovijo, da si se poškodoval, ker si imel obuto neprimerno obutev ali pa ker si bil pijan. V teh primerih (mislim tudi na Humarjev primer) pač gre za ekstremne podvige in ne za "normalno" uporabo gora za oddih.
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
Ma, ja. Njegova stran že. Pravim, da jih niso omenili ljudje, ki so klicali na radio. Niti eden se ni spomnil na njih, niti jih ni omenil. Pa tudi na tem forumu je bore malo ljudi reklo "Bravo reševalci, ker ste rešili Humarja."
P.S.: Saj ne bi tega govoril, ampak ker so se nekateri posamezniki tako drli, kako mu privoščimo smrt in ne vem kaj, ter oh in sploh kakšni smo.
P.P.S.: Še celo "vzorni" tajni policaj si je dovolil neke insinuacije v smislu privoščljivosti. Če je to na mestu in v pravilih se pa vprašajte sami.
P.S.: Saj ne bi tega govoril, ampak ker so se nekateri posamezniki tako drli, kako mu privoščimo smrt in ne vem kaj, ter oh in sploh kakšni smo.
P.P.S.: Še celo "vzorni" tajni policaj si je dovolil neke insinuacije v smislu privoščljivosti. Če je to na mestu in v pravilih se pa vprašajte sami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
Stepni Volk ::
Kexser Soze - ne se jezit. Toda ob prebiranju te teme, sem dejansko dobil vtis, da mu to sonarodnjaki želimo. Iz različnih razlogov seveda.
Zanimivo je vprašanje, koliko so k uspešni rešitvi pripomogle sodobne komunikacije in nenzadnje tehnologija...
Zanimivo je vprašanje, koliko so k uspešni rešitvi pripomogle sodobne komunikacije in nenzadnje tehnologija...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
ČIP 008 ::
Ja res žalosno je bilo gledati zelo čudne poste, medtem ko se je Humar boril za življenje............ Kot, da se to ne more zgoditi vsakomur izmed nas. Nekateri kljukci so po rešitvi Matjaža kar utihnili. Zanimivo ni kaj. Sicer pa je važno, da je še eno življenje rešeno in veselo debatirajte kdo, kaj, zakaj...................................
jype ::
Najbolj je tehnologija pripomogla k temu, da je obdrzal svojo telesno toploto. Brez tega sploh ne bi ziv do tja priplezal.
Mene nic ne moti, ce bo poskusal se enkrat. To je pac ekstremni sport. Nic bolj butast in nevaren od dirkanja z motorji ali pa jadralnega padalstva, vsekakor pa bolj spektakularen.
Koliko se jih ze ni vrnilo z gore, pa smo pac rekli, da gre zivljenje naprej, ponesrecencev pa itak ni bilo zraven, da bi rekli da ne gre vec. Lepo je, da je prezivel in po moje se je bistveno vec naucil v tej odpravi, kot v tistih, ki so mu uspele po nacrtu. Slike so super, z veseljem bi bil z njimi v tistem baznem taboru.
CIP: zelo tezko vsak izmed nas obvisi na najvisji steni na svetu. Ne verjamem da vec kot tisocinko promila ljudi sploh lahko spleza tako visoko, verjetno bistveno manj.
Mene nic ne moti, ce bo poskusal se enkrat. To je pac ekstremni sport. Nic bolj butast in nevaren od dirkanja z motorji ali pa jadralnega padalstva, vsekakor pa bolj spektakularen.
Koliko se jih ze ni vrnilo z gore, pa smo pac rekli, da gre zivljenje naprej, ponesrecencev pa itak ni bilo zraven, da bi rekli da ne gre vec. Lepo je, da je prezivel in po moje se je bistveno vec naucil v tej odpravi, kot v tistih, ki so mu uspele po nacrtu. Slike so super, z veseljem bi bil z njimi v tistem baznem taboru.
CIP: zelo tezko vsak izmed nas obvisi na najvisji steni na svetu. Ne verjamem da vec kot tisocinko promila ljudi sploh lahko spleza tako visoko, verjetno bistveno manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
perci ::
Kot, da se to ne more zgoditi vsakomur izmed nas.Ne spomnim se kdaj sem nazadnjic sel na Nanga Parbat po Rupalski steni v nemogočih razmerah osvajat novo smer. Eh, mogoce mam pa slab spomin.
Brane2 ::
Mogoče bi morali na STju namesto naslednje ankete dat link na kako stran, kjer bi folk lahko izjavil (in pustil svoje podatke) da se mu ne more zgodit, da bi zaglavil na Nanga Parbatu(alkaježe) v teh pogojih in da ga v nasprotnem primeru lahko mirno pustijo da crkne.
Čisto toliko da vidimo kako bi se to "lahko zgodilo vsakemu"...
Čisto toliko da vidimo kako bi se to "lahko zgodilo vsakemu"...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Stepni Volk ::
Zarečenega kruha se največ poje, pravi stara slovenska modrost. Zato nič ne bom izjavljal. Človek nikoli ne ve... :)
#000000 ::
ha ha vse sorte je že blo napisano zanj, čudm se da ni še noben ni napisal da je n00b al pa Lamer, ampak še je čas
btw tud jest se ne spomnim kdaj sem bil tazadnjič v tej steni
Aja pa moja črna napoved se na srečo ni uresničla. supr
btw tud jest se ne spomnim kdaj sem bil tazadnjič v tej steni
Aja pa moja črna napoved se na srečo ni uresničla. supr
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
nevone ::
Bravo vsem, ki so sodelovali pri razvoju helikopterja in vse opreme, ki jo je Humar trogal s sabo.
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
BlackHole ::
Ne spomnim se kdaj sem nazadnjic sel na Nanga Parbat po Rupalski steni v nemogočih razmerah osvajat novo smer. Eh, mogoce mam pa slab spomin.
Tipično provociranje in namerno ignoriranje bistva. Kdo drug, ko pa ta dva ne. Vseeno vama bom pomagal razumet point tistega "kot da se to ne more zgodit nikomur od nas", seveda je bilo mišljeno -> boriti se za življenje.
Tipično provociranje in namerno ignoriranje bistva. Kdo drug, ko pa ta dva ne. Vseeno vama bom pomagal razumet point tistega "kot da se to ne more zgodit nikomur od nas", seveda je bilo mišljeno -> boriti se za življenje.
LP Marko
korenje_ver2 ::
mene zanima zakva so caral s tremi helikopterji?
a ce 2 pikirata, da majo se tretjega?
a ce 2 pikirata, da majo se tretjega?
perci ::
Blackhole: Kaj pa ti veš, kaj je ČIP mislil s svojim stavkom? A si ti on in imas podvojen username. Povej, da mergamo .
Sicer pa nihče ni Humarju rekel, da se ne sme boriti za zivljenje. Me tudi nic ne moti, da je prosil, da ga pride helikopter resit. Zarad mene lahko prosi karkoli. Pravzaprav me nic ne moti, razen tega, da se kle vsi fine delate in se obnašate, kot da nimamo pravice, da ne spoštujemo tega njegovega dejanja.
Jst nič ne rečem, model je verjetno eden najboljših alpinistov, mu ničesar ne odrekam. Ampak vzpon na to goro po tej smeri je bil na pol samomor in ne vem zakaj bi moral to dejanje spoštovat. Prav tako ne spoštujem nekoga, ki se za "filing" vrze iz neboticnika.
Sicer pa nihče ni Humarju rekel, da se ne sme boriti za zivljenje. Me tudi nic ne moti, da je prosil, da ga pride helikopter resit. Zarad mene lahko prosi karkoli. Pravzaprav me nic ne moti, razen tega, da se kle vsi fine delate in se obnašate, kot da nimamo pravice, da ne spoštujemo tega njegovega dejanja.
Jst nič ne rečem, model je verjetno eden najboljših alpinistov, mu ničesar ne odrekam. Ampak vzpon na to goro po tej smeri je bil na pol samomor in ne vem zakaj bi moral to dejanje spoštovat. Prav tako ne spoštujem nekoga, ki se za "filing" vrze iz neboticnika.
Niso vnaprej vedeli kdaj bo kateri sploh na voljo pa kateri bo sploh zmogel visino in breme,.. pa so zaktivirali od najhitreje dostopih do najbolj zmogljivega...
Saj je prav tako. Drago kot hudic ampak edini pravi nacin.
Saj je prav tako. Drago kot hudic ampak edini pravi nacin.
Poglej si malo smrtnost na tej gori in potem zopet preračunaj, zakaj folk govori, da je butasto riniti v takšne gore.
Ko bo na cesti, v dvigalu, na letalu, skratka povsod kjer se normalno zadržujemo takšna smrtnost kot je tam, se bo tudi za vprašat čemu je smiselno se približevat ali zadrževat se na takšnem kraju.
Ko bo na cesti, v dvigalu, na letalu, skratka povsod kjer se normalno zadržujemo takšna smrtnost kot je tam, se bo tudi za vprašat čemu je smiselno se približevat ali zadrževat se na takšnem kraju.
whatever ::
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
BigWhale ::
> Zanimivo je vprašanje, koliko so k uspešni rešitvi pripomogle sodobne komunikacije
> in nenzadnje tehnologija...
Vse. Ze sam vzpon, do te visine, mu ne bi uspel, ce bi sel v pelc mantlu pa s kucmo na glavi gor. Naravni materiali ne ohranjajo take toplote, kot jo en 'plasticen' flis. :)
Komunikacija pa itak. 20 let nazaj, bi se po tem, ko ga ne bi bilo nazaj ob predvidenem casu zaceli s helikopterji vozit sem ter tja, njega bi pa ze davno zasulo.
> in nenzadnje tehnologija...
Vse. Ze sam vzpon, do te visine, mu ne bi uspel, ce bi sel v pelc mantlu pa s kucmo na glavi gor. Naravni materiali ne ohranjajo take toplote, kot jo en 'plasticen' flis. :)
Komunikacija pa itak. 20 let nazaj, bi se po tem, ko ga ne bi bilo nazaj ob predvidenem casu zaceli s helikopterji vozit sem ter tja, njega bi pa ze davno zasulo.
Brane2 ::
Nekateri kljukci so po rešitvi Matjaža kar utihnili
Kdo drug, ko pa ta dva ne.
Karkoli naredim, nekomu ni prav. če sem tih, sem "zbežal".
Če zinem kaj, takoj sledijo "predavanja".
Zanimivo, CNN ga sploh ne omenja. Mogoče čaka na rezultat ameriške odprave ?
Sem se že ustrašu, da bo ubogi makedonec moral kje pozabit ženo za kak dan, da se prebije mimo Humarja, pa zgleda ni sile...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Eni smo za pediatricno ze poslali SMS ze dolgo nazaj. Mogoce celo 2.
Malo je pa cudno, da je tu gor kak kljukec, ki misli ,da ce se komu zdi njegovo ravnanje nespametno, nedgovorno,.. .da to pomeni, da bi radi, da ga pobere.
Taka otroska custva bi lahko tule nekateri prerasli.
Malo je pa cudno, da je tu gor kak kljukec, ki misli ,da ce se komu zdi njegovo ravnanje nespametno, nedgovorno,.. .da to pomeni, da bi radi, da ga pobere.
Taka otroska custva bi lahko tule nekateri prerasli.
Ja sam tale mobi akcija je pa tudi že kar stara, kakšni dve leti ali še več. NAjbrž so ljudje že rahlo pozabili na to.
Tale povezava pa bolj Slovencu prijazno pove Humarjevo biografijo
P.S.: Tomaž, ne Matjaž.
Tale povezava pa bolj Slovencu prijazno pove Humarjevo biografijo
P.S.: Tomaž, ne Matjaž.
korenje_ver2 ::
> naredimo raje nekaj koristnega
vprasanje kaksno provizijo bodo pobral... tko da se rajsi vzdrzim donacije
vprasanje kaksno provizijo bodo pobral... tko da se rajsi vzdrzim donacije
Nič je ne bodo pobrali. Akcija je stara. In traja že kar nekaj časa. Poleg tega se mobitel v dobrodelne namene odpove vsakršnemu zaračunavanju stroškov storitve.
Brez skrbi Mobitel ne pobere nič. Kvečjemu dobro reklamo.
Brez skrbi Mobitel ne pobere nič. Kvečjemu dobro reklamo.
carota ::
Spodnje sem dobil danes po mailu in ni zraslo na mojem zelniku.
------------------------------------------------------------------------------------------
Poglejmo nekaj sumljivih dejstev:
V spalni vreči vse premočeno, ponoči pa notri temperatura -5.
Človek nima nobenih hujših ozeblin, niti ni podhlajen, še celo sam se premika.
A je že kdo lahko tiščal svojo nogo v Sočo dlje kot minuto?
Ni imel hrane. Stalno pa je bil na UKV zvezi z bazo in nekaterimi mediji.
A je potem nemesto hrane seboj v steno odnesel kakih 15 kg baterij za UKV postaje?
Pred vzponom je bila vremenska napoved slaba in je rekel, da gre vseeno.
Pravi alpinist sigurno ne bi šel.
A ima v zvezi kaj s tem "podvigom" tudi to, da se je pred kratkim ločil.
A je hotel kaj dokazat svoji bivši ženi.
Upam, da bo dobil račun za reševanje in ostale stroške, ki jih je povzročil in bo naslednjič dobro premislil, kaj in kako se bo šel.
Itak so ga pa že prej označili, da zna odlično manipulirati in izrabljati medije.
------------------------------------------------------------------------------------------
Poglejmo nekaj sumljivih dejstev:
V spalni vreči vse premočeno, ponoči pa notri temperatura -5.
Človek nima nobenih hujših ozeblin, niti ni podhlajen, še celo sam se premika.
A je že kdo lahko tiščal svojo nogo v Sočo dlje kot minuto?
A je potem nemesto hrane seboj v steno odnesel kakih 15 kg baterij za UKV postaje?
Upam, da bo dobil račun za reševanje in ostale stroške, ki jih je povzročil in bo naslednjič dobro premislil, kaj in kako se bo šel.
Itak so ga pa že prej označili, da zna odlično manipulirati in izrabljati medije.
Tilen ::
Kaksne naravnost bedaste izjave se da slisat po radiu.
Nek gospod je dejal, da priporoca Humarju, da se v prihodnje naj ne pribliza nobeni gori več, niti Šmartni.
Naravnost smešno se mi zdi, to je nekako tako, kot da bi zdaj MS-ju rekli, da se naj ne približa več nobeni dirki drugo leto, ker letos nebo svetovni prvak.
martins, po emailu se širi marsikaj. 3/4 teh navedenih tez bi se pa dalo izpodbiti.
Recimo na hitro :
Ce je premocena spalna vreca ni nujno da je tako premocen tudi on, ce si pogledal kako je bil oblecen. Med vlažnim in mokrim je pa razlika.
Stalno? Zgleda nisi prebiral humar.com ali vsaj priblizno sledil neuspelemu podvigu.
Zlobni jeziki bi dejali, da se je usral če nebi šel in da vseeno bi lahko bile razmere se slabse.
Kdo ze to pravi? Kateri alpinist?
Lady --- ti priporocam
Še ostalo mu bo, več kot preveč.
Nek gospod je dejal, da priporoca Humarju, da se v prihodnje naj ne pribliza nobeni gori več, niti Šmartni.
Naravnost smešno se mi zdi, to je nekako tako, kot da bi zdaj MS-ju rekli, da se naj ne približa več nobeni dirki drugo leto, ker letos nebo svetovni prvak.
martins, po emailu se širi marsikaj. 3/4 teh navedenih tez bi se pa dalo izpodbiti.
Recimo na hitro :
Ce je premocena spalna vreca ni nujno da je tako premocen tudi on, ce si pogledal kako je bil oblecen. Med vlažnim in mokrim je pa razlika.
Stalno? Zgleda nisi prebiral humar.com ali vsaj priblizno sledil neuspelemu podvigu.
Zlobni jeziki bi dejali, da se je usral če nebi šel in da vseeno bi lahko bile razmere se slabse.
Kdo ze to pravi? Kateri alpinist?
Lady --- ti priporocam
Še ostalo mu bo, več kot preveč.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
noraguta ::
pa kak racun za reševanje itak plačaš kavcijo v pakistanu ce se gres alpinista. a se je tle pol tegalga skrajno racijonalnega folka ze sploh kdaj premaknilo iz fotelja?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
BlackHole ::
Blackhole: Kaj pa ti veš, kaj je ČIP mislil s svojim stavkom? A si ti on in imas podvojen username. Povej, da mergamo
Mislim a ti ne pove tega zdrava pamet, da ni mislil, da bi se vsak od nas lahko znašel v steni Nange Parbat?! Človek, ki bi to mislil, se še prijavit na Slo-Tech ne bi znal.
Sicer pa moram rečt, da je debata prav zabavna, res.
Martins, ti pa SEM s takimi idejami.
Mislim a ti ne pove tega zdrava pamet, da ni mislil, da bi se vsak od nas lahko znašel v steni Nange Parbat?! Človek, ki bi to mislil, se še prijavit na Slo-Tech ne bi znal.
Sicer pa moram rečt, da je debata prav zabavna, res.
Martins, ti pa SEM s takimi idejami.
LP Marko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()
Firebat ::
Je ze kdo zvedel koliko je stalo celotno resevanje, ali pa vsaj koliksen delez gre k pakistanski vojski za sposojo helikopterja?
In kdo bo ta celoten racun pokril, mogoce zavarovalnica ali drzava ali pa se tedve celo spravita na Humarjev osebni racun?
Ker ni vsako resevanje brezplacno pa tudi v primeru naravnih nesrec, ko se javi nekaj prostovoljcev se vedno nekdo pokasira.
Torej kaksen je bil strosek tega resevanja in kdo bo placal?
Hurrey for the maniacs who dare to oppose nature and those who are willing to risk their life to rescue the first kind of them.
In kdo bo ta celoten racun pokril, mogoce zavarovalnica ali drzava ali pa se tedve celo spravita na Humarjev osebni racun?
Ker ni vsako resevanje brezplacno pa tudi v primeru naravnih nesrec, ko se javi nekaj prostovoljcev se vedno nekdo pokasira.
Torej kaksen je bil strosek tega resevanja in kdo bo placal?
Hurrey for the maniacs who dare to oppose nature and those who are willing to risk their life to rescue the first kind of them.
Tilen ::
Firebat, koliko postov v tej temi in koliko novic na humar.com si prebral?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Firebat ::
Prvih nekaj in zadnjo stran. Pa tudi search funkcijo sem uporabil pa ni nikjer napisano ne cost-Humar rescue niti cena-Humar. Zdaj naj pa kdo raje pove koliko je resevanje stalo in kdo krije to.
Thx za info da to krije Mobitel, toda koliko pa je strosek.
Thx za info da to krije Mobitel, toda koliko pa je strosek.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Firebat ()
Alexius Heristalski ::
Ti si res frajer, ker obvladaš angleško, pa še to si se malo zmotil.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alpinizem kot igra na srečoOddelek: Loža | 4891 (3184) | Smrekar1 |
» | Pehota - pull outOddelek: Loža | 3407 (2329) | mailer |
» | Šola Vožnje (Mnenja)Oddelek: Na cesti | 8894 (7999) | Axbcd |
» | Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 26243 (23028) | Utk |
⊘ | Humar je odšel .Oddelek: Loža | 1516 (1210) | c0dehunter |