» »

Tomaž Humar - največji

Tomaž Humar - največji

««
6 / 22
»»

Brane2 ::


> Meni za tipa ni vseeno v smilu izgube življenja, mi je pa vseeno v smislu moje nezmožnosti da bi naredil zanj karkoli konkretnega.

Mal ti je vseeno, mal ti pa ni. Ali kako naj to razumemo? Da ti je vseeno, ker mu ne moreš nič pomagat?


V kartezijanski ravnini kompleksne vseenosti mi je vseeno po eni osi, po drugi pa ne.


Ampak vendarle, Brane2, čeprav se počutiš jalovega v tem, da mu ne moreš nič pomagat - ni čist tko. Tomažu podpora, kot sam pravi, veliko pomeni.


Ampak meni ne pomeni veliko vlaganje v njegovo podporo. Če bi bilo od moje moralne podpore odvisno ali tip preživi ali pade, ne rečem da ne bi posilil svojega ega in spraskal skupaj kaj vzpodbudnega, tako pa ob vsem objokovanju množice ni videt da bi bilo to potrebno...
On the journey of life, I chose the psycho path.

too ::

Ma kwa ga simfate namest, da bi pomisll kako ga spravt dol ( tisti k ga šimfate ), mater če ne druzga smo zarad njega Slovenci dobri alpinisti mogoče ti bo kdaj prov pršlo ko boš sreču nekega angleža, nemca etc. in ga boš uprašu kje je Slovenia ? pa ti bo reku hehe a iz tam je un alipinist a ne ? Valda da vem ;)

To sem kr neki bedno reku ampak mislm, da Humar rabi podporo tudi iz naše strani, že en kmet k kle na forumu reče da nej crkne tam gor lohka nosi kar velike posledice tko da ...
Sem mel sošolca v OŠ k mu je bil Viki stric pa bom probu stopit v kontakt s tem sošolcem mogoče pa ve kej več kot mi :)

Humar pa bo itak prišel dol tako al drgach in čez 1 let al pa še prej bo probu spet ... To je nekakšna zasvojenost in "ko njega gora pokliče more it to je to" kar se pa tice familije je res neodgovorno ampak preden je on dobil družino se je že ukvarjal z alpinizmom in žena se je mogla sprijaznit s tem da vedno znova, ko oddide v Himalajo se lahko namesto njega vrne policijski avto k ji bo povedal da mu ni znesel, nebi blo pa fajn da zarad nase malomarnosti k kr neki u tri krasne kle bevskamo na forumu ( ta primer ) se res kej tazga nardi ... Prosm če že hočte da nej gor ostane pomislte na njegovo familijo ? al pa poglej to sliko KLIK
PA POVEJ KAKO BI TI DELOVAL KO NIMAS NBENGA DA BI TI DRUZBO DELU 4 DNI KO SE TUD PREMAKNT NE SMES ! PROBEJ STAT 1 URO NA ENEM IN ISTEM MESTU PA POVEJ KAKO SI SE POCUTU !

Humar je bil eden izmed najboljših alpinistov na svetu že pred usponom in mislim, da je mel že takrat dost pozornosti in da nišu plezat NANGA PARBAT zato, da bi si le to prdobu on je šu ker hoče pridt gor ( to je zanga tretjič na tej gori ) in jo HOČE OSVOJIT to je to.

Sicer pa neki bi vprašu :
brane2
V kartezijanski ravnini kompleksne vseenosti mi je vseeno po eni osi, po drugi pa ne
Dej posili svoj ego in se nehi delat pametnega s temi izrazi, ker te tricetrt folka ne razume ( razlozi tko ko je nevemkdo ;) razlozil kwa je goba)

Ajde flejm on ;)

Zgodovina sprememb…

BlazB ::

"ega Slovenci dobri alpinisti mogoče ti bo kdaj prov pršlo ko boš sreču nekega angleža, nemca etc. in ga boš uprašu kje je Slovenia ? pa ti bo reku hehe a iz tam je un alipinist a ne"

LOL a eni se vedno naivno verjamete da ima humar karkoli opraviti z promocijo Slovenije. Gres na CNN das v search humar dobis Found 0 documents gres na BBC das v search humar dobis Were you looking for "humour" ? Sorry There are no results for "humar".

Razen porocanja nasih medijev nasemu hummoru noben vecji tuj medij ne posveca povsem nobene pozornosti. V Sloveniji pa je humar trenutno prodajna uspesnica, kot glavni igralec reality showa, ki je pisan na roko suicidno mahnjenim slovenckom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazB ()

ČIP 008 ::

Mislim da sedaj ni čas da ugotavljamo Humar - veliki ali mali, največji................ Žal se moj občutek da se ne bo dobro končalo počasi uresničuje. Sedaj je čas da se človeku v stiski pomaga in to z dejanji. Zdi se mi da je bilo precej narejenega vendar žal samo teoretično na papirju. Čas je da pokažemo ali smo res pravna država ali pa gremo po ruskih skorunpiranih poteh reševanja podmornice, ki je naredila predvsem pa govorila in na veliko pisala vse za rešitev posadke ko je bilo že to prepozno. Seveda podpiram reševanje Humarja s pomočjo pakistanske vojske, vendar bi odgovorni morali imeti v slučaju neuspeha pripravljeno takoj drugo tretjo in še kakšno varijanto ker čas neusmiljeno teče...........

perci ::

Ja, le zakaj bi morali imeti se drugo in tretjo varianto. In kdo so sploh ti "odgovorni" o katerih govoris? Da ni to kar Humar sam? Torej si mora sam poiskat drugo in tretjo varianto. Mogoce bi si jo lahko ze preden je sploh sel v goro.

ČIP 008 ::

Hm..... čudno razmišljanje in piše se leto 2005. Se pravi če si ti v življenski nevarnosti si si kriv sam in sam se moraš reševati.........................

BlackHole ::

Okrog smislenosti reševanja - po moje neverending story. Meni se ne da, če se vam, potem kar... |O

Baje se je javil in ga je začelo zebst tam gor (do zdaj ga menda ni tako). Škoda, da ni več govora (tu ali pa ne njegovi strani) o tem, kako preživlja svoj čas, koliko ima še za jest, koliko spi.
Jaz mislim, da je njemu to še vedno neke vrste adrenalin, kar se mu zdaj dogaja in da ne trpi ravno. Po moje je navajen tega in tudi v glavi je imel to (preden je šel gor) pošlihtano dovolj, tako da ga zaenkrat dogajanje ne preseneča. Je pa bil verjetno pripravljen umreti v kakem padcu ali udarcu skale oz. plazu, kot pa takole v neki jamici, počasi, čakajoč na morebitno rešitev.
LP Marko

perci ::

ČIP: Ne, nisem tega napisal, rekel pa sem, da mi nismo njemu nič odgovorni. Sam si je odgovoren, da se je tja spravil. Je pa človeško, da se ga, če je to brez prevelikega tveganja le mogoče, reši. Ni, pa da bi morala cela Slovenija zdej začet tuhtat, kako ga dol spravit.

AndrejS ::

Sam si je kriv... kaj pa leze gor. Če bi bil malo pameten bi vzel padalo zraven in zajadral v dolino. Je pa res da mu more nekdo pomagat, če mu le more, da ga vsaj dol spravijo. Če pa ga dol spravijo pa bo itak imel iste težave čez par let, dokler ga 1x ne bo pobralo. Taki pač je.

Caligula ::

1. Seveda ga je treba resit. In mu pol kako klofuto dat.
2. Je teslo in pa tudi attention whore-hence medijski cirkus, ki ga zganja ekipa sama
3. Je dober alpinist ampak ima gnilo idiotski odnos do svojih otrok.
4. Na jetra mi gre, da je treba vedno resevat folk, ki v gorah konstantno precenjuje svoje zmogljivosti. Ne samo on. Nasploh malo morje folka.
5. Promocija Slovenije ni nekaj cemur bi realno pomagal ekstremizem. Ta je tipicen za nezrele drzavice.
6. Verjetno bo ob kak prst kar res ni dobro bo pa upajmo vsaj prezivel.
7. Zeblo ga bo cedalje bolj, ker je podhranjen.
8. Spet bo rinil v gore, dokler ga ne poberejo. Kot sesut motorist. Takoj, ko ga sestavijo mora nazaj se razlepit. No brains, no tumors.
9. Nehajte nekateri stokat o nevoscljivosti. Kaj je pa njemu za zavidat? Skozi tako prizmo dejansko lahko gleda le folk, ki je dejansko nagnjen h nevoscljivosti in jo potem projecira na vse in vedno. Dajte mir.

#000000 ::

Čis tko btw, a s kakim balonom se tega ne bi dalo izvest, ne vem sicer kolk visoko gre ta stvar ampak se mi zdi da bi ga skoraj lažje dobili dol na ta način. LP

perci ::

preveč vetra imo

jype ::

Haha! Ce srecas Mongolca al pa Gruzijca al pa Americana al pa Urugvajca, pa bi jim rad povedal, od kod si, ne reces Humar, ker te samo debelo gleda.

Enostavno reces Tito, pa takoj vejo od kod si.

Keyser Soze ::

Ja ni kaj. Tipo je zajeb... situacijo. Verjetno ne bo ravno heroj, ker ga bodo morali vleči ven iz tiste stene. Jackass je nekdo rekel. Pa še res je.:D

Mislim, da je bilo popolnoma v zakup vzeto dejstvo, da je odprava tvegana in da se zna vrniti domov v pločevinki. Če sploh. Zakaj sedaj tu jokanje in stokanje? Stvari so bile znane poprej. Če umre pač umre. Tako kot tisti, ki se da na štrik, ki je privezan na črviv tram. Morda uspe, morda ne. Humar je v bistvu delal isto. Ruska ruleta.

Če pač najdejo ekstremista, ki se ga bo spravil reševat, naj ga založijo in ko bo, če bo, reševanje končano Humar zadeve lepo poravna iz svojega žepa. Traparije stanejo in tega se je treba zavedati.

P.S.: Par posameznikov tule je pa res patetičnih, ker se ne zna osredotočit na dejstva in se spušajo na osebni nivo in v osebno diskreditacijo ENEGA drugače misleče soforumaša.

P.P.S.: Pa upam, da mu Pakistanci prepovedo vstop v državo, da ne bo več takšnih šarad. In bo cel svet začel dvomit v naše sposobnosti.:P

ČIP 008 ::

Glej Perci sedaj sploh ni vprašanje kdo je odgovoren da je Tomaž vtakšni situaciji. Vse to se lahko razpravlja leta in leta. Trenutno pa gre za življenje, torej njegovo življenje je ogroženo in je potrebno narediti vse za rešitev njega ali kogarkoli ki se znajde v taki ali podobni situaciji. Saj navsezadne je tudi možno da se ga sploh neda več rešiti. Ravno zato pa govorim o drugi, tretji in še kakši varijanti ne pa da se pozneje pokaže da je bilo za reševanje pokrito z 30% od 100 kot v ruski podmornici. Kdo je odgovoren? Seveda nisma midva, ki lahko kvečjemu kaj napiševa. Recimo minister za zunaje zadeve pa še gdo pa vendarle odloča ali bo še zraven pakistanskega helikopterja poizkušal dobiti tudi francoskega itd............ Glej že zadnjič se je govorilo da francoski helikopter potrebuje več dni da pride v Pakistan in če bi bilo v petek vse dogovorjeno bi lahko bil danes ali jutri v bazi. Tako pa se čaka da spodleti poizkus reševanja z pakistansko vojsko in se šele potem išče druga in tretja varijanta in prav to mene moti.

jype ::

Zdej se pa ze norca delate. Ce grem jaz zdajle skocit v plavz me noben ne bo reseval, ker sem prismojen. Vedel sem, da se v plavz ne sme skakat, pa sem vseeno skocil, zato sam nosim odgovornost za svoje dejanje in nikomur ni treba tvegati lastnega zivljenja, da bi resil moje.

Ce bodo sli Pakistanci po Humarja in se jih bo 10 ubilo, bo za njihova zivljenja odgovoren predvsem Humar sam. In njegova ekipa, ki ga ni privezala na pojstlo, ko se je odpravljal v steno, ceprav je vedel, kaksne moznosti ga gor cakajo.

Nihce ga ni tja gor silil, ne?

ČIP 008 ::

A tebe kdo sili v avto in na cesto , potem pa imaš za pol ure težko prometno. Nišče te ni silil, ne ?>:D

Keyser Soze ::

Človeško življenje nima neskončne vrednosti. Žal. Lahko izračunate vrednost.

In takšne reševalne akcije stanejo. Preveč. Zato se pač stroške zniža tako, da se najprej skuša zagotoviti rešitev z minimalnimi stroški, če ta odpade, se išče drugo najcenenjšo, če odpade druga tretjo, itd, itd. Tako je. In to smo vedeli že mnogo prej, preden se je začela ta in še kakšna druga odprava.

P.S.: Prevoz na delovno mesto je nuja. Žal. Sicer pa, Čip008 če vklopim tvojo logiko, nihče nas ne sili delat in konec koncev preživljati se.

Zgodovina sprememb…

korenje_ver2 ::

Razmerja: (Strel - kitajska)

humar vs. strel - za promocijo Slovenije v svetu:
0 : 100

humar vs. strel - za samopromocijo v sloveniji:
90 : 10

humar vs. strel - koga imajo slovenci rajs:
1 : 99

humar vs. strel - kdo je zapravil vec denarja:
80 : 20

humar vs. strel - cigav sin se bolj izpostavlja kameram in je vesel kot pric na veji, ker je delezen take pozornosti medijev:
100 : 0

humar vs. strel - kaj je bl medijsko napihnjeno pri nas:
80 : 20

humar vs. strel - kdo bolj dramatizira:
90 : 10

too ::

Ce grem jaz zdajle skocit v plavz me noben ne bo reseval, ker sem prismojen. Vedel sem, da se v plavz ne sme skakat, pa sem vseeno skocil, zato sam nosim odgovornost za svoje dejanje in nikomur ni treba tvegati lastnega zivljenja, da bi resil moje.

Jest pa mislm ce bos spuscu znake zivljenja oz. da bodo vedl da si ziv da te bodo sli resvat ... Je pa res da mozno da se kksen od resevalcev ponesrec ampak tud resevalc se tega zaveda !

ČIP 008 ::

Se pravi varijanta reševanja s figo v žepu kot v ruskem primeru je edina pravilna...........adijoooooooooooo.:D

Damjan Jagar ::

Pismo, meni se pa Strel tudi ne dopade. Ne vem, takšen tip človeka. Raje bi omenil Robiča.
http://jagar.si

Caligula ::

Strel je itak tudi katastrofa. V neki oddaji se je pohotnez slinil po neki mladoletnici... :D

Ceprav mene cudno on spominja na povprecnega Slovenca. Tako ,ce vzamemo celotno populacijo ne le velemesta :D

korenje_ver2 ::

glavni sponzorji:
humar vs. strel
pop-tv - siol

bi reku da je za sponzorja met pop-tv res pogubno. se posebi ce te potem dajo na 24ur vsak dan po 15 min na zacetku oddaje, pred vsemi bolj pomembnimi dogodki...
to je tko kot da bi mel na 24ur 10 minut telebajskov na zacetku oddaje...

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

#000000 - balon je popolnoma neprimeren za reševanje iz stene.
1 - navigiranje je zelo minimalno (še pristane približno tam, kjer hooče)
2 - vzgonski in ostali vetrovi so stalno prisotni v in ob gorah, kar še oslabi skoraj neobstoječe navigiranje

Caligula ::

Bah, Karnicar bi smucal dol :D

BigWhale ::

> humar vs. strel - kdo je zapravil vec denarja

Za tole bi rad kak konkreten link ali ti to kar na pamet govoris?

perci ::

a mislis da samo za ta odstavek nima linka ? :D

korenje_ver2 ::

itak da sm vse iz glave...

Tear_DR0P ::

Spremljate podvig alpinista Tomaža Humarja?

da, ker me alpinizem tudi sicer zanima - 27%

ne, alpinizem me ne zanima - 13%

da, čeprav sicer alpinizma ne spremljam - 60%

Število vseh glasov: 142
ženske 30%, moški 70% glasov
www.delo.si

tole je sicer slabo spisana in nereprezentativna anketa, ampak samo za sliko. Ljudje sicer ne spremljajo alpinizma, vendar sedaj ko se dogaja humarjeva drama ga pa. s tem se avtomatsko dvigne videnost sponzorjev in sponzorskih oglasov. pizda tipa bi lahko reklamna agencija zaposlila in ko bi kaka firma rabla zares odmevn oglas, bi ga sam poslal nekam plezat. bol zajeban bolš bi blo, bol uspešna bi bla reklama.

edit
mogoče je boljša tale anketa, ki je na 24 ur

Ali spremljate Humarjev vzpon na Goro smrti?
n = 5246, 3.8.2005 - 6.8.2005


da 4225 81 %

ne 1021 19 %
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

korenje_ver2 ::

tear_drop, misls da majo izbiro, ko si pa pop-tv vzame vsak dan 15 minut na 24ur?

Tear_DR0P ::

sej ustvarjalci reklam ravno to hočejo - ti ne smeš met izbire, ti moraš videt oglas, ti si moraš predstavljat da naročnik oglasa dela nekaj dobrega zate ali v splošno dobro, ti moraš z nakupom oglaševalčeve ponudbe sofinancirat splošno dobro - če želite pomagati humarju, vložite svoje premoženje v KD, ker KD bo sofinanciral humarja na poti gor in dol - dead or alive
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

korenje_ver2 ::

pop-tv sponzorira humarja, zato da si pop-tv pridobi gledelce. sponzorira ga na tak nacin, da mu placuje, on mora pa nosit logotipe podjetja pop-tv. to se ne pomeni, da mora pop-tv sebe oglasevat na oddaji 24ur.

veteran ::

sej ustvarjalci reklam ravno to hočejo - ti ne smeš met izbire, ti moraš videt oglas,

Eh, seveda imaš izbiro in oglase enostavno odklopiš. >:D Jaz na 24ur.com ne vidim nobenega oglasa, pa redno spremljam novice o Humarju...
Druga stvar je TV, tam lahko kvečjemu kanal zamenjaš, ko zatežijo z reklamami. Ampak kdo v času interneta sploh še čaka na dnevnik oz. poročila, da mu bodo tam servirali informacijo, kaj je s Humarjem..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

Vanich ::

V bazi še vedno dežuje, pri Tomažu sneži, skrbi ga, če bo imel helikopter kompatibilno frekvenco z njim...

A mi lahko kdo razloži kaj pomeni "kompatibilna frekvenca" helikopterja in Humarja ?

Mislim, če se sploh da razložit, če ni to le ena izmed njegovih iracionalnih izjav. Ali pa njegov smisel za humor ?

Brane2 ::

Verjetno to, da je Allah odredil drugi frekvenčni pas in načine modulacije za vojaške, reševalne in posebne službe kot recimo naši Bogovi...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Azrael ::

Ne poznam situacije, zato je to samo ugibanje.

Mogoče ga skrbi, da radijska postaja na helikopterju ne dela na istih frekvencah, kot jih ima Humarjeva in se zato ne bodo slišali. Samo v tako možnost ne verjamem, saj je vspostavitev obojesmerne komunikacije osnova za začetek reševanja.

Razen, če je tak frajer on in njegova ekipa, da uporabljajo neko kodirano zadevo in jo niti pod razno ne dajo iz rok.
Nekoč je bil Slo-tech.

korenje_ver2 ::

malo dramatizirajo...

Keyser Soze ::

Fantu se blede. In to zares. V tako dolgem času na takšnem mrazu ni pričakovat popolnoma racionalnih izjav od njega.

Sicer pa. Saj v bazi poznajo njegovo frekvenco, kanal, modulacijo, karkoli že. Al morda misli, da bodo prvo njega prišli vprašat.

robbe ::

Mene pa zanima kako dobijo na stran vse te pogovore pa videe. A oni to prek satelita u Slovenijo pošlejo naši pa dajo to gor. Men je na tej odprevi ravn to najbol hudo - ta komunikacija :D. Sam kolk pa morajo pol oni met baterij gor za prenosnike pa to da obdelujejo video (no ja saj ga ne vlik)? Pa še to: veliko je novic v smislu Iz baze nov SMS... kaj to iz baze v Slo. pošilajo mesiče? Hudo :D No ja sj jim je Mobitel sponzor.

korenje_ver2 ::

sej cena smsja je ista, neglede kam ga posljes...

BigFoot ::

robbe> verjetno imajo v bazi generator za elektriko.

robbe ::

robbe> verjetno imajo v bazi generator za elektriko.

Ja sam generator je pa na dizl ne :D Sj cena dizla je tam zihr hudo poceni, sam gor spravit je pa druga. Sj kolk visok pa je baza?

krisspace ::

Glede neodgovornosti Humar-ja do svojih otrok! Nevem kakšen oče je on. Vem pa, da je vsaj 50% očetov(mislim, da tudi več) neodgovornih. Mislim na alkoholike, narkomane, agresivneže, pa še in še. Pa so vsi doma in ne plezajo. Tako, da raje najprej njih naučite starševstva in šele nato napadite Tomaža, ki ima pač to napako, da ljubi gore in plezanje.

mamuth ::

Tomaž je trdo-svoje-glav ekstremni plezalec. Tak pač je. Brez njenu podobnih ljudi, bi najbrž še vedno hodili okrog po štirih, saj se ne bi nihče upal postaviti na dve in tvegati padec.

Brane2 ::

Če že jemljemo biologijo in sorodne vede- a ni človek zares shodil šele, ko je nehal plezat ?
Baje da se mu je takrat tud neki povečala možganska masa... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

korenje_ver2 ::

gorile so mi se najbl podobne cloveku, te pa ne znajo plezat... razn ce se je clovek razvil iz orangutana.

Stepni Volk ::

Vojska uporablja UHF, civlno letalstvo VHF. Tule je razpredelnica z ameriškimi KLIK. Seveda imajo po celinah vsak svoj razpon. Spomnite se samo na PAL/NTSC...
Seveda lahko vzamejo v helikopter postajo, ki jo imajo v baznem taboru.

Zgodovina sprememb…

Caligula ::

Jz kurcam kar vse slabe ocete po vrsti. Na vrsti je bil Humar, ko je ze lih tema padla.

Poldi112 ::

Predvidevam da si imel tezave s svojim ocetom in ker je to najvecja frustracija tvojega zivljena se ti zdaj to zdi najpomembnejsa stvar na svetu.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
««
6 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alpinizem kot igra na srečo

Oddelek: Loža
214667 (2960) Smrekar1
»

Pehota - pull out

Oddelek: Loža
173161 (2083) mailer
»

Šola Vožnje (Mnenja)

Oddelek: Na cesti
258384 (7489) Axbcd
»

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10324808 (21593) Utk

Humar je odšel .

Oddelek: Loža
71390 (1084) c0dehunter

Več podobnih tem