» »

vprašanje glede satelitske antene

vprašanje glede satelitske antene

jero_no1 ::

jz mam eno vprašanje gleda sat. anten: in sicer mama neke probleme s sprejemnikom pa bi ga rad zamenjau z drugim, krožnik na strehi pa obdržau - pa me zanima, če bo delal sprejemnik druge firme kot mam tega zdj, ker sem nekje slišal, da mora bit use od ene firme (sprejemnik in krožnik). sam sicer v tem ne vidm posebmnega razloga, ampak...a kdo kej pozna te zadeve oz. je kej tazga počeu?

Hvala!
  • spremenilo: jero_no1 ()

Goodspeed ::

Moglo bi delat!Jaz sem jih sprobal vsaj ne 3 pa so mi fsi delali...

jero_no1 ::

ok fajn.

zdj me sam zanima če ma kdo tuki gor kšn sprejemnik preveč pa bi ga prodau, k na bolhi nism nč najdu - oz. če je mogoče dobit u trgovini sam sprejemnik.

Azrael ::

Napiši mali oglas.

BTW pri izbiri sprejemnika pazi samo to, da je iste izvedbe kot stari, to pomeni, če je stari analogni potem rabiš analogni sprejemnik, drugače išči digitalnega. Pri nakupu, poleg tega, da dela pazi, da na pilotu delajo vse tipke in da ni stvar kaj polomljena ali poškodovanimi konektorji on zakajena, če pri vas ne kadite.
Nekoč je bil Slo-tech.

cekr ::

Najbolj je še, da greš v trgovino in poiščeš kakšno poceni zadevo. Analogne komponente so trenutno v cenovnem rangu pod 10000 sit. Za ceno pod 20.000 sit pa tudi že dobiš digitalno FTA komponento. Če je LNB (konverter) na anteni starejšega datuma, morač v primeru prehoda na digitalno tehniko, zamenjat še tega, ki stane okoli 5.000 sit. To je vse.
Različne firme komponent nimajo nobene veze. Že v osnovnih paketih je ponavadi različna konfiguracija.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

jero_no1 ::

a maš kšno kunkretno trgovino (u lj) v mislih - a bi se splačal it pogledat recimo u merkur al pa big bang.... ker če se res dobi za okol 10k, pol se mi ne splača kupvat rablenga sprejemnika (k sm najdu enga na bolhi - mal čez 8k). mam pa analogno napravco.

Azrael ::

>enga na bolhi - mal čez 8k

Jaz sem ga ponujal za jurja, ni bilo zanimanja, ni kaj bo treba spremeniti taktiko: če je drago, že more biti odlično. Nazaj na tropic.

Trgovina, poglej v Bauhaus na Bratislavski, pred leti je sodelavec tam dobil analogni komplet za 12k, sedaj je verjetno že cenejši.
Nekoč je bil Slo-tech.

cekr ::

Malo poglej po trgovinah. V BigBang in Merkurju so že prešaltali na digitalne, tako da moraš imeti kje srečo, da še dobiš kakšno analogno zadevo. So pa kompleti že pod 10.000 sit, tako da rabljene robe sploh ne glej. Poglej po Bauhaus, Obi... ali pa pri kakšni manjši firmi z antenami. Poglej na stran od Telstarja, tam je nekaj povezav.

Je pa žlahtnik ravno včeraj kupil digitalni komplet v BigBangu z Iskrino nalepko (v resnici je Strong) in je zadeva kar vredu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

roscha ::

No zdaj naj pa nekdo razloži, zakaj naj bi sploh šel kupit ANALOGEN reciever?

Svetujete tako nekako, kot: aha če si dozdaj imel fičota, potem je zate Yugo. Čeprav za malo več denarja dobiš recimo avto z VSO opremo.


Analogno oddajanje je out. Tako da niti v sanjah ne kupovat teh jajc. Vse kar se oddaja analogno se oddaja tudi digitalno + še precej več.

cekr ::

Analogno sicer še ni čisto OUT, saj na Astri recimo še vedno dobiš 30-40 prostih programov. So pa ti programi bolj usmerjeni na nemško področje z rahlimi izjemami. Ti analogni delujejo samo še zaradi Vzhodne Nemčije, kjer ljudje po podeželju niso toliko premožni, da bi si lahko privoščili nove zadeve.
Je pa res, da v parih letih pričakujte mrk na tem področju.

Moj nasvet je, da kupiš raje digitalni komplet, staro šaro pa požalvaš.
Digitalno zadevo boš lahko tudi nadgrajeval v prihodnosti.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

jero_no1 ::

sam pol morm verjetn tud krožnik zamenat, al lahk zadevo kako nadgradim?

SavoS ::

NE! krožnik ti ostane isti, razen v primeru, da je tvoj krožnik 2m velik>:D , pa še to se da s pridom uporabiti, drugače kupiš samo digitalni sprejemnik, (pa vzami tistega ki podpira razne module za dekodirat programe), in digitalni NLB-to se pravi glava, ki jo zmontiraš na stari krožnik, pa lahko dokupiš še dodatno glavo, in kretnico, pa lahko sprejemaš programe z dveh satelitov....ali pa opcija z eni LNB-jem in motorčkom za obračat krožnik.....v tem primeru pa ti velik krožnik še kako pride prav.......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SAT televizija

Oddelek: Zvok in slika
121447 (1231) TOP
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215486 (13818) BlackHole
»

satelitska antena analogna

Oddelek: Loža
174270 (3907) Tody
»

Satelitska televizija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
134843 (4556) Frenky
»

ktera sateliska antena

Oddelek: Kaj kupiti
253935 (3666) blue96

Več podobnih tem