» »

Avtomobilček

Avtomobilček

Matej_K ::

Ok,sem mal brsku po garaži od nekoga in najdu tale avtomobilček!

0
Nokia je zato zravn da naute rekl če je 10cm velk!! :D

0

Pa zravn nism nadju nobenga daljinca, pa polnilca za baterije tut ni blo nikjer..

Pa me zanima kakšn oddajnik(daljinc) morm kupt da bo to delovalo??? A morm ceu daljinc kupt,al bi lohka porinu oddajnik v kkšnga od drugih igrač na dljinsko vodenje???

Kot se vid na sliki spodaj je ---čist levo elektro motorček
---tisto vijolčno nvem kaj je?? gresta pa črna in rdeča žica iz baterij v to škatlo..pa modra in bela gresta iz te škatlce na motor..
---tisto desno k je oblepleno(nvem zakaj) je pa vrjetno sprejemnik,pa ma ene številke gor...iz 3jke gre v vijolčno škatlco..iz 1ke pa v sprednj motorček za zavijanje..pa antena je tut od nekod spelana vn

0

Tlele so pa še baterije(NC ACCU 7,2V 1500mAh) in kontakt,prek katerga se vrjetn tut polnijo..Pa nevem kater polnilc kupt,da ma tak kontakt na koncu???
A je tale dobr : Conrad
0

Bi pa rd da mi en pove če se splača tole zrihtat al ga v smeti vržm???Kr men kr dobr zgleda,pa upam da je motorček ceu..pa kje je najcenej kupt te oddajnike?? Na tej strani jih je kr neki,sam jest nimam pojma ker je tapravi KLIK

Pa za vse overclockarje!! NEBOM ga naviju :D mal heca
... .. .
  • zavaroval slike: Azrael ()

gfighter ::

Hehe, lep primerek si našel... po mojem ga ne bi bilo težko zrihtat, pač ene par uric dela pa mogoče kakšnih 15K SIT največ (da si kupiš RF kontrole), pa bo spet vozen. Veselja boš imel pa pomojem veliko z njim. Za daljinca je najboljše, da ga kupiš v kakšni modelarski trgovini, itak bo dovolj dvokanalen, tak je pa najbrž že smešno poceni. Drugega ne rabiš nič, ker je vse že v avtomobilu, mogoče boš moral le zamenjati baterije, odvisno pač, koliko so tele stare. Tista vijolčna škatlica je drugače regulator za motor (regulira hitrost motorčka), črna škatlica desno od regulatorja je, kot si pravilno ugotovil, sprejemnik, desno od njega med sprednjimi kolesi pa je servomotor, ki skrbi za zavijanje. In tele komponente so kr na nivoju, točno takšen regulator in sprejemnik sem uporabljal jaz, ko sem se še ukvarjal z modelarstvom. Sprejemniku samo zamenjaš nek mali delček(ne vem, kak se mu reče, je že dolgo od mojih zadnjih poletov - strmoglavljenj:D ), da uskladiš frekvenco sprejemanja s tisto na daljincu. Najbolje, da ga odneseš s sabo v kakšno trgovino, pa ti bodo tam vse povedali.

Drugače ga pa le zrihtaj, če ga pa misliš v kanto metat, ga pa takoj posvojim....
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Azrael ::

Kvarc kristal se reče tisti stvarci, ki se menja na sprejemniku in oddajniku. Z njim poskrbiš, da obe napravi delata na istem kanalu.

Poglej še katere firme je servomotorček ali še bolje, ko boš iskal radijske komande vzemi avtomobilček sabo Tako boš v trgovini lahko takoj kupil tako vodenje, da ti bodo konektorji odgovarjali (ne vem če boš dobil samo oddajnik, običajno se prodaja komplet) in boš moral samo še napolniti akumulatorje in boš že lahko vozil ta avtomobilček.

Je zelo zanimima iskušnja in če si približno razumen uporabnik, bo ta avtomobilček naredi še veliko km. Če pa te ne zanima, je tukaj še eden (moja malenkost), ki bi z veseljem poskrbel za strokovno reciklažo.:D
Nekoč je bil Slo-tech.

ql000 ::

ja, še en tukaj, če boš kaj stran metal...

Matej_K ::

Hvala obema!!!

Kam pa nej grem kupt ta materijal za to..

Kere modelarske firme v lj poznate..al nej grem kr v Conrada??
Kje je najcenej?

P.S.: nebom stran metou,razn če mi nau ratal...oz..če bom voljo zgubu :))
... .. .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matej_K ()

mihec87 ::

em trgovine v lj. v logatcu so mibomodeli mislim da so v btc tut pol je delko.... drgac pa so tut forumi modelarski modelarji.com npr al pa msm klik

gfighter ::

Najbrž se ti še najbolj splača dobiti kakšen rabljen daljinec, če ga kje stakneš. Jaz sem dal tam okoli leta 95 40.000 za osemkanalnega, prodal sem ga pa za 20.000, ti pa rabiš le dvokanalnega brez sprejemnika in servomotorja, kar bi pa znalo biti že zelo poceni. Ampak problem je najti prodajalca. Sam bi pogledal za kakšnimi modelarskimi društvi.

Drugače pa, če se naveličaš, sem bil jaz prvi, ki se je ponudil za posvojitev...:D :)
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

Nejc Pintar ::

vsekakor kupi volanski daljinec in ne tistega z ročkami ;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

overlord_tm ::

tisto vijolčno je regler v modelarskem jeziku. ESC (electronic speed control) strokovno. Za to da ti avto skos ne tiši polnega gasa, ampak lehko pelje s polovico hitrosti itd ...

tisto polimano je sprejemnik (futabin, zdajle se ne spomnik kater model, drugače vzdržljiva zadeva). poskusi ga odlimat in pogle kater kanal je kvarc in katera frekvenca (no kanal je zadosti), zato da boš kupil tapravega "dalinca"

frekvenčna območja so 35 in 40Mhz, za avtomobile včasih tudi 27Mhz, v ameriki 72Mhz. Ti imaš verjetno 40Mhz.

tist iz konrada je en k*** vreden. če ebi rad skos uničeval baterij investiraj vsaj 15k v kak rabljen intelli, nov je dobrih 20k.

trgovine imaš v logatcu:mibomodeli
v novi gorici:top-modeltehnik
v btcju:mladi tehnik
v lj-šentvid:mantua model


za avto ti bi priporočal mantuamodel, lahko greš tudi v mibota.

ps: v mantui te bo verjetno prodajalec poskušal preprilčati da se ne splača rihtat in da kupi vse novo, ampak vztrajaj pri svojem

pps:conrad sux glede modelarske robe
ppps: vse trgovine razen mladi tehnik imajo internetne štacune kar je za g33ke dobrodošlo >:D :D

overlord_tm ::

vsekakor kupi volanski daljinec in ne tistega z ročkami ;)


odvisno, jaz volana ne prenesem, gre takoj v zid. najbolje bo če sproba kaj mu paše :D

overlord_tm ::

Azrael ::

Meni tudi bolj paše ročka, volanček se mi zdi nekako premajhen in preštorast... stvar okusa in navade, če imaš možnost preizkusi obe varianti.

Glede trgovine v Logatcu. Vsaj v mojem primeru so bili lani poleti bolj počasne sorte, je bilo treba še nekajkrat telefonirati, da so poslali robo. O.K. dopuščam, da je bil problem zaradi dopustov.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

video nadzor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71733 (1598) upirna
»

vrata in ključavnica s tipkovnico

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
72797 (2642) zlabo
»

Prenos signala wireless - ali je možno ?

Oddelek: Zvok in slika
71510 (1350) 20sdfj093f
»

web camera v temi

Oddelek: Kaj kupiti
152280 (1737) iskra
»

Nekaj kar bi me opozorilo na prihod staršev

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
373893 (2934) Mamaplata

Več podobnih tem