» »

Dražji ADSL pri SiOLu

1 2
3
4

wishmaster ::

Stroški so taki da se siolu ne izplača ponujat take hitrosti.Če misliš da bluzim pošlji mail na info@siol.net .

overlord_tm ::

telekom ima največ stroškov z plačami direktorjev in vseh ostalih, ne pa z adsljem ;(

DSmidgy ::

Stroški so taki da se siolu ne izplača ponujat take hitrosti.
Lahko da, ko so pa fiksni stroški tako visoki, stroški prometa pa majhni. Bi bila razlika v ceni med 512 in 1024 paketom premajhna. Zato ti pa pravim, da se ne more kar na pamet določat cene za 512 paket na 4000 SIT, 5000 SIT, ..., pa govorit katera cena je primerna, katera pa ne.

cekr ::

Primeren paket za študente bi bil:

512/128 (Ponoči med 1-6 pa zmanjšanje na 256/64.), E-poštni predal, nekaj prostora za osebno stran, to je za normalnega študenta popolnoma dovolj.

Cena bi bila pa 4.899 sit/mesec, manj pa ne.


Sem vam pa dal kost za glodat ?


To ceno sem postavil iz čisto realnih postavk. Nekaj mora dobiti Telekom(3000 sit), nekaj mora pa ostati tudi SiOLu. V skupni ceni je vštet tudi DDV, ki ni zanemarljiv(1/6 celotne vsote).
Nekaj si zapomnite, da mora SiOL plačevati naprej za uporabo mednarodnih linkov, da mora nekdo skrbeti za razvoj, da mora skrbeti za nove komponente, zavarovanja...
Ko je kabel položen, se tudi stara in s časom je potrebno kakšnega tudi zamenjat. Tega vrli študenti očitno ne razumete.

Takšne cene, kot jih ima sedaj SiOL, so najnižje cene, ki si jih lahko predstavljate (razen, če gre država v subvencioniranje, v kar pa dvomim). Zastonj vam ne bo nihče dal povezave.

Tudi sanje o 100M povezavi so velike sanje, predvsem "velike oči". Nekateri boste močno razočarani. Zadeva ne bo poceni.
Še bolj pa dvomim, da bo kdo zagotavljal takšno stalno pasovno širino komurkoli.
Na internetu so ozka grla, ki bodo hitro ustavila sanje, predvsem otrok(katerekoli starosti).
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

NoBody- ::

Peticija proti zvišanju cen pri Siolu

Peticija

p.s. Ime in priimke pišite brez šumnikov!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NoBody- ()

wishmaster ::

Koliko jih pa more peticijo podpisat ?

Keyser Soze ::

Ah, ne moreš peticije podpisovat za to sranje. To je čisto v domeni Siola kakšne poslovne poteze vleče. Slabe, dobre. Ni važno. Imajo konkurenco in čedalje več jo bodo imeli. Če ne bodo znali z uporabniki delat lepo in pametno, ter jih stimulirat, da uporabljajo njihove storitve bo to v prihodnosti teplo kvečjemu njih.

Naj. Osebno vem, da takoj ko pride konkurenca odpovem Siol in grem drugam v zelje.

wishmaster ::

Več bi dosegli če bi šli pred parlament stavkat :D .

Zgodovina sprememb…

nuclear ::

Keyser Soze, siol ne sme višati cen za adsl pakete, ker je bila pogodba podpisana. Sedaj lahko oni cene povišajo pol na 30k na mesec? Beda. Peticijo kr popište.. bomo zbrali dvol podpisov, samo spammajte.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Roadkill ::

Dej pol odpri še peticijo, da se ukinejo vsi davki.
In pa še eno, ki bo preprečila nadalnje podražitve bencina.

Siol ni podražil študentskih paketov. Siol je samo zmanjšal odstotek "dobrodelnosti" do študentov.
Razlike med paketom za študente in paketom za fizične osebe pri nas ne krije država, ampak siol. Na lastno izgubo. Sedaj se je pa odločil, da bo cene pustil enake, bo pa popust zmanjšal.

Študentje ste najebali zato, ker SIOL zaradi pogodbe nikjer drugje ne more višati cen.

Lahko pa se motim. :)
Ü

nuclear ::

Roadkill ne pametuj... Kokr se je pogodba podpisala more bit tko in ne drugače.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

MrStein ::

Res? Če krši pogodbo, pol pa v tožbo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

raab himself ::

SPLO©NI POGOJI ZA OPRAVLJANJE STORITEV
SLOVENIJA ONLINE/SiOL


23. Ëlen
SiOL lahko v skladu s svojo poslovno politiko spremeni splošne pogoje, s Ëimer mora pisno ali v elektronski obliki seznaniti naroËnika. »e naroËnik
uporablja storitve SiOL tudi po tem, ko je bil obvešËen o spremembah splošnih pogojev, se predpostavlja, da z njimi soglaša. NaroËnik, ki v spremenjenih
pogojih ne æeli veË obdræati naroËniškega razmerja, ga lahko prekine v roku in na naËin, ki je definiran v naroËniški pogodbi.

IV. CENE
25. Ëlen
Cene storitev SiOL-a so navedene v veljavnem ceniku SiOL-a. O spremembah cenika bo SiOL obvešËal naroËnike na spletnih straneh na internetnem
naslovu http://www.siol.si ali po elektronski pošti.


to smo podpisal :(

MEDENA ::

mene noben ni obvestil...

BBB ::

LOL, 23. člen pogodbe bi lahko precej manj dolgovezno zapisali:
SiOL lahko v skladu s svojo poslovno politiko spremeni pogodbo. Če se naročnik s spremembami ne strinja, lahko naročništvo prekine.

In kakšna je ta pogodba? To je pogodba z določili, ki omogočajo SiOLu kadarkoli spremeniti določila pogodbe - pogodba z variabilnimi določili, ki si jih poljubno sproti izmišljuje SiOL. Če se SiOLu zahoče, lahko tudi spremeni pogodbo tako, da postane vaša hiša njegova, seveda če po obvestilu še naprej uporabljate njegove storitve in se s tem implicitno strinjate. Svašta.


Nekateri se slepite, da ima SiOL velike stroške poslovanja. Ste mar pozabili, da ima SiOL poleg tega tudi prihodke? Če to uzavestite, postanejo razmere povsem drugačne, saj ima SiOL precej dobre poslovne rezultate (kljub stroškom za malice, snažilke, kurbice, direktorje, za elektriko od računalnikov, luči do kavnih avtomatov, za blazen razvoj, za mednarodne povezave itd.). Pa ne bluzite o stroškovni ceni ADSL storitve, saj nima veze s tržno ceno. Če bi bil SiOL zaradi premajhnega povpraševanja ali hude konkurence primoran spustiti tržno ceno pod stroškovno, bi enostavno ukinil tiste pakete, saj bi prinašali izgubo.

Še pomnim, ko so bili pred cca. 3 leti DVD pekači okoli 2.000.000 SIT, danes pa jih kljub praktično enakim storškom dobimo za 15.000 SIT (razvoj košta enako, saj kapital nenehno vlagajo v razvoj novih tehnologij - torej to ne more biti vzrok - drugi stroški so pa praktično enaki). Vzrok je v izrednem povečanju ponudbe glede na nivo povpraševanja - tržišče je namreč zelo zasičeno. Samo ne mi rečt, da so proizvajalci začeli poslovati z izgubo, ko je cena padla pod 1.000.000. Sorodne bedarije namreč vidim v vašem pisanju, ko se sklicujete na ubogi SiOL.

Adrijan0 ::

rh^ ::

Nekaj si zapomnite, da mora SiOL plačevati naprej za uporabo mednarodnih linkov, da mora nekdo skrbeti za razvoj, da mora skrbeti za nove komponente, zavarovanja...


Seveda, da mora SiOL nekje služit .. vedar zakaj nad študenti, ki so "ogrožena" populacija? Naj "služi" nad ostalimi fizičnimi in predvsem pravnimi osebami.

BluPhenix ::

Če si ogroženi študent verjetno nimaš ADSLa, ne.

Jaz sem tudi (zaenkrat še) študent, imam ADSL, po lastni izbiri. Koliko sem ga rabil za študij, hmm no, mogoče pa je bilo 5% uporabljenega za to. Študij bi brez problemov izpeljal tudi brez ADSLa. Za "podatke za seminarske in podobno", šo še vedno zelo uporabne knjige, le da se današnjim lenim študentom ne da ozirati po njih.

zakaj pa naj služi nad ostalimi fizičnimi in predvsem pravnimi osebami? Dej razloži mi to logiko, me zanima kaj boš tulil, ko se boš enkrat zaposlil... Glede pravnih oseb pa ... sej plačujejo 2x toliko kot študenti, s to razliko, da veliko pravnih oseb potrebuje širikopasovni dostop za normalno opravljanje svojega dela...

Podražili za 700 SIT, uuuu big deal, dve pivi manj na mesec, alpa enkrat manj v fensi restavracijo na bone. Če ste pa mislili, da bo ADSL stal vedno isto, ste pa prekleto naivni.

Zgodovina sprememb…

BBB ::

BluePhoenix, zakaj upravičuješ interese kapitalista, če sam nisi deležen pri njegovem dobičku? Kot potrošnik bi se raje zavzemal za sebi ugodnejše rešitve. Vendar si tipičen hlapec, kot je nekoč dejal Cankar za povprečen slovenski folk, ki je vajen biča in je vedno uklonjenega hrbta. Ne gre za dve pivi na mesec, gre za princip, ki ima veliko veliko večjo ceno.

Keyser Soze ::

Ne vem, zakaj folk tako butasto gleda na SVOJE LASTNE finance. Pomemben je vsak tolar in potrebno je stremeti k temu, da se stroški zmanjšujejo ne pa zvišujejo.

Jasno, da je Siolu po godu višanje cen. Ampak kot stranka se je pa tudi potrebno vprašati, kaj ti bodo sedaj več nudili na podlagi zvišanja za teh 700SIT? Sama storitev se ne izboljša, cena pa se zviša? Le zakaj. Par let so poslovali s takšnimi cenami, sedaj pa so ugotovili, da so delali z izgubo in je potrebno povišanje? Ali hočejo morda forsirati nakupe drugih paketov?

Tehnologije napredujejo in se cenijo. Storitve, ki bazirajo na tem pa se dražijo??? In marsikdo je s tem zadovoljen?!:\

P.S.: KAr se tiče pa peticije. Ne moreš omejevat podjetniške svobode. Nihče ne bo upošteval takšne peticije, ker je ni dolžan. Če si podpisal pogodbo za določen čas, potem si vezan na določene pogoje. In to so, da se strinjaš z morebitnimi podražitvami ali cenitvami ter da boš ostal v naročniškem razmerju najmanj 24 mesecev. Predčasna prekinitev razmerja pa pomeni pogodbeno kazen. Zaradi tega se je slabo vezati za določen čas v takšno razmerje. Res da so začetne ugodnosti, a nihče ne more zagarantirati poceni storitev v nedogled.

Obvestili so pa preko javnih medijev in spletne strani. Kar pomeni, da od tistega dne teče najmanj 14 dnevni rok, ko podražitev stopi v veljavo.

(Od kje sem jaz imel v glavi 14 dnevni rok? Če ima kdo pogodbo pred sabo, a kje slučajno piše koliko časa pred spremembo moraš biti obveščen o le tej?)

Zgodovina sprememb…

para! ::

Ah, saj bo optika\wimax pritisnil na njih z višjimi hitrostmi ter nižjimi cenami (upajmo). Bomo potem videli kdo bo višal cene ;)

LP
Death before dishonor!

jsmith ::

Časi se res spreminjajo, včasih so študenti ob podražitvah protestirali pred stavbo Telekoma, sedaj pa enostavno odprejo spletno stran in izpolnijo peticijo. :))

miskoslo ::

Student za svoje "raziskovalno delo" ne rabi vec kot 256/128 na mesec, tako da o sanjarjenju o blaznih 1M in 2M ni govora. sem bil student in kot je nekdo ze povedal nisem rabil 5% moje povezave za studijske namene. Studenstki poketi so sponzorerani izkljucno od drzave preko Arnes omrezja. Sicer ni tako fancy kot adsl ampak za studij vec kot dovolj.
Vsi tisti pa k gledajo na cene:
1M/256 = 8k sit potem mora bit 512/128 4ksit LOLOLOL
cena Adsl-ja za isp-ja se placa malo drugace:
siol sklene pogodbo z narocnikom, in hkrati s ponudnikom infrastrukture (telekom). siol placa telekomu pa uporabo parice, itd temu doda svoj delez in to zaracuna uporabniku. Telekom objavi podatke v katerih lepo pise da zakupo parice, infrastuktire...kosta cca 5ksit. to je za VSE isp-je ENAKO. kaj pa potem isp nardi je pa od njega odvisno. siol je sel u dumpinske cene na svojo lastno skodo, sigurno je kaka direktiva od vladnih ustanov in lobijev (volja, medinet) prisla da to ni u skladu s trzno konkurenco in da niso vsi enakopravni. zato pac siol dvigne ceno studentom. Sicer pa se tuki pritozujejo sam prek siola, kaj drugi ponudniki ne obstajajo, oziroma do sedaj niso imeli "konkurencne cene" za revne studente. malo jutro. To da siol sam subvencionira studenta je DARILO studentu, vi pa pluvate prek njega.

Bo treba nehat sanjat pa zacet mal z glavo razmisljat, ni vse na tem svetu zastojn

wishmaster ::

Za študij ,da si najdeš gradivo v html,pdf obliki ,pogledaš maile ,ne rabiš ADSL-a ,ampak dial up linja takemu čisto zadostuje. S tem še 1% pakata 512/128 ne izkoristiš . 99% sem da večina študentov in ostalih nima ADSLa sam zarad študija ,ampak da med drugim vleče dol razno robo.

tx-z ::

Jst osebno internet rabm tut za to da si s prjatli pomagamo za šolo......če bi telefonaru bi me 10x dražje pršlo.....Tko da ne vem zakaj pravte da bi mogl vsi samo emaile pregledat pa kkšno stvar...in rabjo dial-up...:\
tx-z

Keyser Soze ::

Jp, kakšnih obsežnih seminarskih z slikovnim gradivom ni nihče delal. Kaj šele, da se daš na MSN in sproti predebatiraš ustvarjanje kakšnega projekta. Hudiča. Boh ne daj, da si na kakšni arhitekturi in moraš narisat kakšen malo bolj zahteven projekt. Jp, malo več tekstur in malo bolj zapletena struktura, pa je par 10 MB. Kar prek dial-upa. Tako ja.

Sicer pa kaj sploh briga par nadebudnežev tule, kaj ima za počet študent z 1Mbitno llinijo. Siol nudi popoust za študente, ker ve, da nimajo dovolj denarja in da so ena največjih skupin, ki uporablja internet. Torej tu, čeprav je pocenjeno, obstajaj velik zalužek.

Če še ne veste(no tu lahko uporabite svojo dial-up linijo in posurfate) so obrekovanja, obdolžitve ipd. kaznive in pregonljive po uradni dolžnosti. Tako da rajši pazite na svoj jezik, preden koga obdolžite piratiziranja brez konkretnih dokazov!

Soprano ::

Zadeva je zelo enostavna - Siol je pred kratkim za 50% znižal cene poslovnim uporabnikom in to razliko bodo sedaj morali na večih koncih spravit noter. Podražitev študentskih paketov je samo ena od potez.

miskoslo ::

Siol ima studenstke pakete samo zato, ker si hoce vspostaviti bazo bodocih uporabnikov, ki so zadovoljnji s storitvijo in bodo kasneje, ko jim potece studentski status, vzeli paket za fizicno osebo. Siol to ne dela, ker se jim smilijo revni studenti.

PersonaRudis ::

Siol ima studenstke pakete samo zato, ker si hoce vspostaviti bazo bodocih uporabnikov, ki so zadovoljnji s storitvijo in bodo kasneje, ko jim potece studentski status, vzeli paket za fizicno osebo

Točno tako! Ampak ta poteza očitno ni bila ravno...:\

Jan987 ::

seveda da ne. jest sem še v osnovni šoli pa mam adsl na študenta. Torej ga bom uporabljal še 12let če bom študioral do 25 leta!!!

rh^ ::

Jaz sem tudi (zaenkrat še) študent, imam ADSL, po lastni izbiri. Koliko sem ga rabil za študij, hmm no, mogoče pa je bilo 5% uporabljenega za to. Študij bi brez problemov izpeljal tudi brez ADSLa. Za "podatke za seminarske in podobno", šo še vedno zelo uporabne knjige, le da se današnjim lenim študentom ne da ozirati po njih.


Če ti ne uporabljaš interneta za študij v taki meri kot ga jaz in vrjetno še kar nekaj ostalih študentov, je to čisto tvoja osebna stvar. Torej, če se ti ne da ozirat po knjigah si len? Potem si len, ker raje iščeš bolj dostopno, včasih tudi boljše, novejše gradivo po internetu? Pomojem si prej bolj iznajdljiv kot len ... zakaj bi porabil več časa za nekaj kar je slabše? Pač tvoja logika in če bi vsi tako razmišljali bi ostali v kameni dobi. Knjige so zakon, sam dosti časa preživim v knjižnici, ampak to z internetom in gradivi, ki jih jaz rabim nima niti malo veze, ker jih v knjižnici težko dobim. Da pa bi zgubljal čas in hodil po vseh knjižnicah - no way. Len sem očitno, ker lažje dobim vse kar iščem na netu.

zakaj pa naj služi nad ostalimi fizičnimi in predvsem pravnimi osebami? Dej razloži mi to logiko, me zanima kaj boš tulil, ko se boš enkrat zaposlil... Glede pravnih oseb pa ... sej plačujejo 2x toliko kot študenti, s to razliko, da veliko pravnih oseb potrebuje širikopasovni dostop za normalno opravljanje svojega dela...


Čisto enostaven razlog: zato ker imajo oni nek svoj dohodek? Namesto, da bi študentom in vsem nasploh omogočili lažji dostop do širikopasovnih povezav in tako bi vsi supaj doživelji večji napredek (ja, živimo v informacijski dobi) in blaginjo .. ne rajši vse kar je naprednejše še bolj podražimo, da bo dostopno le eliti.

Podražili za 700 SIT, uuuu big deal, dve pivi manj na mesec, alpa enkrat manj v fensi restavracijo na bone. Če ste pa mislili, da bo ADSL stal vedno isto, ste pa prekleto naivni.


700 SIT ne bom rekel da ni dosti pa vseno ... če tako gledaš pol ti je itak za vse vseeno - manfregist. Mogoče smo lih obratno mislili, da se bo ADSL cenil, ker naj bi živeli v kapitalizmu, ki temelji na konkurenci, samo itak vemo kako je v tej naši državi. Prej smo se meli vsi dobro in šli naj bi še na boljše. Zdaj pa smo nekje vmes in valda nobenemu ni všeč.

drejcmb ::

Zakaj telekom omogoèi najprej hèerinski družbi SIOL, trženje internetnih storitev, ter šele ko ima siol zavidljivo število uporabnikov, dovoli tudi "konkurenco", isto zadeva je bila z mobitelom, ki si je lepo zgradil omrežje, dobil ogromno uporabnikov, in šele kasnjeje so dovolili v stop konkurence. Temu vsemu je vzrok dejstvo, da ima država se vedno prevec vpliva v teh firmah. Siol je dolgo èasa ponujal zelo ugodne storitve, èeprav je bil tako rekoè monopolist, razlog je preprost, pridobiti si je moral èim veè uporabnikov dokler se nima konkurence, èetudi bi mogoèe posloval z izgubo.
Dogaja se pa tudi paradoks, namesto, da bi se cene dostopa cenile, in bile dostopne vedno širšemu krogu ljudi, se pri nas dogaja oèitno prav nasprotno.

Jan987 ::

dej piš brez šumnikov če nimaš slovenjske tipkovnioce

BluPhenix ::

Čisto enostaven razlog: zato ker imajo oni nek svoj dohodek? Namesto, da bi študentom in vsem nasploh omogočili lažji dostop do širikopasovnih povezav in tako bi vsi supaj doživelji večji napredek (ja, živimo v informacijski dobi) in blaginjo .. ne rajši vse kar je naprednejše še bolj podražimo, da bo dostopno le eliti.


Ja res je zaposleni imajo nek svoj dohodek in tudi svoje stroške, precej življenjskih stroškov, ponavadi veliko več kot študenti.Mogoče napačno gledam, vendar jaz širokopasovne povezave ne vidim med stvarmi, ki bi omogočale neko splošno blaginjo, prej bi bilo treba kaj poštimati na katerem drugem področjiu, tudi "socialna podpora" ni stvar SiOLa, pač pa države, zakaj ne gre nihče demostrirat pred parlament za poceni internet? Dostopno le eliti ... potem imamo presneto veliko elite med študenti, če je sedanji ADSL dostop tako razširjen med le-temi.
Med drugim jaz poznam zelo malo študentov, ki nimajo nekega svojega dohodka...

Glede iskanje informacij za študij na netu, ... ja sej je uporabno, koliko je pa odvisno od študija. Jaz sem študent elektrotehnike in na netu najdem kakšne take poljudoznanstvene informacije in kakšne praktične, strokovne teorije pa zelo malo. Prej najdem vse v knjigah, ne vem mogoče ker sem tako navajen, mogoče ker je stanje takšno.

Moti me to, se nekateri, ki se tukaj najbolj pizdijo za teh 700 sit, vozijo na faks z avti in jedo na bone, ki stanejo preko 500 SIT. SiOL je podjetje, ki nudi neke storitve. Sam se lahko odloča po kakšni ceni jih bo ponudil, če ljudje sprejmejo ceno in pogodbo, v kateri piše, da lahko to ceno spremenijo, se ti ljudje nimajo kaj pizdit in neke peticije delat. Kot so že povedali, če se na SiOLu odločijo, da bo za študente bolj poceni, je to njihova "dobra volja", tako kot mobitelova, in vseh burekov, ki imajo nižje cene za študente. Na ta način prideobijo nekaj več uporabnikov, vprašanje pa je koliko manj bi jih imeli, če bi bile polne cene. Jaz vem, da bi vseeno imel ADSL, ker ga lahko plačujem in mi je fanj imeti širokopasovno povezavo doma.
Sej širokopasovni dostop ni neka življenjsko pomembna dobrina. Če ga hočeš imet ga imaš, če si ga ne moreš privoščit ga nimaš, tako preprosto je to. Jaz sem tudi, ko še ni bilo ADSLa včasih rabil boljšo povezavo v svet in takrat ko to res rabiš se znajdeš, če res tako nujno rabiš.

Lepo, da si opazil, da živimo v kapitalizmu, ki temelji na konkurenci, konkurenca pa je...?

rh^ ::

No jaz nimam čisto nobenega rednega dohodka. In poznam res samo par kolegov, ki ga imajo.

To da je SiOL povišal cene sploh bistveno ne vpliva na tisto kar sem jaz povedal. Trik je, da so nekateri pisali, da zakaj se študentje pizidjo, ker največ porabijo in nevem kaj še vse in temu sem odgovoril. SiOL lahko dela kar hoče, če to ni komu všeč lahko izbere drugega ponudnika, če dobi isto storitev z podobno kakovostjo drugje.

Kar se pa konkurence tiče je jasno da je ni in kriva je država. SiOL je hčerinska firma Telekoma, ta je v lasti države. Krivec je vsem znan ... Dokler bo država tako močno prisotna v gospodarstvu kot je žal ne bo tržni sistem nikoli popolnoma zaživel. Sicer pa offtopic, sory ;)

guest #44 ::

Zaradi mene si lahko tisto 1024/512 povezavo nekam utaknejo! Po pravici povedano taka povezava je za študenta ogromno preveč! Ze prej omenjeni "socialni" paket širine 256/128 je popolnoma dovolj za študijske namene! Seveda mora bit cena temu primerna, tam okoli 3.000 SIT! Pomembno je le da je povezava konstantna...rabis 50 Mb sliko prenest, popolnoma dovolj...pač boš počakal tisto urco več kot pa z kakšnim 1M adsl-jem. Če ste študent in živite (domača hiša) blizu šole pa se že nabavi večjo povezavo, samo to je pa povezava za celotno hišo in družino, ne pa za samega študenta in s tem niso samo študijske stvari! Za večino, ki smo v majhnih stanovanjih po 1-3 osebe, je 256/128, čisto dovolj! Pobiranje kakšnega gradiva, voice chat z sošolcem, kej brskanja po netu!

Nekdo je omenu da z tako povezavo ne moreš igrat igre...WTF...ko študiraš se ne igra, to delaj ko si doma! Filme ti bo ze kaksen kolega zrihtal, ki ma boljsi net!

Nikakor ne podpiram SIOL & CO., ampak bodite skromni in razumni! V službi pa ja ne boš šel šefu težit, da je pisarniški računalnik prešvoh za špilat DOOM 3, igraj ko si doma!

Poudarjam, to velja za tiste, ki žal ne živiste blizu šole!

Jaz doma mam srečo (koper), da starša in brata so zaposleni in s tem lahko imamo ADSL (obični paket), ko grem zdaj v LJ v neko krneki majhno stanovanje z omejenimi fundi, upam da si bom lahko vsaj privošču internet! Tudi če bi bil nek adsl z hitrostjo 56k, bi bil zadovoljen, če bi bila cena kokr tolko sprejemljiva (npr: 1.000 SIT)!:\

Nekateri ste res preveč razvajeni, poudarjam NEKATERI!

parasit ::

Samo za informacijo! Država sofinancira študentski paket z 30 % celotne cene. Se pravi da teh 30% sedaj siol pokasira v žep, ker je solo paket itak 6600 SIT. Mislim da se moramo obrniti na Zvezo potrošnikov Slovenije in na medije. Tu je Siol prekoračil neka svoja pooblastila, ki ga bojo še mogoče drago stala.
To je to!

BBB ::

Nekateri ste res preveč razvajeni, poudarjam NEKATERI!

Žal je malo ostalo tistih, ki prisegajo na tradicijo kamene dobe. Ne vem, zakaj potrebujete moderno konfekcijo, hiše, avtomobile in druga transportna sredstva, sekret papir, pribor, pohištvo, elektronske naprave (tudi uro), zdravila, moderna komunikacijska sredstva ... Matr ste razvajeni. Bo to res držalo? Če so lahko živeli in preživeli pred nekaj tisoč leti, je mar težnja k bolj lagodnejšemu življenju stvar razvade? Je, vendar je to nekaj smoumevnega. Zakaj bi imel študent internetno povezavo 10T/5Tbps, če pa za študijske obveznosti lahko shaja s 33.6 kbps žvrgolečim modemom. Kamenodobski učenjak bi ti rekel, da je še to preveč, saj za življenje učenjaka zadošča že kamnito orodje - kar je več, je zgolj preseravanje.

Se morda kdo vpraša, zakaj več ne delajo fičakov in podobnih štirikolesnih stvorov? So mar preslabi, prenevarni, premalo udobi? Glede na popularnost v preteklosti ne bi rekel tako. Z njim se je dalo priti po vseh cestah, kjer prideš tudi z modernim avtomobilom. In zakaj je po njih tako nizko povpraševanje? Folk bi rad imel nekaj novega, boljšega, pa čeprav se da tudi s precej starejšim skoraj enako shajati. In zakaj bi nekdo preprečeval študentu, da si privošči kaj boljšega? Kot bi rekel, da večina decov za življenje ne potrebuje bejb ... naj jih raje odstopijo meni, ki jih precej bolj potrebujem. Če vi, ki govorite v imenu drugih, ne potrebujete nečesa, govorite to raje zase in privoščite drugim kaj več. Vsak ima svoje želje.

Jeebs ::

Država sofinancira študentski paket z 30 % celotne cene.


Po tej logiki bi potem morala nekaj naredit ustrezna inšpekcija? BTW, nekateri govorite, kot da smo v prejšnjem desetletju. 33,6kbps modem? Pa še 20 let starga Yugota v garažo? :\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

swar ::

Meni tale siol izredno smrdi s tem povisanjem cen.Ker nekako mi ni logicno da so cene za studente iste ce ne celo drazje bi se upal trdit da bodo podrazil tudi za fizicne in pravne osebe...Glede ne to da se nam obeta nova konkurenca v obliki wimaxa in optike kmalu me zanima kako se bo vse skupaj izteklo.Upam da v prid potrosnika...

djurodrljaca ::

Če država subvencionira ADSL študentom za 30% in je cena paketa za fizične osebe 8 060 SIT, bi potem morala biti cena 5 642 SIT, za 9 900 SIT bi moral biti 6 930 SIT, za 13 580 SIT pa 9 506 SIT.

In še nekaj glede študiranja:
Naj mi kdo pove koliko časa se lahko učiš preko interneta, če ti potrebne stvari (npr. pdf-je) nalaga npr. 1 uro, kar je čisto realno s počasno povezavo in delom študenta elektronike in verjetno še za nekatere druge?

Glede interneta na faksu ali knjižnici pa lahko povem samo to, da je uporaben, če želiš nekaj prebrati, saj ponavadi zelo težko kakšno datoteko preneseš, brez tega pa ponavadi ne moreš delati.

V današnjem času je za študente elektronike internet zelo pomemben, saj drugače zelo težko prideš do potrebnih informacij, ker v zelo verjetno niti ne dobiš podatkov o raznih elektronskih komponentah (še prav posebej novejših), saj ima naprimer en čip lahko tudi do 1000 strani podatkov.

Zgodovina sprememb…

tx-z ::

Kamenodobski učenjak bi ti rekel, da je še to preveč, saj za življenje učenjaka zadošča že kamnito orodje - kar je več, je zgolj preseravanje.


Res je, vendar bo kamnito orodje zadostovalo njegovim potrebam in nujam po učenju, kar je pa zahtevano v današnjih časih, pa daleč presega samo enostavno kamnito orodje.

Nekdo gre študirat medicino, če ne bo imel prakse, bo težko pomagal nekaterim, ne?
Res si lahk pomaga s kamnom, ampak zakaj bi si pri tej tehnologiji, s kamnom bi današnji človek prej nekoga poškodval, kt pa rešu...

Drgač pa, men osebno ne bi blo težko živet v nerazvitm svetu, seveda s prepričanjem da smo zelo razviti in stvari kot internet, televizija ne obstajjo...Fora je, da smo se mi preveč navadl na sodobno življenje in enostavno ne moremo brez takega načina...Samo kakšnih 10let nazaj bi bila 33kbps povezava v internet čisto dovolj, kot je nekdo rekel, .pdf so dolge datoteke in takrat še niso obstajale(no, če so, zihr niso ble tok dolge), ampak je blo vse v .txt, morda .doc shranjen, kr pa seveda ni nč zahteval...

Tudi današnje internetne strani so že skoraj vse narjene v flashu in podobnih dolgih zadevah, kr pomen da z navadnim dial-upom jih niti ne morš dostopat več...
tx-z

Keyser Soze ::

Od kje pa vam informacija, da država subvencionira ADSL za študente? Imate kakšen uradni vir?

djurodrljaca ::

Jaz sem svoje izračune naredil na podlagi parasit-ove izjave. Če je to res...ne vem.

Keyser Soze ::

Predvidevam, da si odštel tistih 30% ja. Ampak mene zanima kje dobit podatek o teh 30%. Kar tako se tudi ne more subvencionirat zadev. Je treba kakšen razpis met, pa kakšen dokument. Lahko je to že dolgo nazaj, ampak nekje je tudi parasit moral to prebrat.

Dr Evil ::

jverne,mogoče bi se mogel v afriko preselit,bi prišel veliko ceneje skoz brez preseravanja>:D

cekr ::

Država prav nič ne prispeva k SiOLu.

Sploh ne vem, zakaj bi. Za študentske namene se financira Arnes, za katerega je opravičen prav vsak šolajoči in tam zaposlen.
Nadstandard preko Arnesa pa je potrebno tudi doplačat.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jan987 ::

a pa obstaja arnes paket ki ga lahko dobi osnovnošolec da bi imel neomejen dostop do interneta?

cekr ::

Da obstaja, vendar z doplačilom nekaj jurjev.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jan987 ::

na kaj moraš doplačat?
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Selitev na Irsko. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5614132 (8464) Red_Mamba
»

SIOL - zapira stacuno !? :-)

Oddelek: Omrežja in internet
293684 (2552) FastWIND
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577689 (6479) kriko1
»

Podražitev neta

Oddelek: Omrežja in internet
131038 (803) tx-z

Ne delajo strani!

Oddelek: Pomoč in nasveti
6944 (900) Trinitron

Več podobnih tem