» »

Dražji ADSL pri SiOLu

1
2
3 4

cekr ::

Primeren paket za študente bi bil:

512/128 (Ponoči med 1-6 pa zmanjšanje na 256/64.), E-poštni predal, nekaj prostora za osebno stran, to je za normalnega študenta popolnoma dovolj.

Cena bi bila pa 4.899 sit/mesec, manj pa ne.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jeebs ::

Ma nej grejo v... Sej vejo kam. ;( Drgač pa bi bil jst kot uporabnik študentskega paketa popolnoma zadovoljen z 512/256. Najbolj me moti to, ker je pri nekaterih paketih, če vzamemo za primer najboljšega 4Mb downloada, uploada pa samo 512Kb. Ne vem zdej kako je pri ostalih, ampak men že pri 1Mb downloada totalka požre tistih 256Kb uploada. Pa sploh ne uporablam P2P kej dost. Sem pa tja kak film, pa že to mi je dopizdlo čakat. Sicer pa res, zakaj se ravno na študente spravljajo? Naj dajo še en paket manjši od 1Mb/256 po normalni ceni pa bom čist zadovoljen.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

McHusch ::

cekr, ni fora v downloadu. Men je 1 M čez glavo dovolj, bi si pa zelo želel vsaj pol toliko uploada. Ampak ne, če hočem višji upload, moram kupiti 4 M paket (ki ga ne bom).

Jeebs ::

Cena bi bila pa 4.899 sit/mesec, manj pa ne.

5 čukov za 512/128? Upam da se hecaš.;((
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

wishmaster ::

Sej maš pr volji tak paket .ADSL je namenjen prenosu večjih datotek>:D .Če bi jaz imel besedo pri tem bi še bil 8 Mega paket posebaj za dijake in študente.Mene moti pri ADSLU sam upload ki je premajhen .Najbolj mi je ugajal paket 2048/512.

Poldi112 ::

> 5 čukov za 512/128? Upam da se hecaš.

Jaz bi to z veseljem vzel.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WhiteWolf ::

Jao cekr ti si en zafrustriranc!

Halo!!! 5 jurjev bi naj plačali študentje za 256/64? A si ti normalen, vrjetno ne.

Mislim kje ti je logika. Ce dobis paket (nestudentski)1024/256 za 6.900, kdo bo pa potem plačeval 5 jurjev za 256/64?

Bilo bi pa fino, ce bi se uvedel kak paket 512/128 za ene 4 jurje.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Wolfram ::

cekr: S 512/128 se ne da normalno igrati iger prek neta. Hiter prenos ni potreben samo za ilegalno dolvleko. Marsikaj se da potegniti legalnega, kar je tudi več kot giga. Me prav zanima kako bi ti prenašal vleko s 512 kbit.

In tak paket za 5k je smešno nategovanje. Če že meniš, da imamo študenti prehiter net (na kakršenkoli način si ti predstavljaš, da nas lahko obsojaš), nam ni treba podturit manjše hitrosti za skoraj isto ceno. Tak paket naj bi stal 3k, po mojem mnenju.
www.igralec.com

BBB ::

cekr, zate bi bilo 5/2 bps preveč za te bedarije, ki jih seješ v tej novici. Ni fora v pasovni širini, ampak v kupni moči, ki jo ima povprečen študent. Ni stvar v tem, za kaj kdo uporablja internet, stvar je v tem ali si to sploh lahko privošči. Nimam nič proti, če študent poleg študijskih zadev pobira še ogromne količine filmov, glasbe, iger in programov - to je povsem njegova zasebna stvar. Kot veš, se uspeh pri študiju plačuje z ocenami in ne v kakšni valuti. Zato je čas, ki ga študentje posvečaju študiju dejansko brez vrednosti. Dolgoročno seveda morda kasneje celo dobi službo po dolgotrajnem pošiljanju prošenj. V končni fazi si študent s starševsko žepnino ali s plačanim študentskim delom lahko pridobi kakšen tolar, kar pa pri večini nikakor ne ustvarja zadostne kupne moči (študent je namreč v večini primerov cenena delovna sila).

Zakaj bi bila cena za nekega bogataša enaka kot za reveža? Mora biti cena za vse enaka? Zakaj potem nismo tudi vsi enako plačani, neglede na delo, ki ga opravljamo? Če obstaja diskriminacija na podoročju služenja denarja, zakaj je potem ne sme biti tudi pri zaračunavanju izdelkov in storitev - ustrezno kupni moči posameznika? Zakaj ne bi omogočili tistim z nižjo kupno močjo nižje cene izdelkov in storitev? Zato, ker bi se potem nekateri polenili, ker delajo le za to, da si nagrebejo denar, ne pa zato, da bi ustvarjali boljši svet. Cekr, ti si eden takih, ki se bojijo neenakosti, češ da je tvoja ustvarjalnost, za katero te plačuje delodajalec veliko bolj vredna kot študentsko učenje, vsaj glede tega, kaj si študent z vloženim trudom ob tem lahko privošči. Seveda bo študent nekoč žel sadove svojega truda, vendar bo do tekrat zelo lačen. Boš dal enako porcijo futra lačnemu in sitemu? Če upoštevaš, da je tisti ta sit nekoč bil tudi lačen, bi se lahko zavedal, kaj pomeni biti lačen. Z drugimi besedami, zelo ozkogledo je razmišljanje o tem, da moramo biti pred vsem enaki, predvsem zato, ker si sami med sabo nismo enaki, še zlasti po socialni plati.

Jeebs ::

Pod tole se pa podpišem. Ljudje norijo, ker bo 1024/256 6.600SIT, ta komik bi dal pa študentom 512/128 za 5 jurjev. Res eden boljših vicev. NOT! ;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

samoj ::

Lahko navedeš kakšen link? Ne verjamem....

Jaka83 ::

Če mi ponudijo 512/512 za primerno vsoto denarja, takoj vzamem tak paket brez pripomb.
Žal so najprej ukinili zelo ugoden paket 2048/512 (BTW, 2048 downloada sploh ne rabim), potem grejo pa še zvišat cene. Super, kaj bo naslednji korak? Prodaja firme tujcem? Aja čak, sej to se že Telekom dogovarja. :\

MEDENA ::

pridržujem se jakoslavim komentarjem...512/512 bi bil super paket...itak 1/2M downloada se ne rab...sej je vse na torrentih :)

groovi ::

Prvi dan po končanem oddihu me šokirajo s tole novico. Prasci.

Cekr, ugibam, da imaš težave s posploševanjem. Predvsem v smislu, da smo v tvojem pogledu vsi dijaki in študentje neka sub-kultura, ki se ukvarja s prenašanjem nelegalnih datotek preko interneta. Najbrž res ne obstaja oseba, ki si nebi z neta prenesla kašne datoteke. Ampak, da bi zato podražili pakete?! Ne se šalit.

Kot drugič ne moreš primerjat sebe (ugibam, da si zaposlen) in nas, ki smo v večini nezaposleni (dijaki in študentje) ali pa opravljamo kakšna priložnostna dela, kjer nam že tako ali tako država odžira cekine. Meni je namreč povsem logično, da tisti, ki so zaposleni plačujejo več. Osebno si internet plačujem sam, in tistih 700 SIT sta praktično 2 sendviča. Če imaš dovolj ti je lahko vseeno, če pa shajaš z bolj omejenim proračunom, se pozna vsaka sprememba.

Malo v oči bode tale izjava:
Vzrok spremembe cen klicnega dostopa je sprememba Cenika telekomunikacijskih storitev v notranjem in mednarodnem prometu Telekoma Slovenije.


Kako je povezan klicni dostop in ADSL dostop? Naj me kdo razsvetli.

Zgleda, da so čakali izgovor za povišanje cen in Mobitel (Big Brother) jim je to tudi omogočil. Hvala lepa.

Nasplošno moteče pri vseh paketih sedanjih DSL ponudnikov je predvsem nelinearnost prenosa. 256 kbps je namreč kar malo za uporabnika, ki včasih pošlje kakšno (legalno) vsebino svojemu kolegu - včasih bi zvečer računalnik tudi izklopil.
Groovi's Studios brings fun for all.

Poldi112 ::

>Nimam nič proti, če študent poleg študijskih zadev pobira še ogromne količine filmov, glasbe, iger in programov - to je povsem njegova zasebna stvar.

Je njegova stvar. Ampak to da jih mi sponzoriramo za igre, programe,.. pa ni samo njegova stvar. Zaradi mene ima lahko zastonj paket ki ga potrebuje za solo. Ali pa se malo vec. Ampak ce se hoce pa preseravat z 4M naj pa pac placa tako kot vsi ostali.

Sploh ker vecini ni nic hudega. Jaz recimo sem kot student precej lazje zivel. Zdaj ni vec gostilna vsak dan. Zdaj niti kosilo ni vec vsak dan.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Jaka83 ::

Poldi112: Nekako ni problem v preseravnaju. Naj dajo 4 mega linijo po dražji tarifi, pa znižajo tiste osnovne, pa bo raja zadovoljna. Še bolj bi bil pa zadovoljen (kot sem že zgoraj napisal), če mi ponudijo 512/512 paket brez nekih bednih vezav za 24 mesecev.

ADSL sem vzel skoraj takoj, ko je bilo to možno in takrat plačal debelih 50k za prehod na ISDN (joj, da se ne spotaknem še ob to) in ADSL priklop (20k+30k). In kaj mi potem naredijo? Skušajo me zbezat na te klinčeve Triple play pakete, ki niso pol p**de mrzle vode vredni. Kaj mi bo TV, če ga pa ne gledam in kaj mi bo telefon, če pa koristim veliko priročnejši in včasih cenejši mobilni telefon. Ob prvi priliki se odlepim od SiOL ADSL, če ne bodo začeli delat ZA uporabnike.

Poldi112 ::

S tem se strinjam, da je narobe. Tudi mene moti - tudi jaz sem se posteno skesiral za adsl. Pa se zelo zanic je delal prvo leto.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

WhiteWolf ::

Če se že gremo tako, da mora študent imeti najbolj bogi paket, naj ga ima, ampak za študentsko ceno.

Se čisto strinjam da je 1024/256 za študenta preveč. Ker študentje rabimo kvečjemu neomejen dostop pa naj naredijo pravi študentski paket, ki bo tudi za študenta cenovno ugoden.

Evo tole je za študij dovolj: 256/128 za 3 jurje. Študentski prenos in študentska cena. Če pa bi kdo tako rad bil študent, pa naj gre študirat.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

BBB ::

Izvjava o razlogu podražitve je v imenu profitne družbe povsem uboga. Tržna cena ne izvira iz stroškov temveč iz razmerja med ponodbo ter povpraševanjem in iz konkurenčnih pogojev na trgu. Če so povečali ceno, pomeni, da pričakujejo ali so že zaznali večje povpraševanje - torej s strani študentov, ali pa je konkurenca ustvarila ugodnejše konkurenčne pogoje (zmanjšanje ponudbe, zvišanje cen, manjša kakovost storitev ipd.). Če odločitev za podražitev ne izvira iz navedenih vzrokov, potem ne znajo optimalno poslovati. Res pa je, da je dobiček/izguba razlika med prihodki od prodaje po tržni ceni in stroški, ki v poslovnem procesu nastanejo. Zato izjava kaže na popolno nepoznavanje ekonomskih zakonitosti v tržnem sistemu. Kaj pri korporacijah res vsi predstavniki za stike z javnostjo mislijo, da smo priplavali po župi?

Sem že večkrat slišal podobne neumnosti, da so izdelki v trgovinah dražji, ko jih začnejo propagirati v TV in podobnih reklamah (v oglasih, če vam je ljubše), zaradi tega, ker vložek v reklamiranje dvigne stroške. Stroški res narastejo, ne vplivajo pa na tvorbo tržne cene. Tržno ceno izoblikuje proizvajalec ali trgovec skladno s pričakovanim povečanim povpraševanjem po izdelku, ki ga reklama s svojim psihološkim učinkom ustvari v ciljni publiki.

PersonaRudis ::

Ok, naj meni to zdaj nekdo pove. Ali država kaj primakne (je primaknila do sedaj) za subvencioniranje študentskih paketov, al ne? Ker že to, da naročnik sploh ne rabi biti ista oseba kot osebek na katerga se subvencioniranje nanaša, mi je govorila, se pač Siolu je** za vse, ker itak dobi to povrnjeno od države. Sam če pa ni razlike (oz. sploh nobene prednosti ni od tega, da maš študentskega pa si študent), ja potem pa fu** off!

DSmidgy ::

Verjetno država nič ne subvencionira ... ker drugače bi imel naprimet Telemach tudi študentske pakete. Šolarje država sponzorira preko Arnesa.

Drugače je pa SiOL mora izenačiti cene navadnih in študentskih paketov, ker se drugače zna zgoditi, da bodo zaradi nižjih cen konkurence pri navadnih uporabnikih le ti odhajali k njej. Tako bodo pa SiOL-u ostali samo še manjdobičkonosni študentje.

BlazP ::

Enkrat smo po studentski festi v Ljubljain sli v Tivoli na horseburger. En kolega je reku tam prodajalcu "sam tole bi pa lahka mel mal cenej za nas revne studente".
Pa je reku prodajalec nazaj:" Vete ka vam povem vam revnim studentom!! Kao ste bogi, pa nimate dnarj....za alkohol bote pa VEDNO dnar najdl!!".
Pa smo bli tih, ko smo vsi vedl, da je res.
Studiram elektrotehniko, telekomunikacije, pa do zdej se nikol nism izkoristu 1024/256 ADSL paketa do konca v studijske namene. In mi tudi ni jasno na kak nacin nej bi ga....za studijske namene.

Pa eni zelo ocitno nikol ne bojo zadovoljni. Ne bi radi mel monopola Telekoma/SiOLa/Mobitela, radi bi pa mel najnizje cene kar se da. Malo sutra ja.

BBB ::

Poldi112, napak si razumel problematiko. Individualne cene za posamezne socialne skupine niso stvar socialne podpore ampak dinamične tržne politike, ki je sicer diskriminatorna, vendar povsem anako kot pri plačevanju zaposlenih. Če te diskriminacije ne bi bilo, bi jaz vlekel direktorsko plačo, ne pa neko ubogo pripravniško. Ker imajo študentje v povprečju precej manjšo kupno moč kot v povprečju redno zaposleni, ustvarjajo prvi precej manjše povpraševanje na trgu storitev in izdelkov. Torej je edino poslovno smiselno, da ponudnik za študente izoblikuje temu skladno nižje cene za ISTE STORITVE ALI IZDELKE (poudarek je na ISTE!!!!!!!!!!!).

Enak princip uporabljajo taksisti za diskriminacijo domačinov in tujcev (ne vem sicer, zakaj mora biti to nezakonito - diskriminacija je in vedno bo - sicer bi bolniški dopust imel pravico dobiti tudi povsem zdrav človek, jaz pa bi bil upravičen do rednega ginekološkega pregleda).

Seveda bi bil idealen poslovni sistem tak, kjer bi bila tržna cena izdelka ali storitve ustvarjena individualno za posameznika (fizična ali pravna oseba). Edina problema bi bila ugotavljanje povpraševanja posameznika in kompleksnost administracije takšnega poslovnega sistema. Tak sistem lepo laufa na bazarjih, kjer ceno lepo v iteraciji določita prodajalec in kupec, cena pa je povsem individualna.

Poldi112, kaj tebe briga, za kaj rabi študent ADSL, za kaj rabi bejbo ali kaj drugega. To je njegova osebna stvar in lahko počne vse, kar je zakonito oz. tudi nezakonito, dokler mu tega ne onemogoči od pravnega organa pooblaščena institucija ali lovec na kriminalce. Zato ne nabijaj o omejevanju pravic zato, ker so očitno zate študentje manjvredni ljudje, nevredni dostojnega življenja. Kdo si, da imaš pravico ukazovati ali vsaj zavajati, da sme imeti študent ADSL za nižjo ceno le za izpolnjevanje študijskih obveznosti?

Dodgeviper ::

Pogovarjal sem se z pari kolegi iz telekoma, kateri so mi povedali da se testiranja 25mbit linij že dolgo odvijajo.
Konec leta naj bi se isdn ukinil, in naročnine se bojo spremenile, za najhitrejšo linijo 25mbit naj bi se odštelo med 7k in 8k:D
To je sicer neuradno, samo take informacije so oni dobili, tak da nevem kaj dejansko bo?
Upam da bo res tako lepo:\
Lp

BigWhale ::

> Brez interneta sploh študirat ne moreš dandanes.

Ker je knjiznica predalec? In ker na faxu nimas internet dostopa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Jan987 ::

in v knjiznici boš čakov da se računalniki izpraznejo

Jaka83 ::

Dodgeviper: Lepo je živeti v utopiji, jumpajdi jumpajda.

BigWhale: Hmmm, pri nas na faksu sta celo dva računalnika s 14" CRT monitorjema (al sta celo 15") in pazi to ... če češ it tja ŠTUDIRAT, morš it v času predavanj, ker knjižnica je od 2h naprej zaprta. Če greš pa v kak NUK al pa kaj podobnega, se ti pa že bolj splača doma na dial up ali čem podobnem, ker boš čakal isto.

Sploh ne vem, kam ste udarili s temi cvetličnimi vrti. A to pol pomeni, da fizični uporabnik ADSL pa kr lahko nabira rožce po netu, študent jih pa za malo nižjo ceno ne sme? A pol pomen tud to, da študentje ne smemo na študentske bone več jest, ker lahko plačamo polno ceno v dragih restavracijah? (OK pustmo da si lahko sam skuhaš, sam če te možnosti recimo nimaš)
Svašta folka čudnga najdeš po netu, ni kej. Najprej mal pomislite kaj govorite, pol pa napište bedarijo.

đizs :\

raab himself ::

siol in microsoft 2 besede ob katerih mi postane slabo :D,siol spoh nima pojma kaj je adsl paket tukaj deijo onovne pakete po 6 čukov k se mi kitajci pa še kateri smejijo da smo v kameni dobi.

siol and telekom sta odličen par neposobni serverji siola in drat od telekoma=sranje

in jst zato vržen vsak mesc 6 čukov pa se grejo oni v povišanje cene??noro

po eni strani se full sekirajo :D:D češ kuk mal gospodinstev ma internet prključke in so pred nami tut nekatere x države kar se tiče tega.

Mislim da je čas da se siol zamisli nad svojim delom in to kakršne storitve ponujajo po kakšni ceni.

Čas je da se nekaj spremeni!!!!

Jan987 ::

ja sej če sta recimo oba starša bresposlna v enih družinah majpo pol ene 80k prihodka na mesec. Torej bi dal skupaj s telefonom, isdn skorej 1/4 svojih mesečnih dohodkov telekomu. kolikor sem zračunov mi na leto damo okol 400k telekomu mobitelu in siolu (4 članska družina)

keber ::

Kaj človek tukaj prebere, kar ne more verjet.

Popluvate predlog 512/128 za pet jurjev kot šokanten. Jaz za ubogih 40 kb/s plačujem po 7-8 jurjev na mesec, zdaj mi pa bo to telekom podražil v povprečju za 100%. Tle se pa sekirate zaradi 10% podražitve študentskega paketa. Saj niste normalni.

raab himself ::

mah cene siolovih soritrv so tk kot njihovi pingi,veno višje:D

PersonaRudis ::

keber: ok, pač 10%... sam podražitev se tiče sam študentov... to se mi zdi sporno.

tx-z ::

Jst bom siolu te2 temi glede na podražitev pastu na email....:\
tx-z

DSmidgy ::

Ne, podražitev nam, študentom, sploh ni sporna. Sporno je, da morajo ostali državljani za isto storitev plačevati več kot mi - sploh ker podjetje nima neke realne konkurence.

Podražitev bi bila sporna, če bi študentje plačevali več kot ostali. Tako kot so hotele zavarovalnice obvezno avtomobilsko zavarovanje za mlajše, mislim da od 26 let, podražiti.

To se takrat, ko ima poljetje (ali združenje podjetji) ne sme delati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

PersonaRudis ::

DSmidgy: Tebi se ne zdi sporno da študentom podražijo stvar, drugim pa ne? To je isto kot da bi v restavracijah študentom podražili hrano za tolko, da bi za bon enako plačali kot pa plačajo drugi za kosilo.

Keyser Soze ::

BW stopi do kakšne knižnice pa si malo oglej vire v kakšni diplomskih, seminarskih, magistrskih, ipd. Da ne boš govoril o lenobi na poti do knjižnice.

P.S.: Za julij bo račun še po starem, avgustovski bo pa 6600, ne?

Zgodovina sprememb…

keber ::

>>> ok, pač 10%... sam podražitev se tiče sam študentov... to se mi zdi sporno.

Hej, jaz sem tudi študent. Pa mam podražitev 100%. Dajte no, eni ste taki razvajenci, da glava boli.

In da ne bi kdo to primerjal slučajno z boni za prehrano. Hrano rabiš za preživetje, ADSL pa niti ne.

4, 5 let nazaj študenti nismo rabili ADSL-ja. Kaj pa je zdaj takega, da je to potrebno?

DSmidgy ::

Tebi se ne zdi sporno da študentom podražijo stvar, drugim pa ne?
Ne, v kolikor gre podražitev v izenačenje cene s ostalimi uporabniki. Če bi bila pa konkurenca, mi bi bilo pa vseeno. A se sedaj da vzeti ADSL preko Volje ali Amisa ali česa drugega kjerkoli se sedaj da dobiti SiOL-ov ADSL? Če se, potem se mi podražitev zdi čisto normalna (zdrava) odločitev za podjetje.

Glede bonov - ti so subvencionirani, internet dostop ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Jeebs ::

Eni se opirate na to, da naj bi študentarija vlekla dol warez... Koji ku*ac pa ISP-ja briga, zakaj se uporablja povezavo? Njihova primarna naloga je izključno nujenje dostopa do interneta in dokler komu organi pregona (beri ''policija'') ne stopijo na prste ISP sploh nima za bluzit, kaj se prek pošteno plačane povezave prenaša. Finta je samo v tem, da bi res lahko naredili en normalen paket za prave študente (glih vsi pa tud ne zabijemo vsega za alko) s hitrostjo nekje 256/128 ali 512/128 (256) po ceni kake 3 jurje mesečno. Ampak tega itaq ne bomo dočakali, ker Tulikom pa SiOff itaq nista humanitarni podjetji ampak jih zanima ena in edina stvar in to je dobiček.

BTW, eni bluzite na veliko. Tle se repenčite, kako je internet dostop na faxu, kako je nepomemben, da ga ne rabite... Itaq pa imate vsi doma DivX filme, MP3 musko... Kaj to je pa po
juhi priplavalo? Res vas ne razumem, nekateri govorite tako, kot da bi rajši odšli živet nazaj v srednji vek, namesto da bi podprli napredek? Saj ne rečem, sigurno ima tudi napredek svoje negativne strani, ampak komunikacija med ljudmi je pa le nujno potrebna. Aha, pa nekateri govorite o tem, kako ste včasih delali študij. Časi so se definitivno spremenili in od ljudi se pričakuje vedno več, vedno nekaj novega... Kako bi bilo, če bi vsi gradivo vlekli iz ene in iste lokalne knjižnice? Saj menda ja nismo v srednjem veku, ko 3/4 ljudi ni znalo brati.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jeebs ::

Popluvate predlog 512/128 za pet jurjev kot šokanten. Jaz za ubogih 40 kb/s plačujem po 7-8 jurjev na mesec, zdaj mi pa bo to telekom podražil v povprečju za 100%. Tle se pa sekirate zaradi 10% podražitve študentskega paketa. Saj niste normalni.


LOOOOLLL! Sej se mi kr smiliš, ko plačuješ 7-8 jurjev za 40kb/s. :D A si ti normalen, da greš tako stvar posplošit izključno na lastno rit?;(( Če so te kje najebal nori njim, ne pa se tle delat revčka.|O

P.S.: 5 jurjev za 512/128 definitivno je preveč.;(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jeebs ()

keber ::

Sem eden od velike večine uporabnikov interneta, ki nima širokopasovnega dostopa. In zdaj sem jaz bedak ali kaj si mislil?

5 jurjev za 512/128 pa jaz takoj vzamem. Ne rabim nekih 4 MB na sekundo, zakaj neki? Pa tega ne rabi skoraj nihče, ki tukajle jamra.

MrStein ::

Popravite link v novici, za božjo voljo ! :O

Gelde teme pa : Jaz plačujem 8 jurjev za 1 mega paket. Komu pa se jaz lahko "zjočem" ?

In : Naveden vzrok za podražitev je res sumljiv. Po moje so jim požugali s kake agencije, da gre za nelegalen dumping in sedaj pometajo stvar počasi pod preprogo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jeebs ::

Nobenemu nisem rekel bedak, samo svoje mnenje sem povedal.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

DSmidgy ::

5 jurjev za 512/128 definitivno je preveč.
In ti seveda veš, koliko je pri ADSL dostopu fiksnih stroškov na priključek in koliko k ceni prispeva promet. A nam lahko zaupaš zneska, ko veš, da je to definitivno preveč.

PersonaRudis ::

Se strinjam da bi lahko bil en 'socialni' paket za študente. Recimo 512/128 za 3.000-3.500. Sam kaj take neumnosti uvajat. Če pa vem da bo (sedanje število študentov)*6600 > (naročniki 'socialnega' paketa)*3000. Jebat ga. Samše vedno mi ni čist jasno zakaj so sam študentske pozdražili kot vzrok pa navedli Telekom.:\

Roadkill ::

http://www.kks-kamnik.si/phpnuke/html/modules.php?name=kksinet

Siolovci ste res ubuščki. Joj, v kakpne stroške va silijo...!!


p.s.:Pa ne spregledat omejitve prometa.
Ü

Zheegec ::

Kakšen 512/386 paket bi bil zakon, 1M/386 pa še bolj!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Jaka83 ::

Zakaj pa ne ena proti ena (DL/UL)?!? Ponavadi več rabim ULja, kot pa DLja in mislim, da je z večino tako.

In tisti, ki govorite, da včasih ni bilo tega pa tega ... očitno ste tolk nevoščljivi, ker vi tega niste imel kot otrok in bi nas najraje zaprli v eno hišo brez elektrike in nas pitali žgancev in mleka, mi naj pa potem napredujemo ane.

To je isto, kot če bi moja mama, ki ni imela ne televizije ne radija kot otrok, zdaj prodala vso HI-FI in Video opremo, ki sem jo kupil in rekla: "Jaz tud tega nisem imela in ti tud ne boš imel, JEB* SE!".
Kje pa živimo no.

wishmaster ::

Mater ste eni čudni .Za paket 1024/256 se plačuje 5.900 oz. 6.600. Za za hitrost 512/128 bi pa eni dali 5.000.Po mojem mnenju bi mogla taka hitrost stati največ 4.000 Sit.Volja ima recimo paket z 512 kbiti za ceno 6.290 ,1024 kbitov paket pa za 6.990. Me res zanima koliko jih vzame najslabši paket.Za ceno 700 sit dobiš enkrat več uploada in download.

DSmidgy ::

Čuden si ti, ker ne veš, kolikšni so dejanski stroški pri nudenju dostopa, zraven pa določaš ceno le tega.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Selitev na Irsko. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5614133 (8465) Red_Mamba
»

SIOL - zapira stacuno !? :-)

Oddelek: Omrežja in internet
293687 (2555) FastWIND
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577690 (6480) kriko1
»

Podražitev neta

Oddelek: Omrežja in internet
131038 (803) tx-z

Ne delajo strani!

Oddelek: Pomoč in nasveti
6944 (900) Trinitron

Več podobnih tem