» »

Dražji ADSL pri SiOLu

1 2 3
4
»

cekr ::

kabeljski priključek in določen delež prenosa. Poglej na stani ponudnikov kabeljskega interneta.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Jan987 ::

ewj. ks te na priišni strani mel neki iz pogodeb da se lahko prekin e če se ne strinjaš. A to lahko tud pred 24 mesci?

Jeebs ::

Ej sorry, sam niti mal te ne razumem, kaj si hotu vprašat.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Tiger ::

Lahko prekineš vendar plačaš od 20-30k.

parasit ::

Z A K O N O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH (ZEKom)

85. člen

(naročniške pogodbe)

(1) Operater, ki zagotavlja priključitev oziroma dostop do javnega telefonskega omrežja, mora s končnim uporabnikom skleniti pogodbo, ki mora vsebovati najmanj:
1. ime in naslov operaterja;
2. navedbo storitev, ki so predmet pogodbe, ponujene kakovosti teh storitev ter roka za izvedbo začetne priključitve;
3. vrste ponujenih vzdrževalnih del;
4. podatke o cenah in tarifah za storitve, ki so predmet pogodbe in veljajo ob sklenitvi pogodbe, ter podatke o načinu pridobivanja najnovejših informacij o vseh veljavnih tarifah in stroških vzdrževanja;
5. čas veljavnosti naročniške pogodbe in pogoje za njeno podaljšanje ter pogoje prekinitve naročniške pogodbe ali izvajanja določene storitve;
6. nadomestila in povračila za storitve, ki niso izvedene v skladu s pogodbeno dogovorjeno kakovostjo;
7. postopek reševanja sporov;
8. način obveščanja naročnika o nameravanih spremembah pogojev, določenih v naročniški pogodbi, in način izvajanja naročnikove pravice do prekinitve pogodbe v tem primeru;
9. postopke v primeru neplačevanja storitev.
(2) Določbe prejšnjega odstavka veljajo tudi za druge operaterje, ki sklepajo naročniške pogodbe s končnimi uporabniki.
(3) O vsaki spremembi pogojev, določenih v naročniški pogodbi, morajo biti naročniki obveščeni najmanj 30 dni pred predlagano uveljavitvijo sprememb. Pri tem morajo biti naročniki obveščeni, da imajo v istem roku pravico brez odpovednega roka in brez sankcije odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo. (4) Določbe prejšnjega odstavka ne vplivajo in ne posegajo v zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov.

LAhko prekinete, pa za avgust ne mislim plačati 6600 sit, ker bi mi rolali javiti 30 dni pred pričetkom izvajanja novih cen! Ne morejo vam nič, če se pritožite!
To je to!

parasit ::

Dobil sem informacijo da se bo sprožil postopek proti Telekomu in Siolu, zaradi te kršitve zakona. Vsi ki ste vezani na siol z 24 mesecev lahko prekinete pogodbo, pa vam ne morejo nič, ker vas ščiti zakon. Cene pa bojo verjetno za mesec avgust morali izstaviti kot so bile do avgusta!
To je to!

Keyser Soze ::

(4) Določbe prejšnjega odstavka ne vplivajo in ne posegajo v zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznosti naročnikov

Tole pa verjetno ne velja, a?

Če is vezan za obdobje 24 mesecev si vezan. Tistih 14 mojih dni pa izgleda da je ratalo 30. Kar je OK, in glede na to, da sem bil o spremembi obveščen šele 01.08.2005 ta stopi v veljavo šele 01.09.2005. (Sej ne vem koliko dni ima avgust:\ ) Torej za avgust velja cena po starem ceniku . To je vse kar lahko rečem jaz. Če sem se pa kje zmotil, naj me pa kdo popravi.

MrStein ::

Zakon pravi tole : Morajo te obvestiti, da lahko pred nastopom novega cenika odstopiš brez sankcij.
Si dobil takšno obvestilo ?
Karkšnokoli ?

Če nisi, so v kršitvi.

Da ne bo nesporazuma: Zakon ne pravi, da lahko odstopiš. Pravi le, da ti morajo poslat omenjeno obvestilo.

Je pa zakon bolj suhoparen, kot da bi polovica manjkala. Recimo kazenske določbe.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BluPhenix ::

O vsaki spremembi pogojev, določenih v naročniški pogodbi


A v pogodbi piše, da je cena študentskega paketa 5.900 SIT? Če piše, potem so res kršili zakon, v kolikor ne, ga niso, ker so pogoji navedeni v pogodbi niso spremenili.

Si dobil takšno obvestilo ?
Karkšnokoli ?

JE kdo od vas, ki imate SiOL ADSL pogledal sploh poštni predal, ki pride zraven ADSL paketa?
Jaz imam v mailboxu e mail, z datumom 1.8, ki mi pravi, da se z 1.8.2005 spremenijo cene študentskega paketa. Isto kot prej, če piše cena v pogodbi, potem novega cenika ne morejo uveljaviti pred 1.9, če ne piše pa jim ni treba, ker se ne spremeni noben pogoj naveden v pogodbi.

EDIT: no, jaz sem pogledal malo pogodbo, ki jo imam doma in študentski paket ni nikjer omenjen, ker sem ga izbral ob registraciji. Nikjer ni niti cene, torej v teoriji oni niso spremenili nobenih splošnih pogojev pogodbe, torej je vprašljivo koliko tukaj zakon velja.
Med drugim v pogodbi piše tudi:

23.člen
SiOL lahko v skladu s svojo poslovno politiko spremeni splošne pogoje, s čimer mora pisano ali v elektronski obliki seznaniti naročnika. Če naročnik uporablja storitve SiOL tudi po tem, ko je bil obveščen o spremembah splošnih pogojev, se predpostavlja, da z njimi soglaša. Naročnik, ki v spremenjenih pogojih ne želi več obdržati naročniškega razmerja, ga lahko prekine v roku in na način, ki je definiran v naročniški pogodbi.

Torej, po domače so nas zajebali. Ker študentski paket ni omenjen v pogodbi (niti njegova cena), za ta paket ne velja zakon o 30 dneh in ostali dodatki. Mail z obvestilom je prišel 1.8 in ker si recimo pogledal mail 1.8, pomeni, da si še vedno uporabljal njihove storitve, torej da se strinjaš s spremembo. No, naj kakšen pravnik pove ali je tako ali ni, meni zgleda precej. Če so pa prekršili zakon jih je treba s tem pritisnit, ne pa da so dolžni študentom zagotavljat poceni širokopasovni dostop, da bodo lahko le-ti študirali...

Aja, spremenili so le študentski paket, ker so očitno lahko spremenili le tega...

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Glej, ne morejo kar uturit študentskega paketa nekam vmes. To je naročniško razmerje, ki se sklene z naročniško pogodbo, ki ima pač določeno ugodnost napram drugim. Nič ne spremeni dejstva, da pade pod ZEKom. Predvidevam. :\ Je v zakonu sigurno določeno, kaj je naročniško razmerje oz. naročniške pogodbe. Ampak se mi trenutno poletno ne da ubadati z branjem zakonov.

Kolikor sem razbral iz 85. člena in kolikor se spomnim podpisane naročniške pogodbe, se v njej strinjamo, da zaradi določenih ugodnosti pristajamo na določen čas 24 mesecev trajanja te pogodbe z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas. V njej tudi piše, da se strinjamo z morebitno spremembo cen in s tem, da v primeru predčasne prekinitve pogodbe plačamo pogodbeno kazen, oz. preteklemu naročniškemu razmerju sorazmerno preostale stroške. Tega ta člen ne spremeni. Zato tudi 4. odstavek 85 člena.

Edino kar so se lahko naredi, je to, da se v primeru povišanega računa za mesec avgust reklamira račun. Ker pač ni potekel 30 dnevni rok, ki mora preteči, preden sprememba stopi v veljavo.

urbnzy ::

Jebe* ADSL, pejte na kabl pa bo vse vredu. Js ga mam študentskega(moja sestra je študentka) in je kr pocen, mislim da 5,500 al kulk. 1024/256

Jan987 ::

ja nismo vsi z velikih mest aveš. Kabeljskega interneta ni povsod.

EagerWolf ::

Vecina, ki se vas pritozuje nad SiOLom ste njihovi uporabniki ... Sevede!!! Nad vsem je treba jokat! Sosed ma 1Kb vec prenosa ... Pojejmo SiOL ... Telekom je itak cist u kurcu ... Mobitel pa itak ne ve kaj dela!

1. SiOL se trud bit konkurencen evropskem trgu! Ceno so primerne ... kar se studentov tice (tudi sam sem student) ... ce rabis se prijavit na izpite se prijavis lahko preko 28.800 modema! Ce pa rabis filme, potem rabis kupiti paket kot vsi ostali! .... Sevede v Ameriki dobis internet prikljucek ko prides v Campus (studentsko naselje) ... pa se hud prikljucek ... pa se racunalnik .. pa se solnine placas 20.000 $ (letos je blo od 12.000 $ - 45.000 $) ... Pol si pa vi veleumi k se tukej prtuzujete mal zracunejte (aja pa se bonov ni tam ... )

2. Telekom ... itak je najslabsi ... zmerej vse crkne in zmerej se sesuva ... GET REAL!!! Spet ma tujina bols a kva? ... ne vem jst ... al se delate norca al ste norci? Kdaj so na Telekomu ze prvic pondudil video telefonijo? .. .Aja sj to ni pomembn ... itak je Telekom zanc ... Cene majo navite ponudbo slabo ... Take govorice so za moje pojme totalni idiotizmi .. Cudn da se kdo ne pritozuje kako majo lahko tako slabe kable, da jih 2m snega in -20°C strga...

3. Mobitel je pa sploh najslabsi ... To pa res ne mors .. Da ti v akciji ponudjo Mobitel za 5.000 SIT ... ja ko si upajo ... Itak da morjo placat da bo kdo uporabu sploh ta mobitel! Pr nas ma vsak mulo ze mobitel!! U vrtcu ze veselo tipkajo sms-e! .. Pa poglejte cene mobitelov v tujini! Recimo Svedska (ce jo je treba ze skos nekej omenjat!) ... stvari so se enkrat drazje gor .. pa noben ne joka ... pr nam pa cist vsak ..

Zakljucek:
1) Ce niste zadovoljni s SiOLom izberite drugega ponudnika in nehajte jokat!
2) Ce niste zadovoljni s Telekomom se preselite drugam ali izberite drugega ponudnika in nehajte jokat!
3) Ce niste zadovoljni z Mobitelom izberite drugega ponudnika in nehajte jokat!

LP
I never eat a pig couse a pig is a cup!

Keyser Soze ::

Bi morali imeti še enega "bow down" smeškota. Da bi ga lahko nalimalli EagerWolfu. Zato ker je v parih stavkih rešil popolnoma vse naše tegobe in skrbi.:\

P.S.: Se poteguješ za kakšno mesto PRovca al kako?

MrStein ::

Vecina, ki se vas pritozuje nad SiOLom ste njihovi uporabniki


Ja, malo hecno bi bilo, če bi se SiOL-ovi uporabniki čez Amis pritoževali, a ne ? :\
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jan987 ::

ej sej ko sem jest kupoval adsl je bil esino siol

Gutjerez ::

Triple play

To je tko. za 1024/256 kbit/s je mesečna naročnina 6.600 sit.
Na 2048/384 za dodatnik 1500 sit na mesec.
Na 4096/512 za dodatnik 3000 sit mesečno.

Klik

Do zdaj sem imeu 2048/384 študentski paket za 7700 sit na mesec.
Zdaj pa je torej 6600 + 1500 = 8100 sit na mesec.
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

Tilen ::

LoL. Sam triPPle pay bi moglo bit, pa bi zmagali :D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Gutjerez ::

Torej ka se zdaj najbolj splača?
Da ostanem na 2 mega kot sem biu do zdaj al katero drugo varianto?

Vseeno rad bi mel dalje 2048/383 najbolj ugodno kar se da. In katera varianta je to?
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

Jinto ::

Tilen: Sam en p je ;).

Tilen ::

Jinto, sarkazem?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jinto ::

Ne, tako se črkuje(triple).

G-man ::

Hm, zanimivo, nas so pa s Siola (ali telekoma, bogve) klicali, če bi kupili ADSL po neverjetni ceni. In seveda skupaj z ISDN! :D :D In pazi, pred klicem so nas celo nagovorili s pošto. Očitno imajo zdaj eno hudo kampanjo vštulit čimveč ISDNjev naokoli. Kje je tu urad za varstvo potrošnikov?

Aja, so še h komu klicali domov?

Keyser Soze ::

:\ Smeh ali solze?

mashine ::

Norec je tisti, ki zagovarja telekom in idotizmi so njegovi argumenti. Jebeš ti videotelefonijio. Glede Telekoma vem le to, da mi ne omapgoča adsl-ja in da je občutno podražil impulze za modemski dostop, za tri ure na dan v poceni terminu sem plačeval cca. 12000 sitna mesec, sedaj bom če ne bom zmanšal porabe plačeva 30000 sit to je proiblizno toliko kolikor plača adsl naročnik v pol leta za 100x boljšo storitev. Kdo je tu norec in kdo govori idotizme a eagerwolf.
eagerwolf če še nisi opazil je mobitel monopolni ponudnik telekomunikacij
Nekaj fašistoidnega je v posamezniku, ki tako vneto brani korporacije.

G-man ::

Fašistoidnega? Prej otročje naivnega.

Keyser Soze ::

Se bo kdo pritožil oz. bo kdo reklamiral račun?

Sem mislil, da ne bodo poslali že podraženega računa, glede na to, da so uporabnike obvestili šele s 01.08.2005.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Selitev na Irsko. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5614068 (8400) Red_Mamba
»

SIOL - zapira stacuno !? :-)

Oddelek: Omrežja in internet
293670 (2538) FastWIND
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577637 (6427) kriko1
»

Podražitev neta

Oddelek: Omrežja in internet
131034 (799) tx-z

Ne delajo strani!

Oddelek: Pomoč in nasveti
6937 (893) Trinitron

Več podobnih tem