Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu - kako nastaviti adsl povezavo pod MS Virtual PC
Ubuntu - kako nastaviti adsl povezavo pod MS Virtual PC
infiniteLoop ::
Pozdravljeni tovarisi!
Namestil sem Ubuntu pod MS Virtual PC. Ostalo je vse OK, le na internet se ne morem povezati. Imam adsl povezavo in preko live cd-ja mi deluje po pppoeconf-u. V Virtual PC-ju pppoeconf ne pomaga. Se je kdo ze zabaval na ta nacin? Ce se je, ga prosim za odgovor.
Hvala
Namestil sem Ubuntu pod MS Virtual PC. Ostalo je vse OK, le na internet se ne morem povezati. Imam adsl povezavo in preko live cd-ja mi deluje po pppoeconf-u. V Virtual PC-ju pppoeconf ne pomaga. Se je kdo ze zabaval na ta nacin? Ce se je, ga prosim za odgovor.
Hvala
None of us is as dumb as all of us.
Problem resen.
V virtual PC je bilo pod networking samo nastaviti shared networking. Zadeva potem dela preko DHCP.
V virtual PC je bilo pod networking samo nastaviti shared networking. Zadeva potem dela preko DHCP.
Hux ::
Kak si pa priso noter. Jaz sem isntaliro isto na virtual PC a ko starta Xvmesniuk je slika raztegjena kot 16:4 format. In vse je tak lsabokvaliterna grafika da niti nevidim kaj pise gor.
Med instalacijo sem pa samo 1024*786 ,800x600 pustil oznaceno z zvezdico.
Med instalacijo sem pa samo 1024*786 ,800x600 pustil oznaceno z zvezdico.
V datoteki /etc/X11/xorg.conf v sekciji Screen nastavi DefaultDepth na 16. Resetiraj X server in juhej stvar se je uredila.
Aja, da prides do tekstovne konzole pritisni: Ctrl+Alt+F1
Aja, da prides do tekstovne konzole pritisni: Ctrl+Alt+F1
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virtualka W98 in problemi z miškoOddelek: Operacijski sistemi | 1143 (907) | Jakka |
» | Zamenjava OS-a (Vista > XP)Oddelek: Operacijski sistemi | 2037 (1611) | ABX |
» | win xp + win 98Oddelek: Pomoč in nasveti | 1611 (1483) | butl4d |
» | kako v VMware ali virtual PC povleči cel sistemOddelek: Operacijski sistemi | 1620 (1442) | luky |
» | Prenos Operacijskega sistemaOddelek: Operacijski sistemi | 1315 (1178) | dronyx |