Forum » Strojna oprema » Video overlay problem na GA-K8NS z RADEON 7000
Video overlay problem na GA-K8NS z RADEON 7000
celk ::
Lep pozdrav,
HW:
Gigabyte GA-K8NS (nforce3)
AMD Athlon64 2800+
512 MB DDR PC3200
ATI RADEON 7000 (32 MB)
SW:
Windows XP+SP2
Catalyst 5.7 (zadnji)
nforce3 mb gonilniki 5.10 (zadnji)
Vse dela super, le videa ne morem gledati preko "video overlay" načina.
Večinoma se temu z lahkoto izognem, ker lahko BSPlayer nastavim naj ga ne uporablja, prav tako lahko to storim z WMP10, le nekateri programi in igre po defaultu najprej preizkusijo video overlay kjer nesrečna mašina nič kaj ljubko ne crkne (pomaga le hard reset).
Ima kdo podoben problem?
Premišljujem o nakupu AIW 9800 Pro, ki so sedaj od PowerColor-ja prav "smešno" poceni (cc 35k SIT), pa me skrbi, da mogoče NFORCE3 (čipset od MB) in RADEON niso dobro združljivi.
Lep dan še naprej.
HW:
Gigabyte GA-K8NS (nforce3)
AMD Athlon64 2800+
512 MB DDR PC3200
ATI RADEON 7000 (32 MB)
SW:
Windows XP+SP2
Catalyst 5.7 (zadnji)
nforce3 mb gonilniki 5.10 (zadnji)
Vse dela super, le videa ne morem gledati preko "video overlay" načina.
Večinoma se temu z lahkoto izognem, ker lahko BSPlayer nastavim naj ga ne uporablja, prav tako lahko to storim z WMP10, le nekateri programi in igre po defaultu najprej preizkusijo video overlay kjer nesrečna mašina nič kaj ljubko ne crkne (pomaga le hard reset).
Ima kdo podoben problem?
Premišljujem o nakupu AIW 9800 Pro, ki so sedaj od PowerColor-ja prav "smešno" poceni (cc 35k SIT), pa me skrbi, da mogoče NFORCE3 (čipset od MB) in RADEON niso dobro združljivi.
Lep dan še naprej.
Dodatek,
Tuner kartice ala All in Wonder, ki jo omenjam najverjetneje ful temeljijo na "video overlay" možnosti?
Ali ima kdo zelo dobre izkušnje s kakšno Nvidia za cc 20k SIT v povezavi s samostojno TV kartico (tud za cc 20K SIT)?
Še en pozdrav
Tuner kartice ala All in Wonder, ki jo omenjam najverjetneje ful temeljijo na "video overlay" možnosti?
Ali ima kdo zelo dobre izkušnje s kakšno Nvidia za cc 20k SIT v povezavi s samostojno TV kartico (tud za cc 20K SIT)?
Še en pozdrav
tiborrr ::
Ti kar vzami R9800PRO AIW. Sam imam na nForce3 pravtako R9500@9700, prej pa sem imel R9800SE@PRO in je vse delalo OK.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Povzetek:
Video overlay mi je začel normalno delovati, ko sem namestil driverje, ki pridejo z XP+SP2.
Je pa potem zadeva malce slabša v 3D zadevah (preveril z Google Earth, ki je z ATI-jevimi driverji delal odlično, z XP+SP2 driverji pa šteka).
Sicer sem pa že kupil AIW Radeon 9800 Pro in zadeva odlično deluje z driverji ki so bili priloženi na CD-ju. Čez vikend bom preizkusil še najnovejše driverje Catalyst 5.7.
Lep dan še naprej in havala za pomoč.
Video overlay mi je začel normalno delovati, ko sem namestil driverje, ki pridejo z XP+SP2.
Je pa potem zadeva malce slabša v 3D zadevah (preveril z Google Earth, ki je z ATI-jevimi driverji delal odlično, z XP+SP2 driverji pa šteka).
Sicer sem pa že kupil AIW Radeon 9800 Pro in zadeva odlično deluje z driverji ki so bili priloženi na CD-ju. Čez vikend bom preizkusil še najnovejše driverje Catalyst 5.7.
Lep dan še naprej in havala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z Ati 9800pro v povezavi s TV!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1141 (912) | Valvoline |
» | Radeon 9600(XT)/9800 in VIA (morda tudi nVidia) čipovje = veliki problemi!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2655 (1934) | dzinks63 |
» | razvrstitev radeonovOddelek: Kaj kupiti | 2674 (1610) | jest10 |
» | ATI Radeon 9800 SE ali 9600XT (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 11171 (7663) | flisko |
» | CATALYST 3.6Oddelek: Programska oprema | 8044 (7529) | freejack |