Forum » Izdelava spletišč » oddajanje spletnega prostora
oddajanje spletnega prostora
gregaster ::
pozdravljeni!
imam računalnik iz katerega bi naredil server za gostovanje (domačih strani, baz, itd). zanima me kakšen server naj postavim (apache, ...) in kaj moram naredit da bom lahko določal koliko prostora bo imel kdo na razpolago in kako bo dostopal do njega (username, password, ftp, ...). server bo na operacijskem sistemu linux debian. vnaprej se zuahvaljujem za vse odgovore.
lp
g
imam računalnik iz katerega bi naredil server za gostovanje (domačih strani, baz, itd). zanima me kakšen server naj postavim (apache, ...) in kaj moram naredit da bom lahko določal koliko prostora bo imel kdo na razpolago in kako bo dostopal do njega (username, password, ftp, ...). server bo na operacijskem sistemu linux debian. vnaprej se zuahvaljujem za vse odgovore.
lp
g
SaXsIm ::
huh, izbral si si kar težko nalogo. postavi apache web server z podporo za php in mysql, potem mysql in proftpd. uporabnike narediš s pomočjo ukaza adduser, prostor pa z ukazom quota (velikost prostora). Zdaj pa na google in poišči tutoriale za te programe.
SaXsIm
Tody ::
Kupi C panel Sej je samo 1200 dolarjev. Drugače je pametno malce posrfat če kje dobiš kako dobro zastojn kontrolno ploščo. Ker potem imaš ti 5 minut dela da namestiš kontrolno ploščo in potem uporabnik dela vse sam od poštnih predalov, do sql baz. Omejen ma samo prostor na disku in prenos podatkov.
gregaster ::
malo sem iskal te kontrolne plošče, pa sem našel Webmin (je free). zanima me če je kdo to že sprobal.
Penny ::
C panel 1200 $ ???
Pol so vsi ti slovenski provideri kot so www.slohosting.com in še nekateri ki uporabljalo C panel vsi to plaačali ?
Pol so vsi ti slovenski provideri kot so www.slohosting.com in še nekateri ki uporabljalo C panel vsi to plaačali ?
Tenks!!
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gostovanje123Oddelek: Izdelava spletišč | 1518 (1277) | pac3k |
» | Kaj pogrešate na www.sofoiks.netOddelek: Izdelava spletišč | 2068 (1552) | sofoiks |
» | Obnovitev bazeOddelek: Izdelava spletišč | 1087 (911) | Tody |
» | MySQL AdministratorOddelek: Izdelava spletišč | 1704 (1544) | itsmeanthony |
» | web hosting: php + mysql + domenaOddelek: Izdelava spletišč | 1859 (1515) | Ales |