Forum » Loža » pisanje člankov za revije
pisanje člankov za revije
slovencl ::
Zanima me, kako poteka zbiranje člankov za ravije (npr. življenje in tehnika in podobne strokovne revije). A urednik išče člankopisce in jim za to tudi kaj plača oz. vsaj dobijo zaston revijo, a se člankopisci grebejo in pošiljajo članke na uredništvo, in tam potem samo izbirajo in nič ne plačajo za to, a je še kaka tretja možnost?
- zavaroval slike: Primoz ()
Yohan del Sud ::
Dobiš zastojn revijo. Ko se uveljaviš, ti tudi plačajo. Ko imaš dovolj izkušenj in vez, lahko celo živiš od tega.
www.strancar.com
gzibret ::
Napiši članek, seveda v skladu z navodili piscem člankov (najdeš jih v reviji ali na netu), ga pošlji uredništvu (fajn je, če jih prej pokličeš oz. se najaviš) in počakaš na odgovor.
Pa malo lahko težiš, če ti ne odgovorijo prej kot v treh mesecih.
Pa če bo odgovor negativen, ne se preveč sekirat. Uredniki so bogovi in če on reče NE, pomeni NE. Pošlji v drugo revijo. Če nikjer ne bodo hoteli objaviti, pojdi v kakšen tečaj slovenščine ter preberi kakšno knjigo ali dve.
Hint: naredi eno očitno in glupo napako, da se bo recenzent upičil v njo in bo ostale nejasnosti ignoriral.
Glede plačila je odvisno od revije do revije. Najverjetneje ne boš dobil nič. Vsaj na začetku.....
Pa malo lahko težiš, če ti ne odgovorijo prej kot v treh mesecih.
Pa če bo odgovor negativen, ne se preveč sekirat. Uredniki so bogovi in če on reče NE, pomeni NE. Pošlji v drugo revijo. Če nikjer ne bodo hoteli objaviti, pojdi v kakšen tečaj slovenščine ter preberi kakšno knjigo ali dve.
Hint: naredi eno očitno in glupo napako, da se bo recenzent upičil v njo in bo ostale nejasnosti ignoriral.
Glede plačila je odvisno od revije do revije. Najverjetneje ne boš dobil nič. Vsaj na začetku.....
Vse je za neki dobr!
Wolfram ::
Jaz sem pisal za RN, trenutno za Monitor. Delo sem dobil po čisto običajni poti.
Oni objavijo oglas, da rabijo pisce - se prijaviš, pošlješ primere pisanja itd. - čakaš na odgovor.
Tako poteka pri meni
Oni objavijo oglas, da rabijo pisce - se prijaviš, pošlješ primere pisanja itd. - čakaš na odgovor.
Tako poteka pri meni
www.igralec.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Revija Joker ne bo izsla avgusta (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Igre | 209559 (120665) | opeter |
» | Nemški raziskovalci bodo danes izgubili dostop do znanstvenih člankov, težave tudi dr (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 24199 (21026) | mojca |
» | Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18694 (13151) | Alamar |
» | "Razkriti" zagovorniki Oblačnega računalništvaOddelek: Loža | 2244 (1488) | Mr.B |
» | JCT in Mn3njalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 20897 (13697) | Gr0unD Zer0 |