» »

Ko z WIN XPji formatiram disk, se ustavi pri 2, 3 ali 12%

Ko z WIN XPji formatiram disk, se ustavi pri 2, 3 ali 12%

kopriva ::

Pozdravljeni!

Imam problem s kolegovim notesnikom. Ima HP Compaq nx9030. Sumim, da je težava z diskom. Winsi so mu začeli reees full počasi delat in ker ni blo druge rešitve, sem probal formatirat in na novo naložit Winse. Enkrat sem mu jih že in je delalo okey ...

Zdaj pa, ko grem inštalirat winse, izberem najprej tam "Create partition" in izberem, da naj mi formatira po NTFS (ti winsi mi FAT sploh ne pokažejo??).

In ne razumem - različni winsi mi pridejo različno daleč. Eni do 2, drugi 3, nemški (ki so bili priloženi notebooku) pridejo celo do zavidljivih 12%.

Glej ga zlomka, če pa izberem Quick formating NTFS način, pa mi takoj uštima in začne nalagati winse.

A kljub temu so ti winsi tako nestabilni, da npr. še Officev ne morem dat gor ... oz. ničesar. :(

Mislite, da je kriv disk oz. kaj točno na njem? Se da zadeva še rešit al je disk čist fuč?

LP in hvala za odgovore,

Gregor

strictom ::

Procesor al pa ram.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Sam, v čem pa je fora različnih XP-jev?

Npr. z nemškimi (prav priloženimi) mi npr. windowsi ne štekajo, ampak kr okey tečejo ...

Torej disk verjetno ni, nekaj hardwareskega pa ziher?

Sami ::

Lahko, da ima disk bad sektorje...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Hm ... Kako pa preverim?
chkdsk bo povedal, če so slabi sektorji gor?

In v primeru slabih sektorjev? Neki sem bral o low-level oziroma zero fill formatiranju ... Sam, gledal sem in disk je Toshibin. Ne najdem pa nobenega programčka za Toshiba diske. :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čitalec diskov St-Lab U-390!

Oddelek: Strojna oprema
162447 (1789) Spajky
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353884 (2783) k4vz0024
»