» »

Težava z inštalacijo sp2

Težava z inštalacijo sp2

tracky ::

Dober dan! :D

Moja težava je naslednja: Prejšnji teden sem formatiral računalnik in nikakor ni zbrisalo map od updatov sp2, katere so na sliki KLIKNI TUKAJ, mislim samo na mape katere so iz številk. Sedaj po formatu sem hotel naložiti sp2, vendar ne gre. Sprva sem si ga potegnil 3x iz različnih strani, vendar sem ugotovil da je težava v teh mapah, napisalo pa je tudi da je poškodovana datoteka ali imenik kateri se začne na c:\$wi... ne vem točno imena. Vendar še ne bom enkrat probval inštalirati sp2, ker potem mi noče zagnati windowsov in sem ga že do sedaj formatiral 3x! ;(

Zahvaljujem se za vsako pomoč!

Lep pozdrav vsem :))
  • spremenil: tracky ()

moglasi ::

Če bi formatiral trdi disk.. bi teh datotek ne bilo gor.

tracky ::

kok pa to formatiras?, mislim ce v mojem računalniku klikneš z desnim gumbom na trdi disk in das formatiraj? Saj to sem že probal, vendar vedno napiše CLICK HERE

morda veš zakaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tracky ()

moglasi ::

Seveda,
Če imaš na tem disku win, ali pa boot od win, ga iz win ne moreš formatirat.
Postopek: bootaj računalnik iz diskete ali pa iz XP cd ja.. potem pa lahko!
Seveda: VSE PODATKE BOŠ IZGUBIL!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: moglasi ()

tracky ::

hvala, bom probal jutri :)

p.s. je dobro če je leva stran ohišja dol? Ker tako imam kar za okoli 20 stopinj manj pri grafični med igranjem. Se nabere veliko praha?

moglasi ::

Glede tega ne skrbi... prah se tako in tako nabere.. pa ga je treba posesat.. (pazi! statika)..
Samo hrupa pa je več..
Predno se spraviš formatirat... pripravi vse potrebno: sistem, gonilnike..

tracky ::

sej to vem samo nekaj me zanima. Prejšnjič sem jaz tako formatiral da pač sem dal notri cd za windowse in nato se mi je po resertiranju računalnika odprlo za inštalirat windowse. Sprva sem moral določiti disk, kateri je bil C. Nato sem moral zbrati na kaksen nacin bom formatiral. Možnost sem imel za NTFS in sicer hitro ali počasno. Izbral sem pa hitro. Ali ni to isto?

lp

moglasi ::

Ni isto, hitro formatiranje ne izbriše podatkov, ki ostanejo na disku..(vendar ne moreš več do njih) Za tebe je pa vseeeno.. zato izberi hitro formatiranje.. razen če obstaja možnost da je disk delno pokvarjen (slabi sektorji) V takem primeru izberi polno formatiranje.

tracky ::

Samo še to. Kako dolgo pa formatira pri počasnem?

hvala za pomoč moglasi ;)

tracky ::

okej glej, sem dal cd notri in piše enako, je potlej edina možnost da formatiram po restartu pcja ko se ti odpre windows setup? pa to traja eno uro al več :D

pa še to. na D disku nimam windowsov in pise cisto enako. Ne stekam nic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tracky ()

moglasi ::

Formatiraš lahko na več načinov, zdi se mi da bo za tebe najlažje z CD/DVD winXP...
vendar pazi... kar formatiraš.. ne dobiš nazal. Hitri format zadostuje... XP ti da možnosti da uničiš particije, narediš nove particije in podobno. Probaj pa boš videl.. Mimogrede.. ali imaš 1 ali 2 diska ?
Predvsem pa moraš vedeti.. ko se tako igraš s formatiranjem in particijami LAHKO VSI PODATKI izginejo.. tudi tisti na "D" disku.. Dovolj je ena sama mala napakica pa adijo. Torej, nebi bilo slabo da ti pri tem pomaga kakšen prijatelj ali znanec.. vsaj prvič..

tracky ::

okej glej. Formatiral sem že vsaj 5x samo to da ne bi mogel naložiti sp2 se mi še ni naredilo, oziroma da se ni vse zbrisalo. Imam 1 cd windows xp professional sp1. Kolikor jst vidim hitro formatiranje ne zadostuje. Moram potem počasno pa kako dolgo približno traja? Samo zakaj noče tako formatirati da dam cd notri in kliknem z desnim gumbom na C disk pa piše vedno da ne more?

dejansan ::

zato, da ne bi vsak, ki ima 5s časa formatiral

drugače si pa že postal prav tečen

že parkrat so ti lepo povedali eno in isto

- v biosu naštimaj, da ti boota prvo iz cd-ja
- vstaviš cd od winsow
- slediš postopku
- prideš do tam kjer si izbiraš particije ( če si siguren, da podatkov, ki jih imaš gor ne rabiš lahko zbrišeš vse in si jih postaviš na novo )
- potem pa sledi formatiranje; hitro traja par sekund, počasno pa odvisno od velikosti diska, večji kot je več časa bo trajalo ( 1h npr )
dejansan

tracky ::

vidiš samo to me je zanima kolk časa traja pri dolgem :D

hvala, ker si me prenašal ^^

primy ::

Upam, da ne bo tracky jezen ker sem vprašal v njegovi temi in sicer:
Zadnjič sem se spravil formatirat računalnik, ker je že vse bolj počasi delalo kljub defragmiranju in podobno.
Naj omenim da imam dva diska, prvi je razdeljen na tri particije (C, D in E), drugi pa je samo ena particija(H). In ko nalagam winse mi vedno ponudi particijo H, ok vse lepo in prav grem jaz nazaj in izberem particijo C, kjer sem imel že prej inštalirane winse. Tam pa mi pove da te particije ne mora izbrisati, ker je zaznal da so tam inštalirani windowsi (naj obišem www.microsoft, če hočem imetei multiple windowse). Tudi mi ne ponudi možnosti NTFS quick ali katere druge, medtem ko mi na vseh ostalih particijah ponudi to možnost.

Kaj bi lahko bil vzrok temu?

moglasi ::

Zelo enostavno, prvo moraš uničiti (delete) particijo .. potem pa gre..

primy ::

Sem poizkusil tudi to, vendar mi sploh ni pustil da bi jo zbrisal - C particijo namreč.

Še kaj idej?

bluefish ::

fizično izklopi H disk

SasoS ::

tracky: če windowse nanovo inštaliraš, slipstreamaj sp2 na inštalacijski CD. Tako bo najmanj problemov...

tracky ::

Jst sm zdej rešil težavo. Kot prvo sem poiskal Windows xp professional sp2 in inštaliral pa še one mape so zginle! :D Tako da hvala vsem za pomoč!

bzp ::

Tale tema je odlicna da bo cez 3 dni en kup tem v stilu "formatiral sem disk, sedaj pa ne najdem kam mi je skrilo vse moje mp3je/filme?" al pa "zbrisal sem particijo, kje so moji NFS savegame-i?"

Pobje, najprej si razjasnite pojme kaj je particija kaj pomeni formatiranje ipd. Ce se spravite na novo dajat gor winse samo zato ker je to kul in da lahko v soli reces "jest sm bil pa cele praznke doma k sm formatiru disk" ... skoda casa in zivcev. Ne popravljaj kar ni pokvarjeno!

Zakaj ne pusti zbrisat particije? Zato ker ne preberes da "ce si preprican da to hoces, pritisni L, ce pa nisi preprican pa daj enter" al nekaj v tem smislu. Zakaj so ostali podatki na disku kljub formatiranju? Zato ker nisi prebral da so se winsi namestili na obstojeci disk brez formatiranja le-tega. Odgovori (in razlog - nepismenost) na ostala vprasanja so podobni. Na vsa vprasanja so odgovori, podobno kot v vecini nagradnih iger, skriti v tekstu ki je tocno na tistem mestu, kjer se ti pojavi vprasanje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po nesreči formatiran disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5214083 (11521) SloBiscuit
»

Čitalec diskov St-Lab U-390!

Oddelek: Strojna oprema
162286 (1628) Spajky
»

Windows 7 formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
134617 (4152) rezator
»

formatiranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
353361 (2185) teedy
»

problem particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
181900 (1766) Izi

Več podobnih tem