» »

Zbogom trdi disk, ali pač ne?

Zbogom trdi disk, ali pač ne?

maMile ::

Danes zjutraj sem se, ko sem prižgal računalnik, spoznal s temle sporočilcem: "Disk boot failure insert system disk".
Kasneje se je izkazalo, da ni tako nedolžen, kot je, če npr. pustiš disketo v disketniku.

Disk je 2,5 leti star WD800JB in vse do včeraj normalno deloval. Vic je v tem, da ga spozna v BIOSu s pravilno oznako, kjerkoli drugje je kot da ga ni. Če recimo zaženem z XP CDjem, mi ob izbiri pogona oziroma particije za namestitev, pove, da disk ni dosegljiv. Disk sem nato preizkusil tudi pri prijatlju (več varijant master, slave...) in spet ista zgodba. Disk v BIOSu ja, drugje ne (z nobenim orodjem v XPjih in tudi Knoppix ga ne prepozna).
Ne vem morda je šla kakšna elektronika ali kontroler na disku.

Na forumu sem zasledil "zanimivo" rešitev: dati HD za nekaj časa v hladilnik do zbistritve. No ja, to bi najraje izprobal nazadnje.

Ve kdo, kdo in kje se v SLO ukvarja z reševanjem diskov oziroma podatki na njih in koliko take zadeve stanejo?
Na netu sem našel tudi zanimivo ponudbo nekega znalca in bi jo bilo morda dobro preizkusiti. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Za vse nasvete in predloge že sedaj hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
385628 (4652) solatko
»

instalacija XP na HP ProBook4514S

221715 (1308) 333333
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537418 (5838) thebaloh
»

eSata disk od Hoferja

Oddelek: Strojna oprema
3311506 (7925) dolenska
»

Trdi disk

9931 (719) gumby

Več podobnih tem