Forum » Strojna oprema » ATA RAID boot problem
ATA RAID boot problem
frenk ::
Računalnik ima za first boot device naštiman dvd pogon in normalno boot-a z dvd-ja. Če v računalnik vgradim raid kontroler mi neglede na to kako naštimam boot device priority vedno napiše press any key to restart in sploh ne boot-a iz dvd-ja, tudi če na kontrolerju ni priklopljenih nobenih diskov...čip na kontrolerju je sil0680a
...če komu uspe rešt tole uganko, ga na nestu pelem na "pir"
...če komu uspe rešt tole uganko, ga na nestu pelem na "pir"
Loki ::
secondary boot device imas na scsi? pri meni je tocno tak setup (drugi kontroler sicer in brez raid) deloval perfektno (tudi brez hdd)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
ne samo dva v raidu
loki:tud to ni pomagal
...zdej sm probal bios defaults naložit in zgleda bo zalaufal
...za "pir" me pocukajta za rokav
loki:tud to ni pomagal
...zdej sm probal bios defaults naložit in zgleda bo zalaufal
...za "pir" me pocukajta za rokav
misso ::
Meni so zaradi raid 2 krat matično mogli zamenat. Tako da sem dost živcev zgubil s tem raidom.
Tako da dobro da si ga usposobil. Lahko pa za foro priklopi če imaš možnost še en disk ata da vidiš če ti bo delal .
Tako da dobro da si ga usposobil. Lahko pa za foro priklopi če imaš možnost še en disk ata da vidiš če ti bo delal .
ja sej jest sm na začetku tud mislu da bo treba plato menat
sm probal dvdrw prklopt pa ne dela...sej ma folk po netu tud te probleme, ampak men je važn da dva diska not delata
sm probal dvdrw prklopt pa ne dela...sej ma folk po netu tud te probleme, ampak men je važn da dva diska not delata
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3648 (3154) | amigo_no1 |
» | ena jeba, nč jasnOddelek: Pomoč in nasveti | 1786 (1345) | OldSkul |
» | Zdej pa res ne vem ... RAID ????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1185 (1015) | fitipalDDi |
» | Resen problem?Oddelek: Strojna oprema | 1283 (1083) | mohha53 |
» | Abit KT7-RAID TEŽAVAOddelek: Pomoč in nasveti | 1984 (1809) | TuXterrestrial |