Forum » Loža » s kolesom okrog sveta
s kolesom okrog sveta
korenje_ver2 ::
je ze kdo sel s kolesom okrog sveta? al pa na kaksno daljse potovanje? me zanima kolk bi me stalo za kaksno avanturo s kolesom...
jype ::
Jaz sem bil iz Ljubljane do Enschede, NL, in nazaj do Ljubljane. Avstrija, Nemcija, Nizozemska. Nemcija je precej boring, ampak super za sibanje s specialko.
cholt45 ::
Ja tudi jaz nameravan enkarat upičit tako avanturo, vendar se nagibam bolj k štoparskemu načinu potovanja! Da bog da peneze mogoče že drugo leto! Se mi zdi, da je zapravljanje denarja za take počitnice dosti bolj smiselno, kot pada greš v avtocamp in ležiš v prikolici gledajoč televizijo z pivom u roki! Avantura, dogodki, ki se jih spominjaš celo življenje, pa magari dogodek glihkar ukradenega fotoaparata ali pukle gume!
Myth ::
Jaz že imam nekakšne načrte. Ampak predno odpotujem v svet, sem rekel da bom takšno avanturo naredil po Sloveniji. Potrebuješ čisto osnovne stvari kot da greš na počitnice. Veliko cot ne potrebuješ ravno. En mali šotor in spalko. Zdravila. Pa osebne stvari (kartice, zdravstvena, etc.) . Pa toliko denarja kot misliš da boš jedel. Zdaj odvisno tudi če boš plazil se po goši in kako srno htel ali pa nabiral sadje, ali kradel na poti jabolka, hruška... takrat potrebuješ manj denarja.
jaz sem recimo za slovenijo računal takole: 2-obroka dnevno = 2000SIT + malenkosti za popoti ... kar mogoče na dan znese 3000 SIT. Zdaj če imaš poznanstvo kje, daš še manj, se pač oglasiš pri njih na kosilu ali malici. Tako da sem prišel na 10000SIT za dva tedna, kajti imam kar nekaj poznanstev pa nebi tolko zapravlal.
Za taborjenje pa vedno vprašaš kmeta ali nekoga ki je tam v bližini, če je dovoljeno šotor si postavit. Jaz pač računam na "dobre ljudi" da mi bodo to dovolili.
en LP
jaz sem recimo za slovenijo računal takole: 2-obroka dnevno = 2000SIT + malenkosti za popoti ... kar mogoče na dan znese 3000 SIT. Zdaj če imaš poznanstvo kje, daš še manj, se pač oglasiš pri njih na kosilu ali malici. Tako da sem prišel na 10000SIT za dva tedna, kajti imam kar nekaj poznanstev pa nebi tolko zapravlal.
Za taborjenje pa vedno vprašaš kmeta ali nekoga ki je tam v bližini, če je dovoljeno šotor si postavit. Jaz pač računam na "dobre ljudi" da mi bodo to dovolili.
en LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarjenje na daljše razdalje (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 10489 (7220) | energetik |
» | Potovanja po svetu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22289 (13098) | VolkD |
⊘ | Begunska kriza - priložnost (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12700 (10458) | Jerry000 |
» | Preživeti v naravi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43230 (24618) | hammock |
» | kje je čar morja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 47296 (39672) | opeter |