» »

memtest OK ampak v winsih takoj modri zaslon

memtest OK ampak v winsih takoj modri zaslon

OZZY ::

no zakaj gre...

Sem hotel nabavit ene TCCD rame ala apacer, ki tipu na dfi laufajo zlo ok in z 1T nastavitvijo nekje 265MHz....zanimivo je, da pri meni ni šans, da bi prišel v winse z 1T nastavitvijo niti na 200Mhz in ne glede na cas nastavitve (2T dela OK, samo preveč zgubim)....dobim modri zaslon , ko pride v winse...ala memory dump....Medtem, ko memtest gre čez BP.

moji Twinmos SP pa delajo BP z 1T in 2-2-2-7-1T do 220Mhz in 2.8V..

A je mel kdo take roblem al kako ga rešit..
Go with the flow.

Moonman ::

Katero ploščo imaš ti?

A je imel prejšnji lastnik dfi nf4 ploščo? Na tej plošči zgleda, da vsi rami letijo.

mam epox 9nda3j...Isto ma tiborr in mu dela BP 1T tam nekje do 230 če se prav spomnim...

mene predvesem moti, da twinmosi delajo BP medtem ko ti nočejo pa če se ustrelim...

Moram testirat še če mi dela samo z eno palčko v 1T ....

Dobro,da sem jih dobil prej v test pred nakupom..se moram unmu zahvalit...

Sem mel pa tud enkrat še OCZ rame pc4800 2x512mb, ki sem jih za enga frenda nabavu pa so delali BP tukaj z 1T..Ti apacerji pa nikakor....Probal sem tud menjat biose a ne pomaga nič...Memtest je Ok a v winskih modri zalson...

drugač pa ja..ma dfi nf4 plato...Sej res letijo vsi rami nekako 5-10mhz bolje kot drugje a da niti na 200 ne morem 1t laufat teh ramov pa ne razumem...na dfi pa 1 ni problem...
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Good Guy ::

tami so šli v qurac
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

niso, ker dela na 2t brez problema in prav to me moti, ker pri njemu 1T je brez problema pri meni pa nikakor....2T pa dejajo BP.
Go with the flow.

gofra ::

Podobno se je zgodilo meni zadnjič, med delom z Photoshopom. Rami so memtest preživeli (sicer zgolj par loopov testa 5 in en sam loop kompleta), vendat pa sem dobil taisti BSOD po eni delovni uri. Čez par dni se je zgodilo enako tako, da sem FSB zmanjšal za 1MHz in sedaj očitno deluje.

Svetujem ti, da memtest pustiš laufati vsaj par ur skupaj (nekje 12 bi bilo merodajno). Morda zafrkava kontroler? Morda plata teh ramov ne prebavlja najbolje (poglej listo preverjenih modulov). Tudi test vsakega modula posebej bi znal precej povedati o plati.

/offtopic:

Moja 8rda3i nima možnosti nastavitve CPC-a. Kdo ve ali je potem privzeto na 1T ali 2 T?

memtest sem pustu včeri laufat zvečer cc4 ure pa pol z nastavitvijo 1T in vse ok, samo winsi pač ne grejo......Verjetno bo to, da se plata ne zastopi z temi rami...
Bom danes sprobal samo eno palčko pa bom vidu kako in kaj...

Glede cpc-ja...mislim da je tako kot je epprom na ramih sprogramiran. Če ma notri, da dela na 1t potem dela 1T če ne pa ne...

Sej lahko sandro zalaufaš pa tisti memtest od nje pa pol tam vidiš al je 1 al 2t.... Če pa bi hoti 1T laufat pa DL A64 Tweakerja, kjer lahko to spreminjaš...
Go with the flow.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A64 3000+ acting up

Oddelek: Strojna oprema
351757 (1098) PrimozR
»

overlockanje AMD64 3200 venice (noobish question) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
865648 (3902) _Dejan_
»

navijanje geil value 2x512 (strani: 1 2 )

593808 (2865) GregaG
»

Geil ONE W BH-5 problemi... (strani: 1 2 )

855169 (4087) Primoz78
»

DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

61135872 (20290) Tilen

Več podobnih tem