» »

Društvo Vit za pomoč študentom

Društvo Vit za pomoč študentom

dmok ::

Ve kdo kaj o tem društvu ? Par minut nazaj se je na vratih hiše pojavil jecljajoč mladenič in oddeklamiral zgodbo o prometni nesreči, ki ga je doletela. Zaradi posledic naj ne bi smel opravljati nobenih fizičnih del in tako preko študentskega servisa ne more opravljati nobenega takega dela. In seveda rabi denar in lepo prosi, če bi lahko kaj prispevali ....... Pokazal pa mi je izkaznico s sliko, podatki in nazivom zgoraj omenjenega društva iz Ljubljane.

Nekako sem prepričan, da gre za potegavščino se pa priporočam za kakšno informacijo.

lp, d.

Daedalus ::

Daj podatke o društvu napiši, če ti je dal kako vizitko. Če je ni - je nategovalec. Se da hitro preverit.

Al pa preveri tule. Pa če je kaka natega - klicat policijo. Jaz ga nisem našel..
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Nisem dobil nobene vizitke, samo modro izkaznico mi je pokazal s sliko in podatki (ime, priimek, datum rojstva) na hrbtni strani pa nek tekst in naziv društva. Nobenega naslova, samo "Društvo Vit za pomoč študentom, 1000 Ljubljana". Da bi pa klical policijo se mi ne zdi potrebno. Če ni lagal, potem si je denar, ki ga je dobil, "zaslužil". Če je lagal pa se zna zgoditi, da ga bodo dolgoročno ta in podobne laži stale veliko več kot bo njegov izplen.

lp, d.

mchaber ::

tole ?
mogoce to?
Drugače pa tole je v veliko pomoč
.

Daedalus ::

Pol je zgleda legalen0:) Samo bi se lahko vsaj predstavil tako, da ne bi izpadel sumljiv...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vit, ne Vita. Vita sem našel tudi sam.

Sicer pa verjetno sprašujem bedarije ker verjetno nobeno društvo ne pošilja svojih članov od vrat do vrat prosit za prostovoljne prispevke.

lp, d.

BigWhale ::

No ja, gasilska drustva to pocnejo... :P

Vcasih se kak koledar prinesejo, pa ne vedno.

metalc ::

Saj je tipo lepo rekel, da rabi denar zase, ne za društvo (verjetno je komu ukradel izkaznico). Verjetno je upal, da mu bo odprla kakšna stara mama, ga povabila noter na kavo, medtem pa bi naskrivaj kaj izmaknil. Takale humanitarna društva zagotovo ne prosjačijo od vrat do vrat (ali na ulici), kvečjemu v medijih kdaj zaprosijo za pomoč ali pa kaj podobnega puščajo po nabiralnikih. Svojih prihodkov pa gotovo NE SMEJO zbirati na takšen netransparenten način. Kvečjemu ti lahko dajo položnico ali povejo številko TRR (in hitro se da ugotoviti, komu pripada) ali pa, če že plačaš društvenemu blagajniku, moraš dobiti račun s štempljem. Isto velja, če bo kdo na podoben način zbiral pomoč za žrtve cunamijev, potresov, poplav.... Ti samo omeni, da boš malo povprašal na davkarijo

whatever ::

Mislim, da si narobe napisal... najbrž je mislil društvo weed:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fizično delo namesto fitnesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
549238 (6297) Šmorn
»

Prostovoljno delo Kaj početi?

51248 (964) gruntfürmich
»

Delo na terenu-priucitev

174060 (3407) c3p0
»

Prostovoljno delo čez počitnice

5939 (757) Arctander
»

RIAA: Zakon je zakon. Mi ga bomo upoštevali.

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
342466 (2466) MilkyWay

Več podobnih tem